Αθορυβα case fan μεχρι 10db 60mm υπαρχουν?

nicks1974

New member
31 October 2007
42
Ψαχνω για αθορυβα ανεμηστηρακια 60mm με χαμηλα db. Πηρα ενα της skythe με 1300 rpm k 14db. Καλο ειναι, αν το βαλεις στις χαμηλες στροφες, αλλα ψαχνω για κατι πιο αθορυβο σε 60mm. Eχετε υποψιν κατι?
Εχω βρει ενα απο eshop me 1000rpm 9db αλλα ειναι 80mm και δεν κανει για το htpc που εχω στησει.

Δύσκολο μάλλον να βρείς κάτι αθόρυβο στα 60mm... τι κουτί έχεις; Δεν παίζει να το μαστορέψεις λίγο, να στερεώσεις κάτι των 80mm; Υπάρχουν αντάπτορες 60 -> 80mm.

Όσο για τα "db" (συνήθως dbA) που δίνουν οι κατασκευαστές, άστα καλύτερα. 18-20 dbA είναι ο ambient ήχος σε ένα αθόρυβο εργαστήριο, πως μετράνε τα 4-5-6-10-15 ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν μου φαίνεται.
Πάντως αν θέλεις οπωσδήποτε 60mm, υπάρχουν σε αυτό το μέγεθος οι SilenX. Γενικά δεν αξίζουν για τα χρήματά τους, αλλά στα 60mm δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο.

Last edited:
+1. Στα 60, υπάρχει πρόβλημα αφού για να πέσει ο θόρυβος πρέπει να πέσουν και οι στροφές που τελικά σημαίνει χαμηλή ροή αέρα - άρα μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα....

Στο δικό μου κουτί έχω βάλει απλά ένα ρυθμιστή της τάσης και ρυθμίζω τις στροφές, άρα και τον θόρυβο, αναλόγως....

Επίσης ξέχνα τους πολλούς δίσκους κλπ μεσα στο κουτί...

Προσπάθησε να αποφύγεις το γέμισμα του κουτιού με "ζεστά" εξαρτήματα.

εχω το thermatake media lab mozart. Παιρνει 1 80αρι και 2 60αρια. Με fan controler λετε να κανω δουλεια?

Με fan controller ή απλά βάζοντας τα ανεμιστήρια στα 5v πολύ πιθανό να μην τα ακούς, αλλά και πολύ πιθανό να βράσει το pc σου, ειδικά το καλοκαίρι... Τι επεξεργαστή / κάρτα γραφικών έχεις; Αν έχεις κάποιο απο τα παλιά ενεργειοβόρα τέρατα πρέπει να το προσέξεις!
Δες στο κουτί βασικά αν γίνεται με καμιά πατέντα να στερεώσεις 80mm fan αντί για τα 60άρια.

core 2 duo 2.66, k 3870 ατι στην οποια αλλαξα το fan me ena pio αθορυβο zalman. Λιγο δυσκολο για πατεντα διοτι το κουτι ειναι καπως μικρο.

Τότε, πριν αγοράσεις καινούρια ανεμιστηράκια (δεν νομίζω οτι θα δείς τρελή διαφορά με αυτά της Scythe) βάλτα όλα στα 5 ή 7 volt. Είναι εύκολο, υπάρχουν φτηνοί αντάπτορες της Zalman αλλιώς φτιάχνεις και μόνος σου.
Απλά να προσέχεις ειδικά το πρώτο διάστημα τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή, της κάρτας γραφικών και των σκληρών δίσκων σου με αντίστοιχα προγραμματάκια (SpeedFan, GPU-Z).
Αν σε ικανοποιεί σαν λύση και έχεις οκ θερμοκρασίες, πάρε με 15 ευρά εναν fan controller να τα ελέγχεις όπως θές, πχ για το καλοκαίρι και είσαι οκ!

Τα ανεμηστηρακια της silenx ειναι αρκετα αθορθβα αλλα ακριβα και βγαζει και τα 60. Απο προσωπικη εμπειρια δεν ακουγονται και πολυ