Αθάνατοι Έλληνες βενζινοπώλες!!

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
8,717
Clermont-Ferrand, France
Από http://www.news247.gr/a/43!125220

Ξύλο σε ελεγκτές από πρατηριούχο

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε στη δημοσιότητα τα απίστευτα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης στο πρατήριο βενζίνης AVIN που βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων κοντά στη διασταύρωση με τη λεωφόρο Κατεχάκη και δίπλα στο υπουργείο Περιβάλλοντος.


Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ιδιοκτήτης και υπάλληλοι του πρατηρίου όχι μόνον προσπάθησαν να εμποδίσουν το κλιμάκιο ελέγχου της ΔΕΔΑΚ (υπηρεσία για τον έλεγχο των καυσίμων) αλλά στο τέλος, όταν είδαν ότι ερχόταν βαρύ πρόστιμο για σειρά από παρατυπίες που οδηγούσαν στην αποκάλυψη λαθρεμπορίας πετρελαίου, δε δίστασαν να χτυπήσουν τον επικεφαλής του συνεργείου!


Ολα έγιναν το πρωί της Τετάρτης, όταν το συνεργείο της ΔΕΔΑΚ μετέβη στο συγκεκριμένο πρατήριο για έλεγχο.


Η πρώτη και άμεση διαπίστωση ήταν, ότι το πετρέλαιο κίνηση που διέθετε το πρατήριο, ήταν νοθευμένο. Η περιεκτικότητα σε θείο, ήταν 661 ppm αντί 10 ppm που είναι το ανώτατο όριο.


Κατα τη διάρκεια του ελέγχου και ενώ όλα έδειχναν ότι υπήρχε σειρά από παρατυπίες, ο ιδιοκτήτης έδωσε εντολή στους υπαλλήλους να κλείσουν την είσοδο του πρατηρίου για το κοινό, δηλώνοντας στο συνεργείο ότι οι δεξαμενές του ήταν άδειες και έπρεπε να ανεφοδιαστεί.


Οταν ο επικεφαλής του συνεργείου προσπάθησε να εμποδίσει τον εφοδιασμό των δεξαμενών από βυτίο που βρισκόταν εκεί, προκειμένου να μην αλλοιωθεί το νοθευμένο περιεχόμενό τους σε πετρέλαιο, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, δεν δίστασε να τον εξυβρίσει και κατόπιν τον χτύπησε!


Κατα τη διάρκεια του επεισοδίου, το βυτιοφόρο άδειασε το πετρέλαιο στις δεξαμενές, αλλά στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία και όταν τα περιπολικά έφθασαν στο πρατήριο και οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το κλιμάκιο των ελεγτών από τα χέρια ιδιοκτήτη και υπαλλήλων, έγινε νέος έλεγχος στις ήδη γεμάτες πλέον δεξαμενές.


Αποτέλεσμα; Βρέθηκε, ότι όχι μόνον και η νέα ποσότητα ήταν νοθευμένη αλλά ότι το βυτιοφόρο είχε αδειάσει ήδη 3.000 λίτρα πετρελαίου και 20.000 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης στις δεξαμενές, οι οποίες σύμφωνα με τα έγγραφα του πρατηρίου, ήταν χωρητικότητας, μόνον 7.000 λίτρων! Δηλαδή 13.000 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης δεν καταγράφονταν πουθενά και αποτελούν επισήμως, προϊόν λαθρεμπορίας καυσίμου.


Η υπόθεση έφθασε μέχρι τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ.Μανιάτη, ο οποίος διαβίβασε τον φάκελο στον Εισαγγελέα, μαζί με την έκθεση ελέγχου που συνέταξε το κλιμάκιο μετά την περιπέτειά του στο πρατήριο.


Αν και το υπουργείο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του ιδιοκτήτη του πρατηρίου και την εταιρία την οποία εκπροσωπεί, ωστόσο έγινε γνωστό, πως πρόκειται για πρατήριο της εταιρίας πετρελαιοειδών AVIN η οποία και αναμένεται τώρα -μετά το περιστατικό- να καθορίσει τη στάση της, απέναντι στο συγκεκριμένο πρατήριο που την εκπροσωπεί.


Εντατικοί έλεγχοι


Το υπουργείο Περιβάλλοντος πάντως, έχει δώσει αυστηρές εντολές στα κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμου (ΚΕΔΑΚ) να ξεκινήσουν από σήμερα εντατικούς ελέγχους έως και την Τρίτη του Πάσχα στα πρατήρια και κυρίως σε αυτά που βρίσκονται κατα μήκος των εθνικών οδών Αθήνας-Λαμίας και Αθήνας-Κορίνθου ενόψει και της εξόδου, προκειμένου να ελεγχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας στις τιμές πώλησης αλλά και νοθεία στα καύσιμα.


Στόχος των κλιμακίων ελέγχου, είναι να διαπιστώσουν την ποιότητα των καυσίμων που διατίθενται στους οδηγούς, να εξετάσουν αν υπάρχει απόκλιση στις τιμές πώλησης με αυτές που αναγράφονται στις ταμπέλες, αλλά και η διαστάυρωση στοιχείων από τα τιμολόγια προμήθειας καυσίμων και πώλησης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κρούσματα λαθρεμπορίας.
 
Και να ήταν μόνο ένα τέτοιο πρατήριο..

Μετά απεργούν.. για το κεκτημένο δικαίωμα στην κλοπή του πολίτη και του κράτους.

Για να δούμε λοιπόν, τι θα του κάνουν του συγκεκριμένου.

πες τα πες τα :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF: +1
 
καλος μ...ακας ο βενζινας
αλλα καλοι μα..κες και αυτοι του υπουργιου
μπορει να μου πει καποιος γιατι δεν εδωσαν τα στοιχεια του συγκεκριμενου να ξερουμε??
 
Βρε παιδιά μην τα βάζετε κατευθείαν με τον πρατηριούχο.Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συνέβει ανάμεσα σε αυτόν και τους υπαλλήλους του υπουργείου.

Στο κάτω κάτω της γραφής εαν τους έδειρε όπως ακούστηκε..καλά τους έκανε!Επιτέλους βρέθηκε κάποιος να το κάνει!
Δεν θα σταθώ εαν έκλεβε ή όχι ο βενζινάς αλλα σε αυτούς τους άτιμους ελέγχους -προστίματα που έχει καθιερώσει αυτό το αυτοκαταστροφικό Ελληνικό κράτος για τους πολίτες του.Οταν οι ίδιοι επιτρέπουν την παρανομία,μονο και μόνο για να τα πέρνουνε μετά με πρόστιμο.

Αυτοί που μας κλέβουνε στα καύσιμα δεν είναι οι πρατηριούχοι οι οποίοι είναι άνθρωποι της βιοπάλης που προσπαθούνε να ζήσουν την οικογένεια τους αλλά το κράτος που ανεξέλεγκτα φορολογεί όσο θέλει το πετρέλαιο,καθώς και το υπόλοιπο κύκλωμα μεταφοράς και διύλησης του πετρελαίου το οποίο ΠΟΤΕ δεν δέχεται τον παραμικρό έλεγχο!

Απο την μια το ιδιο το σύστημα επιτρέπει στον πρατηριούχο να 'κλέβει' και απο την άλλη του κόβει προστίματα.Τι αρωστημένο σύστημα...:fahne90:

Βαζουνε φαγητό έξω απο την πόρτα του πεινασμένου και μόλις το φάει του κόβουνε πρόστιμο για κλοπή του φαγητού.

Υπάρχει κανείς που πιστεύει οτι δεν μπορούσε το κράτος εάν ήθελε να ελεγχει απόλυτα την τιμή πώλησης της βενζίνης στη χώρα μας?

Ξύλο σε όλους τους ανεπρόκοπους τύπου ΣΔΟΕ που ελέγχουν και αποζομίζουν τη μικρομεσαία τάξη και κανείς απο αυτούς δεν έχει τα π@π@ρια να κάνει ελέγχους στον κάθε Βαρδιλογιάννη που κερδοσκοπεί εις βάρος των πρατηριούχων και του Ελληνικού λαού.

Εκεί κύριοι του υπουργείου είναι οι πραγματικοί ένοχοι,εκεί πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας και όχι σε βιοπαλεστές του συστήματος που εσείς δημιουργήσατε για να 'μην μπορούμε ποτέ να σηκώσουνε κεφάλι'.Σταματήστε να βγάζετε απο την μύγα ξύγκι όταν δίπλα σας κυκλοφορούν θαλλάσιοι ελέφαντες.

Και απο εδώ και πέρα, επειδή ξυπνάμε σιγά σιγά...να φοβάστε..να τρέμετε γιατί μας φτάσατε σε κατάσταση απόγνωσης και πλέον οι αντιδράσεις μας δεν έπονται απο κανόνες και ηθικούς φραγμούς!

Ξυπνήσατε μέσα μας ΤΟ ΘΗΡΙΟ!

Τώρα υποστείτε τις συνέπειες..:furious3:
 
Αχ, ναι... Ο καημένος βιοπαλαιστής βενζινοπώλης, που θα τσέπωνε 13.000 επί τον φόρο ανά λίτρο σε κάθε γέμισμα των δεξαμενών του...

Και μετά μας φταίνε οι Δ.Υ...
 
Πολύ..ενδιαφέρουσα τοποθέτηση..

Λευτεριά στα αδέλφια μας τους Βενζινοπώλες που μας καίνε τα αυτοκίνητα (με την νοθεία τους) και τις τσέπες μας (με τις κερδοσκοπίες τους).
Και χωρίς απόδειξη.!

μάλιστα...
 
Αχ, ναι... Ο καημένος βιοπαλαιστής βενζινοπώλης, που θα τσέπωνε 13.000 επί τον φόρο ανά λίτρο σε κάθε γέμισμα των δεξαμενών του...

Και μετά μας φταίνε οι Δ.Υ...

Μάλλον δεν κατάλαβες το νόημα των λεγόμενων μου..
Ξέρεις πολλούς πρατηριούχους να είναι 'πλούσιοι'?
Να κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα και να μένουν σε πολυτελής βίλλες?
Δεν νομίζω...

Και αντίστροφα..ξέρεις πολλούς να κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα μένοντας σε πολυτελής βίλλες και να υπόκεινται σε φορολογικούς ελέγχους?

Μην στέκεσαι στο αν και πόσα έκλεβε ο συγκεκριμένος (που για να ξεκαθαρίσω την θέση μου,ΚΑΚΩΣ ΕΚΛΕΒΕ) ,στάσου στο ποιός του επιτρέπει να κλέβει και για ποιο λόγο???Αυτό προσπαθώ να επισημάνω με το προηγούμενο ποστ μου.
 
Ξέρεις πολλούς πρατηριούχους να είναι 'πλούσιοι'?
Να κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα και να μένουν σε πολυτελής βίλλες?
Δεν νομίζω...

Για να είμαι ειλικρινής, ναι. Ξέρω μερικούς πρατηριούχους, που έχουν σηκώσει 3-4 πολυκατοικίες ο καθένας. Αλλά και αυτοί που δεν έχουν τέτοια εμπλοκή στα κτηματομεσιτικά, δε μου φαίνονται να ζορίζονται οικονομικά. Εκτός κι αν μιλάμε για κανένα πρατήριο σε κανένα ξεχασμένο από το Θεό μέρος...
 
Μάλλον δεν κατάλαβες το νόημα των λεγόμενων μου..
Ξέρεις πολλούς πρατηριούχους να είναι 'πλούσιοι'?
Να κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα και να μένουν σε πολυτελής βίλλες?
Δεν νομίζω...

Ναι ξέρω, έναν με Grand Cherokee. έφαγε 180.000 ευρώ πρόστιμο και ξανάνοιξε την επιχείρηση στο όνομα της γυναίκας του.

Και αντίστροφα..ξέρεις πολλούς να κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα μένοντας σε πολυτελής βίλλες και να υπόκεινται σε φορολογικούς ελέγχους?

Μην στέκεσαι στο αν και πόσα έκλεβε ο συγκεκριμένος (που για να ξεκαθαρίσω την θέση μου,ΚΑΚΩΣ ΕΚΛΕΒΕ) ,στάσου στο ποιός του επιτρέπει να κλέβει και για ποιο λόγο???Αυτό προσπαθώ να επισημάνω με το προηγούμενο ποστ μου.

Δηλαδή επειδή έκλεβε μέχρι τώρα πρέπει να του επιτραπεί να συνεχίσει να κλέβει για να συντηρήσει όσα αγόρασε κλέβοντας; Μη χειρότερα!
 
Δηλαδή επειδή έκλεβε μέχρι τώρα πρέπει να του επιτραπεί να συνεχίσει να κλέβει για να συντηρήσει όσα αγόρασε κλέβοντας; Μη χειρότερα!

Δεν καταλαβαινω γιατι είσαι πεπισμένος οτι ο συγκεκριμένος έκλεβε?Απο πού??αφού άλλη ιστορία λέει ο πρατηριούχος και άλλη ο δημόσιος υπάλληλος!γιατί τέτοια προκατάληψη ρε γαμώτο?

Εγω σου λέω οτι του ζήτησε 'φακελάκι' και αυτός τον έδειρε,και μετά για να καλύψει τον κώλο του ο ελεγκτής σκαρφίστηκε αυτή την ιστορία

Γιατι εισαι προκατελημένος?γιατί είσαι ευκολόπιστος?μην πιστέυεις όσα βλέπεις και ακούς....κράτα μια πισινή...δημιούργησε την δική σου εκδοχή για καταστάσεις που δεν ήσουνα μπροστά ώστε να εκφέρεις γνώμη εκ του ασφαλούς..
 
Άτιμη φάρα...
Όπως και μερικές άλλες...
Ότι είναι με ζύγι (ψωμί π.χ...) και λίτρο είναι η προσωποποίηση της κλεψάς...
Έχω κόψει πολλούς από δαύτους.-

Εν τω μεταξύ το καθημερινό κλέψιμο και εσαεί... είναι κάτι που δεν φάινεται αρχικά... αλλά τα κλεψιμέικα είναι τεράστια ποσά ετησίως...
Και είναι διπλό το κλέψιμο.
Και εις βάρος του καταναλωτή και είς βάρος του κράτους.
Αυτή την αγορανομία γιατί δεν την ξανασυστήνουν ως υπηρεσία?
Διότι δύσκολο να δείρεις τύπο με κουμπούρα και χειροπέδες...

Βιλούχους και βαρκάρηδες... βενζινάδες ξέρω ένα κάρο...
Όπως και ζαχαροπλάστες και φουρναραίους...
 
Συγνώμη φίλε μου αλλα το οτι φταίει το σύστημα που κλέβει ο πρατηριούχος άρα και κακώς τον τιμωρεί μπορεί να είναι απο τα πιό ηλίθια επιχειρήματα που έχω ακούσει ποτέ.

Ακόμα και μηδενικός έλεγχος να υπήρχε, η νομοθεσία είναι σαφής. Είναι καθαρά επιλογή σου να την παραβιάσεις (με ό,τι εγκληματικό συνεπάγεται αυτό για τον πελάτη σου που θα έπρεπε τώρα να σε αρχίσει στις μηνύσεις). Το οτι είναι εύκολο δεν το εξιλεώνει.
Και η πράξη δεν κρίνεται απο το αν φέρνει ή όχι το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον παραβάτη-εγκληματία. Δεν μας ενδιαφέρει δλδ αν πλούτισε ή όχι (που και εγώ δεν ξέρω κανέναν πρατηριούχο φτωχό, κάθε άλλο θα έλεγα).
Ο ληστής της τράπεζας δεν δικάζεται διαφορετικά αν πήρε 10.000.000 η 100Ε Ο διαρήκτης που σκοτώνει δεν θα πάρει βαρύτερη ποινή αν πήρε και το hi-end μαζί του φεύγοντας.
Έτσι και το κέρδος του βενζινά αν είναι λίγο δεν τον αθωώνει απο την παρανομία του.
 
Μάλλον δεν κατάλαβες το νόημα των λεγόμενων μου..
Ξέρεις πολλούς πρατηριούχους να είναι 'πλούσιοι'?
Να κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα και να μένουν σε πολυτελής βίλλες?

Και εγώ ξέρω κάποιους επίσης...
 
Συγνώμη φίλε μου αλλα το οτι φταίει το σύστημα που κλέβει ο πρατηριούχος άρα και κακώς τον τιμωρεί μπορεί να είναι απο τα πιό ηλίθια επιχειρήματα που έχω ακούσει ποτέ.

Ακόμα και μηδενικός έλεγχος να υπήρχε, η νομοθεσία είναι σαφής. Είναι καθαρά επιλογή σου να την παραβιάσεις (με ό,τι εγκληματικό συνεπάγεται αυτό για τον πελάτη σου που θα έπρεπε τώρα να σε αρχίσει στις μηνύσεις). Το οτι είναι εύκολο δεν το εξιλεώνει.
Και η πράξη δεν κρίνεται απο το αν φέρνει ή όχι το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον παραβάτη-εγκληματία. Δεν μας ενδιαφέρει δλδ αν πλούτισε ή όχι (που και εγώ δεν ξέρω κανέναν πρατηριούχο φτωχό, κάθε άλλο θα έλεγα).
Ο ληστής της τράπεζας δεν δικάζεται διαφορετικά αν πήρε 10.000.000 η 100Ε Ο διαρήκτης που σκοτώνει δεν θα πάρει βαρύτερη ποινή αν πήρε και το hi-end μαζί του φεύγοντας.
Έτσι και το κέρδος του βενζινά αν είναι λίγο δεν τον αθωώνει απο την παρανομία του.

Το πρόβλημα δυστυχως φίλε μου ειναι ότι σκεφτόμαστε με δεδομένα και στερεότυπα που μας εχουνε επιβάλει απο γεννησης μας και οι περισσότεροι απο εμας δεν μπορούμε να σκεφτούμε χωρίς αυτά.Δυστυχώς είμαστε μακριά ακόμη στο ξυπνήσουμε απο το matrix και αυτο για μερικούς απο εμάς που έχουμε ξυπνήσει ειναι λυπηρό...
Πέρνεις ως δεδομένο τους νόμους και απαντας.Ποιος είπε οτι οι νόμοι είναι και σωστοι για να τους πέρνεις ως βάση σε αυτα που σκεφτεσαι?Τους σημερινούς νόμους τους εχουν φτιάξει καποιοι για να εξυπηρετολυν τους σκοπούς τους και γιοα να κάνουν εσένα να σκέφτεσαι ετσι, ή μήπως πιστευεις ότι τους εφταξαν για το καλό του ανθρώπου και της ανθρωπότητας?
 
Εγω απο πρατηριουχους και το ολο κυκλωμα των καυσιμων δεν γνωριζω, αλλα το συγκεκριμενο αρθρο ειναι (ως συνηθως) ελλειπες και κατευθυνει μονοπλευρα.

Πχ. το βυτιο που μετεφερε τα "λαθραια" επιπλεον 13.000 λιτρα που ανηκε?
...απο που φορτωσε? ...με τι παραστατικα? ...σε ποιον λογοδοτουσε?

Αν καταλαβαινω καλα το ολο συστημα στηριζεται σε 3 σταδια... διυληστηριο, διανομεας, πρατηριουχος.
Ποιοι απο αυτους εμπλεκονται στη συγκεκριμενη περιπτωση? Γιατι η αναφορα, επικεντρωνεται μονο στον πρατηριουχο...
Δικο του ηταν και το βυτιο που ξεφορτωνε? Μονος του το μαζευει το πετρελαιο, απο την αυλη του? Το περναει νυχτα απο τα βουνα της Βουλγαριας? Αν ενας πρατηριουχος, ζηταει απο ενα διανομεα 50.000 λιτρα (μονοκοπανια) πχ. του φαινεται λογικο του διανομεα? Οφειλει να κανει κατι γι αυτο? Μπορει η παρανομια του πρατηριουχου να ειναι απλως η μεγαλυτερη δεξαμενη (περα απο τη νοθεια) και να πληρωνει κανονικα τιμολογια και φορους :ADFAD2: για τα επιπλεον 13.000 λιτρα, αλλα να γλιτωνει -με την παρανομη δεξαμενη- μεταφορικα, ριχνοντας ετσι το κοστος λειτουργιας και αμειβοντας καλυτερα το προσωπικο του :2thumb22sup: ή εχοντας καλυτερες τιμες για τον καταναλωτη :a0210:

Τι απο ολα λετε να συμβαινει (γιατι απο τα αρθρα και τα μηντια, δεν προκειται να εχουμε ολοκληρωμενη αποψη...
 
Να παραβιάσω ποια ακριβώς νομοθεσία????αυτή που έχει φταχτεί να κρατάει υπο έλεγχο εμένα και να κάνει τα στραβά μάτια σε αυτούς που κλέβουν ασύστολα την περιουσία μου και που κυκλοφορουν ελευθεροι αναμεσα μας?
Πως να λάβω σοβαρά υπόψιν μου την νομοθεσία την στιγμή που αυτοί που την έφτιαξαν εξαίρεσαν νομοθετικα τον εαυτό τους απο αυτην?
Αρχισε να σκεφτεσαι λίγο ποιο σφαιρικά....το τι ειναι καλό και τι κακο, ποιος το εχει ορίσει στον εγκεφαλο σου και γιατι?και ακόμη μακρυτερα ποιο ειναι το σωστο?και με ποιά κριτήρια?τα δικά σου ή των αλλων που εφτιαξαν τους νόμους σύμφωνα με τα συμφεροντα τους και στα επέβαλαν?μπορεις να σκεφτείς χωρίς νόμους?ΟΧΙ δεν μπορεις.....γιατι απο την στιγμη που γεννήθηκες έμαθες να σκέφτεσαι και να κρίνεις κάτω απο συγκεκριμένους κανονισμούς και αρχές που αδυνατείς να καταλάβεις οτι είναι κατευθυνόμενες και έναν και μονο στόχο!να σε κάνουνε προβατο!