Ασυρματη επικοινωνία..

thundergav

Senior Member
26 September 2007
608
Επειδη στις αναφορες που γίνονται στα manual των laptop βλέπεις διαφορα όπως ...WiFi 802.11 b/g/n, WiFi 802.11 b/g κ.ά

Ποια είναι η προτιμότέρη - καλύτερη που πρέπει να διαλέξεις όταν αποφασίσεις να αγοράσεις ένα laptop ??

802.11 g ειναι το standard παντου πλεον στa 54mbit ενω το n ειναι φρέσκο με πολυ μεγαλύτερες ταχύτητες και εμβέλεια αλλα ακομα οχι επίσημο απότι ξέρω -άσχετα με τον αν υπαρχουν ήδη υλοποιήσεις στο εμπόριο. Αν βάλεις n εισαι σίγουρος για το μέλλον εφοσον δεν αλλάξει κατι στην τελική εκδοση του πρωτοκόλλου (το πιθανοτερο) αλλα προς το παρόν οπου και αν συνδεθεις μεσω wifi θα ειναι με g...

Re: Απάντηση: Ασυρματη επικοινωνία..

802.11 g ειναι το standard παντου πλεον στa 54mbit ενω το n ειναι φρέσκο με πολυ μεγαλύτερες ταχύτητες και εμβέλεια αλλα ακομα οχι επίσημο απότι ξέρω -άσχετα με τον αν υπαρχουν ήδη υλοποιήσεις στο εμπόριο. Αν βάλεις n εισαι σίγουρος για το μέλλον εφοσον δεν αλλάξει κατι στην τελική εκδοση του πρωτοκόλλου (το πιθανοτερο) αλλα προς το παρόν οπου και αν συνδεθεις μεσω wifi θα ειναι με g...

''Αν βάλεις n'' --> τι εννοείς να βάλω n φιλε μου ???

Re: Απάντηση: Ασυρματη επικοινωνία..

''Αν βάλεις n'' --> τι εννοείς να βάλω n φιλε μου ???
Αν δλδ το hardware σου (σε όλες τις ''ακρες'': πχ router, ασυρματη κάρτα δικτύου laptop, ασύρματη κάρτα δικτύου πιθανών άλλων pc στο δίκτυο) το υποστηρίζει και το έχεις επιλέξει φυσικά και από τα σχετικά menu των drivers (για τις κάρτες) / windows, web pages (router).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασυρματη επικοινωνία..

Αν δλδ το hardware σου (σε όλες τις ''ακρες'': πχ router, ασυρματη κάρτα δικτύου laptop, ασύρματη κάρτα δικτύου πιθανών άλλων pc στο δίκτυο) το υποστηρίζει και το έχεις επιλέξει φυσικά και από τα σχετικά menu των drivers (για τις κάρτες) / windows, web pages (router).

Έτσι, απαιτει να κανεις αναβάθμιση σε ολο το Hardware σου η τουλαχιστον μεταξυ 2 "σταθμών" οπου χρειάζεσαι μεγάλες ταχύτητες μεταξυ τους (για Streaming video πχ). τωρα σε δημόσιους χωρους cafe πλατειες κα νομιζω οτι θα αργησουμε πολυ να το δουμε...