Athena card + nfc emulator

1. Δεν χρειαζεται. Νομιμος εισαι και παλι αν οχι νομοτυπος. Σκεψου το εξης. Εχει η γυναικα μου ενα εισητηριο 10 διαδρομων και το εχει μαζι της. Εγω εχω το τηλεφωνο μου με σκαναρισμενο το εισητηριο της. Αν η δουλεια γινεται σωστα (οπως ελπιζα να γινοταν με το τηλεφωνο) καθε φορα που σκαναρεται το εισητηριο ή το τηλεφωνο θα αφαιρειται ενα εισητηριο. Δεν κλεβει κανενας. Αν παει καποιος να περασει στο τηλεφωνο καρτα απεριοριστων διαδρομων και να την χρησιμοποιουν δυο ατομα, τοτε ναι αυτο ειναι παρανομια.
2. Εικαζω οτι ο λογος που δεν αλληλεπδρασε η μπαρα με το τηλεφωνο ειναι οτι δεν ειχε προσβαση να διαγραψει πληροφορια. Απο τη στιγμη που δεν δουλεψε δεν υπαρχει θεμα.
3. εδω μπαινει το θεμα του χακαρισματος και αν καποιος θελησει να επεμβει. Προσωπικα δεν με ενδιαφερει. Οποιος θελει να "κλεψει" το συστημα νομιζω οτι θα βρει αλλους πολυ απλουστερους τροπους.

Λεωφορεια κτλπ δεν χρησιμοποιω και δεν εχω ιδεα τι γινεται εκει. Ειχα την εντυπωση οτι θα εβαζαν μπαρα μπροστα και θα ανοιγε μονο η πορτα του οδηγου, αλλα η εμπειρια σου λεει οτι δεν ισχυει αυτο.

Τελικα το ολο πραγμα που δοκιμασα δεν δουλεψε, οποτε λιγο εχουν σημασια ολα αυτα. Οπως ειπα, ελπιζω να δημιουργηθει επισημη εφαρμογη που να μπορεις να αγοραζεις εισητηρια μεσω πιστωτικης καρτα και να τα χρησιμοποιεις μεσω του τηλεφωνου.

η αληθεια ειναι οτι δεν εχω καταλαβει ακριβως το ολο συστημα πως δουλευει. Θα ηταν χρησιμο αν εβρισκε καποιος κανενα αρθρο ή αν ειχε γνωσεις να τις μοιραστει μαζι μας. Θεωρητικα, μπορω να σκεφτω δυο τροπους που δουλευει
α. γραφεται καποια πληροφορια πανω στην καρτα καθε φορα που περναμε απο τις μπαρες, ωστε να ξερει το συστημα οτι το Χ εισητηριο εχει ακομα διαθεσιμα τοσα λεπτα
β. την πληροφορια την κραταει σε εσωτερικη βαση δεδομενων το κεντρικο συστημα και οι μπαρες ειναι συνεχως online με αυτο. Σε αυτην την περιπτωση, το μονο πραγμα που εχει ως πληροφορια το εισητηριο μας ειναι ενας κωδικος αριθμος. Ετσι π.χ. ξερει το συστημα οτι το Χ εισητηριο μπηκε στην ομονοια και μετα απο 17 λεπτα βγηκε στον ταυρο. Αποθηκευει την πληροφορια στη βαση δεδομενων του και την επομενη φορα που παει το Χ να περασει απο τις μπαρες ψαχνει να δει ποσο χρονο εχει ακομα.

Αν το κινητο και το app δουλεψαν σωστα, εγω θα υποθεσω οτι οι μπαρες δουλευουν με τον α τροπο και οτι δεν ειχα αλληλεπιδραση διοτι προσπαθησαν οι μπαρες να "γραψουν" πληροφορια πανω στο εισητηριο (στο κινητο μου δηλαδη) και απετυχαν (το κινητο δεν τις αφησε). Ξαναλεω ομως οτι ολα αυτα ειναι υποθεσεις, βασει κοινης λογικης, οποτε μπορει να πεφτω εξω ετη φωτος.

Σχετικα με τους ελεγκτες, θεωρητικα σε ενα τετοιο συστημα δεν εχουν λογο υπαρξης. Απο τη στιγμη που ελεγχεται ο καθε ενας επιβατης κατα την εισοδο του, δεν εχεις λογο να εχεις ελεγκτες. Μονη περιπτωση που μπορει να ειναι χρησιμοι ειναι σε περιπτωσεις που εχουμε πολυ αυξημενη κινηση, π.χ. σε μια συναυλια ή ενα αθλητικο γεγονος, οπου εχεις τις μπαρες ανοιχτες και δειχνεις απλα στους ελεγκτες το εισητηριο. Ακομα και αυτο ομως δεν ειναι σωστο, διοτι σε αυτην την περιπτωση οι ελεγκτες δεν θα εχουν το χρονο να σκαναρουν τα εισητρια και να βλεπουν αν πραγματικα ειναι εγκυρα ή οχι (θα μπορουσε καποιος δηλαδη να εχει μαζι του ενα με μηδενικο υπολοιπο χρονου). Η αλλη περιπτωση που εχουν νοημα οι ελεγκτες ειναι στους σταθμους κατα την διοδο μεσα απο τις μπαρες, ωστε να βεβαιωθουν οτι ολοι περνουν νομοτυπα (π.χ. δεν πηδαει κανενας απο πανω ή κατι τετοιο).

Βεβαιως, επειδη βρισκομαστε στην ελλαδαρα, δεν εχω ιδεα πως τελικα θα εφαρμοστει το συστημα. Παντως σε αλλες πολεις με αντιστοιχα συστηματα, δεν ειδα ελεγκτη μεσα στα τρενα ή λεωφορεια. Στην ελλαδα χρειαζεται ομως να δικαιολογηθει η υπαρξη θεσεων εργασιας στο δημοσιο και ευρυτερο δημοσιο τομεα, οποτε δεν θα μου κανει εντυπωση αν τελικα υπαρχουν ΚΑΙ ελεγκτες

Πιστεύω πως διαβάζει στο NFC tag πόσα εισιτήρια έχει, με το που το ακυρώσεις, περνάει στο nfc tag την ώρα, δεν το fetch-άρει από κάποιο server, και όταν το ξαναπεράσεις συγκρίνει την τωρινή με την ώρα ακύρωσης και τη διάρκεια και βγάζει το υπόλοιπο.

Οπως ειπα, ελπιζω να δημιουργηθει επισημη εφαρμογη που να μπορεις να αγοραζεις εισητηρια μεσω πιστωτικης καρτα και να τα χρησιμοποιεις μεσω του τηλεφωνου.

Η πλάκα είναι ότι υπήρχε αυτό και δούλευε αψογα