Ολα τα ATC μπορουν να οδηγηθουν με ενα καλοφτιαγμενο ενισχυτη >50 Βατ. Μονο οι μονοτριοδοι δεν πανε καλα. Ο ΓΔ πχ εχει 40 με Copland που δεν ειναι κανα τερας ισχυος (ΡΡ λυχνια) και οταν τον ειχα επισκεφτει ο ηχος αν και διαφορετικος απο τον δικο μου ηταν καθολα σωστος. Τα xover τους ειναι ευκολα (>6Ohm) οποτε απο εκει και περα ειναι θεμα του τι ζηταει ο καθενας.
Τα μικρα μοντελα ειναι καπως αναίσθητα (84-85dB/1W/1m) οποτε ικανοποιητική οδηγηση εχουμε με 50-60-70 βατ και πανω. Αρκει ο ενισχυτής να μην ειναι "αστειος" (δηθεν οπως κατι consumer που ζυγίζουν 10 κιλα και δηλωνουν 2χ120 με 30 βατ σε ταξη Α και εσωτερικές ψύκτρες...)
Ιδανικές περιπτώσεις σε οχι απαγορευτικές τιμες (ειδικά μετ/σμενα) ειναι Densen, Electrocompaniet, Symphonic Line, Luxman, Pass καθως και τα ενισχυτικά της ATC. Apo 1K εως 2Κ ευρω βρίσκονται σε δευτερο χερι και ο ηχος θα ξεπερνά κατα πολυ τις προσδοκίες.
Πάντως τα 2 τελευταια (luxman pass) που φαίνονται και τα πιο ενδιαφέροντα δεν ξέρω κατα ποσο είναι εφικτό να βρεθούν κάτω απο ή στα 2000. Μιλάμε και ολοκληρωμένο η προ-τελικο ε;
Τα άλλα (densen electro symphonic line) μου φαντάζουν πολύ έντονα σε χαρακτήρα και θέλουν οπωσδήποτε ακρόαση.
Προσωπική μου άποψη, κρίμα είναι να παιρνει κανεις τόσο ουδέτερο ηχείο και να το πιταρει μετα με χρωματισμό. Ο πολυς χρωματισμός-χαρακτηρας μπορεί να ενθουσιάσει αλλά σε βάθος χρονου...;!
Ο hegel φαντάζει καλη περίπτωση.