ATC SCM 19 - CANTON VENTO REFERENCE 9DC

Πάντως Θέμη,είτε τα περιοδικά/sites,που ωστόσο δημοσιεύουν τις μετρήσεις τους,είτε η ATC(που δεν δημοσιεύει μετρήσεις),λένε "ψέμματα".

Απο πλευράς μου επειδή αφενός οι μετρήσεις που αναφέρομαι είναι πολλές και δημοσιευμένες κι αφετέρου είχα ATC γι' αρκετά χρόνια,θα έλεγα ότι όντως τα νούμερα που παρέχει η εταιρεία είναι πολύ "αισιόδοξα."

Για παράδειγμα,Βρήκα σχετικά γρήγορα το τεύχος Απρίλη 2007 του HiFi News.Σ' αυτό υπάρχει παρουσίαση των ATC SCM40.Ναί μέν αξιολογούνται σαν εξαιρετικα(19/20),αλλά τα μετράνε στα 1m for 2,83 Vrms στα 81,5 db κι όχι 85 db που ισχυρίζεται η εταιρεία.

Επίσης μετράνε και την κατώτερη αντίστασή τους στα 5,11 ohm κι όχι 8 ohm(..."ATC claims a flat impedance curve allowing easy loading for amplifiers but the ATC SCM 40 actually has a conventional impedance characteristic with three peaks corresponding to the resonant frequencies of the bass,mid and treble drivers.It does not present a particularly difficult load but its minimum in-band impedance of 5.11 ohms makes the 8 ohm nominal rating a little over-optimistic").

Last edited:
Bρήκα και τις μετρήσεις των παρακάτω,πάλι απο το HiFi News

ATC SCM 7 81.0 db/4.8 ohm.
ATC SCM 11 80.5 dB/4.9 ohm.

Δεν είναι λοιπόν έντονα μιγαδικά φορτία,αλλά δεν είναι και τόσο εύκολα,όσο παρουσιάζονται.Μόνο εξαιτίας της ιδιαίτερα χαμηλής τους ευαισθησίας και για να παίξουν σχετικά δυνατά σ' ένα μικρομεσαίο χώρο,χρειάζονται τουλάχιστον 100-150 wrms.Αλλά κι απο την εμπειρία μου σε χώρους 20-30 τετραγωνικών,χρειάζονται για να παίξουν αυτό που μπορούν,ακόμα περισσότερη ισχύ.

Αν η ακρόαση γίνεται σε πολύ μικρή απόσταση(near field),τότε οι απαιτήσεις είναι αντικειμενικά μικρότερες σε ισχύ,αλλά η άποψή μου είναι,ότι τα ATC χωρίς άφθονη ισχύ δεν παίζουν σαν ATC...

Last edited:
Διονύση δεν ξέρω αν είναι αισιόδοξες οι μετρήσεις που δημοσιέυει η εταιρία αυτό που ξέρω τα τελευταία 20 χρόνια που ζω μαζύ τους είναι οτι όσοι έρχονται με τον ενισχυτή τους, όντας πεπεισμένοι από τα γραφόμενα διαφόρων οτι τα 50 βαττ του ενισχυτή τους δεν θα τα κουνήσουν καν, μένουν έκπληκτοι, αγοράζοντας τα ηχεία, αν τους αρέσουν φυσικά.
Γιατί λοιπόν να λέμε θεωρίες και παραινέσεις και να μην δοκιμάζουμε.
Εγώ παροτρύνω να φέρνουν τους ενισχυτές τους ή να δανείζονται τα ηχεία σπίτι τους για ασφαλή συμπεράσματα στο χώρο τους.
Μετά μπορούν να γράφουν τις εντυπώσεις τους και τα συμπεράσματά τους.
Δεν είναι το πιο λογικό?

Ναί Θέμη ασφαλώς.

Ειδικά μιά δοκιμή κατ' οίκον,με τα ενισχυτικά των υποψηφίων αγοραστών,είναι πάντα ο ασφαλέστερος δρόμος.

Άρα σύμφωνα με τα παραπάνω, απο πλευρά ισχύος, ο π.χ. Pioneer 71 με 140w ανά κανάλι τα οδηγεί αυτά τα ηχεία. Επίσης όταν θα οδηγεί μόνο τα 2 κανάλια (L-R) υποθέτω ότι θα έχει και ρεύμα να δώσει.

Συνήθως οι πολυκάναλοι, δεν είναι αυτό που λένε.Θυμάμαι παλιά πως κάποιο ιντερνετικό περιοδικό(?) είχε μετρήσει 5-6 πολυκάναλους και οι 7Χ150watt ήτανε σαν κάτι 2X55wrms ή κάτι τέτοιο...

Τα εν λόγω ηχεία δεν είναι δύσκολα φορτία.Είναι όμως αρκετά αναίσθητα.Εάν δεν ακούς σε μεγάλη απόσταση ακρόασης και δεν ακούς τίποτα βαριά κλασσικά κομμάτια από θέμα οδήγησης μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα.Από θέμα ποιότητας βέβαια είναι άλλη ιστορία..

Ο ανθρωπος εχει βαλει στην λιστα του και τα canton vento reference παιδια, και μια αποψη γι αυτα τα ηχεια δεν ακουσα εδω μεσα ,παρα μονο atc ,atc ,atc .Καλα τα atc αλλα τετοιο μονοπωλειο δεν εχω ματα-ξαναδει σε κανενα αλλο site .Εγω παντως στον ανθρωπο δεν θα προτεινα για την περισταση atc για τον λογω του οτι δικαναλο ενισχυτη δεν προκειται να παρει και θα τα οδηγησει με τον lx 71 ή lx 81 ή οποιον πολυκαναλο αγορασει τεσπα...συνεπως και το οποιο "avantage" εχει το atc εναντι του πχ vento θα το χασει αυτοματα απο την ανεπαρκεια του av ενισχυτη να τα οδηγησει σωστα για να παρει το maximum της αποδοσεις τους.Τα vento που δεν ειναι τοσο αυστηρα με τα συνοδα γενικοτερα οσο τα atc, θα παιξουν αρκετα καλυτερα και σαφως ποιο δυνατα σε εντασεις .

Ο ανθρωπος εχει βαλει στην λιστα του και τα canton vento reference παιδια, και μια αποψη γι αυτα τα ηχεια δεν ακουσα εδω μεσα ,παρα μονο atc ,atc ,atc .Καλα τα atc αλλα τετοιο μονοπωλειο δεν εχω ματα-ξαναδει σε κανενα αλλο site .Εγω παντως στον ανθρωπο δεν θα προτεινα για την περισταση atc για τον λογω του οτι δικαναλο ενισχυτη δεν προκειται να παρει και θα τα οδηγησει με τον lx 71 ή lx 81 ή οποιον πολυκαναλο αγορασει τεσπα...συνεπως και το οποιο "avantage" εχει το atc εναντι του πχ vento θα το χασει αυτοματα απο την ανεπαρκεια του av ενισχυτη να τα οδηγησει σωστα για να παρει το maximum της αποδοσεις τους.Τα vento που δεν ειναι τοσο αυστηρα με τα συνοδα γενικοτερα οσο τα atc, θα παιξουν αρκετα καλυτερα και σαφως ποιο δυνατα σε εντασεις .

Tα 19άρια τα εχουν δοκιμάσει/ακούσει πολλοί εδω...Αλλοι έχουν ζήσει με ATC. Οσο για την ακαταλληλότητα του πολυκάναλου, εχει ήδη τονιστεί. Ισως δεν εχει κάποιος γνώμη για τα Vento, γι αυτο δεν γραφτηκε κάτι. Αν εχεις ακούσει εσυ vento, ευχαρίστως να γραψεις. Τα περι "μονοπωλίου" ειναι επιοικώς αστεία...

Τεσπα αυτο που θελω να πω ειναι οτι υπαρχουν και αλλες εξισου καλες επιλογες που ειναι ποιο ευκολες σε σχεση παντα με την περισταση ...οσον αφορα το μονοπωλειο που μου λες οτι ειναι επιοικως αστειος ο χαρακτηριμος αυτος ,μην το παιρνεις και τοις μετρητοις τροπος του λεγειν ειναι ...δεν ηθελα να θιξω την "πολυφωνια" του site,απλα εχει καταντησει να φαινεται σαν κατι τετοιο εδω μεσα !!Το οτι σε αλλα αντιστοιχα sites του εξωτερικου δεν τα πολυφορανε τοσο τα atc δεν νομιζω να ειναι και τοσο τυχαιο.

Προσωπικά έχω τα ATC τα 40άρια...
Τα Canton δεν τα έχω ακούσει ποτέ μου...
Θα ήταν σοφό να εκφέρω γνώμη για αυτά δηλαδή; :p

Προσωπικά έχω τα ATC τα 40άρια...
Τα Canton δεν τα έχω ακούσει ποτέ μου...
Θα ήταν σοφό να εκφέρω γνώμη για αυτά δηλαδή; :p

Η ρητορικη σου ερωτηση ειναι εντελως αστοχη ...προφανως δεν μπορεις, αν δεν εχεις την γνωση για κατι τετοιο !!!:silly:
Εμενα μου αρεσει οτι οσοι απαντανε στο topic,ειτε εχουν atc(οπως εσυ ας πουμε ) ,ειτε ειναι γενικοτερα αντιπροσωποι !!

P.S Ειλικρινα πες μου ,πιστευεις οτι βοηθησες τον ανθρωπο που ενδιαφερεται με την μεσολαβηση σου ?

Η ρητορικη σου ερωτηση ειναι εντελως αστοχη ...προφανως δεν μπορεις, αν δεν εχεις την γνωση για κατι τετοιο !!!:silly:
Εμενα μου αρεσει οτι οσοι απαντανε στο topic,ειτε εχουν atc(οπως εσυ ας πουμε ) ,ειτε ειναι γενικοτερα αντιπροσωποι !!

Δηλαδή θα έπρεπε να τρέξουμε να αγοράσουμε ένα ζευγάρι Canton για να μπορέσουμε να πούμε τη γνώμη μας...
Γύρνα λοιπόν πίσω στο thread και δες τι ακριβώς έγραψα. Δεν σύγκρινα πουθενά τα ATC με τα Canton (πως θα μπορούσα άλλωστε) και το μόνο που είπα ήταν ότι είναι πιο σοφό (και πιο φτηνό) να πάρει τα 40άρια παρά τα 19άρια + ένα Sub...
Σαν ιδιοκτήτης λοιπόν ATC είπα τη γνώμη μου συγκεκριμένα για αυτό το κομμάτι.
Αν δεν ήθελε ο φίλος να απαντάνε αυτοί που έχουν ήδη ATC νομίζω θα το ανέφερε...

P.S Ειλικρινα πες μου ,πιστευεις οτι βοηθησες τον ανθρωπο που ενδιαφερεται με την μεσολαβηση σου ?

Την πρώτη ναι...
Με τη δικιά σου που βοήθησες ακριβώς;

Αν κάποιος έχει και κάποια άλλη πρόταση για ηχεία να κάνει, παρακαλώ πολύ να την γράψει (μέχρι 2000Ε). Απλά θέλω να τονίσω ότι θέλω να μπορούνε να μπούνε σε επιτοίχιες βάσεις. Όσο για των ενισχυτή, έχω σκοπό σε δεύτερη φάση να πάρω ένα δικάναλο γιυτό θέλω να έχω ποιοτικά ηχεία LR. Επίσης αν έχει κάποιος και καμία πρόταση για site με επιτοίχιες βάσεις...

Δηλαδή θα έπρεπε να τρέξουμε να αγοράσουμε ένα ζευγάρι Canton για να μπορέσουμε να πούμε τη γνώμη μας...
Γύρνα λοιπόν πίσω στο thread και δες τι ακριβώς έγραψα. Δεν σύγκρινα πουθενά τα ATC με τα Canton (πως θα μπορούσα άλλωστε) και το μόνο που είπα ήταν ότι είναι πιο σοφό (και πιο φτηνό) να πάρει τα 40άρια παρά τα 19άρια + ένα Sub...
Σαν ιδιοκτήτης λοιπόν ATC είπα τη γνώμη μου συγκεκριμένα για αυτό το κομμάτι.
Αν δεν ήθελε ο φίλος να απαντάνε αυτοί που έχουν ήδη ATC νομίζω θα το ανέφερε...

Ενταξει ενταξει....:a0210:

Οι επιτοίχιες βάσεις πως θα μπούν;Σε τι ύψος και τι απόσταση μεταξύ τους;

Η βάση θα μπει στο 1.70μ (κάτω μέρος ηχείου) ενώ η απόσταση των ηχείων θα είναι περί τα 3μ.

Η βάση θα μπει στο 1.70μ (κάτω μέρος ηχείου) ενώ η απόσταση των ηχείων θα είναι περί τα 3μ.

Αν μπορείς, το ιδανικό ύψος ειναι αυτό που το tweeter ερχεται στο ύψος των αυτιών του καθήμενου ακροατή(80-90cm περίπου). Αν τελικά τα τοποθετήσεις ψηλά, στρεψε τα προς τα κάτω όπως είπε ο THEMILOC σε προηγούμενο post. Τα 3m απόστασης μεταξύ τους ειναι επίσης πολλά. Δεν γινεται να τα φέρεις πιο κοντα;