Αθηνα...Πηρα τηλ. στην Digea!

Απάντηση: Re: Αθηνα...Πηρα τηλ. στην Digea!

Εγώ τους πήρα τηλέφωνο σήμερα και τους ρώτησα σε πια ανάλυση θα εκπέμπει η Digea και δε ξέρανε.

Το μονο που είπαν ότι θα είναι SD και όχι Full HD or HD.

Όταν τους ρώτησα αν θα είναι 576 η 720 , πάλι δε ξέρανε.

Νομίζω Mpeg2 είναι 576 και Mpeg4 720

Αν κάποιο μέλος γνωρίζει ας μας πει σχετικά με την ανάλυση του σήματος.
Το 576 (720X576) είναι SD
To 720 (1280X720) είναι HD

Επίσης η ανάλυση για το MPEG-2 μπορεί να είναι έως και 1080. (1920Χ1080)

Κανενα νεο τιποτα καινουργειο που εχει σχεση με την Πρωτευουσα?-bye-

Re: Απάντηση: Re: Αθηνα...Πηρα τηλ. στην Digea!

Το 576 (720X576) είναι SD
To 720 (1280X720) είναι HD

Επίσης η ανάλυση για το MPEG-2 μπορεί να είναι έως και 1080. (1920Χ1080)

Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε αυτή την άθλια(SD) ανάλυση; Σε ένα κατάστημα που πούλαγαν δέκτες mpeg4 μου είπαν ότι θα είναι full hd...όχι ότι τους πίστεψα αλλά περίμενα τουλαχιστον ανάλυση hd.

για να λεμε την αληθεια δεν ειπαν ποτε οτi θα ειναι hd,απο την αρχη μιλουσαν για mpeg4 αλλα σε sd....

Ωραίο ανέκδοτο σου είπαν στο κατάστημα....

Είχαν κίνητρο...μου έλεγαν για ποιο λόγο πρέπει να επιλέξω κάποιον ακριβό δέκτη mpeg4...και ο λόγος ήταν ότι υποστηρίζει full hd ενώ οι φθηνοί δεν υποστηρίζουν.

για να λεμε την αληθεια δεν ειπαν ποτε οτi θα ειναι hd,απο την αρχη μιλουσαν για mpeg4 αλλα σε sd....

Για 'μένα αυτή η ανάλυση είναι ξεφτίλα.
Ξέρουμε η ερτ σε τι ανάλυση μεταδίδει τα ψηφιακά(σπορ+ κτλ.);

Είχαν κίνητρο...μου έλεγαν για ποιο λόγο πρέπει να επιλέξω κάποιον ακριβό δέκτη mpeg4...και ο λόγος ήταν ότι υποστηρίζει full hd ενώ οι φθηνοί δεν υποστηρίζουν.

Άλλο αυτό.....

ΟΛΟΙ οι σταθμοί θα σταματήσουν την μετάδοση αναλογικού σήματος το 2012 λόγω ΕΟΚ.
Μέχρι τότε ελπίζω η DIGEA να καλύψει όλη την Ελλάδα!!!!

ΟΛΟΙ οι σταθμοί θα σταματήσουν την μετάδοση αναλογικού σήματος το 2012 λόγω ΕΟΚ.

Μέχρι τότε ελπίζω η DIGEA να καλύψει όλη την Ελλάδα!!!!

Πρόταση της ΕΕ είναι το 2012 και υπάρχει όριο το 2015.Μετά λογικά έχει πρόστιμο...

συμφωνα με αυτο http://www.satleo.gr/content/view/2512/1/ επιγεια ψηφιακη στην αθηνα το μαιο τωρα γιατι οι τηλεφωνητριες της digea λενε για 15 φεβρουαριου δεν γνωριζω.

συμφωνα με αυτο http://www.satleo.gr/content/view/2510/1/
Στο Λεκανοπέδιο, η εκπομπή ψηφιακού σήματος υπολογίζεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2010, ενώ από τον Απρίλιο- Μάιο ψηφιακή τηλεόραση θα αποκτήσουν η Λάρισα και η Πάτρα.

συμφωνα με αυτο http://www.satleo.gr/content/view/2510/1/
Στο Λεκανοπέδιο, η εκπομπή ψηφιακού σήματος υπολογίζεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2010, ενώ από τον Απρίλιο- Μάιο ψηφιακή τηλεόραση θα αποκτήσουν η Λάρισα και η Πάτρα.

Πρέπει να είναι πιο πρόσφατο αυτό που λέει για Μάιο.

Σήμερα έγραψε η Ναυτεμπορική οτι ξεκινάει το Μάϊο τις πιλοτικές εκπομπές.

Από περιέργεια πήρα τώρα τηλ και μου απάντησαν : η Αθήνα από Απρίλιο.....

Από περιέργεια πήρα τώρα τηλ και μου απάντησαν : η Αθήνα από Απρίλιο.....

Αν δεν βγει επίσημη ανακοίνωση(όπως είχε βγει για την Θεσσαλονίκη) δεν τους πιστεύω ότι και να λένε. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά έτσι όπως το πάνε δεν νομίζω να δούμε ψηφιακά πριν το Μάιο.

Η ερώτησή μου : Πότε θα εκπέμψει στην Αθήνα ???? Και πριν μου απαντήσεις, σε τηλεφώνημα που έγινε πριν λίγες ημέρες σε εσάς απαντήσατε "μέσα στον Φεβρουάριο".

Και η απάντηση της : Ναι αυτή την ενημέρωση είχαμε και λέγαμε για Φεβρουάριο αλλά με τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης (προσπαθούν να επιλύσουν όλα τα τεχνικά προβλήματα) θα μας πάει πίσω, αν δεν λειτουργήσει όπως πρέπει η Θεσσαλονίκη δεν θα ξεκινήσει η Αθήνα, αλλά πλέον κανονικά πάει για Μέσα Απριλίου....

Αυτά...

Τον Ιούνιο παιδιά! :computer: Θεσσαλονίκη μας λέγανε Σεπτέμβρη, μετά πήγαμε Νοέμβρη, ύστερα 15 Δεκεμβρίου, και καταλήξαμε 13 Ιανουαρίου :award:
κι ακόμα beta είναι τα πράγματα ουσιαστικά

Last edited:
Για 'μένα αυτή η ανάλυση είναι ξεφτίλα.
Ξέρουμε η ερτ σε τι ανάλυση μεταδίδει τα ψηφιακά(σπορ+ κτλ.);

Επειδή έχω αποκωδικοποιητή που μου γράφει τις αναλύσεις, τα CINE+, PRISMA, RIK μεταδίδουν σε 544x576 δηλαδή χειρότερο από το αναλογικό 720x576.
Γι' αυτό παλιότερα είχα την απορία "γιατί να παίζουν λίγο πιο "θαμπά" από τα αναλογικά...". Απλά τα σώζει το γεγονός ότι μετά από αυτό δεν έχουν χιόνια, είδωλα κλπ. Για μένα που πιάνω άριστα τα αναλογικά, τα ψηφιακά της ΕΡΤ δείχνουν κατώτερα.

Εξαίρεση αποτελεί το SPORT+ που έχει "full" ανάλυση 720x576.