ATC Loudspeakers.

Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Αυτό μπορεί σε αρκετούς να μην αρέσει,γιατί επίσης πολύ απλά,τα περισσότερα δισκάκια του εμπορίου είναι για τα μπάζα,για πέταμα.Οπότε προσπαθούν,να φέρουν τα ...μπάζα σε λογαριασμό,προσθέτοντας ένα ακόμα λάθος στα ήδη υφιστάμενα στην αλυσίδα αναπαραγωγής.

Δεν βρισκεις το σχολιο σου καπως υπεροπτικο με το να υπονοεις οτι σε οσους δεν αρεσει ενα ηχειο σαν αυτα που περιγραφουμε ειναι ολιγον τι ασχετοι και βλακες;
Αυτη την εντυπωση σου εχουν δωσει οι φιλοι εδω; :tdown:

Eσενα ποια ειναι η γνωμη σου για την χρηση "μονιτορς" στο σπιτι; Οτι εκθετουν τα "δισκακια" η οτι εκτιθενται τα ιδια ακομη περισσοτερο απο ολους τους δισκους;

Last edited:
με απόλυτο σεβασμό στα αυτιά σου αγαπητέ biomelody και μιας και τα είχα από το 7 μέχρι το 19 (απ' αυτό ακούω τώρα) και τα τρία.. είναι μια οικογένεια !! με απόλυτη ΣΧΕΣΗ , ΣΥΝΑΦΕΙΑ , και ΚΟΙΝΟ χαρακτήρα μεταξύ τους !!! πολλοί (και λάτρεις μάλιστα ΑΛΛΟΥ χαρακτήρα , ακόμα εννοώ!) έχουμε ΕΡΩΤΕΥΘΕΙ αυτό τον χαρακτήρα που αν τον "φέρεις" (δεν είναι -νομίζω- δύσκολο) στα μέτρα σου (με τα κατάλληλα συνοδά) ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑΣ..

φυσικά (και μιλάω πάντα για μένα και τα αυτιά μου) αν τα οδηγήσεις με π.χ. bryston τότε απλώς δεν κάνει για μένα.... ενισχυτές όμως όπως ο ομόσταυλος, ή ο luxman 505 (ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ όταν το άκουσα) ή ακόμα και ο Yamaha s2000 (εντάξει αυτό δεν είναι του γούστου μου) τα πάνε ΠΕΡΙΦΗΜΑ για πολλούς από εμάς .

τέλος, για μένα έναν οπαδό της rogers της spendor της harbeth ή της sterling .... το atc ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ έγινε μύθος ... τα περιοδικά απλώς επιβεβαιώνουν ό,τι ακούω ...

Σου άρεσε το 19άρι με τον Luxman l-505u? Τον άκουσα με το 40άρι και τράβαγα τα μαλλιά μου από το ματσάρισμα. Σκληρός ήχος που μπορούσε να γίνει και ανυπόφορος υπό προϋποθέσεις (βλ. ηχογράφηση).
Για μένα αυτή η ακρόαση αποτέλεσε το πιο χειροπιαστό παράδειγμα ότι δύο εξαιρετικά, κατά τα άλλα, μηχανήματα δεν κάνουν αναγκαστικά χωριό.

:SFGSFGSF:αυτο που εξηγει ο φιλοs ειναι πολυ σωστο, ολοι η σειρα scm εχει πολλα κοινα στο ηχο τηs ιδια, ειδικα τα βασηs. οπωs επισηs τα atc απο πολλουs ειναι παρεξηγημενα ειτε γιατι ηταν στημενα με στεγνουs ενισχυτεs ειδικα σε εκθεσειs γινωταν αυτο, ειτε κατι στην αλυσιδα ηταν χωριs χροιεs και σχηματιζωταν η αποψη τι αυστηρο ηχειο, παιζει μονιτορε, δεν εχει γλυκα,κτλ. οταν τροφοδοτησειs ενα τετοιο ηχειο με τον καταληλλο ενισχυτη-πηγη (σιγουρα θελει ψαξιμο καλο και ακουσματα),τοτε ανταμοιβεσαι οσο λιγα! επισηs θεωρω οτι καθε χομπισταs που σεβεται τον εαυτο του ακουει και live μουσικουλα ποτε ποτε σε κανα κουτουκακι που παρεπιπτοντωs θυμιζει και λιγο τον χωρο του σπιτιου μαs!

Δεν βρισκεις το σχολιο σου καπως υπεροπτικο με το να υπονοεις οτι σε οσους δεν αρεσει ενα ηχειο σαν αυτα που περιγραφουμε ειναι ολιγον τι ασχετοι και βλακες;
Αυτη την εντυπωση σου εχουν δωσει οι φιλοι εδω;
:tdown:

Ηθελα να ήξερα που τα είδες όλα αυτά...

Ηθελα να ήξερα που τα είδες όλα αυτά...

Εδω

αυτό μπορεί σε αρκετούς να μην αρέσει,γιατί επίσης πολύ απλά,τα περισσότερα δισκάκια του εμπορίου είναι για τα μπάζα,για πέταμα.Οπότε προσπαθούν,να φέρουν τα ...μπάζα σε λογαριασμό,προσθέτοντας ένα ακόμα λάθος στα ήδη υφιστάμενα στην αλυσίδα αναπαραγωγής.

Το αντιλαμβανομαι ως εξης:

καποιοι,επειδη δεν τους αρεσει ο σωστος ηχος (των εν λογω ηχειων-επειδη προφανως δεν αντιλαμβανονται τι εστιν σωστος ηχος) , παντρευουν λανθασμενα μηχανηματα/ηχεια για να φερουν τον ηχο στα μετρα και γουστα τους.

Δηλαδη,φταινε παντα οι δισκοι,οι ενισχυτες,οι πηγες κλπ...αλλα οχι τα ηχεια για ενα κακο ηχο (μιλησα για "μονιτορ" ηχεια σε οικιακους χωρους αν δεις τα γραφομενα μου), που ειναι σε ολους γνωστο και απο ολους αποδεκτα ως ο "αδυναμος κρικος" των συστηματων και μαλιστα για τεχνικους λογους.

Τα ηχεια μου π.χ αλλα πιστευω και τα δικα σου και πολλων αλλων που δεν ειναι "μονιτορ"(δηλ.δεν φερουν τον "τιτλο" η δεν θεωρουνται ως "μονιτορς") ασφαλως και δεν ωραιοποιουν τους κακογραμμενους δισκους.Απλα τους εκθετουν οταν οντως φταινε,με διαφορετικο τροπο απο τα "μονιτορς".

Last edited:
Σου άρεσε το 19άρι με τον Luxman l-505u? Τον άκουσα με το 40άρι και τράβαγα τα μαλλιά μου από το ματσάρισμα. Σκληρός ήχος που μπορούσε να γίνει και ανυπόφορος υπό προϋποθέσεις (βλ. ηχογράφηση).
Για μένα αυτή η ακρόαση αποτέλεσε το πιο χειροπιαστό παράδειγμα ότι δύο εξαιρετικά, κατά τα άλλα, μηχανήματα δεν κάνουν αναγκαστικά χωριό.

Synergy my friend, synergy.

Χάρη σ' αυτήν έχουμε ανώτερο αποτέλεσμα από την απόδοση που θα είχε η κάθε συσκευή χωριστά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Αυτη την εντυπωση σου εχουν δωσει οι φιλοι εδω; :tdown:

Eσενα ποια ειναι η γνωμη σου για την χρηση "μονιτορς" στο σπιτι; Οτι εκθετουν τα "δισκακια" η οτι εκτιθενται τα ιδια ακομη περισσοτερο απο ολους τους δισκους;

Προσωπικά δεν υπονόησα τίποτα απ' αυτά...

Είναι καθαρό τι λέω και θα σε παρακαλούσα να προσέχεις πως απευθύνεσαι.Αν εσύ έτσι αντιλαμβάνεσαι τα γραφόμενά μου παραπάνω,δεν είναι δικό μου πρόβλημα.

Επίσης η τοποθέτησή μου είναι γενική και δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα για τα ATC,με τα οποία κι εγώ έζησα στο παρελθόν και τα οποία θα χαρακτήριζα τίμια ηχεία για τα χρήματά τους.Μέσα στο ίδιο αυτό θέμα,έχω ήδη τοποθετηθεί συγκεκριμένα γι' αυτά ουκ ολίγες φορές.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Επίσης η τοποθέτησή μου είναι γενική και δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα για τα ATC

Oυτε τα δικα μου σχολια αναφερονται ειδικα στα ATC , αλλα στην χρηση "μονιτορς" στο σπιτι και ζητησα την γνωμη οσων θελουν να απαντησουν.

Πάντως, χωρίς να θέλω να πεταχτώ σαν την π*ρδή και να κάνω τη δουλειά του καπετάνιου, δε βρήκα τίποτα προσβλητικό (πόσω μάλλον υβριστικό) στην τοποθέτηση του DIPIE. Και το λέω, όχι παρότι, αλλά ακριβώς επειδή συμφωνώ με την παρατήρηση του Πανίκου σε συνδυασμό με την επισήμανση του Μπουλ (αν την κατάλαβα καλά) ότι μόνιτορ, με την αυστηρή έννοια, είναι τα μικρά βάσης που οι ηχολήπτες χρησιμοποιούν σε near field ακροάσεις, τοποθετώντας τα συνήθως πάνω στην κονσόλα (και μάλιστα πολύ συχνά τα ακούν σε χαμηλές εντάσεις). Το "μόνιτορ" ηχείο μέσα σε ένα τυπικό καθιστικό, δεν είναι μόνιτορ ηχείο.

Synergy my friend, synergy.

Χάρη σ' αυτήν έχουμε ανώτερο αποτέλεσμα από την απόδοση που θα είχε η κάθε συσκευή χωριστά.

Ακριβώς! Άμα δέσει το γλυκό...και στη συγκεκριμένη δεν έδενε με τίποτα για το γούστο μου φυσικά.
Ξεχωριστά, βέβαια, με άλλους συνεργούς, τα έχω ακούσει να κελαηδάνε.

εν κατακλειδι οπωs και να θεωρει ο καθεναs τα atc πολλοι απο εμαs πινουμε νερο στο ονομα τηs για αυτα που πιστευουμε οτι μαs προσφερει, μπορει να μαs ζοριζει καποιεs φορεs ωs προs τα συνοδα αλλα χαλαλι. αλλωστε αυτη ειναι και η ευχαρηστηση και μαs κραταει ενεργουs αναζητητεs του καλητερου.

Να καταθέσω και την δικιά μου εμπειρία από τα ATC, ώς κάτοχος SCM7, 11, 20 και 50, καθώς και πρώην κάτοχος SCM19 και 40.

1. SCM7: Χάσιμο χρόνου να ασχοληθείς μαζί τους, εκτός αν προορίζονται για ηχεία βιβλιοθήκης ή ως desktop σύστημα. Έχουν τις ίδιες απαιτήσεις σε ισχύ με τα SCM11, και δεν κατεβαίνουν ικανοποιητικά χαμηλά. Αν σας περισσεύει κανένας TEAC A-BX10, είναι γεννημένος ο ένας για τον άλλο.

2. SCM11: Ο καλύτερος λόγος τιμής / απόδοση από όλα τα ATC.

3. SCM19: Ποιο καθαρή μεσαία περιοχή, σχεδόν ίδια χαμηλά με το SCM11. Ποιο δύσκολο φορτίο από το 11ρι.

4. SCM40: Δύσκολη επιλογή, θα έδινα κάτι παραπάνω για το SCM20. To δυσκολότερο ηχείο να ταιριάξει με σχετικά οικονομικό ενισχυτή, όχι λόγω ισχύος, αλλά λόγω μιας σχετικά άδειας μεσοχαμηλής περιοχής. Τα δοκίμασα και με τον μικρό ASR Emmiter, και είναι καταπληκτικός συνδιασμός, αρκεί να σας φτάνει η ισχύς - μετά από κάμποσα thermal shutdowns- κατάλαβα ότι θα έχω πρόβλημα στα μερακλώματα. Καλή τύχη στην συναρμολόγηση - όπως έλεγε και η αντι-διαφήμιση για τα ΙΚΕΑ.

5. SCM20: Ήταν και παραμένει διαχρονικό. Πολύ πιο στιβαρή καμπίνα από το SCM19 (που μοιράζονται την ίδια μονάδα μεσο-χαμηλών), και twitter άλλης κλάσης. Γενικά όλη η εισαγωγική σειρά θα ήταν αλλού και πραγματικά ασυναγώνιστη με ένα καλύτερο twitter, έστω και αν ανέβαζε την τιμή κατά 10-15%. Και μόνο για το twitter, θα άλλαζα τα SCM40 με τα SCM20, anyday. Και τελικά, δεν νομίζω να έχει τόσο περισσότερο χαμηλό το SCM40, και η ανάλυση στην μεσαία του SCM20 μου φτάνει και μου περισσεύει. Tο μεγάφωνο των μεσο-χαμηλών, είναι μάλλον ο βασιλιάς στην απορρόφηση ισχύος. Ενισχυτές 350W/8 τους έχει σχετικά εύκολα, με 600W στο κανάλι, έρχεται μια ισορροπία δυνάμεων....για το ποιος θα τα παρατήσει πρώτος.

6. SCM50 Passive: Εδώ μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο ηχείο -αναφοράς για μένα- σε χώρους (15-40τμ) γιατί διαφορετικά πάμε στην προσθήκη του ακριβού Sub της σειράς.

Από ενισχυτικά, όσο καλύτερα τα ταίσεις, τόσο καλύτερα θα παίξουν. Sky is the limit.

Και με μεγάλα ενισχυτικά, γεμίζουν και σε χαμηλότερες εντάσεις.

My two cents. :food-smiley-005:

ATC - Larger than life & twice as ugly! :ernaehrung004:

Last edited:
Zouperman, respect ρε φίλε. Πιο κατατοπιστική και περιεκτική περιγραφή δύσκολα μπορώ να φανταστώ. :worshippy:

Made in England by ATC:

554957_557802984264298_1526248254_n.jpg

546149_557803057597624_1066224650_n.jpg

το ηχειο ειναι το SCM11A Pro (prototype)

Last edited:
Μερικές παρατηρήσεις πάνω στις περιγραφές του Τσούπερμαν του Β':
1. Το SCM7 είναι ο διάδοχος του SCM10, του ίσως ενός από τα πιο σπουδαία close field monitors, άρα αξίζει την προσοχή όχι μόνο για ηχείο βιβλιοθήκης αλλα και μικρού δωματίου.
3. Γιατί το SCM19 είναι δυσκολότερο φορτίο από το 11?
4. Στο SCM40 αγοράζει κανέις το mid unit που όπως και να το κάνουμε φτιάχνει άλλη μεσαία περιοχή από όλα τα δίδρομα συμπεριλαμβανομένου και του SCM20 από το οποίο έχει όχι τόσο περισσότερο αλλά πιο άνετο και σωστό μπάσσο.
5. Ναι το τουίτερ των μεγάλων είναι καλύτερο εν γένει αλλά όχι να μας χαλάει την ομοιογένεια των entry.
Τέλος συμφωνώ οτι ο καλύτερος ενισχυτής φαίνεται στα ATC αλλά θα ξαναδιαφωνήσω-για πολλοστή φορά-οτι επειδή καταλαβαίνουμε τη διαφορά μεταξύ μηχανής 2000 κυβικών και 3500, πρέπει να αγοράσουμε τη δεύτερη. Το έχω ξαναπεί οτι υπάρχουν παρα πολλοί που ήρθαν φέρνωντας ενισχυτές 70-100 βαττ μετά από αυτά που διάβασαν για τα κιλοβάττ που χρειάζονται τα ATC και έφυγαν με ηχεία.

θα συμφωνησω με τον κ. θεμη για το 7αρακι ειναι ενα εξαιρετικο ηχειο το ακουσα στο στουντιο του καταστηματοs με κατι ψηφιακουs ενισχυτεs αν θυμαμαι καλα και με ενθουσιασαν καθωs τα ειχαν ολα! το 19 αλλα και το 20 μοιαζουν στον τροπο που παιζουν με συμπαγη ηχο πολυ δεμενο μεσαιο αλλα με το 20αρι πιο ουδετερο ακομα τονικα. το 40 που κατεχω και γνωριζω πλεον αρκετα καλα ελαχιστα παραπανω χαμηλο εχει αλλα για να δεσει η τριδρομη σχεδιαση του θελει ματσαρισμα απο ενισχυτικα και καλωδια που εαν επιτευχθει ακουγεται πιο πληρεs μεσουψηλα απο τα πιο μικρα σε μεγεθοs αδερφια του. ενισχυτεs οτι ισχυοs, στεγνοι σε αρμονικο πλουτο προδιδωνται απο ολα τα atc και μαs κανουν πολλεs φορεs τουs μη υποψιασμενουs να βγαζουμε λαθοs συμπερασματα για τα ηχεια αυτηs τηs εταιριαs. οσο αφορα την ενισχυση σε watts θα ελεγα οτι θελουν καμποσα απο δαυτα για να ανοιξει ο ηχοs τουs καθωs τα μεγαλα μαγνητικα συστηματα το απαιτουν, οχι ομωs υπερβολεs. για το 50αρι εχω να πω ενα απο τα καλυτερα ηχεια ανεξαρτητου τιμηs!