Ασύμμετρη Απειλή

Kαί έχω και μιά άλλη απορία.
Την Παρασκευή το βράδυ όταν καιγόταν η Ελλάδα μεταδίδονταν τα σχόλια τών ξένων καναλιών γιά τίς φωτιές.
Μού έκανε εντύπωση το σχόλιο τού C.N.N.,πού σε εντελώς άλλο μήκος κύματος απο τα άλλα κανάλια που παρουσίαζαν μονον τα γεγονότα,που ήταν το παρακάτω:'Δεν γνωρίζουμε εάν αυτές οι τραγικές εξελίξεις στην Ελλάδα θα επηρεάσουν τίς επερχόμενες εκλογές.´
 
Μιλάμε σοβαρά Σπύρο (νομίζω) και τα 2 κόμματα που ανέφερες, έχουν ξεχάσει από πολλού τι σημαίνει σοβαρότητα
 
Re: Απάντηση: Ασύμμετρη Απειλή

Είπε και το άλλο ο Βύρωνας: Ο Στρατηγός καιρός
ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Σπύρο, δεν αντιλέγει κανείς ότι οι φωτιές ήταν πολλές, πάρα πολλές....



στρατηγός Ανεμος, παρακαλώ....

σε λίγο θα έχουμε, Γιώργο Θαλάσση, Μαρίνα Αυγέρη, και βάλε...
 
Αν και τίποτε δεν πρέπει να αποκλειστεί, η λογική μου λέει τα εξής:
1. Αν κάποιοι ήθελαν να κάνουν κακό στη χώρα δε θα έβαζαν πυρκαγιές μόνο στο νότιο κομμάτι της (αφήνοντας μάλιστα έξω την Κρήτη). Ο καλύτερος τρόπος να διασπείρεις τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα (τα πιο ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών) είναι, πέραν του μεγάλου αριθμού των πυρκαγιών, η κατά το δυνατόν μεγάλη απόσταση των. Πυρκαγιές από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.
2. Ξένες ομάδες συμφερόντων λογικά θα επιθυμούσαν να καταστρέψουν μάλλον την Μακεδονία (αποδυνάμωση του κοινωνικού ιστού στην ευρύτερη περιοχή των συνοριακών γραμμών, την Θεσσαλία (η οικονομική δύναμη της Ελληνικής γεωργίας) και τα νησιά (τουρισμός) . Η Εύβοια και η Πελοπόννησος, λογικά, τους ενδιαφέρουν συγκριτικά λιγότερο.
3. Το να ξεφυτρώνουν εστίες τη νύχτα στη μέση του πουθενά, σε δύσβατα μέρη όπου δεν πηγαίνει αυτοκίνητο, καταδεικνύει εμπρησμό, από ανθρώπους που γνωρίζουν σχετικά καλά τα μονοπάτια της περιοχής. Αυτό σημαίνει είτε εξαιρετικά οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες ξένων είτε ντόπιους.
4. Η αλλαγή του πιθανού εκλογικού αποτελέσματος δεν συνιστά βέβαια, αποσταθεροποίηση της χώρας ακόμα και αν οδηγήσει σε μη αυτοδύναμη κυβέρνηση.
5. Απ’ ότι μπορώ να φανταστώ η χρήση κινητού για την πυροδότηση εμπρηστικού μηχανισμού καταδεικνύει ερασιτεχνισμό. Αν και το κινητό προσδίδει το πλεονεκτήματα του εύκολου και χωρίς όρια απόστασης τηλεχειρισμού ο οποίος είναι σημαντικός για πολλές τρομοκρατικές ενέργειες, στην περίπτωση του εμπρησμού ο τηλεχειρισμός είναι ουσιαστικά άχρηστος. Εκεί χρειάζεται ένας απλός ωρολογιακός μηχανισμός. Το κινητό συγκριτικά δεν είναι απλούστερο από άλλους ωρολογιακούς μηχανισμούς ενώ μπορεί σχετικά ευκολότερα να προδώσει τους τρομοκράτες (tracking από τον αριθμό ΙΜΕΙ κτλ) –υποθέτω βέβαια ότι οι τρομοκράτες δεν ενεργοποίησαν το μηχανισμό με κλήση (κάτι ακόμα χειρότερο για αυτούς), αλλά με την λειτουργία αφύπνισης.
6. Απ’ ότι γνωρίζω, και εδώ θα ´θελα και την άποψη κάποιου μέλους που γνωρίζει σχετικά καλά το Κοράνι, στο Ισλάμ η αξία της χλωρίδας και πανίδας της φύσης είναι σημαντική. Αν κάποιος προκαλεί καταστροφή σε αυτήν, δεν πηγαίνει στον «παράδεισο».
7. Η Τουρκία έχει άλλα σημαντικότερα προβλήματα να ασχοληθεί (βλ. Κουρδικό και Ισλαμιστές).
Δεν ξέρω, αλλά δεν μπορώ να βρω ένα ικανό κίνητρο για να στηρίξω απόψεις για ξένο δάκτυλο. Βέβαια τίποτε δεν μπορεί να αποκλεισθεί.
 
Αν υπαρχουν πιθανοτητες για τετοια συνομωσιολογια,τουλαχιστον να μας πουν τι εγιναν το 1δις ευρω που πληρωσαμε για τα σουπερ ντουπερ συστηματα ασφαλειας.Αυτα ισχυαν μονο τις 15 μερες των Ολυμπιακων?
Υποτιθεται σημερα βλεπεις απο δορυφορο οχι μονο φωτια αλλα και τσιγαρο που καπνιζει.
 
Αν υπαρχουν πιθανοτητες για τετοια συνομωσιολογια,τουλαχιστον να μας πουν τι εγιναν το 1δις ευρω που πληρωσαμε για τα σουπερ ντουπερ συστηματα ασφαλειας.Αυτα ισχυαν μονο τις 15 μερες των Ολυμπιακων?
Υποτιθεται σημερα βλεπεις απο δορυφορο οχι μονο φωτια αλλα και τσιγαρο που καπνιζει.

Σιγα μη σου δωσουν προσβαση στους δορυφορους τους .....

κι αυτοι κλεφτες θα γινουν? :flipout::flipout:
 
Tα έχουμε πει ρε παιδιά, το είπε και ο Κακλαμάνης (ο Νικήτας): Το σύστημα δούλεψε για 2 χρόνια (2003-2004) αλλά ήταν πανάκριβο.
 
Δεν ειναι λιγο παραξενη η ξαφνικη παραιτηση του Σπηλιοτοπουλου,νυν βουλευτη Αχαιας και τεως Υ.ΕΘ.Α? Μηπως γνωριζε κατι το παληκαρι και παραιτηθηκε παντελως απ το κομα και την πολιτικη?Λεω...μηπως..?
 
δηλαδη τι επρεπε να κανει??
στα 120 του να συνεχιζει βουλευτης?


ασε που εφαγε και ηττα πριν πολυ καιρο


παραγερασε......για καινουργιο ξεκινημα
 
Δεν ειναι λιγο παραξενη η ξαφνικη παραιτηση του Σπηλιοτοπουλου,νυν βουλευτη Αχαιας και τεως Υ.ΕΘ.Α? Μηπως γνωριζε κατι το παληκαρι και παραιτηθηκε παντελως απ το κομα και την πολιτικη?Λεω...μηπως..?

Μπα, τίποτα παραπάνω από αυτό που ξέρουμε σήμερα κι εμείς.
Για να τα φέρουν βόλτα, δεν αγοράζουν ούτε σφαίρα, ούτε βίδα, τίποτα! Για αυτό γέρνουν τα υποβρύχια, τα τανκς τρυπάνε κ.ο.κ. δεν παραλαμβάνουν για να μην πληρώσουν!

Ε, είναι ξεφτίλα, γι´' αυτό την έκανε μετά το άδειασμα που υπέστη...
 
Απάντηση: Re: Ασύμμετρη Απειλή

δηλαδη τι επρεπε να κανει??
στα 120 του να συνεχιζει βουλευτης?


ασε που εφαγε και ηττα πριν πολυ καιρο


παραγερασε......για καινουργιο ξεκινημα
Φιλε havoc δεν πιστευω να το πιστευεις αυτο το "παραγερασε"!!!
Σουφλιας,Πολυδωρας κ.α. ειναι νεαροι???
 
Ο Δημητρης Αβραμοπουλος σε δηλωσεις του σε εφημεριδα, προνοει, και παιρνει ξεκαθαρη θεση, εναντια στην "ασυμμετρη απειλη" του Πολυδωρα:



in.gr


"«Η ασύμμετρη απειλή ως έννοια είναι συνυφασμένη με τη διεθνή τρομοκρατία. Με τίποτε άλλο.» Με αυτή τη δήλωση ο υπουργός Υγείας διαχωρίζει τη θέση του από άλλους συναδέλφους του εντός της κυβέρνησης αναφορικά με τις αιτίες των καταστροφικών πυρκαγιών.

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Παρασκευής, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Όσοι γνωρίζουν από διεθνές περιβάλλον και διεθνή ΜΜΕ, το ξέρουν αυτό.

» Δεν μας φτάνει η ανθρώπινη, οικολογική και οικονομική καταστροφή από την τραγωδία αυτή και θα προσθέσουμε ως κράτος και άλλες καταστροφές; Ο όρος 'ασύμμετρη απειλή' μπορεί να ακυρώσει ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως ασφαλούς προορισμού και να δώσει την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι στο φάσμα των στόχων της διεθνούς τρομοκρατίας.

» Κάτι που δεν είναι αλήθεια. Η Ελλάδα δοκιμάστηκε σε μια πολύ ευαίσθητη φάση της σύγχρονης ιστορίας της, που είναι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και εάν η 'ασύμμετρη απειλή' υπήρχε, θα είχαμε ζήσει τότε δύσκολες στιγμές.»

Σε ερώτηση για τα αίτια των πυρκαγιών, τονίζει ότι «συνωμότησαν» πολλοί παράγοντες: οι υψηλές θερμοκρασίες, οι κλιματικές μεταβολές, η ξηρασία, οι πυρομανείς, αλλά και τα σκουπίδια, που ενεργούν ως βραδυφλεγείς βόμβες."
 
Last edited: