Ασύρματη μετάδοση εικόνας απο Pc σε Plasma TV.

periklis

New member
17 December 2006
25
Καλησπέρα σε όλους,

θέλω να ρωτήσω σχετικά με το αν γνωρίζει κάποιος για την ασύρματη μετάδοση εικόνας, απο το Pc σε μια τηλεόραση Plasma π.χ.

Είδα σήμερα σε ένα κατάστημα ένα wireless σύστημα που μεταδίδει μόνο εικόνες και ήχο σε δικό του μενού (αυτό που εμφανίζεται στην τηλεόραση δηλαδή), το οποίο είναι της Linksys.

Αυτό που ψάχνω είναι ένας τρόπος ασύρματης μετάδοσης της επιφάνειας εργασίας των Windows (Vista στην συγκεκριμένη περίπτωση) στην τηλεόραση Plasma που έχω. Βρίσκεται περίπου 15 μέτρα μακριά απο το Pc και υπάρχουν 2 τοίχοι ανάμεσά τους.

Υπάρχει κάποια συσκευή που να στέλνει την εικόνα του Pc (σαν έξοδο - ότι κάνω στο Pc δηλαδή να φαίνεται στην Plasma), στην τηλεόραση;

Ευχαριστώ.

Ασύρματα δεν είναι καλή λύση , για αυτό και εγώ πήρα ένα xbox που δείχνει και 720p και ξένοιασα ... Εννοείται με ενσύρματο δίκτυο βλέπω stream απο το pc .

Τόσο χάλια είναι παιδια η εικόνα με ασύρματη σύνδεση; Π.χ. σε περίπτωση που είναι να προβάλω κάποια slides ή κάποιο βίντεο, δεν θα πάρω ένα μέτριο αποτέλεσμα; Δεν ψάχνω την καλύτερη ανάλυση, απλά να υπάρχει επικοινωνία ασύρματη και όχι καλώδια.

Η συσκευή που είδα απο την Linksys έχει δικό της μενού και εμφανίζει μόνο εικόνες και παίζει αρχεία mp3 και wma. Βίντεο δεν μπορεί να παίξει και αυτό είναι βασικό για εμένα.

Με καλώδιο θα είναι μεγάλος μπελάς γιατί θα χρειαστώ καλώδιο τουλάχιστον 20 μέτρα και δεν είμαι για να περνάω καλώδια σε τόσο μεγάλη απόσταση απλά και μόνο για να έχω την δυνατότητα να τραβάω εικόνα κάποιες φορές που θα το χρειάζομαι απο το pc. Καμιά άλλη ιδέα;

Εγω πήρα ενα συστηματακι ασυρματης μεταδοσης από το Πλαισιο καμμια 70αρια ευρω. Χρειαζεσαι και αναν ανταπτορα απο D-sub σε Scart (εχει μεσα του νομιζω ενα) και θα παρεις ενα ανεκτο αποτελεσμα. Χανει σε γρηγορη κινηση αλλα σε καθε άλλη περιπτωση ειναι -για μενα- αποδεκτο.