Ασύρματο τηλέφωνο ultra long range

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
Όπως λέει κι ο τίτλος, ψάχνω ένα ασύρματο τηλέφωνο το οποίο όμως θα μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις και φυσικά μπετά.. πολλά μπετά!
θα χρησιμοποιείται σε εργοστάσιο με 3 ορόφους κλπ κλπ

το μόνο που μπόρεσα να βρω μετά απο πολύ ψάξιμο ήταν αυτό και φυσικά στην Αμερική όχι εδώ...
κάποτε δοκίμασα και μερικά senao αλλά το παράσιτο δεν είχε αρχή και τέλος οπότε η συγκεκριμένη μάρκα απορρίπτεται.

το έχει δει-δουλέψει ποτέ κανείς το συγκεκριμένο?
κάποια άλλη πρόταση?

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μπορείς να επεκτείνεις την ακτίνα δράσης ασύρματου τηλεφώνου μέσω δεύτερης βάσης σε απόσταση από την πρώτη.
Στα περισσότερα υπάρχει η δυνατότητα.
Ουσιαστικά δηλαδή αγοράζεις δύο ίδια "νορμάλ" σετ και έτσι αυξάνεις το βεληνεκές έχοντας παράλληλα και ενδοεπικοινωνία.
Εξυπακούεται πως η δεύτερη βάση δεν θα συνδεθεί με το δίκτυο του ΟΤΕ παρά μόνο θα αναμεταδίδει το σήμα της πρώτης που θα συνδεθεί στο δίκτυο.
Το είχα κάνει παλαιότερα και λειτουργούσε τζάμι.

Το βλέπω πιο σωστό και πιο ευέλικτο ενώ θα έχεις και λιγότερη ηλεκτρομαγνητική επίδραση, καθώς το "δυνατό" τηλέφωνο εκπέμπει περισσότερους ηλεκτρομαγνητικούς ρύπους...

και πάλι όμως.. τα ασύρματα που κυκλοφορούν δεν με βολεύουν ούτε γιαυτό καθότι είναι της πλάκας. μέχρι 50 μέτρα κι άμα.

το πρόβλημα είναι οτι έχω μπετά, πολλά μπετά, πάρα πολλά μπετά κι ο ένας όροφος είναι και υπόγειο.
θα χρειαστώ καμια δεκαριά βάσεις το λιγότερο όπως το υπολογίζω για να καλύψω όλο το εργοστάσιο και δεν νομίζω να με συμφέρει κάτι τέτοιο...

Όπως λέει κι ο τίτλος, ψάχνω ένα ασύρματο τηλέφωνο το οποίο όμως θα μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις και φυσικά μπετά.. πολλά μπετά!
θα χρησιμοποιείται σε εργοστάσιο με 3 ορόφους κλπ κλπ

Επειδή είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα όχι με εργοστάσιο αλλά με το σπίτι και δεν με κάλυπτε κανένα consumer ασύρματο επέλεξα το εξής:

Τηλεφωνικό κέντρο, με dedicated ασύρματα τηλέφωνα δικά του και μοιρασμένους transmitters (συγκεκριμένου τύπου της μάρκας του τηλεφωνικού κέντρου) τοποθετημένους ανά κάθε όροφο. Με άλλα λόγια σαν ένα μικρό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Οπου κινείται το ασύρματο τηλέφωνο συνδέεται αυτόματα στον κοντινότερο transmitter χωρίς να καταλάβαινεις τίποτα εννοείται. Φυσικά με αναγνώριση κλησεων, conference κλπ.

Από το 2001 δεν έχω ξανασχοληθεί με το θέμα ασύρματο τηλέφωνο.

Και βέβαια λόγω τηλεφωνικού κέντρου μπορείς να κάνεις παπάδες (φραγές ασυρμάτων, να επιλέξεις ποιά ασύρματα θα συνδέονται σε ποιούς transmitters ούτως ώστε να μην δίνεις πρόσβαση να παίρνουν τηλέφωνο υπάλληλοι που δεν θες κλπ κλπ).

το σκέφτηκα κι αυτό Τάσο.
αλλά τηλεφωνικό κέντρο υπάρχει και είναι πολύ φρέσκο για να το αλλάξω.
χώρια που είναι avaya, με τα όποια + και - ...

Petran βάλε ένα μικρο voip κέντρο και μέσω δικτύου παίξε με ασύρματα ip τηλέφωνα.

Μάριε ανάλυσε το λίγο παραπάνω σε παρακαλώ γιατί δεν σ' έπιασα..

το σκέφτηκα κι αυτό Τάσο.
αλλά τηλεφωνικό κέντρο υπάρχει και είναι πολύ φρέσκο για να το αλλάξω.
χώρια που είναι avaya, με τα όποια + και - ...

Δεν χρειάζεται να τ' αλλάξεις. Δεν παίρνει (με έξτρα κάρτες) , transmitters για ασύρματα; Δεν χάνεις να κάνεις μια ερώτηση. Απ' ότι ξέρω τα τηλεφωνικά κέντρα έχουν δυνατότητες επέκτασης για χίλια δυο αξεσουάρ.

Εδώ τα είχε αυτά το δεκαετίας το δικό μου. Τα σημερινά μέχρι και βιντεοκλήσεις θα κάνουν για πλάκα.

Μάριε ανάλυσε το λίγο παραπάνω σε παρακαλώ γιατί δεν σ' έπιασα..

Υπάρχουν πια τηελφωνικά κέντρα, τα οποία η σύνδεση τους με το εκάστοτε ακουστικό είναι μέσω δικτύου. http://www.my-shop.gr/eshop/catalog/product_info.php?products_id=31956
Έτσι μπορείς να έχεις στον κάθε όροφο ένα wireless switch και το ασύρματο τηλέφωνο ip που θα έχεις θα συνδέεται εκεί για να πιάνει.
Είναι σαν να έχεις δίκτυο ίντερνετ σε κάθε όροφο και να συνδέεσαι.
Το αρχικό κόστος είναι λίγο μεγάλο (κάνα 1000άρικο) αλλά δεν έχεις άλλη λύση.
Έχω δουλέψει τα λεγόμενα τηλέφωνα μεγάλης απόστασης, αλλά τα πάντα σταματάνε στα ντουβάρια.

ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ 30-50 ΧΛΜ ΝΟΜΙΖΩ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ.

Οκ Μάριε σ' έπιασα τώρα.
και το καλό είναι οτι το τηλεφωνικό μας είναι τέτοιου τύπου οπότε θα μιλήσω με τους τεχνικούς για να δω τι μπορεί να γίνει.

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά!! :D