ATC 100 Active Pro

Απάντηση: Re: ATC 100 Active Pro

Η Συμμετρική κατάσταση Direct/Invert του δεξιού καναλιού εξόδου του SP11. Απ Ότι φαίνεται έχουμε ένα καλό συμμετρικό σήμα του ίδιου πλάτους προς τον ενισχυτή των ATC. Θα μετρήσω και το αριστερό,αν και δεν περιμένω εκπλήξεις. Οι προηγούμενες μετρήσεις δεν αποτελούσαν απόδειξη συμμετρίας όπως σωστά παρατήρησε ο Μανόλης (Πρόεδρος για τους παλιούς) που τον ευχαριστώ για τις υποδείξεις.

Attachments

• Balanced R Ch..png
    Balanced R Ch..png
    45.9 KB · Views: 425

Τελευταία μέτρηση. Το κανάλι 2 ανεστραμμένο και αποτύπωση της διαφοράς των 2 καναλιών. Τέρμα οι μετρήσεις από δω και πέρα μόνο μουσική.
ΥΓ. Γουστάρω που καλά ακούω και από τη κουζίνα..

Attachments

• CH1-CH2.png
    CH1-CH2.png
    45.7 KB · Views: 374
πω πωω... άλλος χώρος εντελώς!!!
Καλές ακροάσεις Γιώργο να τα χαίρεσαι και να τα απολαμβάνεις!!#2-bye-

πω πωω... άλλος χώρος εντελώς!!!
Καλές ακροάσεις Γιώργο να τα χαίρεσαι και να τα απολαμβάνεις!!#2-bye-

Μιχάλη το θέμα "χώρος",κυρίως,με οδήγησε στη ριζική αλλαγή.-bye-

Να τα χαίρεσαι ξανάκαι απόμένα,δεν υπάρχει κάτι που να σου λείπει απ το πρώην σετ ηχείων...
Είναι για παράδειγμα τόσο ´σωστά' τα είδωλα,ώστε ακούγοντας κάποια κομμάτια που μάλιστα γράφτηκαν με λιγότερο neutral διαδικασία,να μην σου λείπει ας πούμε η ..κάποια ευφωνικότητα?
Για παράδειγμα,σε μουσικό μόνιτορ ακριβό ,άκουσα αυτό το κομμάτι,όπως και σε κόρνα...

https://www.youtube.com/watch?v=CC8Z-FfKrEQ

και αυτό

https://www.youtube.com/watch?v=ibuSxgL83dE

@westsound. Με τις κόρνες μου έζησα καμιά 15αριά χρόνια και ήξερα πως έχω ένα σημαντικό Roll off και στα δύο άκρα. Τα μεσαία τους εξαιρετικά. Τώρα και τα δύο άκρα ήρθαν στη σωστή θέση τους και επίσης τα μεσαία των ATC είναι πραγματικά άριστα. Δεν ακούω συνήθως τη μουσική που έβαλες και δεν ξέρω ποιες κόρνες άκουσες. Οι πρώην κόρνες μου πάντως είχαν μονάδες εξαιρετικές. Ζύγισα το Altec 288-16G που ξεμοντάρισα ,ζυγίζει 18 Κgs (Alnico).
Πιστεύω να απάντησα.

Re: Απάντηση: ATC 100 Active Pro

@westsound. Με τις κόρνες μου έζησα καμιά 15αριά χρόνια και ήξερα πως έχω ένα σημαντικό Roll off και στα δύο άκρα. Τα μεσαία τους εξαιρετικά. Τώρα και τα δύο άκρα ήρθαν στη σωστή θέση τους και επίσης τα μεσαία των ATC είναι πραγματικά άριστα. Δεν ακούω συνήθως τη μουσική που έβαλες και δεν ξέρω ποιες κόρνες άκουσες. Οι πρώην κόρνες μου πάντως είχαν μονάδες εξαιρετικές. Ζύγισα το Altec 288-16G που ξεμοντάρισα ,ζυγίζει 18 Κgs (Alnico).
Πιστεύω να απάντησα.

Δεν είναι ακριβώς η μουσική που ακούω τις περισσότερες ώρες...
Κυρίως μ αρέσουν φωνητικά και μικρά σύνολα απ την Σκανδιναβική σκηνή,όπου υπάρχουν καλλιτέχνες που έχω πάει σε live/tour τους πάνω από τρεις φορές..
Τα συγκεκριμένα κομμάτια πιστεύω ότι 'κολακεύουν',αλλά και θάβουν διαφορετικής φιλοσοφίας είδη ηχείων...
Για να αναφέρω ένα παράδειγμα,Todd Terje που έρχεται στα μέρη μας Ιούνιο,δεν μπορεί ν αποδοθεί από LS3 5/A.

κρίνοντας απο τα ATC του Τζιμισκή που είναι τα πιο πρόσφατα ATC που άκουσα, θα παίξουν τα πάντα!
και το πιο σκληρό μέταλ ακόμα. οι κόρνες ίσως να μην μπορούν.
καλά είπε κάποιος πιο πάνω, "end game" ηχείο

Απάντηση: Re: Απάντηση: ATC 100 Active Pro

Δεν είναι ακριβώς η μουσική που ακούω τις περισσότερες ώρες...
Κυρίως μ αρέσουν φωνητικά και μικρά σύνολα απ την Σκανδιναβική σκηνή,όπου υπάρχουν καλλιτέχνες που έχω πάει σε live/tour τους πάνω από τρεις φορές..
Τα συγκεκριμένα κομμάτια πιστεύω ότι 'κολακεύουν',αλλά και θάβουν διαφορετικής φιλοσοφίας είδη ηχείων...
Για να αναφέρω ένα παράδειγμα,Todd Terje που έρχεται στα μέρη μας Ιούνιο,δεν μπορεί ν αποδοθεί από LS3 5/A.

Τα LS3 5/A ήταν φτιαγμένα/μελετημένα για άλλη δουλειά.

κρίνοντας απο τα ATC του Τζιμισκή που είναι τα πιο πρόσφατα ATC που άκουσα, θα παίξουν τα πάντα!
και το πιο σκληρό μέταλ ακόμα. οι κόρνες ίσως να μην μπορούν.
καλά είπε κάποιος πιο πάνω, "end game" ηχείο

Γι αυτό vlad πιστεύω ότι θα αποφανθεί ο ο κάθε κάτοχος,που θα κληθεί να συμβιώσει μαζί του..ας μην ξεχνάμε ότι τα ηχεία αυτά είναι αδυσώπητοι κριτές..
Έχω και παραδείγματα ανθρώπων που δεν 'ταίριαξαν' τα 'χνώτα' τους.

Γι αυτό vlad πιστεύω ότι θα αποφανθεί ο ο κάθε κάτοχος,που θα κληθεί να συμβιώσει μαζί του..ας μην ξεχνάμε ότι τα ηχεία αυτά είναι αδυσώπητοι κριτές..
Έχω και παραδείγματα ανθρώπων που δεν 'ταίριαξαν' τα 'χνώτα' τους.

αυτό σωστό είναι που λες, αλλά σίγουρα δεν φταίει το ηχείο.

Έξω δεν βγαίνουμε και νωρίς για ακροάσεις. Προσπάθεια λοιπόν για την όσο το δυνατόν καλλίτερη θέση ακρόασης. Αυτή τη στιγμή η θέση ακρόασης και η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους σχηματίζουν ένα ισόπλευρο τρίγωνο όπως λέει και η ATC. Η θέση ακρόασης καθ'ύψος σε σχέση με το μιντρέιτζ θέλει μια διόρθωση.

Attachments

• ATC Position Opt-sationDSC1555.jpg
    ATC Position Opt-sationDSC1555.jpg
    142.7 KB · Views: 309

ελαφριά κλίση προς τα μέσα βλέπω; το αριστερό μικρότερη;

Αετίσιο μάτι. Ήμουν σίγουρος πως εσύ πριν απ'όλους θα το παρατηρούσες.

Έκανα μια μέτρηση με το πιστό μου IVIE-30A που παρεμπιπτόντως φοράει εργαστηριακό μικρόφωνο Bruel & Kjaer
Στη 1η ο θόρυβος του χώρου και τα 50 Ηz του δικτύου(?) Στη 2η Pink Noise από CD στο Sony SCD1
Ενδιαφέρουσα η λακούβα γύρο στα 40 Hz που μάλλον είναι κάποια ακύρωση που ίσως θα μπορούσα να διορθώσω με μετακίνηση μπρος-πίσω των ηχείων.
Η λακουβίτσα λίγο πριν τα 4K πιστεύω είναι θέμα x-over που κόβει στα ~3,8K.
Εντυπωσιακό(για μένα) το χαμηλό στα 25 και 31,5 Hz και τα ψηλά 16/20 KHz.

Attachments

• _DSC1556.jpg
    _DSC1556.jpg
    80.8 KB · Views: 239
  • _DSC1559.jpg
    _DSC1559.jpg
    125.4 KB · Views: 238

Αμάν, να βοηθήσουμε στο ψάξιμο :flipout:

Πάσα προσφορά δεκτή..αγαπητέ Sonorus. Θέλω να πω πως και με τα χωνιά (πριν) είχα μια αίσθηση τέτοια που όμως λόγω του φυσικού όγκου τους χάλαγε η αίσθηση απουσίας. Αυτό το ηχείο είναι εξαφανισμένο ηχητικά αλλά και φυσικά. Ο όγκος όμως και η ακρίβεια της μουσικής πληροφορίας είναι εκεί. Δεν είμαι καλός στο γράψιμο και στην αποτύπωση αισθημάτων και συναισθημάτων. Μιας και είμαστε κλεισμένοι μέσα εδώ κάτω,θα προσπαθήσω να μεταφέρω τις εντυπώσεις μου για όποιον ενδιαφέρεται.

Re: Απάντηση: Re: ATC 100 Active Pro

Πάσα προσφορά δεκτή..αγαπητέ Sonorus. Θέλω να πω πως και με τα χωνιά (πριν) είχα μια αίσθηση τέτοια που όμως λόγω του φυσικού όγκου τους χάλαγε η αίσθηση απουσίας. Αυτό το ηχείο είναι εξαφανισμένο ηχητικά αλλά και φυσικά. Ο όγκος όμως και η ακρίβεια της μουσικής πληροφορίας είναι εκεί. Δεν είμαι καλός στο γράψιμο και στην αποτύπωση αισθημάτων και συναισθημάτων. Μιας και είμαστε κλεισμένοι μέσα εδώ κάτω,θα προσπαθήσω να μεταφέρω τις εντυπώσεις μου για όποιον ενδιαφέρεται.

όλοι ενδιαφέρονται πίστεψέ με!
πιάσε το πληκτρολόγιο, πιέσου και κατέβασε σεντόνια!

στείλε πμ στον ΜάκηΜ να σου πει πως ανεβάζει βίντεο εδώ με τα dali του..