Ασύρματο HDMI 1.4 - 3D ready...ιδέες?

geolos

New member
15 March 2011
6
Καλησπέρα,

Ψάχνω για ένα πομπό-δέκτη που να μπορεί να μεταδώσει ασύρματα HDMI 1.4 σήμα (να υποστηρίζει και 3D ready με άλλα λόγια) για σύνδεση media player/PC με βιντεοπροβολέα. Με μία μικρή έρευνα αγοράς που έκανα κατέληξα στα εξής μοντέλα τα οποία είναι σε λογικές τιμές 150-220 ευρώ και υποτίθεται ότι προσφέρουν ασυμπίεστη ποιότητα εικόνας.

1. IOGEAR Wireless HD 3D Digital Kit
2. ARIES Home+ HD Wireless Transmitter NAVS501
3. Belkin ScreenCast AV 4 Wireless AV-to-HDTV adapter
4. Optoma WHD100

Αν και είδα και στο youtube διάφορα συγκριτικά τίποτε δε συγκρίνεται με τη γνώμη κάποιου που το/τα έχει δοκιμάσει και χρησιμοποιεί. Επομένως για να μην πολυλογώ το ερώτημα μου είναι υπάρχει κάποιος από εδώ που να έχει δοκιμάσει τα εν λόγο μηχανάκια ή κάτι άλλο παραπλήσιο (πάντα μιλώ για ασύρματο HDMI 1.4) σε λογικές τιμές, και να έχει μείνει ευχαριστημένος ?

Ευχαριστώ,
Χρήστος

Από την μικρή εμπειρία μου που έχω με το WirelessHD του Epson 9000W που το έχει ενσωματωμένο, θα σου έλεγα να προσέξεις στην κάθε συσκευή όχι μόνο το τι ανάλυση υποστηρίζει και στα πόσα frames αλλά και μέχρι πόσα bit χρώμα μπορεί να στείλει. Για παράδειγμα στον Epson υπήρχε πρόβλημα όταν αύξανα το βάθος χρώματος πάνω από τα 8 bits.

Καλημέρα,
Υποθέτω ότι βασικά αναφέρεσαι στο εύρος των bit, αλλά από ότι καταλαβαίνω αυτό έχει να κάνει άμεση σχέση με το 3D… καθώς στην ουσία με το 3D (εάν δεν κάνω λάθος) στην ουσία έχεις να μεταφέρεις 2 FullHD σήματα.
Εσύ με τον 9000W έχεις θέμα μόνο σε 3D ή και σε 2D?

Η αναφέρεσαι για πχ 16bit σε 2D ? Μπορεί να είναι λίγο χαζή η ερώτηση αλλά δεν το κατέχω το άθλημα.

Το πρόβλημα που έχω αφορά και το 2D και το 3D. Μόλις πηγαίνω την ρύθμιση βάθους χρώματος από 10bit και πάνω στο Himedia 900A, η εικόνα γίνεται "περίεργη". Σαν να έχει μόνο 4 χρώματα, όπου προσπαθεί μέσω dithering να φτιάξει όλα τα υπόλοιπα χρώματα που λείπουν.

δεν μου ακούγετε και πολύ καλό αυτό…. Δηλαδή σκέφτομαι εάν έχεις εσύ πρόβλημα στον οποίο βιντεοπροβολέα το ασύρματο είναι ενσωματωμένο (πόσο μάλλον από την ίδια κατασκευάστρια εταιρεία) τότε τι να φανταστώ ότι θα γίνει εάν κοτσάρεις wireless συστηματάκι άλλης εταιρείας!

Ξέρω σε ζάλισα, αλλά σε τι απόσταση έχεις τον προβολέα από την πηγή ?
Εγώ σκέφτομαι για τον Optoma HD83 και ίσως τελικά (αν και ποιο ακριβό) να έπαιρνα το ‛Optoma WHD100’, μπας κε έχω καλύτερες επιδόσεις – αλλά από την άλλη αυτό το κέρατο θα είναι συμβατό με άλλα συστήματα ή θα είναι μόνο με τον Optoma. Στο site τους παραθέτουν συμβατικότητα με συγκεκριμένα μοντέλα της ιδίας εταιρείας.

Δεν έχει σχέση η απόσταση από τον Epson. Οι προδιαγραφές του είναι τέτοιες που να μην υποστηρίζει deep color. Κάποια στιγμή που το έψαξα είδα πως στο τελευταίο πρωτόκολλο του WirelessHD, είχαν προσθέσει και την υποστήριξη του deep color. Οπότε καλό είναι αν πάρεις αυτόνομη συσκευή, να ελέγξεις από πριν τις προδιαγραφές της.

Με συμβατικό υλικό 8bit και σε μέσο προβολής που δεν διαθέτει επεξεργαστή εικόνας της πλάκας, μάλλον καμμία...

Σε μέσο προβολής με ό,τι να 'ναι επεξεργαστή, μάλλον θα δεις διαφορά, αν και όχι απαραίτητα προς το καλύτερο (μπορεί να μπερδευτούν οι αντιστοιχίες στα levels και να πάρεις μια εικόνα κουκουρούκου, που στο ανίδεο μάτι μπορεί να φανεί "ζωντανή").

Τυπικά, η "αύξηση" του βάθους χρώματος σε υλικό χαμηλότερου βάθους, εξυπηρετεί στην αποφυγή εισαγωγής false contouring κατά την επεξεργασία του...

Αν πάλι μιλάμε για πρωτογενές υλικό υψηλότερου βάθους χρώματος, το κέρδος σε αυτή την περίπτωση, σε σχέση με το συμβατικό υλικό, είναι οι ομαλότερες διαβαθμίσεις από απόχρωση σε απόχρωση...

Last edited:
το ερώτημα βέβαια είναι εάν η διαφορά αυτή είναι όντως τόσο αισθητή… με τι λογική ότι εάν είναι να ξοδέψω 2000 ευρώ για προβολέα και με την ασύρματη δικτύωση στην ουσία να έχω μία εικόνα προβολέα της τάξεως των 700, τότε να αρχίσω να σκάβω το σαλόνι καλύτερα :-(

Εκτός αυτού πιστεύεται ότι όντος υπάρχει θέμα και για την υγεία με την ασύρματη μεταφορά δεδομένων ?