ATC SCM-11 και XTZ

Ολα τα ATC μπορουν να οδηγηθουν με ενα καλοφτιαγμενο ενισχυτη >50 Βατ. Μονο οι μονοτριοδοι δεν πανε καλα. Ο ΓΔ πχ εχει 40 με Copland που δεν ειναι κανα τερας ισχυος (ΡΡ λυχνια) και οταν τον ειχα επισκεφτει ο ηχος αν και διαφορετικος απο τον δικο μου ηταν καθολα σωστος. Τα xover τους ειναι ευκολα (>6Ohm) οποτε απο εκει και περα ειναι θεμα του τι ζηταει ο καθενας.

Τα μικρα μοντελα ειναι καπως αναίσθητα (84-85dB/1W/1m) οποτε ικανοποιητική οδηγηση εχουμε με 50-60-70 βατ και πανω. Αρκει ο ενισχυτής να μην ειναι "αστειος" (δηθεν οπως κατι consumer που ζυγίζουν 10 κιλα και δηλωνουν 2χ120 με 30 βατ σε ταξη Α και εσωτερικές ψύκτρες...)

Ιδανικές περιπτώσεις σε οχι απαγορευτικές τιμες (ειδικά μετ/σμενα) ειναι Densen, Electrocompaniet, Symphonic Line, Luxman, Pass καθως και τα ενισχυτικά της ATC. Apo 1K εως 2Κ ευρω βρίσκονται σε δευτερο χερι και ο ηχος θα ξεπερνά κατα πολυ τις προσδοκίες.

Πάντως τα 2 τελευταια (luxman pass) που φαίνονται και τα πιο ενδιαφέροντα δεν ξέρω κατα ποσο είναι εφικτό να βρεθούν κάτω απο ή στα 2000. Μιλάμε και ολοκληρωμένο η προ-τελικο ε;
Τα άλλα (densen electro symphonic line) μου φαντάζουν πολύ έντονα σε χαρακτήρα και θέλουν οπωσδήποτε ακρόαση.
Προσωπική μου άποψη, κρίμα είναι να παιρνει κανεις τόσο ουδέτερο ηχείο και να το πιταρει μετα με χρωματισμό. Ο πολυς χρωματισμός-χαρακτηρας μπορεί να ενθουσιάσει αλλά σε βάθος χρονου...;!
Ο hegel φαντάζει καλη περίπτωση.

Απάντηση: Re: ATC SCM-11 και XTZ

Πάντως τα 2 τελευταια (luxman pass) που φαίνονται και τα πιο ενδιαφέροντα δεν ξέρω κατα ποσο είναι εφικτό να βρεθούν κάτω απο ή στα 2000. Μιλάμε και ολοκληρωμένο η προ-τελικο ε;
Τα άλλα (densen electro symphonic line) μου φαντάζουν πολύ έντονα σε χαρακτήρα και θέλουν οπωσδήποτε ακρόαση.
Προσωπική μου άποψη, κρίμα είναι να παιρνει κανεις τόσο ουδέτερο ηχείο και να το πιταρει μετα με χρωματισμό. Ο πολυς χρωματισμός-χαρακτηρας μπορεί να ενθουσιάσει αλλά σε βάθος χρονου...;!
Ο hegel φαντάζει καλη περίπτωση.

Θανάση,πολύ ωραία τοποθέτηση,εγκρίνω κι επαυξάνω

Οπότε για να καταλάβω, ο Hegel ειναι λιγότερο χρωματισμένος απο Densen, Symphonic line, EC ? Κανα 2 που εχω ακούσει εδω ηταν απο τους πλέων μεσαιατους και γλυκούς ενισχυτές, πολυ περισσότερο απο τους παραπάνω. Οχι πως ειναι κακό, μια χαρα συσχετισμός αλλα οχι οπως τον περιγράφεις. Γενικα τα ATC πάνε καλα με ενισχυτές που χαρακτηρίζω on the warm side of neutral (χαρακτήρα που επιθυμούν και οι περισσότεροι σχεδιαστες-ακορατες)

Συμφωνώ με Dr Pan K. Επίσης ο Hegel είναι μάλλον πιο "χρωματισμένος" από Densen. Τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά. Symphonic Line πανάκριβοι δεν είναι; Αν ήταν να δώσω τόσα λεφτά έπαιρνα και τον ολοκληρωμένο της ATC που είναι εξαιρετικά καλόηχος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για να συνοψίσουμε λοιπόν, υπάρχει ενισχυτής καινούριος έως τα 1000 ευρώ με ισχύ περί τα 100watt / 8ohm (ή έστω 80 αλλά με ενέργεια και στιβαρή οδήγηση) που να μπορεί να τα οδηγήσει καλά και από άποψη ποιότητας ή πρέπει να ανέβω στα 1400+ (οπότε ανοίγονται προοπτικές τύπου Hegel H-80, Peachtree (με dac κιόλας και προαιρετικά λυχνία στην προενίσχυση ή τον ενισχυτή ακουστικών) ή Rotel RA 1570;

Συμφωνώ με Dr Pan K. Επίσης ο Hegel είναι μάλλον πιο "χρωματισμένος" από Densen. Τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά. Symphonic Line πανάκριβοι δεν είναι; Αν ήταν να δώσω τόσα λεφτά έπαιρνα και τον ολοκληρωμένο της ATC που είναι εξαιρετικά καλόηχος.

Για να συνοψίσουμε λοιπόν, υπάρχει ενισχυτής καινούριος έως τα 1000 ευρώ με ισχύ περί τα 100watt / 8ohm (ή έστω 80 αλλά με ενέργεια και στιβαρή οδήγηση) που να μπορεί να τα οδηγήσει καλά και από άποψη ποιότητας ή πρέπει να ανέβω στα 1400+ (οπότε ανοίγονται προοπτικές τύπου Hegel H-80, Peachtree (με dac κιόλας και προαιρετικά λυχνία στην προενίσχυση ή τον ενισχυτή ακουστικών) ή Rotel RA 1570;

Θα έλεγα ν'ανέβεις και όχι rotel

Είναι κρίμα που δεν υπολογίζεις τον μεταχειρισμένο nad ... πόσο δύσκολο είναι να τηλεφωνήσεις, να πάρεις τα ηχεία παραμάσχαλα και να πας να τον δοκιμάσεις ...

Δηλαδή το ηχείο βάσης "κελεπούρι" των 1500 ευρώ κατάπιε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή των 3000 ευρώ και ήθελε κι άλλο! Ενώ το όποιο τυχαίο ηχείο δαπέδου της Triangle των 2.000 ευρώ οδηγείται άψογα από ολοκληρωμένους ενισχυτές του χιλιάρικου με 2χ50 καλά βατ και δε θεωρείται κελεπούρι. ΟΚ...

Υπάρχει και η άλλη οπτική αγαπητέ Κώστα:

Το κελεπούρι των 1500 EUR (ή όσο κάνει τες πα) μπορεί να καταπιεί εναν ενισχυτή διπλάσιας αξίας και να θέλει και άλλο. Και όσο καλύτερο ενισχυτή του βάζεις τόσο καλύτερα να παίζει. Και επίσης μπορεί να κάνει αντιλυπτό στον κάτοχο του ποιος ενισχυτής είναι σοβαρά υλοποιημένος ή είναι προχειροδουλειά. Τόσο καλό ηχείο είναι!!!

..Δεν ξέρω τι ψάρια θα πιαναν κάτι Vincent Υβριδικοί της τάξης των 1000 και κάτι ευρώ.

Είχα γράψει:
..Επειδή πριν αγοράσω τον ASR, οδηγούσα τα ATC με έναν κινέζο kill giant (και καλά) θα σου έλεγα να το σκεφτείς διπλά αν θες να πας σε μια τέτοια λύση. Οσο είχα τα chario (προηγουμενα ηχεία μου) θεωρούσα τον κινέζo kill Giant την καλύτερη αγορά που μπορούσα να κάνω για τα χρήματα που έδωσα. Οταν ήρθαν τα ATC σπίτι, μία που τα άκουσα και μια που μπήκα στο internet να ψάχνω reviews για να πάρω ενισχυτή. Λίγα και καλά φίλε.

Ο κινέζo kill Giant ήταν ένας Vincen υβριδικός. Κοίτα αλλού φίλε.

Συμφωνώ σε όλα με τον γιατρό τόσο από θέμα απαιτήσεις οδήγησης όσο και τα "'τα ATC πάνε καλα με ενισχυτές που χαρακτηρίζω on the warm side of neutral"

Πάντως τα 2 τελευταια (luxman pass) που φαίνονται και τα πιο ενδιαφέροντα δεν ξέρω κατα ποσο είναι εφικτό να βρεθούν κάτω απο ή στα 2000. Μιλάμε και ολοκληρωμένο η προ-τελικο ε;...

Τα luxman pass προσωπικά δεν τα κατατάσω στην κατηγορία 'ενισχυτές on the warm side of neutral" οπότε θα έλεγα αν βρεθεί κανένας στον δρόμο σου (και στο budget σου) να τους ακουσεις προσεκτικά με τα ηχεία σου φυσικά και για μπόλικη ώρα αν γίνετε

το θέμα είναι ποιοί είναι οι on the warm side of neutral ενισχυτές τελικα :)

Οι Densen είναι πάντως,αυτό που ξέρω το λέω,όχι πολύ αλλά είναι.
Γενικώς τα ενισχυτικά που έχουν την δεύτερη αρμονική επικρατούσα,θεωρούνται πιο ξεκούραστα,αυτά που έχουν την τρίτη βγάζουν περισσότερη ενέργεια,κλπ,τα έχουμε ξαναπεί.
Οι D είναι σχεδόν ισορροπημένοι με μικρό προβάδισμα της δεύτερης.

Με ηχείο που δεν χαρίζει,όπως τα ATC μια χαρά θα είναι.
Αυτό που μπορεί να λείψει λιγάκι είναι το φουσκωμένο χαμηλό,αν κάποιος θέλει κάτι τέτοιο καλύτερα να κοιτάξει αλλού.

Χωρίς να έχω δοκιμάσει πολλά, οδηγώ τα 19άρια με τον ολοκληρωμένο M2 της Roksan και τα αυτιά μου είναι χαρούμενα (νομίζω και τα ATC από θέμα οδήγησης)