ATC 100 Active Pro

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC 100 Active Pro

Αν δεν βαριέσαι και θέλεις να κάνεις μια "δικαιη" σύγκριση, θα σου πρότεινα να ριπάρεις στο κομπιούτερ σου το ίδιο cd που ακούς στο Sony, σε αρχείο wav,χρησιμοποιώντας όμως τον EAC σαν πρόγραμμα ριπαρίσματος.
Ακούγοντας λοιπόν το αρχείο που έχει προκύψει στο dac σου και το cd στο Sony σου,θα είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.
Όταν δεν ξέρεις την προέλευση του άυλου, δεν είσαι σίγουρος ,από που και πως προέκυψε .

Όλα αυτά βέβαια, για να περνάει η ώρα στον αναγκαστικό εγκλεισμό μας:computer:
Θα το προσπαθήσω κάποια στιγμή γιατί και εγώ θέλω να ξεδιαλύνω τα πράγματα. Ενδεχομένως να χρειαστώ κάποια βοήθεια.

Απάντηση: Re: ATC 100 Active Pro

Κατέληξες σε προενισχυτή?

Συνεχίζω με τον Audio Research SP11 MKII αξιοποιώντας τις 2 εξόδους Direct / Invert ,δες προηγούμενα ποστς . Έχεις κάποια πρόταση;

Re: Απάντηση: Re: ATC 100 Active Pro

...Έχεις κάποια πρόταση;

Πρόταση που να έχω εμπειρία δεν έχω, είμαι fan των μεγάλων ATC αλλά είναι εκτός του budget μου. Έβλεπα τα βίντεο και θυμήθηκα το θέμα, γι' αυτό η ερώτηση. Ποιοτικοί προ υπάρχουν πολλοί αλλά πλησιάζουν και ξεπερνούν το κόστος των ηχείων, παράδειγμα οι Accuphase, Gryphon κλπ. Ο Yamaha C-5000 είναι ο πιο "φθηνός" που μπορώ να σκεφτώ.

https://youtu.be/-HO79zEoX4c

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC 100 Active Pro

Πρόταση που να έχω εμπειρία δεν έχω, είμαι fan των μεγάλων ATC αλλά είναι εκτός του budget μου. Έβλεπα τα βίντεο και θυμήθηκα το θέμα, γι' αυτό η ερώτηση. Ποιοτικοί προ υπάρχουν πολλοί αλλά πλησιάζουν και ξεπερνούν το κόστος των ηχείων, παράδειγμα οι Accuphase, Gryphon κλπ. Ο Yamaha C-5000 είναι ο πιο "φθηνός" που μπορώ να σκεφτώ.

https://youtu.be/-HO79zEoX4c

Σ'ευχαριστώ. Θα παραμείνω στον ΑR τουλάχιστον προς το παρών.

Απάντηση: Re: ATC Active Pro

Τα ενεργά ATC μου ελευθέρωσαν χώρο και το νέο "έπιπλο" μου δίνει τη δυνατότητα να έχω όλες μου τις πηγές στη σειρά.

Attachments

• New Raqck2.jpg
    New Raqck2.jpg
    132 KB · Views: 316
Last edited by a moderator:
O χωρος σου geovar είναι σκετη εμπνευση είναι η δημιουργια του ηχου!!! αυτό μου μου αρεσει είναι πανω από όλα η απλοτητα που υπαρχει !!!! εχεις παρει το απολυτο ενεργο ηχειο το οποιο ξεγυμνωνει τα παντα αλλα ακους αυτό που πρεπει να ακουσεις σωστα !!!!! φιλε μου πραγματικα σε χαιρομαι !!!!! -bye-

Πέντε μήνες με τα ηχεία και πάμε από το καλό στο καλλίτερο. Η τοποθέτηση τους στο χώρο τελείωσε ( ; ) πριν μερικές μέρες και η μέση μου πονάει από το σκύψε,γύρνα λίγο προς τα μέσα ή προς τα έξω κλπ. Τελικά αυτή τη στιγμή τα κέντρα των ηχείων σχηματίζουν ένα ισόπλευρο τρίγωνο με τη θέση ακρόασης να είναι ~40 εκ πίσω από την κάτω γωνία του τριγώνου. Ηχεία εξαφανισμένα και σημαντικό βάθος και πλάτος εικόνας. Οι χροιές των οργάνων,οι θέσεις τους όπως πρέπει και η ορχήστρα είναι πίσω και λίγο πάνω από τα ηχεία. Φοβόμουν μήπως,λόγω μόνιτορ,ο ήχος θα ήταν σκληρός. Όχι, με άλλους δύο φίλους ακούσαμε πριν δύο μέρες κάποια από τα κουαρτέτα εγχόρδων του Beethoven/Quartetto Italiano. (LP) Ούτε ίχνος σκληράδας αντιθέτως ακόμα και σε ψιλές εντάσεις ακρόασης δεν υπήρχαν. Το κυριότερο όμως ήταν πως η μουσική ακούγονταν σαν ένα ομοιογενές σύνολο στην 8η του Dvorak/Karajan(LP).
Να μη μπω τώρα σε λεπτομέρειες όπως μπάσα,μεσαία,πρίμα και τέτοια. Όλα είναι εκεί και όπως τους πρέπει. Με τα μπάσα έχω "πάθει". Μου έλειπαν με τις "Μπάφλες"

Last edited by a moderator:
Γιώργο, διόρθωσα το ερωτηματικό μέσα στην παρένθεση γιατί έβγαζε φατσούλα που κλείνει πονηρό μάτι..
νομίζω ότι αυτή ήταν η πρόθεσή σου.. αναρωτιέσαι αν η τοποθέτηση των ηχείων είναι οριστική.. σωστά;;

Γιώργο, διόρθωσα το ερωτηματικό μέσα στην παρένθεση γιατί έβγαζε φατσούλα που κλείνει πονηρό μάτι..
νομίζω ότι αυτή ήταν η πρόθεσή σου.. αναρωτιέσαι αν η τοποθέτηση των ηχείων είναι οριστική.. σωστά;;

Καλά έκανες. Πράγματι ερωτηματικό ήθελα και προέκυψε φατσούλα.

Πολυ θα θελα να ακουσω αυτα τα atc με καφρομεταλλιες! Ειχα ακουσει πολυυυυυυ παλια σε σε σπιτι καποιου φιλο φιλου πριν 20 χρονια που δεν ηξερα την τυφλα μου και ειχα απλα συγκρατησει την μαρκα ηχειων που ηταν atc και ηταν περιπου σαν αυτα αλλα φυσικα παθητικα.

Ειχαμε ακουσει cannibal corpse χαχαχα και ειχα εντυπωσιαστει ποσο καθαρα και δυνατα επαιζε.

Φανταζομαι τα ενεργα θα σκοτωνουν!

Την περασμένη Κυριακή είχαμε συμφωνήσει με το Βλαδίμηρο να έρθει σπίτι να ακούσουμε μουσικές με τα ATC.Του είχα ζητήσει να φέρει και κάποιους δίσκους που γνωρίζει καλά το άκουσμα τους. Η συνάντησε έγινε και ακούσαμε και από αρχεία μέσω DAC και LP από αυτά που έφερε ο Βλαδίμηρος όπου κυρίως είχε την άποψη πως τα «μπάσα» που άκουσε από ένα LP που έχει για αναφορά, δεν έχει καμία σχέση και υπολείπεται κατά πολύ από τα μπάσα που ακούει από το σύστημά του ( «Που είναι τα μπάσα;;» είπε ) Δεδομένου του ότι προηγουμένως είχαμε ακούσει αρχεία με πλούσιο χαμηλό συχνοτικό περιεχόμενο χωρίς αμφισβήτηση περί της αναπαραγωγής, η υποψία,λογικά,έπεσε στην ανεπάρκεια αναπαραγωγής των χαμηλών του συστήματος Πικάπ/Κεφαλής.Είπα λοιπόν να μετρήσω την αναπαραγωγή χρησιμοποιώντας:-*****
*-Ένα δίσκο τεστ που* εμπιστεύομαι….( https://www.discogs.com/Analogue-Productions-Ultimate-Analogue-Test-LP/release/3525012 )-******
- Το AudioPrecision Portable One DD-******
- Το Rigol Scope(ταυτόχρονα μα το ΑΡ)...
- Το EMT950 είχε από πάντα ρυθμιστεί να δίνει έξοδο +4dBu (1,23V) άρα αυτό ήταν και το σημείο αναφοράς.****
- Οι μετρήσεις έγιναν κατευθείαν από την έξοδο Line* του EMT950*
Αποτελέσματα Μέτρησης σύμφωνα με το Audio Precision** ************************************************

R.Ch * L.Ch
1000Hz…….> ***********1,215V********** 1,218V*
100Hz 1,418V 1,393V
78Hz 1,435V 1,394V
55Hz 1,364V 1,383V
19,69Hz 1,535V 1,626V

Από τα παραπάνω αποτελέσματα δεν νομίζω πως Πικάπ/κεφαλή υποβαθμίζουν την αναπαραγωγή των χαμηλών,αντίθετα. Τι να φταίει λοιπόν για την εντύπωση του Βλαδίμηρου (Που είναι τα μπάσα που (δεν) ακούω από αυτό το δίσκο LP;; )*ΥΓ. Δεν θυμάμαι* ακριβώς το LP του Βλαδίμηρου,νομίζω κάποιο των Roxy Music Live???* * * * * * * * * * * * * **
Θα ήθελα τα σχόλια σας..

Δύο βιντεάκια από τις μετρήσεις
https://studio.youtube.com/video/Y5yN4AZt5fc/edit/basic
https://studio.youtube.com/video/9HFZuNuU-Jc/edit/basic

Κατά τα άλλα περάσαμε ωραία γιατί επακολούθησε καουβεντούλα στο μπαλκόνι περί ανέμων και υδάτων..

ναι αυτός ο δίσκος των roxy music είναι ένας live με 4 κομμάτια μόνο και έχει υπερβολικό χαμηλό.
σε σημείο να ενοχλεί και να λες, ..μα τι έκανε ο μηχανικός;; (αν είναι υπερβολικό το "ενοχλεί", τουλάχιστον ξενίζει).
όπως είπα και στον Γιώργο, πιθανόν να ήθελε να μεταφέρει στον δίσκο τον ήχο και την "ατμόσφαιρα" της συναυλίας.

η εντύπωση που μου άφησαν τα υπέροχα (και τεράστια σε μέγεθος) ATC 100 Active ήταν ενός μεγάλου και πολυτελούς αυτοκινήτου με 8 κυλίνδρους.
στην ένταση που ακούγαμε ήταν σαν να ρολάριζε με 100χλ/ω με 1500σαλ.. και αν πάταγες λίγο γκάζι θα σου κόλλαγε όλα τα εσωτερικά όργανα στην πλάτη!
η αληθοφάνεια ήταν ότι πιο κοντά έχω ακούσει στην ζωντανή μουσική.
με ψηφιακά αρχεία!

όταν βάλαμε το πικάπ ήταν σαν να μου έσβησε τους 5 από τους 8 κυλίνδρους! όχι μόνο στο MUSIQUE the high road των roxy.. και στους VIC (το 2ο τους) και στο 3ο των naxatras.
έλειπε όλο το σώμα, τα δυναμικά, η αίσθηση της ωμής / καθαρής δύναμης. οι υψηλές ναι μεν ήταν καθαρότατες αλλά αποκομμένες και υποτονικές. οι μέσες παρούσες αλλά σε σχέση με το υπόλοιπο φάσμα προβολικές μιας και το χαμηλό/βαθύ χαμηλό ήταν απών.
θα μου πει κάποιος, ..γιατί 8 κύλινδροι και γιατί είχες την εντύπωση ότι σου έσβησε 5 και όχι 4 ;;
γιατί η διαφορά του συστήματος του Γιώργου με του δικού μου είναι αυτή. εγώ με 4κύλινδρο κινητήρα στο σπίτι μου (όπως οι περισσότεροι από μας), ο Γιώργος με 8κύλινδρο.
μόλις μπήκε το ΕΜΤ η απόδοση έπεσε κάτω από το δικό μου. του έμειναν 3 ενώ εγώ έχω 4...

κάπου υπάρχει mismatch κατά την γνώμη μου.. κάτι δεν πάει όπως πρέπει στο πικάπ (το οποίο είναι θεριό και αυτό).
ακόμα και αν οι μετρήσεις είναι άψογες, πρέπει να βρεθεί η αιτία που τα ψηφιακά νίκησαν κατά κράτος!

ΥΣ..
έφερνα στον νου μου τον ήχο που άκουσα από τα 40άρια του Τζιμισκή , όπου το μπάσο ήταν υποδειγματικό! βαθύ, "γεμάτο", άριστα ελεγχόμενο άσχετα αν η ένταση δεν μπορούσε να τρίξει ντουβάρια....