Ασυμβατοτητα?

gike

Established Member
19 December 2008
120
Αρτα
Καλημερα σε ολους.Εδω και δυο μερες,την Παρασκευη το βραδυ,αντικατεστισα το ps3 με το νεο slim.Η αλλαγη εγινε πιο πολυ για ψυχολογικους λογους,ετσι ωστε να δω στην οθονη του pioneer vsx-1018 να γραφει τις ονομασιες των hd format.Ολα καλα ως εδω μεχρι τη στιγμη που θελησα να δω ενα bd χτες το βραδυ με ηχο dts hd master audio.Ο pioneer κλειδωσε σε dts hd ma και ολα καλα.Ο ηχος πολυ καλος εστιασμενος,ανοιχτος και πεντακαθαρος.Καποια στιγμη κανω pause στην ταινια και μετα καθολου ηχος!Στον ενυσχητη εγραφε prologic cinema,η ταινια επεζε κανονικα και τα σημαδακια των ηχειων στην οθονη του pioneer ανυπαρκτα.Μετα απο δυο-τρια pause-play ο ενυσχητης ξανακλειδωσε σε dts hd ma και ολα καλα.Το ιδιο κανει μερικες φορες προχωροντας η γυρνωντας την ταινια.Δυο φορες pause-play και ολα κανονικα.Εγινε δοκιμη και με αλλη ταινια τα ιδια.Το λογισμικο που εχει ειναι το 3,01.Στην tv την ωρα που δεν εχει ηχο μου δειχνει στο info οτι παιζει dts master audio multicanel,αλλα ο πιονεερ δεν κλειδωνει.Απο τα λιγα που γνωριζω εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι προβλημα του ps3 γιατι δινει ηχο την ωρα που ο pio δεν κλειδωνει.Υπαρχει καποια λυση?

Σε πρώτη φάση δοκίμασε να συνδέσεις Pioneer - PS3 slim με ένα άλλο καλώδιο HDMI και αν το πρόβλημα εξακολουθεί τα ξαναλέμε. Θέμα ασυμβατότητας πάντως δεν τίθεται.

Κωστα ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση,θα το δοκιμασω το μεσημερι που θα θα παω σπιτι.

Μετα απο δοκιμη δυο διαφορετικων hdmi δεν αλλαξε απολυτως τιποτε.Ξαναρυθμησα απο το ps3 τον ηχο που δινει στην hdmi,παλι τιποτε.Το περιεργο ειναι πως με το απλο dts δεν εχει προβλημα και κλειδωνει αμεσως.Δοκιμασα και σε αλλη εισοδο στον pioneer αλλα καμια διαφορα.Αλλη λυση κανεις?

Επίσης ενεργοποίησε απ' το τηλεχειριστήριο του ενισχυτή την επιλογή [AUTO] για αυτόματη μετάβαση στον τύπο του εισερχόμενου σήματος ήχου. Μήπως από λάθος έχει ενεργοποιηθεί κάποια λειτουργία prologic...

Καλημερα σε ολους.Μετα απο τη χθεσινη ολονυχτια προσπαθωντας να λυσω το προβλημα αναφερω πως...νυσταζω!
Εκανα οτι μπορουσα να φανταστω.Εβγαλα τον pioneer για μια ωρα απο το ρευμα,τιποτα.
Δοκιμασα αλλα δυο hdmi απο φιλους,παλι χωρις αποτελεσμα.
Εβγαλα το ps3 για μιση ωρα απο το ρευμα,καμια διαφορα.Καθησα και το ρυθμησα απο την αρχη αλλα ματαια.
Αργα το βραδυ και εχοντας φυγει καποιοι φιλοι απο το σπιτι,θυμηθηκα πως σε ενα φλασακι εχω μια αναβαθμηση λογισμικου που ειχα περασει στο παλιο μου ps3 fat.
Λεω θες?Το περναω στις 3 τα ξυμερωματα,τσεκαρω και παλι ρυθμησεις και παιζει κανονικα!!!
Μαλλον καποιο θεματακι ειχε η 3,01.Τωρα εχω τη 3,10 και δουλευει ρολοι.
Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες και το χρονο σας.