ATC Loudspeakers.

Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

δες το θεττικά... είσαι μιαμιση ώρα πιο κοντά στις ακροάσεις από μένα :D

Ακροασεις εκει ομως, οχι στο σαλονι μου! Εξ αλλου ο κ. Θ.Ζ. θα διαβασει ενα σχετικο ημεηλ αυριο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Τον ενα - τον γιατρο- τον ξερω, οι αλλοι τωρα...

Καλησπέρα σας,
έψαχνα για ATC στην έκθεση και τίποτα.Δυστυχώς.
Λοιπόν έχω μερικές ερωτήσεις αν έχετε όρεξη.
1. Έχω τα μικρά τα 7 και σκεφτόμουν αν θα άξιζε να πάρω το sub της ATC για να συμπληρώσω το σύστημά μου.Αν το έπαιρνα λοιπόν σε ποιά μελλοντικά μοντέλα θα μπορούσε να παίζει.Δηλαδή θα ταιριάζει να τον έχω με τα 11,τα 19 ή και τα 40 που μέχρι εκεί θα μπορούσα να πάω.Γενικά το sub τους για τι χρήση είναι;Μόνο μουσική με ενδιαφέρει.Ο χώρος μου τώρα είναι 3χ4 αλλά σε κανα χρόνο με βλέπω να τα μεταφέρω στο σαλόνι,οπότε θα κοιτάξω για μεγαλύτερο ηχείο.

2. Έχω δει ότι τα 19 έχουν διαφορετικά μεγάφωνα από τα 40.Στο site τους λένε για τo 19 και την SL τεχνολογία ενώ στο 40 δεν διευκρινίζει.Τι γίνεται;

Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Καλησπέρα σας,
1. Έχω τα μικρά τα 7 και σκεφτόμουν αν θα άξιζε να πάρω το sub της ATC για να συμπληρώσω το σύστημά μου.Αν το έπαιρνα λοιπόν σε ποιά μελλοντικά μοντέλα θα μπορούσε να παίζει.Δηλαδή θα ταιριάζει να τον έχω με τα 11,τα 19 ή και τα 40 που μέχρι εκεί θα μπορούσα να πάω.Γενικά το sub τους για τι χρήση είναι;Μόνο μουσική με ενδιαφέρει.Ο χώρος μου τώρα είναι 3χ4 αλλά σε κανα χρόνο με βλέπω να τα μεταφέρω στο σαλόνι,οπότε θα κοιτάξω για μεγαλύτερο ηχείο.

2. Έχω δει ότι τα 19 έχουν διαφορετικά μεγάφωνα από τα 40.Στο site τους λένε για τo 19 και την SL τεχνολογία ενώ στο 40 δεν διευκρινίζει.Τι γίνεται;
1. Εάν αναφέρεσαι στο ATC C1 active subwoofer (12ιντση μονάδα και απόκριση συχνότητας 20Hz - 250Hz), είναι το ενδεδειγμένο για την εισαγωγική σειρά που ενδιαφέρεσαι (SCM 7, SCM 11, SCM 19, SCM 40). Το sub είναι για όλες τις χρήσεις...
2. Όντως το SCM 19 έχει μεγάφωνο με τεχνολογία μαγνήτη Super Linear, ενώ το SCM 40 δεν έχει. Αυτό βέβαια έχει τη μονάδα μεσαίων θόλου που απαντάται και στα "ακριβά" μοντέλα.

Ευχαριστώ για την παραπάνω απάντηση,
οπότε τι είναι προτιμότερο κάποιο από τα μικρά με το sub ή τα 40 χωρίς;Καθαρά για μουσική.Απ'όσο θυμάμαι δεν χρειαζόταν το sub για τα 19 και 40.Αυτά έχω ακούσει εκτός από το δικό μου το 7.

Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Καλησπέρα σας,

Υπάρχουν διάφορες λύσεις γι αυτό που σε απασχολεί. Επειδή μου είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να ενημερώσω γραπτά, αν θέλεις τηλεφωνείς ή αν είσαι Αθήνα περνάς από το κατάστημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Mε την ευκαιρια που κατεβηκα Αθηνα, πηγα σε σπιτι φιλου που εχει τα 40, προκειμενου να διαπιστωσω εαν ο Harman Kardon HK990 που εχω μπορει να "εξυπηρετησει" τα ηχεια. Οντως μπορει - απλα να τα ...εξυπηρετησει! Οταν ομως τα παιξαμε με αυτους τους ενισχυτες http://omegaamplifiers.blogspot.gr/, τοτε...ξεσηκωθηκε το συμπαν! Δεν ξερω ακριβως τις τεχνικες προδιαγραφες των ενισχυτων του αγαπητου Γιαννη Παπασπυρου, αλλα πραγματι τα...ξετιναξαν τα 40αρια. Συνεπως, εχω εναν καποιο ενδοιασμο για την αγορα τους, γιατι χρειαζεται οπωσδηποτε ΚΑΙ αλλαγη ενισχυτου (εκτος απο αλλαγη...χρωματος:)) - και οι καιροι δεν επιτρεπουν κατι τετοιο συγχρονως με αγορα ηχειων.
Πηγα και στην ΗΧΟΔΟΜΗ, και ιδου το περιεργο: ενω τα 40 o H.K. τα "κουνησε" καλουτσικα, μολις συνδεσαμε επανω του τα 19, ο ενισχυτης εξαφανισθηκε, τον καταπιαν κυριολεκτικα! Τι διαφορες εχουν τα δυο ηχεια και συνεβη αυτο;

Τους ενισχυτές του Γιάννη θα πρέπει να τους ακούσει κάθε μέλος του club που αναζητά απεριόριστη ισχύ και αχρωμάτιστο ήχο, πραγματικό hi end δηλαδή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Mε την ευκαιρια που κατεβηκα Αθηνα, πηγα σε σπιτι φιλου που εχει τα 40, προκειμενου να διαπιστωσω εαν ο Harman Kardon HK990 που εχω μπορει να "εξυπηρετησει" τα ηχεια. Οντως μπορει - απλα να τα ...εξυπηρετησει! Οταν ομως τα παιξαμε με αυτους τους ενισχυτες http://omegaamplifiers.blogspot.gr/, τοτε...ξεσηκωθηκε το συμπαν! Δεν ξερω ακριβως τις τεχνικες προδιαγραφες των ενισχυτων του αγαπητου Γιαννη Παπασπυρου, αλλα πραγματι τα...ξετιναξαν τα 40αρια. Συνεπως, εχω εναν καποιο ενδοιασμο για την αγορα τους, γιατι χρειαζεται οπωσδηποτε ΚΑΙ αλλαγη ενισχυτου (εκτος απο αλλαγη...χρωματος:)) - και οι καιροι δεν επιτρεπουν κατι τετοιο συγχρονως με αγορα ηχειων.
Πηγα και στην ΗΧΟΔΟΜΗ, και ιδου το περιεργο: ενω τα 40 o H.K. τα "κουνησε" καλουτσικα, μολις συνδεσαμε επανω του τα 19, ο ενισχυτης εξαφανισθηκε, τον καταπιαν κυριολεκτικα! Τι διαφορες εχουν τα δυο ηχεια και συνεβη αυτο;

στην Ηχοδομη ακουσες τα 19αρια ή και τα 40ρια?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

στην Ηχοδομη ακουσες τα 19αρια ή και τα 40ρια?

Tα 19 - στον Γιαννη τα "40" με τους ενισχυτες του

αρα?
τα 19 και τα 40 εχουν παρομοια ευαισθησια και ομαλη (φλατ) και τα δυο καμπυλη εμπεδησης.
το αποτελεσμα που ακουσες ειναι ο ορισμος του γιατι παρομοιες συγκρισεις ειναι σχεδον ΑΧΡΗΣΤΕΣ.
δεν ακουσες τα 19 αλλα την αλληλεπιδραση των 19 με τον συγκεκριμενο χωρο.
και τα 3 δωματια της ηχοδομης ειναι απο μεγαλα ως τεραστια με πολυ εξοπλισμο (ηχεια κλπ) γυρω γυρω.
ως αποτελεσμα τα watt που σε οικιακο χωρο αρκουσαν για τα 40αρια στον συγκεκριμενο χωρο και αποσταση ακροασης δεν εφθαναν ουτε για καρσιλαμα.
οι συγκρισεις μηχανηματων σε διαφορετικους χωρους δεν σε βοηθανε να βγαλεις κανενα ουσιαστικο συμπερασμα.

Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Αντε τωρα να παρω ηχεια απο Αθηνα για τη Λαρισα:flipout:
Μαλλον πρεπει να συναψω κανενα συμβολαιο με τον πωλητη:slapface:

Δεν ξέρω αν θα το εξηγήσω σωστά...
Αν και ίδιας ευαισθησίας (στα χαρτιά πάντα γιατί στην πράξη πολύ πιθανό τα 19 να είναι πιο αναισθητα) τα δυο ηχεία είναι ταυτόχρονα πολύ διαφορετικου μεγέθους... το 40 μπορει να σπρώξει περισσότερο αέρα απο το 19 σε δεδομένα watt που δέχεται λόγω του οτι έχει περισσότερα κ μεγαλύτερα μεγάφωνα (οκ εκτός του τουιτερ), αρα για να έχεις την αίσθηση ίδιας στάθμης απο τα δυο αυτά ηχεία λογικά στο 19 ο εκάστοτε εν/της θα πρέπει να δωσει περισσότερη ισχύ ωστε το γουφερ του να πραγματοποιεί μεγαλύτερες διαδρομές. Αν βάλεις δε και το γεγονός πως τα 19 τα άκουσες σε μεγαλύτερο χώρο όπως λέει και ο Νικος πριν ε, μάλλον ειναι λογικό να "εξαφανίζεται" ο Η.Κ.

Αν κάνω λάθος οι γνωρίζοντες περι των τεχνικών θεμάτων ας με διορθώσουν...

ΙΜΟ το 19 εχει πιο damped αναρτηση (λογικο εν μερει) και συνεπως θα δωσει σωστοτερα αποτελεσματα με ενισχυτες με πιο πλουσιο η αν προτιματε πιο "χαλαρο" ηχο.Αυτο ειναι λογικο,σε αντιθεση με το τετριμμενο οτι ενα ηχειακι "καταπινει" ενισχυταρες (τουλαχιστον σε δυναμη.)
Δεν ειναι θεμα βατ ειναι θεμα χαρακτηρα και περιορισμων.
Δεν φταιει ο ΗΚ εξ'οσων δειχνουν τα νουμερα ...............

Δεν ξέρω αν θα το εξηγήσω σωστά...
Αν και ίδιας ευαισθησίας (στα χαρτιά πάντα γιατί στην πράξη πολύ πιθανό τα 19 να είναι πιο αναισθητα) τα δυο ηχεία είναι ταυτόχρονα πολύ διαφορετικου μεγέθους... το 40 μπορει να σπρώξει περισσότερο αέρα απο το 19 σε δεδομένα watt που δέχεται λόγω του οτι έχει περισσότερα κ μεγαλύτερα μεγάφωνα (οκ εκτός του τουιτερ), αρα για να έχεις την αίσθηση ίδιας στάθμης απο τα δυο αυτά ηχεία λογικά στο 19 ο εκάστοτε εν/της θα πρέπει να δωσει περισσότερη ισχύ ωστε το γουφερ του να πραγματοποιεί μεγαλύτερες διαδρομές. Αν βάλεις δε και το γεγονός πως τα 19 τα άκουσες σε μεγαλύτερο χώρο όπως λέει και ο Νικος πριν ε, μάλλον ειναι λογικό να "εξαφανίζεται" ο Η.Κ.

Αν κάνω λάθος οι γνωρίζοντες περι των τεχνικών θεμάτων ας με διορθώσουν...

Ως επι το πλειστον συμφωνω με τα σχολια σου,πλην αυτου για την αισθηση της σταθμης.Στις ιδιες σταθμες,απο το 19 απλα θα λειπουν αυτα που ανεφερες λογω ακριβως του μεγεθους του σε συγκριση με του 40.Απλο.

παντως παιδια ακουσα και εγω τον supernait με τα 19 και επαθα την πλακα μου. περιμενω τον xs και βλεπουμε .. μαλλον ο αγγλος θελει τον αγγλο του :)

δεν καταλαβα το αλληλοβοηθεια................ ( ελπιζω να πατισα αρκετες φορες το πληκτρο ) αλλα στα 2,50 μετρα και στο μικρομεσαιο χωρο μου τον γουσταρα πολυ. αυτα .