ATC Loudspeakers.

Χωρις να εχω καποια σχεση και συμφερον, δεν ειναι και του χαρακτηρα μου, απλά να ακουγονται και τα θετικά
οχι μονο στα ATC αλλα και στις υπόλοιπες εταιρίες που αντιπροσωπεύει η Location, εχει ελκυστική πολιτική τιμων.
Δεν γνωριζω π.χ. που αλλου στην Ευρωπη το Benchmark dac1 ειναι στα 950
(υπολογιστε μεταφορικά, παραδοση, δυνατότητα δοκιμης)
Και πραγματικά οταν ακουσα τα 2200 για το 40, δε βρισκω αλλο ηχειο μεχρι 2950....και απορω πως καποιος ψαχνει για ηχεια σε αυτη τη κατηγορια τιμής

Διονυση ο σκοπος ειναι να απολαμβανεις τη μουσικουλα σου,
αν εχει κατι παραπάνω να δωσει, σιγουρα, ειδικά σε χαμηλές σταθμες κατι το οποίο για μενα ειναι αρκετα σημαντικό.
Αλλα δεν πιστευω γενικά οτι χρειαζεται μονο watt το ηχειο

αραγε τι θα γινει αν τα τροφοδοτησεις με οχι σπουδαια εως χαλια εγγραφη,γιατι απο τα παραπανω καταλαβαινω οτι παιζουν μονο με audiophile ηχογραφησεις επειδη εχουν υπεραναλυτικο χαρακτηρα και μιας και οι περισσοτερες ηχογραφησεις ειναι χαλια τι κανεις πετας την μιση δισκοθηκη σου?:operator:

Τα ATC, ώς μόνιτορ ηχεία που θεωρούνται και με κάποιες ελάχιστες αλλαγές
στα τελευταία μοντέλα, εξακολουθούν να θεωρούνται και ως οφείλουν, σου
επιστρέφουν ότι τα τροφοδοτήσεις, οπότε με δεδομένο ότι οδηγούνται από
ανάλογης ποιότητα ενισχυτικά και πηγή, θα εισπράξεις μιά ''ακτινογραφία'' της
ηχογράφησης, άρα αν το υλικό είναι μέτριο, θα το εισπράξεις μέτρια, άν είναι
χάλια θα το εισπράξεις χάλια και το αντίθετο.
Σκίζουν σε Home cinema, απλά όμως όπως και με τις μέτριες ηχογραφήσεις
στη μουσική, έτσι και στο Home cinema, θα παρουσιάσουν όλες τις τυχών
ατέλειες της ηχητικής μπάντας της ταινίας.

Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Τα ATC, ώς μόνιτορ ηχεία που θεωρούνται και με κάποιες ελάχιστες αλλαγές
στα τελευταία μοντέλα, εξακολουθούν να θεωρούνται και ως οφείλουν, σου
επιστρέφουν ότι τα τροφοδοτήσεις, οπότε με δεδομένο ότι οδηγούνται από
ανάλογης ποιότητα ενισχυτικά και πηγή, θα εισπράξεις μιά ''ακτινογραφία'' της
ηχογράφησης, άρα αν το υλικό είναι μέτριο, θα το εισπράξεις μέτρια, άν είναι
χάλια θα το εισπράξεις χάλια και το αντίθετο.
Σκίζουν σε Home cinema, απλά όμως όπως και με τις μέτριες ηχογραφήσεις
στη μουσική, έτσι και στο Home cinema, θα παρουσιάσουν όλες τις τυχών
ατέλειες της ηχητικής μπάντας της ταινίας.

δηλαδη για να καταλαβω δινεις ενα σκασμο χρηματα να τα παρεις δινεις και αλλες δυο φορες σκασμους ισως και παραπανω για ενισχυτες πηγες καλωδια κλπ κλπ για να ακους ποσους δισκους και απο ποιο ειδος μουσικης?:AFADF0:

'Εχω στ'αλήθεια κουραστεί, βρε παιδιά, να ακούω τόσα χρόνια για τους 2 μύθους περί τα ATC: Την Υπερανάλυση και την δυσκολία οδήγησης.
Και απλά συμβαίνουν τα εξής: Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν και να διαπιστώσουν αν ισχύουν αυτά τα δύο, ή έρχονται με κάποιον ενισχυτή τους από 50-100W, ή πέρνουν τα ηχεία σπίτι τους. Λοιπόν, όλες τις φορές έχουν την τεράστια απορία γιατί τόσα χρόνια δεν το έκαναν και απλά πίστευαν αυτά που άκουγαν.

Θα πω, για πολλοστή φορά, οτι τα ATC παίζουν σωστά, όπως λέει και η εταιρία από 50-300W, με σταθερή αντίσταση 6-8Ω, άρα δεν χρειάζονται ρεύματα. Ειδικά τα Entry series, είναι πιο audiophile από monitor, απλά έχουν μία σπουδαία φλάτ μεσαία περιοχή με την οποία αν ζήσει κανείς δεν γυρίζει πίσω. Και προσωπικά δεν γνωρίζω πολλά ηχεία που σέβονται τον εαυτό τους και δεν δείχνουν ποιές είναι οι κακές, μέτριες και καλές ηχογραφήσεις. Αντίθετα ο κίνδυνος βρίσκεται στις υπερχρωματισμένες συνταγές με τις οποίες όλα ωραιοποιούνται και "γυαλίζονται" ανεξέλεγκτα.
Κανένας δεν πέταξε δίσκους επειδή πήρε ATC.
Τι πιο απλό από το να δοκιμάσετε και όχι μόνο να ρωτάτε?
Θ.Ζ.

Last edited:
Παιδιά έχει δίκιο ο άνθρωπος!
Εγώ πήγα μία και άκουσα τα μικρά atc,και ξαναπήγα με τον ενισχυτή μου musical fidelity b1,και έπαιξε όχι μόνο τα μικρά αλλά και τα 40άρια!!!Έμεινα έκπληκτος από το αποτέλεσμα γιατί μου λέγανε ότι δεν θα οδηγήσει και δεν είχα λεφτά και για ενισχυτή.Παίζει μόνο στο 1/4 της έντασης!

Πολύ ξεκούραστα ηχεία για το γραφείο μου,και ακόμα δεν τα έχω σε βάσεις.Δεν πρόκειται να αλλάξω ηχεία ποτέ.και αν έπερνα για σαλόνι μπορεί πάλι τα μικρα να έπερνα!τα 7 αρια.
(από τους ποιο συγκαταβατικούς,προσγειωμένους και εξυπηρετικούς στο location.όχι σαν κάτι άλλους που μου είχαν πει ότι δεν μπορούσα να ακούσω κάποιο ηχείο λόγο της χαμηλής τιμής του)

Last edited:
Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

δηλαδη για να καταλαβω δινεις ενα σκασμο χρηματα να τα παρεις δινεις και αλλες δυο φορες σκασμους ισως και παραπανω για ενισχυτες πηγες καλωδια κλπ κλπ για να ακους ποσους δισκους και απο ποιο ειδος μουσικης?:AFADF0:

Δίνεις ενάμισι σκασμό (:D), παίρνεις τα ενεργά και καθάρισες.

Παίζεις λίγο με το θέμα προ άμα λάχει και είσαι ΟΚ.

αραγε τι θα γινει αν τα τροφοδοτησεις με οχι σπουδαια εως χαλια εγγραφη,γιατι απο τα παραπανω καταλαβαινω οτι παιζουν μονο με audiophile ηχογραφησεις επειδη εχουν υπεραναλυτικο χαρακτηρα και μιας και οι περισσοτερες ηχογραφησεις ειναι χαλια τι κανεις πετας την μιση δισκοθηκη σου?:operator:

Αν αγοράσεις την καλύτερη τηλεόραση της αγοράς και βλέπεις οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει στην ταινία πετάς τις ταινίες σου;
Εντάξει, με τα ATC ξεχνάς τα υπερσυμπιεσμένα με παλιούς αλγόριθμους MP3 σου για αρχή... :flipout:

Αν αγοράσεις την καλύτερη τηλεόραση της αγοράς και βλέπεις οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει στην ταινία πετάς τις ταινίες σου;
Εντάξει, με τα ATC ξεχνάς τα υπερσυμπιεσμένα με παλιούς αλγόριθμους MP3 σου για αρχή... :flipout:

πανε 2.5 τερρα και καμια δεκαετια χαμενη κατεβασματα και απο εποχες napster που πιο πολυ σουρχοταν το τηλεφωνο παρα να αγοραζες το σιντι.καλα πλακα κανω οχι οτι παιζουν και τωρα καλυτερα.προσπαθω με το benchmark αλλα που, αυτα επιμενουν να παιζουν απαραδεκτα καλα που βγηκαν και τα flac kai ape.
:violent-smiley-030:

Καλημέρα σε όλους σας,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω πως εδώ και μια εβδομάδα είμαι
κι εγώ πλέον ένας ευτυχής κάτοχος ηχείων της ATC και συγκεκριμένα των
SCM40 και SCM7.

Πρωτίστως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αγαπητό Κο Ζαφειρόπουλο ο οποίος
μου προσέφερε την δυνατότητα δανεισμού των ηχείων (SCM19) έτσι ώστε
ακούγοντάς τα στο δικό μου χώρο να μπορώ να έχω ένα όσο το δυνατόν πιο
ασφαλές συμπέρασμα.

Τελικά κατέληξα στην αγορά των SCM40 για το δικάναλο μου σύστημα και
μπορώ να πω πια πως ο ήχος που έχω είναι συγκλονιστικός !

Αυτά που λέγονται για τα ATC περί αναισθησίας και υπερανάλυσης είναι μύθοι
και υπερβολές σε ένα μεγάλο βαθμό ( τα περί αναίσθητου ηχείου που θέλει
πολλά wat κ.λ.π) αλλά και αλήθειες σε ότι έχει να κάνει με την ανάλυση καθώς
όπως έχει γράψει και ο ΗΧΟΣ σε περσινό Group Test : "το ATC SCM40 λέει
μόνο την αλήθεια".

Και η αλήθεια είναι είτε ευχάριστη είτε δυσάρεστη...

Όμως, έτσι έχεις την δυνατότητα να ψάξεις και να βρεις που βρίσκεται το
πρόβλημα στο σύστημα σου και να το διορθώσεις !

Πράγμα το οποίο με απασχόλησε κι εμένα όλη την προηγούμενη εβδομάδα
μέχρι εχθές το απόγευμα όπου και κατάφερα επιτέλους να απολαύσω τον
μαγικό ήχο των ATC.

Το πρόβλημα μου αφορούσε στα ρεύματα αλλά αυτά θα σας τα πω μια άλλη
φορά.

Η πραγματικότητα έιναι ότι είμαι πλέον ευτυχής με τον ήχο που απολαμβάνω,
και αυτό το συναίσθημα δεν το είχα νοιώσει ποτέ στο δικό μου χώρο ... μέχρι
σήμερα.

Καλημέρα σας,

Δημήτρης Μ.

Καλοάκουστα!

Μην βιάζεσαι...

Τα ηχεία σου θέλουν αρκετές βδομάδες για να στρώσουν και να σταθεροποιηθεί ο ήχος κι η ευαισθησία τους.Μέχρι τότε καλύτερα να μην κάνεις καμία αλλαγή στο σύστημά σου.

Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Πόσο καιρό θέλει ένα καινουριο ηχείο μέχρι να στρώσουν τα μεγάφωνά του?

Εξαρτάται πως τα στρώνεις.Πολλοί βάζουν επι βδομάδες
και ακούν στα 90 dp ,μια χοντρή που τραγουδάει με ένα πιάνο και όταν κάποια στιγμή μερακλώσουν και βάλουν τίποτα PRINCE,DEPECHE MODE,RONNY JORDAN κ.α.
απογοητεύονται και βγάζουν λάθος συμπεράσματα
για το ηχείο τους.Κατά την ταπεινή μου γνώμη 100 ώρες αρκούν ,αρκεί βαθμιαία να ανεβαίνει η ένταση και να παίζει
κάτι με ικανό χαμηλό.(τα δικά μου τα είχα 3 ημέρες να παίζουν σε ενα δωμάτιο ,απέναντι το ένα στο άλλο στα 20 εκ. με αντιστροφη φάσης το ένα ηχείο,για να μην ενοχλώ
τους γειτόνους)

Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Καλημέρα σε όλους σας,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω πως εδώ και μια εβδομάδα είμαι
κι εγώ πλέον ένας ευτυχής κάτοχος ηχείων της ATC και συγκεκριμένα των
SCM40.

Επειδή με ενδιαφέρουν τα SCM40 θα ήθελα να μάθω από που τα αγόρασες πόσο στοίχισαν, και αν υπάρχει η δυνατότητα να ακούσω σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα.
Ευχαριστώ.