Άθλια κάλυψη ποδοσφαιρικών αγώνων από MEGA

Re: Άθλια κάλυψη ΠΑΟ από MEGA (επιστολή διαμαρτυρίας)

ναι Ανδρεα...εχουν εξαφανιστει τα απειλητικα "δοντακια" στις ακρες του λογοτυπου...επεσε το σωστο interlace στο σημα...εχει κανα 2-3 μερες....μαλλον το κανανε για την 16:9 μεταδοση για να μην υπαρχει παραμορφωση....να ρωτσηω γινεται τωρα στις διαφημισεις μεχρι να αρχισει ξανα το ματς να βαλουνε flag ετσι ωστε να διορθωθει η μεταδοση κ να ειναι αψογη?

Γίνεται,αλλά θα το κάνουν;Δεν νομίζω...

Πράγματι, καλή 16:9 εικόνα στο Mega - πάλι όμως μού φαίνεται ζουμαρισμένη, σαν κάτι να χάνεται δηλαδή στα άκρα.

Η εικόνα είναι 16:9. Κάθε παραγωγή έχει το δικό της ζουμάρισμα. Η διαφορά φαίνεται πολύ καθαρά όταν εμφανίζονται στην εικόνα τα γραφικά με το σκορ.

Απάντηση: Re: Άθλια κάλυψη ΠΑΟ από MEGA (επιστολή διαμαρτυρίας)

Το ξαναλέω, πρόκειται για αναμορφικό 16/9.

Για να το δείτε σωστά στις τηλεοράσεις σας, θα πρέπει να βάλετε το aspect σε 16/9 χειροκίνητα.

H μετατροπή από το πρωτογενές HD σε PAL, θα μπορούσε να είναι και καλύτερη βέβαια, υπάρχει λίγο "λάσπωμα" στην κίνηση ενώ είναι και ορατή η μειωμένη κατακόρυφη αναλυτικότητα (σκαλοπάτι)...

Αναμορφικά, aspects, PAL, λασπώματα, σκαλοπάτια.......άστα τα ψόφια..το ερώτημα είναι άλλο...

Τι σύστημα παίζει η Μίλαν???????:flipout::flipout::flipout:-bye-

Re: Απάντηση: Re: Άθλια κάλυψη ΠΑΟ από MEGA (επιστολή διαμαρτυρίας)

Αναμορφικά, aspects, PAL, λασπώματα, σκαλοπάτια.......άστα τα ψόφια..το ερώτημα είναι άλλο...

Τι σύστημα παίζει η Μίλαν???????:flipout::flipout::flipout:-bye-

Συνήθως σε 4-3-3 -bye-:flipout::flipout:

Επειδή κάποιοι μπορεί να αναρωτηθούν:

τα διπλά είδωλα που δημιουργούνται στα γρήγορα παναρίσματα της κάμερας, δεν οφείλονται στα κυκλώματα επεξεργασίας των τηλεοράσεών σας, αλλά υπάρχουν στο σήμα από την προβληματική μετατροπή HD -> PAL (για να είμαι ειλικρινής, η εικόνα μοιάζει σαν να έχει μετατραπεί ενδιάμεσα σε NTSC κι έπειτα σε PAL... :chinscratch: ).

Έχουν πρόβλημα με τον ήχο ή είναι η ιδέα μου;Σε κάποια στιγμή ήταν σαν να έκαναν pass through τον ac3 ήχο...

Last edited:

Παντως να πουμε ενα μπραβο στο Μεγκα που μας εκανε την εκπληξη και μεταδωσε τον αγωνα σε κανονικο 16:9. Επιτελους!

Καναμε και εμεις καλο αγωνα να καταφερουμε τα καναλια να αλαξουν σε 16:9. Ο αντεννα να δουμε αν θα ακουλουθησει.

Με τετοια αισχρη εικονα(σκετη θολουρα σε καποιες εκπομπες) τo 16/9 τον μαρανε τον ΑΝΤ1!!!

Για να το δείτε σωστά στις τηλεοράσεις σας, θα πρέπει να βάλετε το aspect σε 16/9 χειροκίνητα.

Εγώ πάντα εκεί το έχω γιατί δεν μπορώ τις μπάρες.

Εντάξει βλέπω τους παρουσιαστές λίγο πιο στρουμπουλούς αλλά που να ξέρω τι έφαγαν εχθές :)

Μπραβο και στο Mega που (ακολουθωντας την ΕΡΤ) επιτελους αποφασισε να δειξει οπως πρεπει τους αγωνες!

Χρειαζοταν βεβαια οπως ειπανε και οι προλαλησαντες, να γυρισουμε χειροκινητα την TV σε wide mode, καθως το καναλι δεν εδινε το σημα WSS (WideScreen Signaling) ωστε να γινεται αυτοματα η αλλαγη καδρου απο την τηλεοραση, αλλα η ουσια ειναι πως για πρωτη φορα ειδαμε αγωνα Champions League χωρις κομμενο πλανο αριστερα-δεξια.

Επισης τα εκτενη στιγμιοτυπα απο τους υπολοιπους αγωνες ηταν και αυτα σε 16:9, αλλα η "συνοδευτικη" εκπομπη απο το στουντιο ηταν στο γνωστο φορμα 4:3.

Το πρωτο βημα λοιπον εγινε και απο το Mega, οποτε ας περιμενουμε να διορθωσει μελλοντικα και τις ανωτερω "παιδικες ασθενειες"...

Από ότι βλέπω ίσως και να μην χρειαστεί η επιστολή έτσι όπως πάμε !!!!:D

Από ότι βλέπω ίσως και να μην χρειαστεί η επιστολή έτσι όπως πάμε !!!!:D

Μπορεί να μην ταχυδρομήθηκε (δεν το ξέρω, ο Larry ξέρει) αλλά σίγουρα διαβάστηκε και μάλιστα απο υψηλά ιστάμενο στο MEGA....

Αυτό λέω και εγώ.....:D

Άντε καιρός να δούνε σοβαρά το αντικείμενο γιατί ο κόσμος κλείνεται στα σπίτια του, διαβάζει, μαθαίνει και πλέον έχει απαιτήσεις για πράγματα που θεωρούνται δεδομένα εδώ και κάποια χρόνια σε άλλες χώρες....

Απάντηση: Άθλια κάλυψη ΠΑΟ από MEGA (επιστολή διαμαρτυρίας)

εγω γιατι ειδα 16:9 χωρις να κανω κατι?
αυτοματα τελειως,χωρις ν'αλλαξω κατι απ'το μενου.

κ μολις ξεκινησε κ η ΕΡΤ πρι ν το ματς την 16:9 μεταδοση της!!! τελικα ειναι θεμα ενος κουμπιου κ μονο

Πάντως και η ΝΕΤ δε δείχνει το σκορ και το χρόνο.

Αυριο σειρα ο Αντεννας. Για να δουμε. Θα ειμαστε τρια στα τρια? Η θα χρειαστει να στειλουμε το γραμμα σε αυτους?

Πάντως και η ΝΕΤ δε δείχνει το σκορ και το χρόνο.

Νομιζω τους στοιχιζει 3000 με 4000 ευρω για να εχουν το σκορ και το χρονο συνεχως για καθε ματς.

Και γιατί δεν μπορούν να το βάλουν μόνοι τους ?

Δεν θέλει και διαστημική τεχνολογία για να το κάνεις.

Φαντάζεστε να ίσχυε το ίδιο σε αγώνα μπάσκετ :)

Απάντηση: Re: Άθλια κάλυψη ΠΑΟ από MEGA (επιστολή διαμαρτυρίας)

Και γιατί δεν μπορούν να το βάλουν μόνοι τους ?

Δεν θέλει και διαστημική τεχνολογία για να το κάνεις.

Εννοεί ότι πρέπει να πληρώσουν δικαιώματα για να το κάνουν...