Ασύρματος μετρητής κατανάλωσης ρεύματος

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Έχοντας τεράστιο πρόβλημα κατανάλωσης ρεύματος(6-6.500 κιλοβατώρες το 4μηνο),σκέφτομαι να αγοράσω κάτι τέτοιο
http://soleco.gr/είδη/μετρητής-owl-τριφασικού-ρεύματος/
μπας και καταφέρω να μειώσω την κατανάλωση ή να εντοπίσω τυχόν διαρροές ή ενεργοβόρες συσκευές.
Το θέμα είναι πόσο αξιόπιστο είναι.
Το έχει εγκαταστήσει κανένας;

Μηπως εχει προβλημα ο μετρητης της ΔΕΗ?
Διαρροη αν ειχες θα επεφτε ο ΔΔΕ (αν εχεις) αλλιως υπαρχουν και περιπτωσεις οπου δεν πεφτει γιατι ειναι μικροτερη απο 30mA, αν δεν εχεις κακως γιατι μπορει να υπαρχει διαρροη καπου και εκτος του οτι θα καει ρευμα ειναι και επικινδυνο...
Μηπως αφηνεις ανοιχτο το θερμοσιφωνα ολη μερα?
Μηπως σου κλεβουν ρευμα?
Πριν το παρεις καλο θα ηταν να φερεις ή καποιον απ τη ΔΕΗ σε περιπτωση που ειναι ο μετρητης ή καποιον ηλεκτρολογο σε περιπτωση που φταιει κατι στην εγκατασταση...

Έχοντας τεράστιο πρόβλημα κατανάλωσης ρεύματος(6-6.500 κιλοβατώρες το 4μηνο),σκέφτομαι να αγοράσω κάτι τέτοιο
http://soleco.gr/είδη/μετρητής-owl-τριφασικού-ρεύματος/
μπας και καταφέρω να μειώσω την κατανάλωση ή να εντοπίσω τυχόν διαρροές ή ενεργοβόρες συσκευές.
Το θέμα είναι πόσο αξιόπιστο είναι.
Το έχει εγκαταστήσει κανένας;

Σωκράτη πριν αγοράσεις οτιδήποτε ,μέτρα χοντρικά τις καταναλώσεις πού έχεις σε συνεχή βάση[ψυγείο] ,και σε δεύτερο χρόνο τις έκτακτες [πλυντήριο,θερμαντικά σώματα ,κλπ,κλπ]
Αν για κάποιο λόγο δουλεύει κάποια συσκευή μόνιμα [εκτός από το ψυγείο] κοίταξε πόσα βαττ είναι
Δεν ξέρω πόσες συσκευές υπάρχουν σπίτι ,αλλά είναι σχετικά εύκολο να βρείς μία άκρη

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.Το ρολόι της ΔΕΗ έχει ελεγχθεί και υποτίθεται ότι το έφεραν πίσω χωρίς βλάβη.
Fixxer,τι είναι ο ΔΔΕ;
To να μου κλέβουν ρεύμα το αποκλείω αφού έχω κάνει έλεγχο και με ηλεκτρολόγο αλλά και με τον τεχνικό της ΔΕΗ.
Εχω ηλιακό θερμοσίφωνο,όλες οι λάμπες είναι οικονομίας,το κλιματιστικό είναι inverter και γενικά οι περισσότερες συσκευές του σπιτιού είναι 6ετίας με πολύ καλό δείκτη κατανάλωσης ενέργειας.
Πέτρο,γι αυτό ακριβώς θέλω να αγοράσω αυτή τη συσκευή,για να δω πόση κατανάλωση χρειάζεται η κάθε συσκευή.
Το σπίτι μου είναι κατασκευασμένο το 2009.Το κακό όμως είναι ότι χρησιμοποίησα ένα άθλιο ηλεκτρολόγο για τις καλωδιώσεις και συνδέσεις και πιστεύω ότι ίσως οφείλεται σε αυτόν και την δουλειά του η τεράστια κατανάλωση.
Για παράδειγμα,ξέχασε να φτιάξει την θεμελιακή γείωση όταν ρίχναμε τα θεμέλια και την έφτιαξε εκ των υστέρων έξω από τον κύριο όγκο του σπιτιού.(να υπάρχει εκεί η διαρροή;...).

Σωκράτη ένας έλεγχος για κλοπή ή για σοβαρή διαρροή δεν βλάπτει, γίνεται από σένα εύκολα σε 2 λεπτά: Κλείνεις ΟΛΕΣ τις συσκευές, βγάζεις από τη μπρίζα να μην είναι καν σε standby, και κοιτάζεις το ρολόι της ΔΕΗ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ. Καθόλου.

Αν γυρίζει σιγά σιγά ίσως υπάρχει διαρροή ή κλοπή. Αν γυρίζει έντονα, υπάρχει κλοπή.

Είναι υπόθεση 2 λεπτών. Δε χρειάζεται να πληρώνεις ηλεκτρολόγο, μόνο αν διαπιστώσεις πρόβλημα.
-Το κάνεις σε ώρα πρωινή, μεσημεριανή, και βραδυνή για να είσαι σίγουρος (για την περίπτωση κλοπής)
-Προσοχή, ΔΕΝ κλείνεισ ασφάλειες - γενικό διακόπτη, δεν τα πειράζεις αυτά. Μόνο της ΣΥΣΚΕΥΕΣ κλείνεις και τις βγάζεις απ τη μπρίζα.

Τώρα, αν δεν είναι κλοπή/διαρροή
Για την μεγάλη κατανάλωση, ευθύνονται 2 κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών.
-Αυτές που δουλεύουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ, κι ας είναι μικρής ισχύος (έχεις πχ κάπου λάμπες που ανάβουν συνέχεια?)
-Αυτές που έχουν ηλεκτρικές αντιστάσεις (Κουζίνα, φούρνος, αερόθερμα, ΣΙΔΕΡΟ, πλυντήριο, ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ) Περιορίζεις τη χρήση, ελέγχεις την άσκοπη χρήση.

Τσέκαρε πρώτα το πρώτο πάντως ;)

Σωκράτη και inverter να είναι τα κλιματιστικά αν για κάποιο λόγο δουλεύουν συνέχεια η κατανάλωση ξεφεύγει.
Αυτό μπορεί να συμβαίνει αν
α)βάζεις στο 30 τη θερμοκρασία
β)αν τα κλιματιστικά δεν επαρκούν για το χώρο και αναγκάζονται να δουλεύουν συνέχεια, παρόλο που η θερμοκρασία είναι ρυθμισμένη σωστά
γ)αν έχεις σοβαρές θερμικές απώλειες

Θεωρώ με τα δεδομένα που μου λες ότι 6000+ κιλοβατώρες είναι παρα πολλές...

ΥΓ:τη συσκευή αυτή που λες δεν την είχα υπόψη μου, νομίζω όμως ότι τα προϊόντα της efergy είναι λίγο πιο ποιοτικά.

Σωκράτη όσο αθλιος και είναι ο ηλεκτρολόγος ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να φταίει για τη κατανάλωση ,για καμμιά φωτιά [μακρυά από δώ ] μπορεί
Οι συσκευές σου καταναλώνουν συγκεκριμένο ρεύμα ,με αυτό ο ηλεκτρολόγος δεν έχει σχέση και ούτε μπορεί να κάνει κάτι
Τα παιδιά σού δώσανε κάποιες πρακτικές συμβουλές ,ακολούθησε τες
Κάνε το κόπο να καταγράφεις καθημερινά τη κατανάλωση σου ,κατέβα στο ρολόι κάθε βράδυ στις 8 π.χ και τράβα φωτό με το κινητό ´Κάντο για 10 μέρες ,ανέξοδο είναι Πρόσεξε τις μέρες πού έχεις αυξημένη κατα πολύ κατανάλωση τι έκανες .
Αν δεν υπάρχουν σοβαρές αποκλίσιες μέτρα τις καταναλώσεις των συσκευών πού δούλεψαν ,σίγουρα θα βρείς άκρη
Υπάρχει και η [μικρή περίπτωση ] να έχεις <καλό> γείτονα
Φούρνος στη οδο Αιγαίου σ τη θεσ´νικη επί χρόνια έπαιρνε μέρος της κατανάλωσης του από το διπλανό σουπερμάρκετ και ανακαλύφθηκε τυχαία όταν έγινε ανακαίνιση στο μάρκετ ....