Αθλιότητα

Μπράβο ρε Δημήτρη.
Είναι η πρώτη φορά που γέλασα σήμερα μετά το πρωινό σοκ.
Να σαι καλά.

Γεια σου ρε Τζιμμη....Μαζι σου.Οποιος εχει μεγαλωσει ενα ζωο και το χασει ετσι ξερει γιατι μιλαμε.Κανενα ελαφρυντικο...
Grio κουκλος ο πρασινοματης...

Ασέβεια προς τη ζωή των ζώων υποδηλώνει ασέβεια προς τη ζωή γενικότερα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ειδικά η ανθρώπινη ζωή θεωρείται υπέρτατη αξία και όχι η ζωή γενικά. Είμαστε ένα από τα 10.000.000 πλάσματα που έχει κατά καιρούς περάσει από τη γη. Τα 9.000.000 εξαφανίστηκαν. Τίποτα δεν εγγυάται ότι δε θα έχουμε παρόμοια κατάληξη.Ο ναρκισσευόμενος άνθρωπος ας το λάβει σοβαρά υπόψη.

Grio κουκλος ο πρασινοματης...

Ο πρασινομάτης είναι ο Πασχάλης (μεγάλος πια, τον είχα βρει αιμόφυρτο στη Μιχαλακοπούλου ένα Πάσχα πριν 10 χρόνια). Που να δεις τον Πίπη τον ασπρόμαυρο γατούλη και τον Μαξ, τον σκυλάκο μας. Μόνο που σε περιτριγυρίζουν και τρίβονται ζητιανεύοντας χάδια δεν θέλεις τίποτα άλλο...

Απάντηση: Re: Αθλιότητα

Το παραθέτω άνευ σχολίων για να μη υποπέσω ξανά σε γενικεύσεις και συμπερασματικά άλματα.
------------
Απόσπασμα από το άρθρο της Μερόπης Κοκκίνη και του Σταύρου Διοσκουρίδη στη lifo
όλο το άρθρο
LIFO - ΘΕΜΑ - Ποιός σκοτώνει τα αδέσποτα;

Σε ημερίδα που διοργανώθηκε πρόσφατα στη ΓΑΔΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Κακοποίηση και θανάτωση ζώων συντροφιάς» ο κτηνίατρος και Αστυνόμος Β', Απόστολος Περιστέρης, μίλησε σχετικά με το ψυχολογικό προφίλ του ανθρώπου που κακομεταχειρίζεται, δηλητηριάζει και θανατώνει ζώα. Υποστήριξε ότι, σύμφωνα με έρευνες στον τομέα Ψυχολογίας και Εγκληματολογίας, «υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των κακοποιήσεων ζώων και της οικογενειακής βίας ή άλλων εγκλημάτων. Η κακοποίηση ζώων συχνά αποτελεί δείγμα μελλοντικής πιθανής βίας προς ανθρώπους». Επιπλέον, ο κ. Περιστέρης ανέφερε ότι «σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών που κακοποιήθηκαν ανέφεραν ότι το ίδιο άτομο που τις κακοποίησε είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιό τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 199. Σε άλλη μελέτη αναφέρεται ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά είχε επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι του. Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των ΗΠΑ, η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς! Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο βρέθηκε να έχει κάνει κι άλλα εγκλήματα, ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους (Arluke, A. & Luke, C. 1997). Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο είχε επιτεθεί σε ανθρώπους (Clarke, J. P. 2002). Το 63,3% των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα έχει παραδεχτεί πως έχει κακοποιήσει ζώα - εκτός από αυτούς που δεν το παραδέχονται (Schiff Louw Ascione, 1999)».
------
Αυτά τα ευχάριστα...
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Διάβασε λιγάκι αυτά που παραπέμπεις... ποιος παραπέμπει σε αυτά και τι λένε.

Είμαι σφόδρα αντίθετος σε αυτή την εγκληματολογική θεώρηση. Δεν είναι άλλο από αναβίωση θεωριών τύπου Λομπρόζο, μόνο που αντί για εξωτερικά χαρακτηριστικά, αξιοποιούν "δείκτες". Μακρυά.

Άλλο το τι θέματα μπορεί να έχει κάποιος που φέρεται τόσο βάναυσα σε ζώο. Αλλά τα παραπάνω τα θεωρώ επικίνδυνες γενικεύσεις.

Απάντηση: Re: Αθλιότητα

Διάβασε λιγάκι αυτά που παραπέμπεις... ποιος παραπέμπει σε αυτά και τι λένε.

Είμαι σφόδρα αντίθετος σε αυτή την εγκληματολογική θεώρηση. Δεν είναι άλλο από αναβίωση θεωριών τύπου Λομπρόζο, μόνο που αντί για εξωτερικά χαρακτηριστικά, αξιοποιούν "δείκτες". Μακρυά.

Άλλο το τι θέματα μπορεί να έχει κάποιος που φέρεται τόσο βάναυσα σε ζώο. Αλλά τα παραπάνω τα θεωρώ επικίνδυνες γενικεύσεις.

O Τσέζαρε Λομπρόζο είχε τις θεωρίες του, άλλοι τις δέχονται και άλλοι όχι. Οι δύο αποδεκτές μέθοδοι στατιστικής επεξεργασίας είναι η απογραφή και ο δειγματισμός. Πραγματικά, δεν με απασχολεί προσωπικά σε ποια πιστεύεις, για να μην το πω διαφορετικά. Εάν έχεις να προσφέρεις κάτι θετικό στον διάλογο κάνε το, διαφορετικά θα σε συμβούλευα να ελέγξεις τη διαλεκτική σου.

Ξέρεις δεν εντυπωσιάζομαι από τη γνώση σου στον Λομπρόζο και τους "δείκτες". Εάν ήθελα, που δε θέλω, μπορώ να τη συνεχίσω αυτή την δήθεν "υψηλού επιπέδου" κουβεντούλα. Είμαι παλιός δεν το κατάλαβες ακόμα...

"Υψηλού επιπέδου κουβεντούλα". Μάλιστα. Δεν πειράζει, συνέχισέ την μόνος σου, και βγάλε τον κακοποιούντα ζώα και εν δυνάμει δολοφόνο εάν θέλεις (γιατί αυτό υπαινίσσεται η "μελέτη"). Και φυσικά θύμα της νεοφιλελεύθερης κοινωνίας (αυτό είπες και παραπάνω).
Η υψηλού επιπέδου συνεισφορά σου ήταν στο μικρό όνομα του Λομπρόζο; Και μετά θα μας πεις και το όνομα του Μπερτιγιόν μήπως; Αρκεί, σχημάτισες άποψη όπως κι εγώ τη δική μου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Αθλιότητα

"Υψηλού επιπέδου κουβεντούλα". Μάλιστα. Δεν πειράζει, συνέχισέ την μόνος σου, και βγάλε τον κακοποιούντα ζώα και εν δυνάμει δολοφόνο εάν θέλεις (γιατί αυτό υπαινίσσεται η "μελέτη"). Και φυσικά θύμα της νεοφιλελεύθερης κοινωνίας (αυτό είπες και παραπάνω).
Η υψηλού επιπέδου συνεισφορά σου ήταν στο μικρό όνομα του Λομπρόζο; Και μετά θα μας πεις και το όνομα του Μπερτιγιόν μήπως; Αρκεί, σχημάτισες άποψη όπως κι εγώ τη δική μου.

Ξέρεις το επώνυμο του Λομπρόζο εσύ το έφερες στη κουβέντα, εγώ την άνοιξα με τον Μαλατέστα (τα γραπτά μένουν). Τέλος πάντων χέσε τους αμφιλεγόμενους εγκληματολόγους και τις στατιστικές ερμηνείες. Στο διά ταύτα, λοιπόν, για το θέμα των αδέσποτων δεν μας είπες τι θα κάνεις, ή δε σε αφορά το ζήτημα σε αυτό το επίπεδο. Εγώ από την αρχή ξεκαθάρισα πως πράττω.

Re: Απάντηση: Αθλιότητα

Και μετά θα μας πεις και το όνομα του Μπερτιγιόν μήπως;

Α, και κάτι ακόμα, υπαινιγμούς όχι σε μένα ούτε και με τη μορφή λογοπαιγνίου...

Last edited: