Ασύρματη μετάδοση εικόνας μεταξύ pc=>tv

nik_gr

New member
19 June 2009
96
Kαλησπερα παιδες,

Ψαχνω για LCD TV η οποια να ειναι σε θεση να επικοινωνει ασυρματα με καποιον τροπο με το pc για να μεταδωσει Full HD video, ετσι ωστε να γλυτωσω την αγορα μακρυ καλωδιου, ΗDMI καρατς γραφικων και mobo που να υποστηριζει pc-e για την καρτα γραφικων.

Υπαρχει κατι αναλογο? για 32" LCD ενδιαφερομαι.

Αντιλαμβανομαι οτι το bndwidth ειναι τεραστιο.....

Απάντηση: Ασυσματη μεταδοση εικονας μεταξυ pc=>tv

popcorn , western digital player , κλπ κλπ κλπ ....

εννοείται ότι δεν υπάρχει ασύρματη λύση να δεις HD ...

Last edited:
Re: Ασυσματη μεταδοση εικονας μεταξυ pc=>tv

Εννοείται ότι υπάρχει.

Οι Samsung που υποστηρίζουν την εφαρμογή Digital Life Networking Alliance (DLNA) μπορούν να αναπαράγουν ταινίες που βρίσκονται αποθηκευμένες στον υπολογιστή σου ασύρματα και χωρίς μάλιστα να χρειάζεται καν να αναπαράγεις ταυτόχρονα την ταινία στην οθόνη του υπολογιστή. Με άλλα λόγια μπορείς να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή ελεύθερα την στιγμή που κάποιος άλλος παρακολουθεί στην τηλεόραση κάποια ταινία που είναι αποθηκευμένη σε αυτόν.

Απο όσο ξέρω η 32Β650 έχει αυτό το "προσόν"
Θα την βρείς γύρω στα 650-700 ευρώ.

Φυσικά στις 32 ίντσες μην περιμένεις να χορτάσει το μάτι σου υψηλή ανάλυση...
Είναι λίγες...

Απάντηση: Ασυσματη μεταδοση εικονας μεταξυ pc=>tv

δεν πρόσεξα ότι μιλούσε για τιβι , νόμιζα ότι μιλούσε γενικά .. ουπς σόρρυ ...

Πάντως μένω στην απάντηση μου , καλύτερα ένα stand alone ...

Η σειρά 6 και 7 της Samsung μπορούν να διαβάσουν αρχεία ασύρματα, με ειδικό αντάπτορα.
Όσον αφορά το αν γίνεται HD με ασύρματο, εξαρτάται την ποιότητα του σήματος και το bitrate του υπό μετάδοση αρχείου...
Πάντως, σε μια σύνδεση όπου γίνεται και κοινή χρήση internet δεν προτείνεται τέτοιου είδους συνδεσμολογία.
Αντίθετα, προτείνεται η χρήση Ethernet μέσω καλωδίωσης.

Γενικά δεν θα ήθελα να υπερθεματίσω πάνω στα οφέλη της ενσύρματης έναντι της ασύρματης δικτύωσης, δεν είναι πάντως ό,τι καλύτερο να προσθέτεις άλλη μια ακτινοβολία μέσα στο ίδιο σου το σπίτι...

Η τηλεόραση μπορεί να επικοινωνήσει με το ρούτερ είτε ασύρματα (με την αγορά αντάπτορα) είτε ενσύρματα αφού έχει θύρα ethernet. Απο εκεί και έπειτα επιπλέον σύνδεση μεταξύ υπολογιστή και τηλεόρασης δεν χρειάζεται. Και οι δύο συσκευές επικοινωνούν με το ρούτερ και αυτό ρυθμίζει την διαμεταγωγή των δεδομένων.

Δεν ξέρω γιατί είναι καλύτερο να έχεις ένα stand alone media player απο την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή σου.
Και επιπλέον λεφτά χρειάζεσαι για την αγορά του player + ενδεχομένως ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου που θα τον τροφοδοτεί και θα πρέπει κάθε φορά που κατεβάζεις μια καινούργια ταινία στον υπολογιστή να μπαίνεις στην διαδικασία να την "περνάς" στον σκληρό του media player... Τσάμπα μπελάς όταν η τηλεόραση έχει την δυνατότητα να σου γλυτώσει και κόπο και χρήμα.

Re: Ασυσματη μεταδοση εικονας μεταξυ pc=>tv

Εννοείται ότι υπάρχει.

Οι Samsung που υποστηρίζουν την εφαρμογή Digital Life Networking Alliance (DLNA) μπορούν να αναπαράγουν ταινίες που βρίσκονται αποθηκευμένες στον υπολογιστή σου ασύρματα και χωρίς μάλιστα να χρειάζεται καν να αναπαράγεις ταυτόχρονα την ταινία στην οθόνη του υπολογιστή. Με άλλα λόγια μπορείς να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή ελεύθερα την στιγμή που κάποιος άλλος παρακολουθεί στην τηλεόραση κάποια ταινία που είναι αποθηκευμένη σε αυτόν.

Απο όσο ξέρω η 32Β650 έχει αυτό το "προσόν"
Θα την βρείς γύρω στα 650-700 ευρώ.

Φυσικά στις 32 ίντσες μην περιμένεις να χορτάσει το μάτι σου υψηλή ανάλυση...
Είναι λίγες...

Τελεια γιατι μου λεγαν πως ειναι αδυνατον!
Παντα μιλαω για FULL HD σημα ετσι?

Δωσε μου λινκ σε παρακαλω γιατι στο skroutz.gr δεν το βρισκω το μοντελο αυτο.

Για να γινει ασυρματη ματαδοση τι αdaptorew prepei na yparxoun πισω απο το pc και πισω απο την TV?

Η τηλεόραση μπορεί να επικοινωνήσει με το ρούτερ είτε ασύρματα (με την αγορά αντάπτορα) είτε ενσύρματα αφού έχει θύρα ethernet. Απο εκεί και έπειτα επιπλέον σύνδεση μεταξύ υπολογιστή και τηλεόρασης δεν χρειάζεται. Και οι δύο συσκευές επικοινωνούν με το ρούτερ και αυτό ρυθμίζει την διαμεταγωγή των δεδομένων.

Δεν ξέρω γιατί είναι καλύτερο να έχεις ένα stand alone media player απο την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή σου.
Και επιπλέον λεφτά χρειάζεσαι για την αγορά του player + ενδεχομένως ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου που θα τον τροφοδοτεί και θα πρέπει κάθε φορά που κατεβάζεις μια καινούργια ταινία στον υπολογιστή να μπαίνεις στην διαδικασία να την "περνάς" στον σκληρό του media player... Τσάμπα μπελάς όταν η τηλεόραση έχει την δυνατότητα να σου γλυτώσει και κόπο και χρήμα.

Θαυμασια! Μπορει ομως να μεταδοθει ικανοποιητικα ασυρματο σημα FULL HD απο την LCD TV <=> ROUTER? Διοτι μιλαμε για τεραστιο bandwidth.

Φίλε μου εγώ δεν έχω την εν λόγω tv. Εχω την Α756 (περσινό μοντέλο της Samsung) η οποία δεν υποστηρίζει .mkv μέσω dlna. Ενα βίντεο mpeg-2 1080i που δοκίμασα πριν σου απαντήσω έπαιζε μια χαρά. Η σύνδεσή μου είναι 24άρα της Forthnet.
Για το φετινό μοντέλο b650 που σου προτείνω (το οποίο έχει την δυνατότητα αναπαραγωγής .mkv μέσω dlna) καλό θα είναι να διαβάσεις της απόψεις των κατόχων του στο νήμα του και να κάνεις εκεί τις όποιες ερωτήσεις σου. Θα βρεις μεγαλύτερη ανταπόκριση!
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42778

Να σε ενημερώσω ότι στις 32 ίντσες η διαφορά που θα δείς ανάμεσα στα 720p και τα 1080p (fullHD) θα είναι δυσδιάκριτη, οι ίντσες είναι λίγες και δεν προσφέρονται για αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Το link της tv που σου προτείνω στο skroutz είναι

http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=b650

Δηλαδη να κατεβαζω 720p video αφου δεν εχει διαφορα?

Φιλε μου με ποιον τροπο, τι ακριβως κανεις στο pc σου, ποια προγρμματα χρησιμοποιεις για να μεταδωσεις εικονα μεσω dlna στην tv?

Παιζει ρολο ακομη και το ρουτερ ή ολα τα ρουτερς βολευουν?

Αν εμμένεις στην απόφασή σου για 32άρα είτε 720p είτε 1080p το ίδιο θα βλέπεις. Θα σε συμβούλευα να ανέβεις σε ίντσες για να μην το μετανοιώσεις αλλά απο εκεί και πέρα κουμάντο στην τσέπη σου μονο εσύ κάνεις.

Το πρόγραμμα που χρειάζεσαι για να "δει" ο υπολογιστής την τηλεόραση στο παρέχει η Samsung σε cd μέσα στην συσκευασία της αγοράς.

Απάντηση: Re: Ασύρματη μετάδοση εικόνας μεταξύ pc=>tv

είναι καλύτερα να έχεις stand alone γιατί άμα χαλάσει , δεν χάνεις την τιβι , δεν σε δεσμεύει να πάρεις την συγκεκριμένη τιβι ( πχ θες να παρεις GamaDeltakaragkiopoulos tv που δεν έχει αυτή την δυνατότητα σε κανένα μοντέλο της ή τα μοντέλα εξοπλισμένα με αυτή την τεχνολογία ξεφεύγουν 500 ευρώ πάνω )

Τα επιπλέον χρήματα τα κερδίζεις παίρνοντας μία φθηνότερη τηλεόραση κατά 300 εώς 500 ευρώ χωρίς να χάσεις σε ποιότητα εικόνας ...

Οσο για το usb , usb stick των 16gb κοστίζει 25 ευρώ και εξασφαλίζεις απρόκοπτη εκτέλεση της ταινίας και όχι "Ωχ κόλλημα , πάλι ο Μπάμπης κατεβάζει κάτι στο πισι δίπλα " ....

Γενικά το δίκτυο καλό και άγιο όταν υπάρχει ( έχω τον AZbox με σκληρό και τα μεταφέρω εκεί μεσω δικτύου) αλλά για stream είναι απαιτητικό ( θελει δυνατό pc , και δίκτυο χωρίς να απασχολείται από άλλα πράγματα , χωρίς αυτό να πει ότι δεν θα παίξει άψογα ) δλδ έχεις πάλι πόσες συσκευές αναμένες ... η καλύτερη λύση είναι η πιο απλή ... το κόστος είναι υψηλό για τηλεοράσεις με τέτοια καλούδια ...

Η 40Β650 κάνει 850 ευρώ. Υπάρχει τηλεόραση στην κατηγορία των 40-42 ιντσών που να κάνει από 350-550 ευρώ (μου είπες 300 με 500 ευρώ φθηνότερα) και να έχει την ίδια ποιότητα εικόνας? Πολύ αμφιβάλλω.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής λίγες τηλεοράσεις έρχονται με ενσωματωμένο media player αλλά ευτυχώς πρόκειται για εξαιρετικές συσκευές στις οποίες ο κόσμος θα έδινε την ψήφο του ανεξάρτητα της συγκεκριμένης λειτουργίας που τις συνοδεύει. Δεν νομίζω ότι οι μαζικές πωλήσεις των Β650, Β750 αλλά και των περσινών "καλών" μοντέλων της Samsung οφείλονται στον ενσωματωμένο player. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι πρόκειται για αξιολογότατες τηλεοράσεις που τυχαίνει να προσφέρουν και την ενδιαφέρουσα αυτή προέκταση.

Επίσης αν το δίκτυο του φίλου δεν σηκώνει μετάδοση HD υλικού (το δικό μου πάντως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα) μπορεί άνετα με το στικάκι που αναφέρεις να δει την ταινία απο την usb θύρα της tv και πάλι χωρίς να χρειαστεί να αγοράζει media player και χωρίς να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να κατεβάσει ο Μπάμπης κάτι στο pc.

Σκοπός του φίλου είναι να γλυτώσει 100-200 ευρώ απο την αλλαγή κάρτας γραφικών και όχι να τα δώσει σε άλλες συσκευές.

42 S 10 panasonic 699 ευρώ ... για 150 ( 250 μάλλον )ευρώ διαφορά παίζει ... για μεγαλύτερες ίντσες η Samsung είναι πιο φτηνή από την αντίστοιχη panasonic ( και πάλι σχετικό είναι , στο ίδιο κατάστημα η Panasonic έχει πιο χαλημή τιμή ) ... Υπάρχει και η 32B350 με λιγότερα από 400 ευρώ αφού στοχεύει σε αυτό το μέγεθος ... η 32B650 κοστίζει κάτι λιγότερο από 700 ... και η 40B650 κοστίζει το λιγότερο 950 ευρώ ( 100 ευρώ τουλάχιστον μεταφορικά για το pixmania )

ανέφερα και άλλους 2 λόγους , δεν έχεις πολλές συσκευές ενδιάμεσα και δεν δεσμεύεσαι σε περίπτωση βλάβης της ενσωματωμένης συσκευής ( συμβαίνει )

Last edited:
Η 40Β650 κάνει 850 ευρώ. Υπάρχει τηλεόραση στην κατηγορία των 40-42 ιντσών που να κάνει από 350-550 ευρώ (μου είπες 300 με 500 ευρώ φθηνότερα) και να έχει την ίδια ποιότητα εικόνας? Πολύ αμφιβάλλω.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής λίγες τηλεοράσεις έρχονται με ενσωματωμένο media player αλλά ευτυχώς πρόκειται για εξαιρετικές συσκευές στις οποίες ο κόσμος θα έδινε την ψήφο του ανεξάρτητα της συγκεκριμένης λειτουργίας που τις συνοδεύει. Δεν νομίζω ότι οι μαζικές πωλήσεις των Β650, Β750 αλλά και των περσινών "καλών" μοντέλων της Samsung οφείλονται στον ενσωματωμένο player. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι πρόκειται για αξιολογότατες τηλεοράσεις που τυχαίνει να προσφέρουν και την ενδιαφέρουσα αυτή προέκταση.

Επίσης αν το δίκτυο του φίλου δεν σηκώνει μετάδοση HD υλικού (το δικό μου πάντως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα) μπορεί άνετα με το στικάκι που αναφέρεις να δει την ταινία απο την usb θύρα της tv και πάλι χωρίς να χρειαστεί να αγοράζει media player και χωρίς να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να κατεβάσει ο Μπάμπης κάτι στο pc.

Σκοπός του φίλου είναι να γλυτώσει 100-200 ευρώ απο την αλλαγή κάρτας γραφικών και όχι να τα δώσει σε άλλες συσκευές.

Και γω αυτης της αποψης ειμαι οχι εξτρα συσκευες, μια τηλεροραση που να παιζει ματροκσς και απο usb stick και με καλωδια η ασυρματο στομ ρουτερ.

Ρε παιδια εγω ειμαι στα 2-3 μετρα αποσταση απο την τηλεορσαση 32 ιντες ειναι
μια χαρα σιγουρα θελω 40αρα?

επισης το Β650 απο Β750 τι διαφορες εχουν?

Η 40Β653 έχει 850 στο e-shop με μεταφορικά...τσάμπα...
Καλή τιμή είχα ακούσει και απο το expert πριν λίγο καιρο για την Β653.
Η 32Β350 υποστηρίζει ανάλυση 1366 x 768, δεν έχει 100 Hz και απο απο εικόνα απέχει έτη φωτός απο την B650
H S10 ταίριαζε απίστευτα στα οικονομικά μου δεδομένα όταν ήμουν σε αναζήτηση και φαινόταν καλή περίπτωση αλλά όποτε την είδα απο κοντά και υπο πληθώρα συνθηκών, ποτέ δεν μου έκανε καρδιά να την κλείσω. Θεωρώ ότι κοστίζει όσο αξίζει και δεν με εντυπωσιάζει που παρά την χαμηλή της τιμή δεν έχει γνωρίσει εμπορική επιτυχία.

Να μην πάρω ένα προιόν με πολλά καλούδια γιατί καλούδια ίσον κυκλώματα ίσον περισσότερα εξαρτήματα πιθανά για βλάβη? Ε δεν μου λέει κάτι αυτό το επιχείρημα.
Το άλλο με τις ενδιάμεσες συσκευές δεν το έπιασα.

Τελος πάντων το παιδί ζήτησε μια συσκευή με ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και του πρότεινα μια. Εσύ με την σειρά σου του πρότεινες και μια εναλλακτική λύση η οποία μαλιστα είναι αρκετά δημοφιλής, ας τα βάλει κάτω και ας αποφασίσει το καλυτερο!

η Β750 ακουστηκε επισης αυτο ειναι πιο βελτιωμενο μοντελο?

επισης 40αρα να παρω η 32αρα και γιατι 40αρα?

Το ρουτερ δεν θα εχει ακνενα προβλημα να στειλει ασυρμαατ FULL HD σημα στην LCD? Speedtouch 530 εχω.

H Β750 έχει 200 Ηz αντί για τα 100 Ηz της B650. Λογικά θα έχουν και άλλες διαφορές αλλά δεν το έχω πολύψάξει.

Στα 2-3 μέτρα δεν υπάρχει δίλημμα 32άρα ή 40άρα αλλά 40άρα ή 46άρα.
Δεν θα βρεις κανέναν εδω μέσα να σε συμβουλέψει για 32άρα απο τέτοια απόσταση. Προσωπικά έχω 46άρα στα 2,5 μέτρα και πιστεύω ότι είναι ότι πρέπει.

Για το θέμα του ρούτερ δεν ξέρω να σε συμβουλέψω. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα πάντως. Λογικά οποιοδήποτε ασύρματο ρούτερ κάνει. Και εγώ με ένα φθηνιάρικο D-Link συμβιβάζομαι και δεν έχω προβλήματα.

Κάνε τον κόπο και διάβασε όσες περισσότερες σελίδες του νήματος για την B650 που σου έδωσα παραπάνω και θα σου λυθούν πολλές απορίες.

Μα στα 2-3 υα εγχειριδια και τα περιδοκια λενε οτι η αποστσεις αυτες ειναι για 32" το πολυ και οχι παραπανω.

Για τα 5-6 μετρα προτεινουν 40"+

Υπαρχει κανα λινκ για το Β750? 100Ηz ειναι αρκετα ή ta 200Hz ειναι καλυτερα?
100 αψογα δεν ειναι ουτως ή αλλως?