Ασύμμετρη Απειλή

Θα δεχόμουνα την πιθανή συμμετοχή κάποιων άρρωστων και αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών, μόνο σε περιοχές Παπάγου, Εκάλη, Πολιτεία κλπ. και όχι στου διαόλου τη μάνα, στα άγρια και στα ψηλά βουνά.
Τώρα αν συληθεί κάποιος και υποστηρίζει ότι ανήκει σε αυτό το χώρο, θα είναι της ίδιας πνευματικής κατηγορίας με αυτόν που πυροβολεί, σκοτώνει ανθρώπους και υποστηρίζει ότι ο θεός τον διέταξε.

Aφού η Ντορα ειπε για αντεξουσιαστές ο Αβραμόπουλος θα έλεγε το αντίθετο.Εάν η Ντόρα μιλούσε για βοσκούς ο Αβραμό θα έλεγε για αντεξουσιαστές.Δεν αξιολογούνται δηλώσεις πολιτικών που ενδιαφέρονται για την αρχηγία ενός κόμματος.
Οι θεωριες περί αντεξουσιαστών ειναι γελοίες.
Ομως και αυτοί που μιλάνε για αλεπούδες που έβαλαν τίς φωτιές και αυτοί πού μιλάνε για ασύμμετρες απειλές ´ξεχνάνε´να μιλήσουν για τα μεγάλα οικονομικα και οικοδομικά συμφέροντα που υπάρχουν στίς περιοχές.
Γιατί όλες οι φωτιές δέν μπήκαν μόνες τους.
Και παρ´ότι δεν πιστευω οτι υπήρξε πιθανότητα σε αυτή την περίοδο να μπούν φωτιές απο ξένους γειτονικών χωρών,μιά ερώτηση.
Δυνητικά οι πυρκαγιές αποτελούν έναν εύκολο τρόπο αναστάτωσης τής οικονομίας μιάς χώρας??
Το 1987 ποιός έβαλε τίς φωτιές στην Σάμο??Το παραδέχτηκε η ίδια η ΜΙΤ ότι ήταν δουλειά τών γκρίζων λύκων??
Aυτό το επιβεβαίωσαν προχτές και οι κύριοι Αθανασάκης και Τζουμακας του ΠΑΣΟΚ που τότε ηταν κυβέρνηση.
Φυσικά μπορει κι κάποιοι ´γκριζοι λύκοι´απο την εδώ μεριά να είχαν βάλει τίς φωτιές στον Τσεσμέ.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι όλοι οι εμπρηστές έχουν αποκλειστικό κίνητρο την μανία...

Ολοι οχι. Εδω ομως θα επισημανω οτι ακομα και μονο ενας πυρομανης (μανιακος, σχιζοφρενής ή απλή διαταραχη) φτανει να βαλει αρκετες φωτιες.

Last edited:
Μπορείς να δεχτείς ότι ένας αριθμός από μεγαλεπίβολα σχέδια "ανάπτυξης" της περιοχής μπορεί να μετατρέψει μια χαρά ανθρώπους σε πυρομανείς μέσα σε μία νύχτα; Ειδικά μάλιστα αν πάρουν και το κατιτίς τους. Γιατί εμένα αυτό το σενάριο μου κάθετε καλύτερα...

Απάντηση: Re: Ασύμμετρη Απειλή

Μπορείς να δεχτείς ότι ένας αριθμός από μεγαλεπίβολα σχέδια "ανάπτυξης" της περιοχής μπορεί να μετατρέψει μια χαρά ανθρώπους σε πυρομανείς μέσα σε μία νύχτα; Ειδικά μάλιστα αν πάρουν και το κατιτίς τους. Γιατί εμένα αυτό το σενάριο μου κάθετε καλύτερα...

Δηλαδή θέλεις να πεις ότι ο Μπόμπολας και ο Βωβός λάδωσαν κάποιους ανθρώπους για να κάψουν τον Πάρνωνα, τον Ταϋγετο κλπ. για να πάνε να χτίσουν βίλες, εξοχικές κατοικίες και πολυκαταστήματα; Στην κορυφή του Ταϋγέτου; Χμ... Λογικό μού φαίνεται... ;)

Ο Ταύγετος και ο Πάρνωνας δεν αφορούν την περίπτωσή μας. Και δεν κάψανε την Δυτική Πελοπόνησο για να την κάνουν βίλες. Έχει να περάσει μια Ιόνια Οδός, έχει να αναπτυχθεί τουριστικά όλη η ακτή, έχουν να σηκωθούν ξενοδοχεία, τουριστικά συγκροτήματα και άλλα πολλά. Και εγώ δεν βλέπω με καθόλου καλό μάτι όλες αυτές τις προσφορές ιδιωτικών ομίλων για ανοικοδομήσεις χωριών. Ειδικά αυτές στις οποίες εμπλέκονται όμιλοι απο την Κύπρο. Επειδή ο πατέρας μου εργάζεται σε έναν τέτοιο όμιλο με αντικείμενο το real estate και την αναπτυξη γης, έχω ήδη μια εικόνα του τι μπορεί να γίνει στην Δυτική Πελοπόνησο. Ο Πάρνωνας, ο Ταύγετος, η Μεγαλόπολη και το Αλιβέρι μπορεί να είναι απλά αντιπερισπασμοί για διασπορά δυνάμεων. Μπορεί να είναι και φωτιές από ζέστη απλά. Δεν αποκλείω τίποτα. Αλλά απλά πυρομανείς να έχουν βάλει 140 φωτιές σε 2 μέρες το κόβω απίθανο.

Ο Ταύγετος και ο Πάρνωνας δεν αφορούν την περίπτωσή μας. Και δεν κάψανε την Δυτική Πελοπόνησο για να την κάνουν βίλες. Έχει να περάσει μια Ιόνια Οδός, έχει να αναπτυχθεί τουριστικά όλη η ακτή, έχουν να σηκωθούν ξενοδοχεία, τουριστικά συγκροτήματα και άλλα πολλά. Και εγώ δεν βλέπω με καθόλου καλό μάτι όλες αυτές τις προσφορές ιδιωτικών ομίλων για ανοικοδομήσεις χωριών. Ειδικά αυτές στις οποίες εμπλέκονται όμιλοι απο την Κύπρο. Επειδή ο πατέρας μου εργάζεται σε έναν τέτοιο όμιλο με αντικείμενο το real estate και την αναπτυξη γης, έχω ήδη μια εικόνα του τι μπορεί να γίνει στην Δυτική Πελοπόνησο. Ο Πάρνωνας, ο Ταύγετος, η Μεγαλόπολη και το Αλιβέρι μπορεί να είναι απλά αντιπερισπασμοί για διασπορά δυνάμεων. Μπορεί να είναι και φωτιές από ζέστη απλά. Δεν αποκλείω τίποτα. Αλλά απλά πυρομανείς να έχουν βάλει 140 φωτιές σε 2 μέρες το κόβω απίθανο.

Χμμμμ, Σαν σενάριο το βρίσκω σωστό.:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ρε σεις, αν οι πυρομανείς έχουν τόσο καλύτερη οργάνωση από το κράτος, μήπως να τους αναθέσουμε τη διακυβέρνηση; Εντάξει, εκτός από το ΥΠΕΧΩΔΕ...

Ρε σεις, αν οι πυρομανείς έχουν τόσο καλύτερη οργάνωση από το κράτος, μήπως να τους αναθέσουμε τη διακυβέρνηση; Εντάξει, εκτός από το ΥΠΕΧΩΔΕ...

Γιατί, άλλοι είναι?

(Στα γήπεδα, στις διαδηλώσεις, στα πανεπιστήμια…)