Αθάνατοι Έλληνες βενζινοπώλες!!

Εγω απο πρατηριουχους και το ολο κυκλωμα των καυσιμων δεν γνωριζω, αλλα το συγκεκριμενο αρθρο ειναι (ως συνηθως) ελλειπες και κατευθυνει μονοπλευρα.

Πχ. το βυτιο που μετεφερε τα "λαθραια" επιπλεον 13.000 λιτρα που ανηκε?
...απο που φορτωσε? ...με τι παραστατικα? ...σε ποιον λογοδοτουσε?

Αν καταλαβαινω καλα το ολο συστημα στηριζεται σε 3 σταδια... διυληστηριο, διανομεας, πρατηριουχος.
Ποιοι απο αυτους εμπλεκονται στη συγκεκριμενη περιπτωση? Γιατι η αναφορα, επικεντρωνεται μονο στον πρατηριουχο...
Δικο του ηταν και το βυτιο που ξεφορτωνε? Μονος του το μαζευει το πετρελαιο, απο την αυλη του? Το περναει νυχτα απο τα βουνα της Βουλγαριας? Αν ενας πρατηριουχος, ζηταει απο ενα διανομεα 50.000 λιτρα (μονοκοπανια) πχ. του φαινεται λογικο του διανομεα? Οφειλει να κανει κατι γι αυτο? Μπορει η παρανομια του πρατηριουχου να ειναι απλως η μεγαλυτερη δεξαμενη (περα απο τη νοθεια) και να πληρωνει κανονικα τιμολογια και φορους :ADFAD2: για τα επιπλεον 13.000 λιτρα, αλλα να γλιτωνει -με την παρανομη δεξαμενη- μεταφορικα, ριχνοντας ετσι το κοστος λειτουργιας και αμειβοντας καλυτερα το προσωπικο του :2thumb22sup: ή εχοντας καλυτερες τιμες για τον καταναλωτη :a0210:

Τι απο ολα λετε να συμβαινει (γιατι απο τα αρθρα και τα μηντια, δεν προκειται να εχουμε ολοκληρωμενη αποψη...

Μραβο!!Αυτό ακριβώς τον προβληματισμο προσπαθώ να μεταφέρω με τόσα ποστ που έχω ανεβασει...και το κατάφερε ο φιλος με ένα. Ευγε...:fahne90:

Μραβο!!Αυτό ακριβώς τον προβληματισμο προσπαθώ να μεταφέρω με τόσα ποστ που έχω ανεβασει...και το κατάφερε ο φιλος με ένα. Ευγε...:fahne90:

Κοιτα, εγω δε λεω οτι ειναι ή δεν ειναι παρανομος ο συγκεκριμενος (που κατα τη γνωμη μου ειναι)... εγω τονιζω το οτι η ενημερωση ειναι ελλειπης...

Το άρθρο όντως λέει μέρος της ιστορίας, αλλά και τι με αυτό;

Μήπως το πετρέλαιο κίνησής του δεν είχε 60 φορές περισσότερο θείο;
Μήπως δεν έκανε διακίνηση λαθραίου καυσίμου;
Μήπως δεν χτύπησε τον άνθρωπο που πήγε για έλεγχο;

Ακόμα και αν του ζητήθηκε φακελάκι (λέμε τώρα..) δικαιολογείται να βιαιοπραγήσει;

Τι συζητάμε;

Υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει πέσει θύμα νοθευμένης βενζίνης; Πόσες αντλίες καυσίμων πληρώνει ο κοσμάκης από την τσέπη του για να κερδοσκοπούν μερικοί αλήτες;

Γιατί πραγματικά αντιστέκονται στην υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων;

Ψάχνουμε και να τους δικαιολογήσουμε;

Το άρθρο όντως λέει μέρος της ιστορίας, αλλά και τι με αυτό;

Το "αυτο" που δεν του δινεις σημασια, για μενα ειναι το σημαντικοτερο... κατι αντιστοιχο με το να τιμωρειται ο χρηστης ή έστω το βαπορακι και οχι ο εμπορος ή ο παραγωγος...

Στη συγκεκριμενη περιπτωση, δεν ξερω τι "βαθμο" ειχε ο πρατηριουχος, αλλα το θρασος του (αν δεχτουμε οτι ηταν θρασος και οχι "ιερη αγανακτηση") δειχνει οτι δεν ηταν απο τους ....μικρους στην ιεραρχια.

Η ιστορία είναι ακόμα "φρέσκια". Δώστε της χρόνο να ξετυλιχθεί.

Αρχίζουμε με τα δεδομένα που έχουμε, και προχωράμε.. Δεν βάζουμε το θέμα στην άκρη επειδή δεν έχει "φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο" (λες και πρόκειται.. αλλά λέμε..).

Ηλία μην μπαίνεις σε διαδικασία σύγκρισεις παραβάσεων. Η μεγάλη δεν αθωώνει την μικρή.
Το οτι κλέβουν οι προηγούμενοι κρίκοι στην αλυσίδα διανομής δεν το καθιστά σωστό να κλέβει και ο πρατηριούχος.

Πέραν απο την φοροδιαφυγή που με βλάπτει εμμέσως, η νοθεία και υπερχρέωση (και σε λίτρα αλλα και σε τιμή) με βλάπτει (τον πολίτη) άμεσα. Αυτό δεν αμφισβητήται ούτε δικαιολογήται και ας γράψει ο φίλος όσες γενικότητες και αφορισμούς για το νομοθετικό/πολιτικό σύστημα θέλει.

Οι ευθύνες του καθενός βαραίνουν τον καθένα και το προσπαθουν οι πρατηριούχοι να δικαιολογήσουν την κερδοσκοπία και την εγκληματική νοθεία με κραυγές περι ανελειπών ελέγχων και κράτους αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας. Τους λαϊκισμούς περί συστήματος που θέλει να μας κάνει πρόβατα και λοιπά τα ακούω βερεσέ όταν στρέφεσαι έναντι του συνάνθρώπου σου.
Κλέβοντας τον πελάτη σου και πουλώντας του νοθευμένη βενζίνη δεν κάνεις επανάσταση.

Η ιστορία είναι ακόμα "φρέσκια". Δώστε της χρόνο να ξετυλιχθεί.

@ Aλεξη και σε σενα απαντω...

Η ιστορια δεν ειναι καθολου φρεσκια... ειναι μια ακομη αληθινη μικρη καθημερινη ιστορια οπως τοσες και τοσες φορες εχουμε συνηθισει...αρτος και θεαμα...

Χρονο να της δωσουμε οσο θελει, αλλα να ξετυλιχθει καποια φορα και προς καποια αλλη κατευθυνση απο τη συνηθισμενη, αυτο επισημανα εγω.

Τη συγκεκριμενη πραξη του πρατηριουχου τη θεωρω (και την καταδικαζω) κατι σαν..."συνηθεια που εγινε λατρεια" (και δεν τσουβαλιαζω, αναφερομαι μονο στο 99,5% των συμπολιτων μας, πρατηριουχους και μη και εμου του ιδιου:flipout: συμπεριλαμβανομενου).

Με την ευκαιρια να εκφρασω και αλλη μια απορια που τοσα χρονια παρακολουθωντας ειδησεις στην τηλεοραση, διαβαζοντας εφημεριδες και ακουγοντας ραδιοφωνο δεν καταφερα να λυσω... τελικα ποιος αισχροκερδει ρε παιδια με τα καυσιμα? Το διυλιστηριο, ο διανομεας ή ο πρατηριουχος? :afro:

Last edited:
Το οτι κλέβουν οι προηγούμενοι κρίκοι στην αλυσίδα διανομής δεν το καθιστά σωστό να κλέβει και ο πρατηριούχος.

Συμφωνω απολυτως, αλλα και το να τιμωρειται συνεχως ο ιδιος κρικος, και μονο, αποδυναμωνει το επιχειρημα σιγα-σιγα.

Όσο αυτός που δεν κλέβει δεν τιμωρήται, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα. Είναι η φυσική συνέπεια η τιμωρία. Όπως λένε οι αμερικάνοι, , don't do the crime if you can't do the time

Αν μέχρι στιγμής όσα λέει το δημοσίευμα ισχύουν, παραμένουν ερωτήματα για τους υπόλοιπους κρίκους του συστήματος. Και φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στη διασταύρωση στοιχείων από διυλιστήρια, διανομείς και πρατηριούχους. Δεν ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα αλλά από όσα λέγονται αυτούς τους μήνες από τους πρατηριούχους δεν υπάρχει ένα σύστημα που να τους εξασφαλίζει ότι παραλαμβάνουν όσα λίτρα αναφέρει ο διανομέας, και αν οι διανομείς έχουν μοιρασμένες τις περιοχές τότε δύσκολα αποφεύγεις την εμπλοκή στο κύκλωμα. Μέχρις εδώ έχουν δίκιο να απαιτούν το σύστημα εισροών-εκροών. Από εκεί και πέρα είναι επιλογή του πρατηριούχου να συνεχίσει να είναι στο κύκλωμα και να κλέβει εμένα, γιατί όπως δεν είναι κατοχυρωμένος για την εισροή αντίστοιχα δεν είναι κατοχυρωμένος και ο πελάτης του (εγώ) για την εκροή. Με όλα τα κακά του συστήματος να ισχύουν, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το γεγονός ότι ο πρατηριούχος πέρα από την νοθεία είχε και αδήλωτα 13000 λίτρα. Δεν εξαναγκάστηκε από κανέναν να φτιάξει κρυφή δεξαμενή. Μην τον βγάλουμε και αντιστασιακό του συστήματος τώρα! Εκτός και αν αυτά τα 13000 αδήλωτα και αφορολόγητα λίτρα τα πουλούσε μισοτιμής. Δεν νομίζω όμως να το έκανε.

Ξέρεις πολλούς πρατηριούχους να είναι 'πλούσιοι'?
Να κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα και να μένουν σε πολυτελής βίλλες?
Δεν νομίζω...

Τουλαχιστον 10 μπορω να σου πω. Το πιο τρανταχτο παραδειγμα: BMW M6 Hamann, Ferrari F430, BMW X6 Hamann συν μια βιλιτσα στο Πανοραμα. Οποιος ειναι οδηγος ταξι στη Θεσσαλονικη, πιθανοτατα καταλαβε για ποιον λεω.

Φυσικα, και οι υπολοιποι 9 που ξερω, καπως ετσι ειναι. Δε θα τους λυπηθω κιολας.

Απάντηση: Re: Αθάνατοι Έλληνες βενζινοπώλες!!

καλος μ...ακας ο βενζινας
αλλα καλοι μα..κες και αυτοι του υπουργιου
μπορει να μου πει καποιος γιατι δεν εδωσαν τα στοιχεια του συγκεκριμενου να ξερουμε??

Τι κάνει νιάου-νιάου...

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη 24 Μαρτίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Λ. Μεσογείων λίγο μετά τη διασταύρωση με την Κατεχάκη, το οποίο δεν απέχει ούτε 500 μέτρα από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το θέμα έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο χωρίς να αναφέρει το όνομα και τη διεύθυνση του πρατηριούχου ούτε το σήμα της εταιρείας που αυτός εκπροσωπεί, η οποία παρεμπιπτόντως είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές

Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4567789&ct=3

καλος μ...ακας ο βενζινας
αλλα καλοι μα..κες και αυτοι του υπουργιου
μπορει να μου πει καποιος γιατι δεν εδωσαν τα στοιχεια του συγκεκριμενου να ξερουμε??

Αν και το υπουργείο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του ιδιοκτήτη του πρατηρίου και την εταιρία την οποία εκπροσωπεί, ωστόσο έγινε γνωστό, πως πρόκειται για πρατήριο της εταιρίας πετρελαιοειδών AVIN η οποία και αναμένεται τώρα -μετά το περιστατικό- να καθορίσει τη στάση της, απέναντι στο συγκεκριμένο πρατήριο που την εκπροσωπεί.

υπάρχουν στοιχεία των ελέγχων που γίνονται ??

του στυλ , έγιναν τόσοι έλεγχοι, διαπιστώθηκαν τόσες παραβάσεις, τόσα πρόστιμα μπήκαν κλπ κλπ ???

επίσης, έλεγχοι γίνονται μόνο στα πρατήρια? στα βυτιοφόρα π.χ καθόδόν γίνονται ή δεν είναι εφικτό ??

Ε, ναι.. Ήταν αρκετά σαφείς.. ;)

Η πλάκα είναι ότι το συγκεκριμένο πρατήριο είχε όντως καλές τιμές..

Ίσως τώρα μάθαμε το γιατί.. :p

και ήταν και ευγενέστατοι ....

εάν μιλάμε για το ίδιο , το μικρο προς την κάθοδο πάνω ακριβώς από την ανισόπεδη

άλλα μην δίνεται και πολύ σημασία , δεν νομίζω να υπάρχει καθαρό πρατήριο

Δημητρη μιλαμε για το πρωτο βενζιναδικο μετα την Κατεχακη κατεβαινοντας την Μεσογειων ?

Κατω απο μια πολυκατοικια στην γωνια ?

Παιδιά άλλο της AVIN δεν υπάρχει εκεί, γενικά στην Μεσογείων ένα είναι. Βασικά είναι στον παράδρομο δεξιά που βγαίνει από πάνω στην ανισόπεδη διάβαση.

Ε ρε ποσες φορες εχω βαλει εκει.....:SFGSF8:

Πλεον μονο στον Βεροπουλο-shell της Αγιας Παρασκευης.