ασυρματο πληκτρολογιο ποντικι με διακριτικο receiver

xaniamike

Senior Member
20 February 2009
403
Καλως σας βρηκα.

Ετοιμαζομαι να στησω ενα HTPC για εναν φιλο και προσπαθω να επιλεξω πληκτρολογιο και ποντικι.

Σκεφτομαι λοιπον να παρω ενα μινι bluetooth receiver οπως αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614910 για να ειναι οσο γινεται πιο διακριτικο και να συνδεσω πανω του ενα ασυρματο πληκτρολογιο και ενα ποντικι.
το εχει κανει κανεις αυτο; Θα δουλεψει;

Εχετε να προτεινετε κανενα αλλο σετ με διακριτικο receiver;

Θα σου πρότεινα αυτό.
Γλυτώνεις απ' το ποντίκι μιάς και έχει touchpad. Το δε receiver, μπορείς να το βάλεις στη πίσω πλευρά του Pc.
Βέβαια η τιμή...
Πάντως γενικό συμπέρασμα:
Μην επιλέξεις ασύρματη λύση που να μην είναι blutooth. Είχα ένα ασύρματο Microsoft (πληκτρολόγιο + ποντίκι ξεχωριστό) και έπρεπε να κολλήσω στα 2 μέτρα απ' τη τηλεόραση για να δουλεύουν. Ενώ μ' αυτό πάω παντού, φτάνει να βλέπω τα γράμματα στη TV!

φιλε YannisA σε ευχαριστω. το συγκεκριμενο πληκτρολογιο ειναι πολυ καλο αλλα ξεφευγει αρκετα απο τα χρηματα που θελω να δωσω

καμια αλλη ιδεα κανεις;

φιλε chem μπορεις μου πεις ποσο ειναι το μεγιστο τις εμβελειας του ποντικιου που μου προτινεις; πιανει πανω απο 6 μετρα;

Δυστυχώς δεν το έχω δοκιμάσει τόσο μακριά γιατί το χρησιμοποιώ σε laptop. Πάντως δε μου έχει κάνει ποτέ disconnect ή κάνα άλλο κουλό!

Το έχω κι εγώ στο carPC αυτό το ποντίκι.
Με οπτική επαφή πιάνει στα 12 μέτρα!!
Χωρίς οπτική επαφή (ενδιάμεσος τοίχος) πιάνει στα 6 μέτρα.
Απόκριση τρομερή, ακρίβεια άψογη.
Υπόψιν, Δεν είναι bluetooth.

Η λύση του bluetooth dongle που λες
δεν ενδύκνειται γιατί δεν κυκλοφορούν πληκτρολόγια bluetooth χωρίς δέκτη.
Πάντως το dongle της asus είναι πολύ καλό και υποστηρίζει πάρα πολλά BTservices (έχω το BT201)

Τέλος εάν δεν θες να ξεφύγεις σε τιμή
προτείνω μόνο wireless ποντίκι
και όχι πληκτρολόγιο
οι φορές που χρειαζεται ένα keyboard στο σαλόνι είναι ελάχιστες,
βάλτο αν θες μες στο ντουλάπι κι αν το χρειαστείς πλησιάζεις.
Μη ξεχνάμε και τα Virtual keyboard στην οθόνη

Last edited: