Atari 520 STfm και 130 XE...Φορτωμένα αναμνήσεις και νοσταλγία..

Να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου όλα τα παιδιά για τις προσφορές τους στο μικρό μας σύλλογο αναμνήσεων! Είναι σε καλά χέρια και μακριά πλέον απο τον φόβο της ανακύκλωσης-μετατροπής σε Smartphones/Tablets :P

Έτσι που με κάνετε θα παω στην αποθήκη να ξεθάψω την amiga 500 plus μου!

Φίλε Στέργιο, θα σου πρότεινα την 500+ να την βγάλεις απο την αποθήκη με την 1η ευκαιρία και να την ανοίξεις! Δυστυχώς το συγκεκριμένο μοντέλο έχει το μειονέκτημα ότι η μπαταρία της μητρικής, αν δεν δουλέψει για ένα εύλογο διάστημα, *τρέχει* με αποτέλεσμα τα οξέα να τρώνε τις γραμμές. Η ζημιά πολλές φορές είναι ανεπανόρθωτη!

dR_wH0 from RetroClub.info :)

....και για να σας ανοιξω την ορεξη (!)
...μερικές φώτος απο τα προτζκτακια μας με τους ρετρο-υπολογιστες '.... αποκλειστικα made by DAT-ALEX (μελος του retroclub.info)

DAToBOT αυτονομο ρομποτ με υπολογιστη του 1980(!) ZX81

robotfinal2.jpg

robotfinal1.jpg

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nFAeE1Ub8Eo

https://www.youtube.com/watch?v=450k0NcXWxU

Ρομποτικός Βραχίονας εν ετη 2012 ελεγχομενος αποκλειστικα απο Commodore 64!!

634d.jpg

και βιντεο 'εν δραση...'
https://www.youtube.com/watch?v=_Je2-X5J35Y&feature=c4-overview&list=UUnVVdT5Rk07tmf8lrSlNDkw

Last edited:
Νικόλα, ένα ιατρικό ανακοινωθέν για τον 130 ΧΕ: Η motherboard λειτουργεί κανονικά σε όλα. Στο πληκτρολόγιο η μεμβράνη είναι φθαρμένη σε αρκετά σημεία, ίσως κάτι να έσταζε πάνω στο πληκτρολόγιο και να οξίδωσε τις αγώγιμες γραμμές. Αυτό που κάναμε, είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο πληκτρολόγιο στο δικό σου, από ένα 65ΧΕ (που είχε πρόβλημα στη θήρα των περιφεριακών) και τώρα δουλεύει φανταστικά.
Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε και τη μεμβράνη - αν και είναι αρκετό το "κέντημα" που πρέπει να γίνει. Σε πρώτη φάση θα δοκιμάσουμε να διορθώσουμε μια γραμμή, προκειμένου να λειτουργίσουν τα πλήκτρα ειδικών λειτουργιών (help, start, select, option, reset) οπότε θα μπορεί το πληκτρολόγιο να χρησιμοποιηθεί κανονικά για παιχνίδια (κακά τα ψέματα, κανείς πια δε θα χρησιμοποιήσει το Atari για το AtariWriter).
2014-02-05-19.19.32.jpg

Έλεγχος καλής λειτουργίας. Η μητρική δουλεύει άψογα.

2014-02-05-19.49.46.jpg

Η μεμβράνη του πληκτρολογίου όμως έχει σε πολλά σημεία πρόβλημα.

2014-02-05-20.35.18.jpg

Με ένα δανεικό πληκτρολόγιο, ο 130ΧΕ δουλεύει άψογα.

Θα φτιάξουμε όμως και τη μεμβράνη!

το .... 'ιατρικο team' ειναι εδω... νεοτερο ανακοινωθεν μετά την προσεχή Τετάρτη (οπου και θα ξανα-βρεθούμε)

Συγνώμη που "αναστένω" αυτό το thead μετά από σχεδόν 2 χρόνια, απλά να ενημερώσω τον Νίκο Πετειναράκη ότι ο Atari ST του, όχι μόνο ζει και βασιλεύει, αλλά τις μέρες αυτές είναι στο περίπτερο 3 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί στο club μας, για να ζωντανεύει αναμνήσεις σαραντάριδων κομπιουτεράδων :-)
81-Deth-AtariST.JPG

Αν θέλετε την πρόταση μου για το ξεκιτρίνισμα, λύσιμο του Atari, σε μια λεκάνη οξυζενέ κοντά στο 10% με μία κουταλιά Oxy, το αφήνετε στον ήλιο αναλόγως τσεκάροντας πότε θα καθαρίσει. Και μετά ο Atari θα γίνει πιο καινούριος από ποτέ.