ATC 100 Active Pro

Ένας καλός preamb δεν θα αναδείξει μόνο την υλοποίηση του DAC αλλά δεν θα υποβαθμίσει σε καμία περίπτωση άλλες πηγές ...
Μακριά και αγαπημένα από τους σημερινούς audiolab καμία σχέση με τους παλιούς Αγγλικούς .
Μπορώ να το τεκμηριώσω αν θέλεται ...Κάποια πράγματα δεν είναι μόνο ότι φαίνεται στο εσωτερικό αλλά σημαντικό για το πως παίζουν .

Υπάρχει κόσμος που παίρνει πολύ σοβαρά την προενίσχυση και καλά κάνει .

η παλιά αγγλική έφτιαχνε και dac Μάκη;

Ένας παλιός με είχε συμβουλεύσει αν δεν πληρώσεις δεν θα μάθεις .:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: ATC 100 Active Pro

Για να ξαναγυρίσουμε στα σοβαρά περί των ATC ενεργών 100 και για όποιον ενδιαφέρεται, έχω να πω :
1. Το ηχείο αποδίδει απίστευτα καλά το ηχητικό εύρος μιας μεγάλης ορχήστρας , εξαιρετικά δυναμικά και στο Πιάνο από ταινίες στο Στούντερ,είναι ακόμα πιο σαφές.
2. Η εικόνα του μουσικού δρώμενου είναι λίγο πίσω και πάνω από τα ηχεία σαν να είσαι 5-6 σειρά στο Μέγαρο
3. Φωνές,μεσαία εξαιρετικά ίσως και επειδή η ATC επέλεξε να "κροσάρει" από τα 380Hz στα 3800Hz
4. Χροιές και τοποθέτηση των οργάνων της ορχήστρας όπως πρέπει
5. Άκρα κάτω ελεγχόμενα που πριν μου έλειπαν.
6. Πρίμα crystal clear χωρίς να "ξυρίζουν" και σε ψηλές στάθμες ακρόασης
Με λίγα λόγια το ηχείο αποδίδει τη ποιότητα των πηγών σου -ευτυχώς έχω κάποιες αρκετά καλές - και της ποιότητας των ηχογραφήσεων .
Από βδομάδα θα προσπαθήσω,με τη βοήθεια φίλου, να κάνω κάποιες μετρήσεις στο χώρο.

Όσον αφορά το Mytec (αναφέρομαι στο πρώτο mytec) για τον ήχο του σαν dac διαλέξτε τον χαρακτηρισμό ανάμεσα στο σκληρός-σκληρότερος-σκληρότατος.
Αν χρησιμοποιηθεί και σαν προενισχυτής έναντι του sp11 η υποβάθμιση του ήχου μεγαλώνει.
Έχω ακούσει 5-6 σύγχονα dac μέσης κατηγορίας τιμής να χρησιμοποιούνται και σαν προενισχυτές με πολύ κακά αποτελέσματα. Εξαίρεση το msb που κινείται σε στρατοσφαιρικές τιμές.

Αυτά με το αυτί και ανεξαρτήτως τεχνικών χαρακτηριστικών.
Πολύ θα ήθελα να τα άκουγα με το δικό μου (Prism Sound Ορφεύς). Να'μαστε καλά και κάποτε θα τελειώσει η πανδημία...

Συγχαρητήρια Γιώργο , end game ηχείο.
Βάλε και λίγο ακουστική φροντίδα στο χώρο σου και το τερμάτισες.

Ο χώρος μου,μετά από μετρήσεις επαγγελματία, μοιάζει να είναι αρκετά καλός. Θα επαναληφθούν μετρήσεις και με τα ATC. Έχω επίσης διάφορα μέσα για πιθανή απορρόφηση /διόρθωση ανακλάσεων αλλά και μπασοπαγίδες αν χρειαστεί. Πάντως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Να τελειώσει η κατάσταση που όλοι βιώνουμε και πρώτα ο θεός όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Τα ηχεία το αξίζουν.

Α πολύ ωραία Γιώργο , δεν ήξερα ότι έχεις κάνει ήδη μετρήσεις.
Άρα και πάλι συγχαρητήρια είσαι "ολοκληρωμένος" audiophile!

Ο αναγκαστικός εγκλεισμός έχει τα καλά του και τα κακά του. Εγώ δεν είμαι των συγκρίσεων Α/Β γιατί δεν έχω υπομονή, όμως σήμερα είπα να δοκιμάσω το CDP μου και το DAC, στο ίδιο πρόγραμμα βέβαια. Το CDP μου (Δεκαετίας '90) "πάτησε" το Dac μου. Δεν είμαι 100% σίγουρος,θέλω να δω με περισσότερη προσοχή τις στάθμες ,αλλά δεν νομίζω να αλλάξει κάτι σημαντικό από τη πρώτη εντύπωση.

Re: Απάντηση: Re: ATC 100 Active Pro

Ο αναγκαστικός εγκλεισμός έχει τα καλά του και τα κακά του. Εγώ δεν είμαι των συγκρίσεων Α/Β γιατί δεν έχω υπομονή, όμως σήμερα είπα να δοκιμάσω το CDP μου και το DAC, στο ίδιο πρόγραμμα βέβαια. Το CDP μου (Δεκαετίας '90) "πάτησε" το Dac μου. Δεν είμαι 100% σίγουρος,θέλω να δω με περισσότερη προσοχή τις στάθμες ,αλλά δεν νομίζω να αλλάξει κάτι σημαντικό από τη πρώτη εντύπωση.

αν κατάλαβα καλά σύγκρινες το sony μόνο του, με το sony σαν transport και εξωτερικό dac;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC 100 Active Pro

αν κατάλαβα καλά σύγκρινες το sony μόνο του, με το sony σαν transport και εξωτερικό dac;

Αν αυτό με ρωτάς :
Το Sony έπαιξε ένα CD και το DAC το ίδιο από κατεβασμένο άυλο αρχείο. Δεν ξέρω πολλά από αυτές τις άυλες διαδικασίες,νομίζω πάντως πως το Σόνυ παίζει πολύ καλλίτερα με την επιφύλαξη της στάθμης. Το αρχείο ήταν 44/16 όπως και το CD τώρα αν και για το τι φταίει (αν) στο αποτέλεσμα θα σας γελάσω..Θα δούμε..Η καραντίνα καλά κρατεί και θα..

Φταίει ότι το συγκεκριμένο πλέυερ που έχεις γ@μαει και δέρνει...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και κάποια player όσα χρόνια και να περάσουν συνεχίζουν να σκίζουν :violent-smiley-030:
Το πρόβλημα είναι αν θα χαλάσει το λέιζερ τι κανείς ;

Φταίει ότι το συγκεκριμένο πλέυερ που έχεις γ@μαει και δέρνει...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γεια σου Σπύρο, χαθήκαμε. Μπήκαν και τα ATC στη μέση και χάνεται η μπάλα με τις συγκρίσεις. Η αλήθεια είναι πως ξανά ανακαλύπτω το Σόνυ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC 100 Active Pro

Αν αυτό με ρωτάς :
Το Sony έπαιξε ένα CD και το DAC το ίδιο από κατεβασμένο άυλο αρχείο. Δεν ξέρω πολλά από αυτές τις άυλες διαδικασίες,νομίζω πάντως πως το Σόνυ παίζει πολύ καλλίτερα με την επιφύλαξη της στάθμης. Το αρχείο ήταν 44/16 όπως και το CD τώρα αν και για το τι φταίει (αν) στο αποτέλεσμα θα σας γελάσω..Θα δούμε..Η καραντίνα καλά κρατεί και θα..

δεν έχω ιδέα απο άυλα και αρχεία. βλέπω ένα torrent να πετάγεται κάθε φορά που ανοίγω το λάπτοπ και αμέσως του ρίχνω Χ.
είχα την εντύπωση ότι σύνδεσες την ψηφιακή έξοδο του SONY στο dac και έκανες σύγκριση με το SONY "stand alone"

Και κάποια player όσα χρόνια και να περάσουν συνεχίζουν να σκίζουν :violent-smiley-030:
Το πρόβλημα είναι αν θα χαλάσει το λέιζερ τι κανείς ;

Μάκη Ματιάζεις;; Πες μου Όχι !! Πες μου επίσης ,αν είμαι εν ζωή και χαλάσει με τι να το αντικαταστήσω;; Ρωτάω επειδή βλέπω από τα ποστ σου πως έχεις σημαντική πείρα στις πηγές αναπαραγωγής και σε σχέση με τις ζωντανές ακροάσεις/εμπειρίες μουσικών δρώμενων .

Καλέ μου γείτονα δεν ματιάζω απλά αν έχεις στην κατοχή σου αυτό το εργαλείο το προσέχεις και το φυλάς σαν κόρη οφθαλμού .
Απλά δεν θα το χρησιμοποιούσα προσωπικά κάθε μέρα γιατί απλούστατα μετά θα ψάχνεσαι για ανταλλακτικά και αν θα βρεθεί άντε να στο ρυθμίσουν κτλ κτλ .
Πέρα από το ήχο έχει συλλεκτική και διαχρονική αξία !!!
Άντε να τελειώσει αυτό που βιώνουμε όλοι μας ...Θα τα πούμε και από κοντά μαζί με το φίλο σου με τις οκτώ κεφαλές λες και εγώ δεν ακούω από βινύλιο .:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC 100 Active Pro

Αν αυτό με ρωτάς :
Αν δεν βαριέσαι και θέλεις να κάνεις μια "δικαιη" σύγκριση, θα σου πρότεινα να ριπάρεις στο κομπιούτερ σου το ίδιο cd που ακούς στο Sony, σε αρχείο wav,χρησιμοποιώντας όμως τον EAC σαν πρόγραμμα ριπαρίσματος.
Ακούγοντας λοιπόν το αρχείο που έχει προκύψει στο dac σου και το cd στο Sony σου,θα είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.
Όταν δεν ξέρεις την προέλευση του άυλου, δεν είσαι σίγουρος ,από που και πως προέκυψε .

Όλα αυτά βέβαια, για να περνάει η ώρα στον αναγκαστικό εγκλεισμό μας:computer: