Άθλια κάλυψη ποδοσφαιρικών αγώνων από MEGA

Re: Άθλια κάλυψη ΠΑΟ από MEGA (επιστολή διαμαρτυρίας)

Παιδιά ένα έχω να πω.Ας αρχίσουν τα κανάλια να δήχνουν σε 16/9 και με την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ας αφήσουν τις δικαιολογίες περί σεβασμού σε αυτούς που έχουν crt και παλιές TV.Η τεχνολογία πάει μπροστά.Το ποτάμι πίσω δεν κυλά.Μόνο μπροστά.

θα διαφωνησω αγαπητε σ αυτα που λες. το ποταμι μπορει να μην κυλα πισω (καποιος πολιτικος το λεγε αυτο νομιζω..) αλλα πιστευω οτι ο σεβασμος στον τηλεθεατη ειναι πανω απ ολα. κλασσικο παραδειγμα των οσων λεω ειναι τα τουρκικα καναλια, τα οποια παροτι εχουν εξοπλισμο τελευταιας τεχνολογιας, εντουτοις εκπεμπουν σταθερα σε 4:3, καθ οτι το 80% των κατοικων στη γειτονα εχουν παλιες τηλεορασεις -ασε που καποιοι δεν εχουν καν τηλεορασεις τεσπα. παρεχουν βεβαια και Hd Υπηρεσιες μεσω της d smart, στα ελευθερα ομως καναλια το φορματ ειναι σταθερα 4:3. τωρα θα μου πεις στην ελλαδα η πραγματικοτητα μπορει να ειναι λιγο διαφορετικη, το ποσοστο των κατοικων με νεες τηλεορασεις ειναι μεγαλο, ειδικα στα αστικα κεντρα. ισως θα μπορουσε να υιοθετηθει η λυση του mega οταν δειχνει μπαλα, λυση που δεν επηρεαζει τις παλιες crt, λυση που εφαρμοζεται και σε καποια καναλια στη γειτονα (star tv π.χ.)....

Στην Αυστραλια, τα καναλια εκπεμπουν, οπως κι εδω, σε ανολογικο και σε ψυφιακο, με τη διαφορα οτι εκει το ανολογικο σημα το στελνει σε 4-3 και το ψυφιακο σε 16-9, οποτε ολοι ειναι χαρουμενοι. Οσοι εχουν CRT βλεπουν κανονικο 4-3 γιατι οι εκπομπες ειναι 4-3 safe και οσοι εχοuν πλασμα και LCD βλεπουν κανονικα σε 16-9. Every one is happy! Εδω γιατι δεν το κανουν αυτο?

Απάντηση: Άθλια κάλυψη ΠΑΟ από MEGA (επιστολή διαμαρτυρίας)

δυσκολα πραγματα,που να κουραζομαστε τωρα με τετοιες λεπτομερειες...

Οπως τοσα χρονια οι κατοχοι 16:9 τους εβλεπαν ολους κοντοχοντρους, ετσι τωρα οι κατοχοι 4:3 θα τους βλεπουν ολους ψιλολιγνους. Απλα τα πραγματα...

Παντως ρωτησα τεσσερεις γνωστους μου που βλεπουν μπαλα, μεγαλυτερης ηλικιας και κατοχους 4:3 και κανενας δεν καταλαβε οτι αλλαξε κατι στις μεταδοσεις του Champions League.

γιατι ξερει ο ελληνας τι σημαινει 16:9, 4:3, 5:4, κλπ κλπ...;

Παντως ρωτησα τεσσερεις γνωστους μου που βλεπουν μπαλα, μεγαλυτερης ηλικιας και κατοχους 4:3 και κανενας δεν καταλαβε οτι αλλαξε κατι στις μεταδοσεις του Champions League.

Και το ίδιο συμβαίνει σε πάρα πολλούς που βλέπουν το 4:3 ξεχειλωμένο σε 16:9 στις νέες τηλεοράσεις τους. Δεν είναι όλοι "πυροβολημένοι" (καλώς εννοούμενο) με το A/V, όπως ο μέσος όρος των συμμετεχόντων σε αυτό το φόρουμ

Απλά πράγματα είναι, κάποιοι ( οι περισσότεροι) προσπαθούν να μάθουν πως λειτουργεί το τηλεχειριστήριο !!!!!

Που να ξέρουν οι άνθρωποι και για αυτά που συζητάμε εδώ μέσα....

Έτσι είναι, οι περισσότεροι δεν ξέρουν.

Το θέμα μας όμως είναι οι υπεύθυνοι του MEGA (οι τεχνικοί είμαι σίγουρος πως ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και θα το κάνουν όταν τους ζητηθεί). Αυτοί, που ξέρουν ακριβός πόσες τηλεοράσεις 16:9 έχουν πουληθεί τα τελευταία χρόνια και πόσες 4:3 και ειδικά τι διαστάσεων και το ότι όλες οι 4:3 είναι για χρήση είτε στην κουζίνα ή στην κρεβατοκάμαρα, άρα όχι κατάλληλη για να παρακολουθήσει κανείς αθλητικά.
Προσωπικά έχω ρυθμίσει την TV να μου δείχνει την εικόνα όπως έρχεται και δεν είναι δυνατόν χθες το MEGA να μου δείχνει 4:3 και την ίδια στιγμή η ET1 να μου δείχνει το LOST σε 16:9.
Νομίζω ότι αυτή η ιστορία αρχίζει να κουράζει και δεν ξέρω αν τελικά αξίζει να ασχολείται κανείς.

Για να δούμε απόψε στη ΝΕΤ, τον ΠΑΟ 16:9...:a0210:

Προσωπικά έχω ρυθμίσει την TV να μου δείχνει την εικόνα όπως έρχεται

Πολυ σωστος

Νομίζω ότι αυτή η ιστορία αρχίζει να κουράζει και δεν ξέρω αν τελικά αξίζει να ασχολείται κανείς.

Μην απελπιζεσαι, ειμαστε πανω στην μεταβατικη περιοδο. Ηδη η ΕΡΤ κανει σωστα βηματα (πχ LOST, ταινιες, συνοδευτικη εκπομπη CH-L και Αθλητικη Κυριακη επισης σε 16:9)... ο ΣΚΑΙ σταθερος... ειμαι σιγουρος οτι θα ακολουθησουν και οι υπολοιποι - με πρωτο το Mega (το Νησι προβαλεται letterbox, με το CH-L και την Εθνικη ποδοσφαιρου το παλευουν) και τελευταιο τον Ant1 (αυτοι δεν ξερουν δεν απαντουν)

Last edited:
Απάντηση: Άθλια κάλυψη ΠΑΟ από MEGA (επιστολή διαμαρτυρίας)

Χθες η εικόνα του μεγκα ήταν απογοητευτική.
Ελπίζω σήμερα η νετ να τα πάει καλύτερα (αφού θα είναι ο Νίκος στο βαν, είμαι βέβαιος ότι θα τα πάει καλύτερα!)

Re: Απάντηση: Άθλια κάλυψη ΠΑΟ από MEGA (επιστολή διαμαρτυρίας)

Χθες η εικόνα του μεγκα ήταν απογοητευτική.
Ελπίζω σήμερα η νετ να τα πάει καλύτερα (αφού θα είναι ο Νίκος στο βαν, είμαι βέβαιος ότι θα τα πάει καλύτερα!)

Εμείς κάνουμε την μετάδοση της ΕΡΤ αλλά ας με οπλίσει πρώτα απ' όλα ο Θεός με υπομονή, γιατί είμαι στα όρια μου..:AFADF0: και δεν θέλω να ανοίξω το στόμα μου

Καλή τηλεθέαση λοιπόν

Μπήκαν αυτοί της ΕΡΤ στο van πάλι;Ηρεμία...τι μπορεί πια να κάνουν να σε εκνευρίσουν τόσο;Το ότι θα είναι καλή η μετάδοση είναι δεδομένο.

Βάλτους και μία κάλπη Νίκο, να ψηφίσουν μπας και δούμε προκοπή !!!!! :D

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι το χρώμα είναι λίγο πιο σκούρο;

Πάλι το σκόρ άφαντο...Νίκο,τελικά,σίγουρα δεν μπορείτε να περάσετε μέσω της οπτικής WSS;

Το σκορ δε το βάζει η ΝΕΤ για να μη γινεται ζαπινγκ