Ασύρματη μετάδοση ηλεκτρισμού....α ρε Τέσλα.

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Απο το insomnia.gr

"Κάνοντας πραγματικότητα έστω και σε μικρότερη κλίμακα, το όραμα του Νίκολας Τέσλα, μια ομάδα φυσικών επιστημόνων του τεχνολογικού ινστιτούτου MIT, δημιούργησαν πριν μερικά χρόνια την εταιρεία WiTricity με μοναδικό σκοπό την επίτευξη ασύρματης μετάδοσης ρεύματος.

Στην έκθεση TED 2009 έγινε παρουσίαση της εξέλιξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας η οποία φιλοδοξεί να καταργήσει τα καλώδια και τη χρήση μπαταριών που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Έχοντας ξεκινήσει από το πετυχημένο πείραμα στο άναμμα μια λάμπας 60W χρησιμοποιώντας ασύρματη μετάδοση ρεύματος που η εκπομπή της γινόταν από απόσταση 2-3 μέτρων, είναι φανερό ότι πλέον η τεχνολογία είναι κοντά στην εμπορική εκμετάλλευση της.

Σχετικά με την ασφάλεια της νέας αυτής τεχνολογίας, η WiTricity υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κάποια εκπομπή ακτινοβολίας αφού δεν υπάρχουν ηλεκτρικά πεδία. Η μετάδοση γίνεται μέσω μαγνητικού πεδίου το οποίο είναι ίδιο με αυτό της Γης και είναι ασφαλές για ανθρώπους και ζώα. Μάλιστα η μετάδοση γίνεται μεταξύ αντικειμένων που εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα, κάτι αδύνατο να γίνει σε φυσικό περιβάλλον.

Στο video που μπορείτε να δείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, ο Eric Ciler δοκιμάζει επιτυχημένα ασύρματη μετάδοση ρεύματος για να ανάψει μια LCD τηλεόραση. Στην επόμενη δοκιμή, παρουσιάζει διάφορα κινητά τηλέφωνα (Android, iPhone, Nokia) τα οποία φορτίζονται κάνοντας χρήση του ίδιου μαγνητικού πεδίου που χρησιμοποιεί η LCD τηλεόραση."

H παρουσίαση...
http://blog.ted.com/2009/08/wireless_electr.php

Υ.Γ Sorry, ηλεκτρισμού ήθελα να γράψω στην επικεφαλίδα...και μετάδοση....!!

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Re: Ασύρματη μετάδωση ηλεκτρικού....α ρε Τέσλα.

Εγω δεν κατάλαβα κάτι... Προφανώς χρειάζονται 2 πηνία για να γίνει η δουλειά - ένα στην πλευρά του πομπού, κι ένα στην πλευρά του δέκτη. Στα κινητά, που ήταν το πηνίο που μετέτρεπε το μαγνητικό πεδίο στα κατάλληλα βολτ/αμπέρ που χρειάζονται για να δουλέψουν ?

19 June 2006
35,670
Απάντηση: Ασύρματη μετάδωση ηλεκτρισμού....α ρε Τέσλα.

Όταν ο Tesla, πριν από έναν αιώνα, πετύχαινε πράγματα αδιανόητα ''παίζοντας'' στην κυριολεξία με το ηλεκτρικό ρεύμα με σκοπό να διαθέσει αέναη ηλεκτρική ενέργεια δωρεάν σε όλο τον πλανήτη, και σήμερα έρχονται κάποιοι να μας πουν ότι άναψαν ασύρματα από τα 3 μέτρα μια LCD, μια φράση μου 'ρχεται στο μυαλό.......

Αιδώς Αργείοι!!!!!!!!

kanenas

AVClub Enthusiast
17 June 2006
819
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Ασύρματη μετάδωση ηλεκτρισμού....α ρε Τέσλα.

Όταν ο Tesla, πριν από έναν αιώνα, πετύχαινε πράγματα αδιανόητα ''παίζοντας'' στην κυριολεξία με το ηλεκτρικό ρεύμα με σκοπό να διαθέσει αέναη ηλεκτρική ενέργεια δωρεάν σε όλο τον πλανήτη, και σήμερα έρχονται κάποιοι να μας πουν ότι άναψαν ασύρματα από τα 3 μέτρα μια LCD, μια φράση μου 'ρχεται στο μυαλό.......

Αιδώς Αργείοι!!!!!!!!

Αυτό τους χαλούσε/άει

Δημήτρης Θ.

AVClub Fanatic
17 June 2006
12,626

Καλά αυτό πιο πολύ σαν επιστημονική φαντασία μοιάζει.
Σαν τα UFO του Χίτλερ κλπ κλπ
(Δεν αμφισβητώ τον Τέσλα, απλά έχει γεμίσει το internet με μύθους γύρω απ αυτόν)

darkie

AVClub Enthusiast
24 November 2008
1,076
καλα αυτος ηταν που ανακαλυψε τον ηλεκτρισμο βασικα και μετα του κλεβανε τις εφευρεσεις, e d i s o n και αλλοι!

andre74

Banned
13 September 2008
5,733

Αιδώς Αργείοι!!!!!!!!

δηλαδή τί ΔΕΝ έπρεπε, να φτιάξουν την ασύρματη φόρτιση ( ή ό,τι άλλο είναι αυτό) ή να το παρουσιάσουν;

19 June 2006
35,670

δηλαδή τί ΔΕΝ έπρεπε, να φτιάξουν την ασύρματη φόρτιση ( ή ό,τι άλλο είναι αυτό) ή να το παρουσιάσουν;

Δεν είπα ότι ΔΕΝ έπρεπε να μας παρουσιάσουν την ασύρματη μετάδοση μικρής ισχύος, όπως στην παραπάνω περίπτωση, είπα ότι είναι ντροπή να μας δουλεύουν, όταν αυτά ήταν ''παιχνιδάκια'' για έναν άνθρωπο εδώ και 100 χρόνια....

Ελπίζω, τώρα, να ήμουν πιο κατανοητός.-bye--bye-

andre74

Banned
13 September 2008
5,733
φίλοι νομίζω είναι λάθος σε ένα φόρουμ τεχνολογίας όπως εδώ, άνθρωποι προοδευτικοί (θέλω να πιστεύω) να σχολιάζουν αρνητικά μια επίδειξη/εφαρμογή τεχνολογίας που δεν νομίζω κανείς από μας να τη βλέπει πράγματι αρνητικά. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ότι στηρίζεται σε μελέτες και ανακαλύψεις που γίνανε στο παρελθόν από τον σπουδαίο επιστήμονα & εφευρέτη είναι θετικό νομίζω.
Επίσης, σχετικά με τον Τέσλα, το πολύτιμο έργο του τον κάνει ένα από τους πιο αξιόλογους επιστήμονες που έζησαν αλλά όχι και άγιο. Μέρος των σπουδών του το πέρασε ως μέλος Εθνικιστικής Φοιτητικής Νεολαίας, επίσης η πρώτη ηλεκτρική καρέκλα ήταν δική του πατέντα και από τις πρώτες πρακτικές εφαρμογές του εναλλασσόμενου ρεύματος...

ckesinis

New member
14 February 2008
75
φίλοι νομίζω είναι λάθος σε ένα φόρουμ τεχνολογίας όπως εδώ, άνθρωποι προοδευτικοί (θέλω να πιστεύω) να σχολιάζουν αρνητικά μια επίδειξη/εφαρμογή τεχνολογίας που δεν νομίζω κανείς από μας να τη βλέπει πράγματι αρνητικά. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ότι στηρίζεται σε μελέτες και ανακαλύψεις που γίνανε στο παρελθόν από τον σπουδαίο επιστήμονα & εφευρέτη είναι θετικό νομίζω.
Επίσης, σχετικά με τον Τέσλα, το πολύτιμο έργο του τον κάνει ένα από τους πιο αξιόλογους επιστήμονες που έζησαν αλλά όχι και άγιο. Μέρος των σπουδών του το πέρασε ως μέλος Εθνικιστικής Φοιτητικής Νεολαίας, επίσης η πρώτη ηλεκτρική καρέκλα ήταν δική του πατέντα και από τις πρώτες πρακτικές εφαρμογές του εναλλασσόμενου ρεύματος...

Τη χρήση εναλασσόμενου ρεύματος για εκτέλεση θανατοποινητών , εισηγήθηκε ο τότε αντίπαλος του Τέσλα, ο Έντισον , για να δυσφημίσει τον εφευρέτη του και να προωθήσει την (απειλούμενη από το εναλασσόμενο ρεύμα) χρήση του συνεχούς ρεύματος , που πρέσβευε ο ίδιος...