Αθέατες ακτινοβολίες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αθέατες ακτινοβολίες...

δεν το είπα για αστείο.
όποιος δεν την θέλει την τεχνολογία ας πάει στο κερί.
(συμπεριλαμβάνομαι εννοείται).

Αν εσύ ενοχλείσαι με τις γραμμές του δικτύου σου δίπλα στο κεφάλι σου στην κρεββατοκάμαρα μην γκρινιάζεις.
Αλλαξε θέση του κρεβατιού, ή αν δεν γίνεται φώναξε ηλεκτρολόγο να τις δρομολογήσει αλλού.
Αλλά είμαι μάλλον σίγουρος ότι δεν θα το κάνεις.
Θυμάμαι ότι δεν ήθελα wifi στο σπίτι.
Το αποδέχτηκα και αρκέστηκα να το βάλω στο κέντρο του σπιτιού, ψηλά και μακρυά από κρεβάτια. Και προσπαθώ τη νύχτα να το κλείνω.
ΟΛΑ είναι στο χέρι μας.

Δε γκρινιάζω μωρέ. Απλά δεν μπορώ να πετύχω κάποια μελέτη για καλώδια ρεύματος.
Έχουν υπάρξει στο παρελθόν θέματα και κινητοποιήσεις για υποσταθμούς κτλ και μου κίνησε το ενδιαφέρον μιας και είναι αναπόφευκτη η χρήση ρεύματος (δεν το συζητάμε γι αυτό έκανα πλάκα στο κερί).

Απάντηση: Re: Αθέατες ακτινοβολίες...

φούρνο μικροκυμάτων

Με τον μυκροκυμάτων δεν υπάρχει πρόβλημα, αν έχει καλή/σωστή καμπίνα και κλείνει επίσης σωστά.

έλεγχος μπορεί να γίνει με την τοποθέτηση ενός κινητού εντός και αφού τον κλέισουμε να το καλέσουμε.
Αν χτυπήσει υπάρχει πρόβλημα.

επειδή με τη χρήση όλο και κάποια φθορά θα υπάρξει στη πόρτα, προσωπικά δεν πήρα ποτέ φούρνο μικροκυμάτων.

Το "προσθετικό" του θέματος, όπως αναφέρεις είναι το σημαντικότερο imo.

φίλοι μου μην αγχώνεστε για την ακτινοβολία!

Μάλλον θα προλάβει η κάπνα που αναπνέουμε να κάνει τη ζημιά!

Και αν δεν προλάβει και αυτή, ε, έχουμε στανταράκι την κυβέρνηση να μας ποτίζει με ψυχολογία-καρκίνο καθημερινά.

Άντε, καλή χρονιά να έχουμε.

φίλοι μου μην αγχώνεστε για την ακτινοβολία!

Μάλλον θα προλάβει η κάπνα που αναπνέουμε να κάνει τη ζημιά!

Και αν δεν προλάβει και αυτή, ε, έχουμε στανταράκι την κυβέρνηση να μας ποτίζει με ψυχολογία-καρκίνο καθημερινά.

Άντε, καλή χρονιά να έχουμε.

Σωστός Στέργιε!

Καλή χρονιά και σε σένα και την οικογένειά σου.

κάτι τα τρόφιμα, κάτι το νέφος (που στην αθήνα το καταπίναμε χρόνια), κάτι η ακτινοβολία από τα διάφορα τριγύρω κλπ κλπ....

έχουμε γίνει αποθήκες ......

Ο φουρνος μικροκυμματων εαν λειτουργει σωστα δεν μας προκαλει καμια ζημια (αλλο θεμα η ποιοτητα του φαγητου με τον πολυμερισμο της τριτο- και τεταρτογενους δομης των προτεινων και τον περιπατο που παει η διατροφικη αξια. σηκωνει πολυ κουβεντα και τα στοιχεια ειναι λιγα..)

Θα εχετε προσεξει οτι το γυαλι σε αυτους τους φουρνους εχει ενα πλεγμα απο μεσα με πολλες μικρες τρυπουλες ?

Αυτες οι τρυπουλες, αν τις παρατηρησετε με προσοχη εχουν ολες το ιδιο σχημα, ανεξαρτητος μαρκας φουρνου. Εχει κανεις ιδεα το γιατι υπαρχουν και εχουν αυτο το μεγεθος ?

ειναι οσο χρειαζονται για να μπλοκαρουν το συγκεκριμενο μηκος κυματος που δουλευει ο πομπος του φουρνου. Αν ηταν λιγο μεγαλυτερες ο φακος του ματιου θα παθαινε καταρακτη σε ελαχιστο χρονο...

Πάνο επιμένω ότι αν δεν κλείνει σωστά το πορτάκι υπάρχει πρόβλημα.
Οι τρυπούλες είναι στο γυαλί και όχι στο κυρίως σώμα το οποίο είναι θωρακισμένο.

Να στο πω αλλιώς.
αν κάνεις το πείραμα που ενέφερα και το κινητό σου έχει σήμα μέσα στο φουρνάκι... θα νοιώθεις ασφαλής δίπλα στο φούρνο?
βάλε τώρα πόσοι έχουν μικρά παιδιά που ζεσταίνουν γάλα κτλ

imo θέλει προσοχή και έλεγχο για το αν δουλεύει σωστά όπως είπες και μακριά απο τα "οικονομικά" no name κινέζικα

Ναι βρε παληκαρια μου, το ιδιο λεμε. Ο κλωβος αυτος εχει τις τρυπουλες για να βλεπει η κυρα του σπιτιου τι ωραια που ζεστενει την σουπα χωρις να στραβωθει. Τα υπολοιπα 5 τοιχωματα ειναι κλειστα 100%, το μπροστινο εχει το πλεγμα.

Τωρα αν θες να στραβωθεις ντε και καλα, ανοιξε την πορτα, πατα την σκανδαλη ασφαλειας που κανονικα κοβει την λειτουργια με την πορτα ανοιχτη με ενα στυλο και βαλε μπροστα τον φουρνο. Μετα βαε ενα φιλο σου να με παρει τηλ (δεν θα βλεπεις πια) να κανονισουμε χειρουργιο...

Θα γινοταν κατι παραπλησιο με τις φλατζες που λεει και ο Νικος, αλλα ειναι ετσι σχεδιασμενοι οι φουρνοι που η πορτα να κλεινει με εσοχη-εξοχη σε σχεση με το σασι για να μην υπαρχει περιπτωση να γινει ζημια.

Η ακτινοβολίες είναι αδιαμφισβήτητα εχθροί,εγώ όμως έχω την αίσθηση πως κινδυνεύουμε περισσότερο απο τη...χημεία που δεχόμαστε καθημερινά.Απο τα τρόφιμα ως τα καθαριστικά,υπάρχουν χιλιάδες ανεξέλεγκτες χημικές ενώσεις..Λέω να ανοίξω άλλο νήμα για να τα πούμε και αυτά!

μέσα σε ένα σπίτι, με ασύρματα τηλ, με wifi, με φούρνο μικροκυμάτων , με 2-3-4 κινητά κλπ κλπ κλπ
πόση επιβάρυνση υπάρχει ?

υπάρχει κάποιο μετρήσιμο όριο ?

Σίγουρα υπάρχει επιβάρυνση. Και μάλιστα μεγάλη. Δεν αντιλέγω.
Απλά το video που ψήνει pop corn με τα κινητά είναι απάτη... :p

Πάνο στη δουλειά μου πετάξαμε έναν (να μην πω μάρκα) μόλις τους είπα για το τεστ και το κάναμε βέβαια.
Το κινητό έπαιρνε σήμα κανονικά.
Ένας απλός έλεγχος είναι, όποιος έχει ας τον κάνει.

(για το άλλο θέμα του τζαμιού σαφώς, είναι αυτό που λες! ...αλλά όποιος κάνει τέτοιο πείραμα μάλλον δεν θα είναι το βασικό του πρόβλημα η τύφλωση lol
Καλό είναι πάντως που το αναφέρεις)

Νικολα, θα μπορουσα να γραφω για ωρες.. ασε που κατι βιντεακια που εχω κατα νου θα σε κανουν να παρεις τα βουνα μπας και βρεις τπτ φαγωσιμο. Τα "τροφιμα" ειναι σιγουρα το μεγαλυτερο υπαρκτο προβλημα που αντιμετωπιζουμε για την υγεια μας (θεωρω δεδομενο οτι δεν καπνιζουμε και πινουμε με μετρο)

Καπνίζουμε και αναπνέουμε και τρώμε... άστα θέστα...
Απλά επειδή μπήκε το θέμα με τις ακτινοβολίες και όσο "προοδεύουμε" αυξάνονται, καλό είναι να γνωρίζουμε και γι αυτές.

:ernaehrung004:

Για να μεινουμε στο θεμα ακτινοβολιες, η δευτερη καλυτερη λυση (πρωτη ειναι καθολου κινητο) ειναι το bluetooth (η συχνοτητα λειτουργιας και η ισχυς ειναι τετοιες που επηρεαζουν πολυ πολυ λιγοτερο) η το ακουστικο (που και γιαυτο εχουν ακουστει καποια θεματακια αλλα καμια σχεση με την βλαβη της αμεσης εκθεσης)

Εγω μεγαλωσα με κανα 2 KW πανω απο το σπιτι (του SV8ZS) αλλα η συχνοτητα ειναι καθοριστικη για τις βλαβες στους οργανικους ιστους και τα 160 μετρα ειναι αδιαφορα.

Θυμηθηκα την Ιταλια παλι, στην περιοχη που ηταν οι κεραιες του ραδιο μαρια ακουγες ραδιοφωνο και στα θυροτηλεφωνα (σκεφτειτε ισχυ που εβγαινε τοσες αρμονικες πιο κατω). Σε αυτο το αρθρο ειχε αναφερθει ο συσχετισμος μεταξυ καρκινου και ακτινοβολιας...

Last edited:
Αφου ειστε τοσο περιεργα πλασματακια ... και δεεεεεεν μπορειτε να ζειτε στην αγνοια
(... που ως γνωστον ειναι ευτυχια) ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ
ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ :->

http://www.s21.com/sar.htm

To maximum ιονιζουσας ισχυος ανα 10 γραμμαρια οργανικου ιστου ειναι 2 Watt (1.6 για τις ΗΠΑ).
ENNOEITAI oτι αυτο ισχυει οταν ο πομπος (κινητο) αποδιδει το maximum της ισχυος του (δηλαδη,
η μπαταρια ειναι πληρως φορτισμενη) και ο δεκτης επικοινωνει απροσκοπτα με τον πομπο (δηλαδη
ΔΕΝ επικοινωνουμε μεσα απο ασανσερ η υπογεια ... η χαραδρες καπου στην επαρχεια).

ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟ 10% ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΆΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
Το υπολοιπο 90% της χρησης ... βρισκεται ΕΚΤΟΣ των προτεινομενων οριων χρησης.

Επισης, οι μετρησεις ειναι για ενηλικα ατομα και .... οχι παιδια Δημοτικου.
Ουτε ειναι πανακεια το πυκνοτερο (και σαφως ακριβοτερο) δικτυο, αφου οι εταιριες
μπορει να μειωναν τις σημερινες τιμες εκπομπης (και ληψης) συχνοτητων, λογω κοστους,
αλλα αυτο θα εκανε τα κινητα να χανουν ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ το σημα αυξανοντας την προσπαθεια
μεχρι να σταθεροποιησουν την ζευξη.

ΚΟΙΝΩΣ .... ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ !

(ο ξαδελφος μου στο Tuscon της Αριζονα πληροφορηθηκε οτι ο τροπος εισαγωγης σε νοσοκομεια
λογω καρκινου του εγκεφαλου θα εξεταζεται διεξοδικοτερα ωστε να ΜΗΝ εισερχονται τα ελαφρυτερα
περιστατικα αλλα μονο τα βαρυτερα ..... ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΤΟ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ .... και προετοιμαζονται).

Μάνο νομίζω ότι είναι υπερβολικό..Ακτινοβολίες υπήρχαν και πρίν τη μαζική χρήση κινητού,και ας μην ξεχνάμε ότι ειδικά στις ΗΠΑ αυτό μετράει πολλά χρόνια.Άμα δε πιάσουμε και τα radar εκεί να δείτε το βράσιμο της αρκούδας..

Οχι. Δεν ειναι τοσο απλο.

Οταν πληρωνεις το κινητο σου, αυτο που στην ουσια πληρωνεις ειναι η εγκατασταση του δικτυου, που καλως η κακως ειχε σχεδιασει η ΝΟΚΙΑ πριν αρκετα χρονια για να καλυψει την ιδιαιτερα αραιοκατοικημενη Φινλανδια με ασυρματη επικοινωνια. Το κοστος αλλαγης τεχνολογιας υποδομων ειναι πραγματικα τεραστιο.

Οσων αφορα την υπαρχουσα τεχνολογια δε, αυτο που σε "βαραει" ειναι το ιδιο σου το κινητο και οχι ο πυλωνας της εκαστοτε εταιριας. Η ενταση του πεδιου που δημιουργητε ειναι αντιστροφως αναλογη του τετραγωνου της αποστασης απο την κεραια του πομπου, δλδ οταν εχεις το κινητο κολλημενο στο κεφαλη σου ... σε ψηνει. Και μονο ενα μετρο να το εχεις πιο μακρυα ουσιαστικα σωζεσαι.

Διευκρινιστικός!!