ASUS EEE BOX επιτέλους το έστησα!!! (φωτογραφίες από το νεο ΚΑΤΕΒΑΣΤΗΡΙ!!)

Struggler

Senior Member
11 November 2007
637
Μετά από καμιά δεκαριά μέρεςς που το έχω και κάθετε στην ντουλάπα με αξίωσε ο Θεός και το έβγαλα με σκοπό να το στήσω

Καταρχήν να πω ότι αγοράστηκε μαζί με μεταφορικά απο αγγλία 250 ευρώ (από Amazon και πουλημένο απο supergps.co.uk) σήμερα που κοίταξα απο το ίδιο site κοστίζει περίπου 300 ευρώ

Εχουμε και λέμε λοιπόν

Picture_029.jpg

Το κουτί από έξω

Ανοίγοντας το συναντάμε μία συσκευασία που στο μυαλό μου φέρνει κουτί από παπούτσια
140.gif

Picture_032.jpg

Με το που το ανοίξουμε δεν βλέπουμε βέβαια "Timberland" αλλά τυλιγμένο σε νάυλον τον υπολογιστή (σαν φάκελλος έτοιμο να ταχυδρομηθεί
140.gif
) - δύσκολο να γράφεις την νύχτα - ......

Picture_034.jpg

Να και ο υπολογιστής μας γυμνούλης, Γλυκούλης είναι ( όχι λάκης - μην μπερδεύεστε)

Picture_036.jpg

Και κάτω απο το κουτί από το πληκτρολόγιο βρίσκονται άλλα 2 τα οποία φιλοξενούν τα υπόλοιπα εξαρτήματα του Asus

Picture_038.jpg

όπου εδώ μπορείται να τα δείτε πιο αναλυτικά απλωμένα

Picture_041.jpg

όπως βλέπετε το τροφοδοτικό είναι πολυ μικρούλη και δεν θα σας πιάσει χώρο

Picture_044.jpg

Μία πανοραμική αποψη απο το μηχάνημα δίπλα στην οθονούλα, όπως βλέπετε είναι μικρούλη και κομψούλη

Picture_046.jpg

Το PC την ώρα της εκκίνησης.......

Αρκετά με φωτογραφίες, στην ουσία τώρα

Τα μηχανάκια φιλοξενούνται σε ένα netgear gigabit switch
Και τα δύο εννοείται έχουν internet μέσω του speedtouch router

Με το που πατάς το κουμπί να εκκινήσει το Asus λες μήπως δεν το πάτησα και πας να το ξαναπατήσεις (δεν ακούγεται τίποτε) πρέπει να κολλήσεις το αυτί σου δίπλα για να καταλαβεις θόρυβο
Πολύ καλά ως εδω σημαντικό κομμάτι αυτό για κάποιον που θέλει μικρό-φθηνό (για αυτά που παρέχει)-πολυ χαμηλής κατανάλωσης και τελικά αθόρυβο
Μετά από μισή ωρα πειράγματος το τροφοδοτικό παραμένει χλιαρό και μάλλον έτσι θα μείνει και περισσότερες ώρες να δουλέψει)

Η πρώτη εικόνα που βλέπεις όταν μπουτάρει είναι το Express Gate με το οποίο έχεις την δυνατότητα να κάνεις chat να μιλήσεις μέσω skype να δεις φωτογραφίες σου και φυσικά να μπεις στο Internet με τον εσωτεικό του Splash Browser και όλα αυτά σε 7 δευτερόλεπτα, πολύ καλό για κάποιον που θέλει να μπει μόνο ιντερνετ και να δει τα e-mail του
Η συνεχεια έχει φόρτωμα Windows Xp , εδώ πρέπει να πω ότι έρχονται προεγκατεστημένα και ο 160άρης σκληρός χωρισμένος σε 2 partition
Ενα των xp γύρω στα 50 γίγα και ενας που τον ονομάζει data και είναι τα υπόλοιπα
Ο χρόνος για να μπει στα windows μην περιμένετε (αν και άδεια) να είναι ενός γρήγορου σημερινού pc, βέβαια και απο την άλλη δεν πας για καφέ.

Εγιναν τα απαραίτητα σεταρίσματα και share στους 2 υπολογιστές για να βλέπουν ο ένας τον άλλο αλλά δούλεψε ως προς το ήμιση
και εξηγούμε.
Το θηρίο έχει vista ultimate και βλέπει και πέρνει και τροποποιεί όσα έκανα share apo το asus με τα Xp το ανάποδο όμως δεν πέτυχε (και δεν ξέρω το γιατί - ελπίζω όμως να το βρω)
Βλέπει τους σκληρούς που έχω κάνει share απο το θηρίο αλλά μέσα απο τα xp του asus δεν μπορώ να δω τα περιεχόμενα

Αυτά τα ολίγα πρόλαβα να κάνω μέχρι αυτή την στιγμή
επειδή όμως πάει 2 παρά τέταρτο περασμένα μεσάνυχτα και επειδή χθες εγινε η ίδια δουλίτσα αλλα με το DVD-RECORDER λέω να σταματήσω τα τεστ και να πάω να θέσω

Επόμενοι βασικοί στόχοι:

1) να μπουν antivirus - flashget - utorrent
2) να βρω τι φταίει και δεν βλέπει τα αρχεία από τα Xp
3) να παίξω αρχειάκια HD σε 720-1080ι - 1080p να δούμε τι ρόλο βαράει , αν και δεν είναι αυτό ο σκοπός αγοράς αλλά το κατέβασμα ..................κλπ κλπ
4) και να κάνω ότι άλλο θυμηθω που τώρα δεν θυμάμαι χιχιχιχιχι

Περιμένω σχόλια σας, παρατηρήσεις σας και ιδέες αν θέλετε να δοκιμάσω οτιδήποτε
Ελπίζω να βοήθησα υποψήφιους αγοραστές

Φιλικά
Φώτης

Λογικα σε κοβει το firewall που εχεις στα vista.

1)Σβησε το hdcp απο το router και βαλε καρφωτες ip και στα δυο pc.
2)Μεσα απο το firewall ασε ελευθερες αυτες τις δυο ip για αμφιδρομη επικοινωνια.

1)Σβησε το hdcp απο το router και βαλε καρφωτες ip και στα δυο pc.

Αναγραμματισμος - ειναι DHCP - το λεω ως διευκρινιση, οχι να το παιξω μαγκας! Α ρε vista, παλι ταλαιπωρεις τον κοσμακη...

Για να δουμε το PCακι, παιζει ματροσκες?

-bye-

Αναγραμματισμος - ειναι DHCP - το λεω ως διευκρινιση, οχι να το παιξω μαγκας! Α ρε vista, παλι ταλαιπωρεις τον κοσμακη...

Για να δουμε το PCακι, παιζει ματροσκες?

-bye-

Ενα τεστ που έκανα χ8ες (πριν κοιμηθω) και επαιξα 1080i με kmplayer και core avc decoder την 1.8.5 έκδοση έπαιξε απροβλημάτιστα-νερό χωρίς κολλήματα αλλα με Cpu usage sta 95-99%
πάντως έπαιξε διότι στα forum και σε review είχα διαβασει για κολλήματα
θα δοκιμάσω και 1080p και πιο βαριά βιντεάκια και θα σας πω

Από όσο ξέρω παίζει μέχρι 720p. Σκέφτομαι και εγώ να το πάρω, πιο πολύ για κατεβαστήρι αντί για το popcornhour.

και γιατί να μην χρησιμοποιήσεις το Popcorn και για κατεβαστήρι Torrent αρχείων????????????????????

και γιατί να μην χρησιμοποιήσεις το Popcorn και για κατεβαστήρι Torrent αρχείων????????????????????

Αλλά αν θες οπωσδήποτε ΕΕΕ ΒΟΧ τότε περίμενε να βγεί το B204 ή Β206 που θα έχουν ξεχωριστή κάρτα γραφικών και θα παίζουν και 1080p αρχεία άνετα.. (έτσι λένε τουλαχιστον)...

Αν και νομίζω το Popcornaki Α-110 κανει παπάδες σε άριστη τιμή..

Γιατί έχει θέμα και κολάει, και γιατί δεν μπορείς να ορίσεις download directory. Για όλα τα άλλα είναι το τέλειο μηχανηματάκι. Παίζω MKV για πλάκα.

Για να βλέπεις το περιεχόμενο των δίσκων απο άλλο υπολογιστή θα πας στον explorer των vista,δεξί κλίκ στον δίσκο που θες να μοιράσεις/ασφάλεια/επεξεργασία/προσθήκη/για προχωρημένους/εύρεση τώρα/διπλό κλίκ στο everyone/προσθήκη και τέλος ορίζεις δικαιώματα (πλήρη έλεγχο κλπ).

Re: Απάντηση: ASUS EEE BOX επιτέλους το έστησα!!! (φωτογραφίες από το νεο ΚΑΤΕΒΑΣΤΗΡΙ

• Σ
    Για να βλέπεις το περιεχόμενο των δίσκων απο άλλο υπολογιστή θα πας στον explorer των vista,δεξί κλίκ στον δίσκο που θες να μοιράσεις/ασφάλεια/επεξεργασία/προσθήκη/για προχωρημένους/εύρεση τώρα/διπλό κλίκ στο everyone/προσθήκη και τέλος ορίζεις δικαιώματα (πλήρη έλεγχο κλπ).
Σε ευχαριστώ πολυ το έφτιαξα

Γιατί έχει θέμα και κολάει, και γιατί δεν μπορείς να ορίσεις download directory. Για όλα τα άλλα είναι το τέλειο μηχανηματάκι. Παίζω MKV για πλάκα.

Τι εννοείς κολλάει στα torrents? (με το Transmission??)

Ναι και με το transmission. εάν έχεις πολλά κολάει. Επίσης το σπαστικό είναι ότι όταν κολήσει και αρχίσει ξανά, ακόμα και τα downloaded τα ελέγχει και πάιρνει αιώνες μέχρι να το κάνει. επίσης εάν κάνεις επανεκκίνηση για οποιοδήποτε λόγο ξαναελέγχει όλα τα torrent. Γενικά τώρα πια το αποφεύγω.

@ Struggler
Αλήθεια, πώς και δεν πήρες κάποιο άλλο ASUS EEE σε μοντέλο φορητού υπολογιστή;
Το λέω βλέποντας το τί θέλεις να κάνεις με αυτό, τη στιγμή που το άλλο, σα απολύτως φορητό εργαλείο, θα μπορούσε να σε "συντροφεύει" σχεδόν οπουδήποτε απροβλημάτιστα.

Re: Απάντηση: ASUS EEE BOX επιτέλους το έστησα!!! (φωτογραφίες από το νεο ΚΑΤΕΒΑΣΤΗΡΙ

@ Struggler
Αλήθεια, πώς και δεν πήρες κάποιο άλλο ASUS EEE σε μοντέλο φορητού υπολογιστή;
Το λέω βλέποντας το τί θέλεις να κάνεις με αυτό, τη στιγμή που το άλλο, σα απολύτως φορητό εργαλείο, θα μπορούσε να σε "συντροφεύει" σχεδόν οπουδήποτε απροβλημάτιστα.

Διότι δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσε το φορητο eee να έπαιζε 24/7 στην πρίζα, οπότε δεν το τόλμησα
Ούτως η αλλιώς είναι τέτοια η τιμή που κάποια στιγμή θα μπορέσω να το πάρω και να με συντροφεύει παντού

Απάντηση: Re: Απάντηση: ASUS EEE BOX επιτέλους το έστησα!!! (φωτογραφίες από το νεο Κ

Διότι δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσε το φορητο eee να έπαιζε 24/7 στην πρίζα, οπότε δεν το τόλμησα
Ούτως η αλλιώς είναι τέτοια η τιμή που κάποια στιγμή θα μπορέσω να το πάρω και να με συντροφεύει παντού

το 901 που εχω εγώ (με τους ssd), ζεσταίνεται αρκετούτσικα από κάτω... δεν ξέρω αν θα το άφηνα 24χ7.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASUS EEE BOX επιτέλους το έστησα!!! (φωτογραφίες από το ν

το 901 που εχω εγώ (με τους ssd), ζεσταίνεται αρκετούτσικα από κάτω... δεν ξέρω αν θα το άφηνα 24χ7.

Για αυτό και εγώ αποφάσισα για αυτό, που το τροφοδοτικό μετά απο 24ωρα δεν καίει και ούτε και το pcάκι :a0210:

και εγω να σας πω την αλήθεια έχω βάλει στο μάτι το Asus EEE Box 204 ή 206...
Τα οποία θα παίζουν άνετα 1080p (όπως ισχυρίζεται η εταιρεία) μια και θα έχουν ξεχωριστή κάρτα γραφικών..
Από την άλλη διάβασα το review για το Nvidia ION και ΈΠΑΘΑ...
http://www.pcper.com/article.php?aid=663
Αυτά...
Το Σίγουρο είναι ότι θα έχουμε σύνταμα μεγάλες εξελίξεις... (και σε αυτό το θέμα)...

Μόλις το έφερα από Παρίσι, το Μαύρο. Το πήρα 235 ευρώ. Το άνοιξα και έμεινα. Μόλις το στήσω το πανέμορφο θα ανεβάσω και φωτό. Φυσικά θα μπει ανάμεσα στο PS3 και τον ONKYO στο home cinema. Μόνο ελλάτωμα που βρήκα, το ότι δεν μπορέις να το βάλεις πλάγια και πρέπει οπωσδήποτε να μπει στην βάση όρθιο.