Asus ION EeeBox EB1501

Δε νομίζω να το αγόραζα πάντως. Δεν προσφέρει κάτι το διαφορετικό. Ή κάνω λάθος;

Μάλλον είναι το πληρέστερο μηχανάκι αυτού του είδους... πιθανότατα και το ομορφότερο (κρίνοντας από τις φωτό, δεν το έχω).

Υπαρχει και το το δικό μου θέμα που το συζητάμε αυτό πολύ καιρό , τελικά αυτά τα μηχανάκια με συνδιασμό με δικτυακούς σκληρούς δεν είναι καλή φάση ; πχ 3 ράφια από 1 τερα το κάθε book , 10 book το ράφι , σύνολο 30 Tera ( παραδειγμα λέω ) και το μηχανάκι που λέμε κάνει την διαχείριση ( κατέβασμα , μετάφορά από σκληρο σε book και σε azbox HD κλπ )

Last edited:
Υπαρχει και το το δικό μου θέμα που το συζητάμε αυτό πολύ καιρό , τελικά αυτά τα μηχανάκια με συνδιασμό με δικτυακούς σκληρούς δεν είναι καλή φάση ; πχ 3 ράφια από 1 τερα το κάθε book , 10 book το ράφι , σύνολο 30 Tera ( παραδειγμα λέω ) και το μηχανάκι που λέμε κάνει την διαχείριση ( κατέβασμα , μετάφορά από σκληρο σε book και σε azbox HD κλπ )

Σε εκείνο το θέμα έχω παρουσιάσει κατά καιρούς διάφορα μίνι μηχανάκια, αλλά και το δικό μου κατεβαστήρι... Γενικότερα όμως, τα ΙΟΝ είναι πιο "premium" μηχανάκια, με βλέψεις mini-htpc, πιο μουράτα και με προορισμό το σαλόνι, και φυσικά αρκετά ακριβότερα... Για κατεβαστήρια, πιο "λογική" επιλογή για εμένα -πάντα- είναι κάποιο φτηνότερο, ψυχρότερο, με μικρότερη κατανάλωση από τα ΙΟΝ. Θεωρώ ιδανικό για κατεβαστήρι το νέο atom D510 με το NM10, που έβαλα στο παραδιπλανό θέμα...

Mε τα ιδια περιπου λεφτα(429) πηρα την τελευταια εκδοση του asrock 330 ht bd που εχει και blue ray επανω και ειναι ποιο ευκολο στο ανοιγμα οποτε δεν με ενθουσιαζει και τοσο.Α και απο κοντα που το ειδα οταν πηγα για το asrock δεν ηταν και ο ορισμος του ομορφου το ασροκακι ειναι κουκλι :D

Πριν λίγες μέρες το είδα κι εγώ στο net, και μπορώ να πω ότι με έχει ψήσει αρκετά για αγορά όταν έρθει Ελλάδα. Eίναι πανέμορφο! Δεν έχω και desktop, μόνο laptop εδώ και 5-6 χρόνια γιατί δεν θέλω κουτιά κλπ, αλλά αυτό είναι ότι πρέπει.

Ελπίζω να το δούμε και με Blu-Ray Player, θα είναι σημαντική προσθήκη (αν και έχω και το PS3).
Η μόνη μου απορία είναι αν θα παίζει άνετα ταινίες 1080p. Μου φαίνεται λίγη η επεξεργαστική ισχύς.. Τόσο δυνατοί είναι οι Atom??

Απάντηση: Re: Asus ION EeeBox EB1501

Η μόνη μου απορία είναι αν θα παίζει άνετα ταινίες 1080p. Μου φαίνεται λίγη η επεξεργαστική ισχύς.. Τόσο δυνατοί είναι οι Atom??

Μόλις για τα βασικά είναι ικανοί... ψοφίμια είναι. Όμως όλη την δουλειά της hidef αποκωδικοποίησης δεν την κάνει ο Ατομ, αλλά η gpu (nvidia ΙΟΝ)... -bye-

Αυτή απ'ότι ξέρω είναι αρκετά δυνατή GPU. Ισχύει έτσι?

Γενικά η αγορά του ΕeeBox αξίζει για κάποιον που δεν έχει desktop, και θέλει ένα μικρό μηχάνημα (και καλαίσθητο) για downloading/seeding όλο το βράδυ, σερφάρισμα, άντε να κάψει κανένα DVD/CD και προβολή HD αρχείων?
Έχω ήδη μια 23άρα LG M2362D και θέλω να το συνδέσω με αυτήν.
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ουσιαστικά είναι μια 9400, η οποία είναι από τις δυνατότερες ενσωματωμένες (αν όχι η δυνατότερη) σε chipset. Φυσικά δεν συγκρίνεται με ανεξάρτητες, αλλά για τέτοια χρήση (hidef, mkv κλπ) είναι ΟΚ...

Λογικά αυτά που θες θα τα κάνει καλά... Αλλά καλύτερα να μας πει για πιο σίγουρα κάποιος κάτοχος του για 24χ7 αν αντέχει (από θέμα θερμοκρασίας κυρίως).

Έχω το ΕΕΕ Box 202 και είναι 24 ώρο κατεβαστήρι χωρίς κανένα πρόβλημα. Περιμένω και το 1501 για να δω και να σας πω. Απλά τώρα με το bluray που βγαίνει μάλλον θα καθηστερήσω και άλλο.

Έχω ένα Pavilion dv5-1050ev με το οποίο δεν έχω πρόβλημα 24x7 ανοικτό, (έχει κλείσει μέχρι και 10μερο συνεχούς λειτουργίας..) και κατανάλωση μνήμης και γενικότερα πόρων συστήματος άψογη, λόγω Ubuntu Linux που έχω εγκαταστήσει.
Αυτό θέλω να αντικαταστήσω σαν βασικό PC, και να έχω το Laptop για άλλες δουλειές.
Αλλά αν μου λέτε πως η ΙΟΝ είναι παρόμοια με 9400 με βάζετε σε σκέψεις, γιατί το δικό μου έχει 9600Μ GT, και όταν πήγα να δω 1080 μια φορά (το Transformers 2) στις σκηνές με πολλά εφέ, κλπ, pixέλιαζε η οθόνη...)
Μήπως δεν έχω ρυθμίσει εγώ κάτι σωστά?

Απάντηση: Re: Asus ION EeeBox EB1501

Έχω ένα Pavilion dv5-1050ev με το οποίο δεν έχω πρόβλημα 24x7 ανοικτό, (έχει κλείσει μέχρι και 10μερο συνεχούς λειτουργίας..) και κατανάλωση μνήμης και γενικότερα πόρων συστήματος άψογη, λόγω Ubuntu Linux που έχω εγκαταστήσει.
Αυτό θέλω να αντικαταστήσω σαν βασικό PC, και να έχω το Laptop για άλλες δουλειές.
Αλλά αν μου λέτε πως η ΙΟΝ είναι παρόμοια με 9400 με βάζετε σε σκέψεις, γιατί το δικό μου έχει 9600Μ GT, και όταν πήγα να δω 1080 μια φορά (το Transformers 2) στις σκηνές με πολλά εφέ, κλπ, pixέλιαζε η οθόνη...)
Μήπως δεν έχω ρυθμίσει εγώ κάτι σωστά?

Το πιθανότερο... Εγώ βλέπω με 8500GT... (η 9400 είναι rebranded 8500).

Αλλά επειδή θέλει λίγο ψάξιμο (και εδώ είναι το τόπικ του ΕΒ1501), άνοιξε αν θες ένα άλλο θέμα (ή κοίτα μήπως υπάρχει κάποιο ήδη) να το συζητήσουμε...
Θεωρητικά πάντως, με XBMC και VDPAU θα έπρεπε να κυλούσε νεράκι... Μην σου πω και μέσω σκέτου CPU χωρίς καν βοήθεια από την gpu...

E ούτε στην Ευρώπη έχει κυκλοφορήσει. Και στο amazon, μόνο το αμερικάνικο το έχει προς διάθεση, το αγγλικό όχι ακόμα.
Οπότε λίγη υπομονή..!

@lykman: άνοιξα το Θέμα για την αναπαραγωγή mkv εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=55197