ATC Loudspeakers.

Eντάξει είναι και γούστα και μουσικές που ακούς και που τις ακούς.

Αλλα είχα την αίσθηση ότι πέραν της σοβαρής οδήγησης που προβληματίζει, τα ηχεία της ΑΤC ήταν ουδέτερα/"μουσικά" και τονικά σωστά.
Τώρα διαβάζω άλλα. Εκτός αν κατάλαβα λάθος.

Μάλλον πρέπει να τα ακούσω, θα μου πεις... και θα έχεις δίκιο! :a0210:

Παρεξήγησης....
είναι ουδετερα/μουσικά και τονικά σωστά απλά τα ακρα τους είναι λίγο αδιάφορα (προσωπική αποψη)
Να τα ακουσεις.

Παρεξήγησης....
είναι ουδετερα/μουσικά και τονικά σωστά απλά τα ακρα τους είναι λίγο αδιάφορα (προσωπική αποψη)
Να τα ακουσεις.

Και σε μενα αυτο ελλειψε στα και στα 3 μοντελα που ακουσα. Στην περιπτωση που οδηγουσε το κλασσικο προ-τελ σετακι της Parasound, το χαμηλο ηταν το καλυτερο που ακουσα. Το καλο ειναι οτι δεν εχουν "πολλα" πριμα αλλα οι υψηλες ειναι πολυ αναλυτικες.
Τα ηχεια "ακουνε" πολυ οτι υπαρχει στην αλυσιδα πισω τους, και σε σχετικα μεγαλο βαθμο παιρνουν τον χαρακτηρα των συνοδων. Αποτελεσμα καθε φορα που τα ακους, ουσιαστικα ακους κ το χαρακτηρα της αλυσιδας πισω απο αυτα.

Last edited:
Άρα "αδιάφορες" είναι οι υψηλές των "από πίσω", όπου ακούστηκαν έτσι. Σωστά?

θα το θεσω αλλιως, το ηχειο βγαζει στη φορα το χαρακτηρα των πισω, δεν ωραιοποιει ουτε κολακευει, ουτε στρογγυλευει. Για παραδειγμα, με ενα γλυκοηχο ενισχυτη ακουγεται ο χαρακτηρας της γλυκυτητας, αλλα οχι στο βαθμο που το κανει ενα proac, chario, sonus, harbeth.

Μα η γλυκύτητα είναι χαρακτηριστικό κυρίως των μεσαίων συχνοτήτων. Και τα ATC απ'ότι διαβάζω διαπρέπουν σε αυτό.

Βάζοντας ένα "γλυκόηχο" ενισχυτή από πίσω δεν αλλοιώνεται το κύριο προσόν τους?

Για να καταλάβω. Θέλουν κάποιον ενισχυτή βαρβάτο μεσοχαμηλά, ουδέτερο στις μεσαίες και καλώδια για ρολλ οφ ψηλά?

Το τουϊτερ ήταν το πλέον αδύνατο σημείο των ηχείων της εταιρείας.Σε μερικά μεγάλα μοντέλα έβαλε Seas,στα μικρά όχι ακόμη...Εχει γίνει σήριαλ αυτή η ιστορία...

Η γλυκυτητα ειναι χαρακτηριστικο που καθοριζεται ακομα και απο τις μεσοχαμηλες, μεχρι πανω. Και οι υψηλες παιζουν ρολο στη γλυκυτητα και πολλες φορες εχουμε ακουσει αρτια ηχεια τα οποια ξεφευγουν προς τη σκληροτητα λογω πχ ενος ribbon τουιτερ κλπ. Το τι ενισχυτη θελουν εχει να κανει με τον χαρακτηρα του τελικου αποτελεσματος το οποιο προτιμα ο εκαστοτε κατοχος τους. Καποιοι θελουν αναλλοιωτη αυτη την ουδετεροτητα οποτε διαλεγουν εναν ουδετερο ενισχυτη, καποιοι αλλοι θελουν να φερουν το χαρακτηρα προς το πιο μαλακο οποτε επιλεγουν εναν πιο ευφωνικο ενισχυτη.

Με τον τροπο που εγω αρεσκομαι να ακουω θα επαιρνα εναν μπαμπατσικο ενισχυτη στο χαμηλο, μιας και ο ελεγχος του ηχειου σηκωνει τετοια επιλογη, και απο κει και πανω προς το πιο ευφωνικο.

Mάλιστα κατάλαβα. Πολλοί οι παράμετροι για να έρθουν...

Με τι ενισχυτή για παράδειγμα ένα 19άρι θα έπαιζε χωρίς να ενοχλεί ή υστερεί σε ένα δωμάτιο 12-15τμ?
Φαντάζομαι αυτό θα ενδείκνυται για περιορισμένους χώρους και προβλήματα τοποθέτησης, σωστά?

Με τόση έμφαση που δίνετε στις μεσαίες και προσοχή μεσοχαμηλά και υψηλά, ακούγεται σας τονική ανισορροπία.

Βασικά δεν είναι τονική η ανισορροπία αλλά ποιοτική.
Τα χαμηλά του είναι της κατηγορίας τιμής τους.
Τα υψηλά είναι χαμηλότερης τιμής.
Τα μεσαία είναι ηχείων υπερδιπλάσιας τιμής.
Αν τα υψηλά του ήταν στη φιλοσοφία του mid και έβαζαν λίγο πιο μεγάλο woofer θα ήταν σκάνδαλο αν δεν διπλασίαζαν τουλάχιστον την τιμή. :p

εγω πχ θα δοκιμαζα, Unison Unico τον 2χ80 ή τον Primo, audio analogue verdi cento, προς αυτη τη φιλοσοφια. Σε 12-15 τμ μαλλον θα κανε και το 11αρι, με καποια καλα βατ απο πισω του.

Βασικά δεν είναι τονική η ανισορροπία αλλά ποιοτική.
Τα χαμηλά του είναι της κατηγορίας τιμής τους.
Τα υψηλά είναι χαμηλότερης τιμής.
Τα μεσαία είναι ηχείων υπερδιπλάσιας τιμής.
Αν τα υψηλά του ήταν στη φιλοσοφία του mid και έβαζαν λίγο πιο μεγάλο woofer θα ήταν σκάνδαλο αν δεν διπλασίαζαν τουλάχιστον την τιμή. :p

Δεν είναι πιο έξω τελικά οι μεσαίες? Εγώ αυτό το αντιλαμβάνομαι σαν χαρακτήρα / "γλυκύτητα" και μιας μορφής τονική ανισορροπία, για αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον!
Απο ανάλυση στις υψηλές δεν ακούω έτσι κι αλλιώς... αν δεν ξύνουν δε τρεχει τίποτα... στις χαμηλές σε μικρό χώρο τι να ακούσεις?
Κάπως έτσι μου κέντρισε το ενδιαφέρον. αν δε η δουλειά γίνεται και με 11άρι, much better.

επίσης έχετε διακρίνει μουσικές προτιμήσεις απο τα ηχεία? Θα έπαιζαν καλά απο trip μέχρι όπερα?

Από ό,τι έχω δει σε fora του εξωτερικού, είναι έτοιμο το tweeter της εταιρείας. Ίσως, εν ευθέτω χρόνω, και επειδή είναι σοβαρή εταιρεία, δώσει τη δυνατότητα τοποθέτησής του και σε κατόχους παλαιότερων μοντέλων.

επίσης έχετε διακρίνει μουσικές προτιμήσεις απο τα ηχεία? Θα έπαιζαν καλά απο trip μέχρι όπερα?

Όσες φορές τα έχω ακούσει, μου έχουν δώσει την εντύπωση all around ηχείων που αισθάνονται άνετα με όλα τα είδη μουσικής.
Τι συνέβη; Έγινες μονιτοράκιας;

Χωρις να επηρεαστεί το cross? Όλο το ηχείο θα αλλάξει έτσι.

Όχι μωρέ Σωτήρη, τι μονιτοράκιας? Στα γεράματα?
Εδώ στα νιάτα άκουγα με loudness...

αν όμως είναι έξω οι μεσαίες ένα 11άρι ή 19άρι ακούγεται ενδιαφέρον, με την προυπόθεση της εύκολης τοποθέτησης (κλειστής καμπίνας)
Για να είμαι ειλικρινής μέχρι τώρα πίστευα ότι ήταν όπως το περιγράφει ο Θανάσης (καμια φορά και Πελοπίδας) και δεν μου κίνησαν το ενδιαφέρον, συνυπολογίζοντας και τις τιμές.
Αλλά τώρα ίσως αλλάζει το πράγμα...

Last edited:
Χωρις να επηρεαστεί το cross? Όλο το ηχείο θα αλλάξει έτσι.

Όχι μωρέ Σωτήρη, τι μονιτοράκιας? Στα γεράματα?
Εδώ στα νιάτα άκουγα με loudness...

αν όμως είναι έξω οι μεσαίες ένα 11άρι ή 19άρι ακούγεται ενδιαφέρον, με την προυπόθεση της εύκολης τοποθέτησης (κλειστής καμπίνας)

Είναι ένα θέμα με το crossover. Απλά διαβάζω πολλά ερωτήματα κατόχων σε διάφορα fora που ρωτούν για τη δυνατότητα πιθανής αναβάθμισης. Αυτό μεταφέρω αν και δεν έχω δει ακόμα απάντηση.
Κατά τα άλλα, μία έμφαση στη μεσαία περιοχή την έχουν και αυτό είναι το δυνατό χαρτί τους.

Ε... θα πρέπει να τα ακούσεις. :)
Παίζουν τα πάντα όλα.
Μπορείς να ακούσεις από το βαρυστομαχιασμένο troll που ρεύεται σε ρυθμούς death metal μέχρι τη bebe Lily.

Τελευταία ερώτηση (αν και ήδη απόκτησα την επιθυμία ακρόασης των μικρών βάσεως...)

Συγκρινόμενα με spendor 2/3R ή proac D1 ή ακόμα και epos M5 θα λέγατε ότι έχουν περισσότερο χαρακτήρα και ευκολότερη τοποθέτηση?

ευκολοτερη τοποθετηση απο m5 d1 ναι, το 2/3 ειναι πολυ μεγαλο σε σχεση με τα 11, μαλλον εννοεις το 3/5, και αυτο τοποθετειται ευκολα. Παντως επειδη σε ξερω, μονο all rounder δεν θα σου φανει....

ευκολοτερη τοποθετηση απο m5 d1 ναι, το 2/3 ειναι πολυ μεγαλο σε σχεση με τα 11, μαλλον εννοεις το 3/5, και αυτο τοποθετειται ευκολα. Παντως επειδη σε ξερω, μονο all rounder δεν θα σου φανει....

Ναι S3/5 λέει η αγγελία (περίμενες να θυμηθώ μοντέλο?)

Υποθέτω λοιπόν Παντέλο, ότι τα όποια προβλήματα των twitter είναι εμφανή και η μεσαίες είναι στη θέση τους για σένα, σωστά?