ΑΣΥΡΜΑΤΟ NOKIA GPS MODULE LD-3W / 4W

ΠΑΝΟΣ1

Established Member
18 July 2006
250
ΑΘΗΝΑ
Καλήμέρα σε όλους!

Εχω βάλει στο μάτι τα δυο αυτά μοντέλα και θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν αξίζουν ή όχι! Είναι ασύρματα gps modules και μετατρέπουν το κινητό (nokia) σε gps!

http://www.e-shop.gr/show_tel.phtml?id=TEL.003244&ref=pathfinder

http://www.expansys.com.gr/p.aspx?i=157194

Επίσης γνωρίζει κανείς που βρίσκουμε χάρτες, από που αγοράζουμε ή αν υπάρχει εξτρά χρέωση της παρόχου εταιρίας (vodafone) για την υπηρεσία αυτή?

Φιλε μου καλη σου μερα. Αν θέλεις την γνώμη μου ξέχασε τα gps module της Nokia (πολλα λεφτα για αυτά που ΔΕΝ προσφέρουν) και κοιτα να βρεις κάτι με chip sirf star 3. Προσωπικά έχω πάρει ένα gps bluetooth της holux και δουλευει πάρα πολύ καλά.Όσο για τους χάρτες αφού μιλάμε για symbian κινητο έχεις 3 και μόνο καλές επιλογές. Tomtom , Navigon Mobile navigator και Route66. Το tomtom έχει μια καλή σχετική κάλυψη για θεσσαλονίκη και καλύτερη φυσικά για Αθήνα και είναι αρκετά εύχρηστο. Το Route 66 έχει μόνο την Αθήνα με περίπου την ίδια κάλυψη με το tomtom αλλά δεν τρελλάθηκα και με το interface του. Το mobile navigator της Navigon είναι πάρα πολύ καλό σε Αθήνα και από εκεί και πέρα Από Θεσσαλονίκη έχει την ...... Τσιμισκή και την Εγνατία. Αν μιλάμε μόνο για Αθήνα προτείνω το πρόγραμμα της Navigon www.navigon.com . To route66 μπορείς να το βρείς στο www.66.com και το tomtom πουθενά.... μόνο με pm..if you know what i mean. Πάντως μην περιμένεις τίποτα σούπερ για πλοήγηση σε symbian phone , καμμία σχέση οι χάρτες τους με αυτούς που έχουν τα windows mobile κινητά kai pda. Και πάνω απ´όλα τσέκαρε πρωτα την συμβατότητα του κινητού σου με το software πριν αγοράσεις. Ελπίζω να βοήθησα...

Έξτρα χρέωση υπάρχει μόνο σε ορισμένα προγράμματα αλλά υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης χρήσης του gprs από το software οπότε δεν έχεις πρόβλημα

Καμια χρεωση αφου δεν χρησμοποιεις το δικτυο. Εγω εχω ενα bluetooth και δουλευει αψογα με route 66 και TomTom και μαλιστα ο χαρτης (γιατι το παν ειναι θεμα χαρτη) του 66 με εχει βγαλει ασπροπροσωπο πολλες φορες στην Αθηνα. Τωρα ψαχνω να βρω πως θα δουλεψει το Nokia MAps.