Aθορυβη DSLR

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Προκειται να ταξιδεψω με αεροπλανο και σκοπευω να κανονισω να βρισκομαι στο πιλοτηριο κατα τη διαρκεια της πτησης.

Φυσικα δεν προκειται να μην εχω τη μηχανη μαζι μου...

Επειδη ομως κανει θορυβο, δεν θα ηθελα να ενοχλω.

Ξερω οτι υπαρχει λειτουργια Mirror lock η καπως ετσι, αλλα δεν καταφερα να την εντοπισω. Η μηχανη ειναι Canon 450D.

Ξερει κανεις πως γινεται?

Υπαρχει καποιος κινδυνος?
Επιβαρυνεται ο αισθητηρας?

Ειναι κατι που πρεπει να προσεξω?

Προκειται να ταξιδεψω με αεροπλανο και σκοπευω να κανονισω να βρισκομαι στο πιλοτηριο κατα τη διαρκεια της πτησης.

Φυσικα δεν προκειται να μην εχω τη μηχανη μαζι μου...

Επειδη ομως κανει θορυβο, δεν θα ηθελα να ενοχλω.

Ξερω οτι υπαρχει λειτουργια Mirror lock η καπως ετσι, αλλα δεν καταφερα να την εντοπισω. Η μηχανη ειναι Canon 450D.

Ξερει κανεις πως γινεται?

Υπαρχει καποιος κινδυνος?
Επιβαρυνεται ο αισθητηρας?

Ειναι κατι που πρεπει να προσεξω?

Η λειτουργία MLUP (Mirror lock up) δεν βοηθά στην απαρατήρητη λήψη των φωτογραφιών. Τί κάνει; Απλώς με το πρώτο κλικ στο κλείστρο σηκώνει τον καθρέφτη της μηχανής. Με το δεύτερο κλικ κατεβαίνει ο καθρέφτης και γίνεται λήψη της φωτογραφίας. Ουσιαστικά με αυτή τη λειτουργία παράγεται λιγότερος κραδασμός κατά τη λειτουργία, έτσι ώστε σε λίγο φως να μη βγουν κουνημένες φωτογραφίες λόγω του κραδασμού που παράγεται από την ανασήκωση και πτώση του καθρέφτη σε ένα χρόνο.

Θα μου κανει τη δουλεια που θελω?

Δε θελω να τους τρελανω τους ανθρωπους.

Χαρη θα μου κανουν ετσι κι αλλιως.

Υπαρχει τροπος, ή μηπως οχι?

Στο μενου δεν καταφερνω να το βρω.

Σηκωμα καθρεπτη, εχει μονο στο "Χειροκινητος καθαρισμος αισθητηρα"

Μερικές μηχανές (στην δικιά μου τουλάχιστον έτσι είναι...) το MLU το έχει στο timer με 2sec. Έχει δλδ επιλογή για καθυστέρηση 2δευτερολέπτων με σήκωμα καθρέπτη. Οπότε όταν πατάς το κλείστρο σηκώνει τον καθρέπτη και βγάζει την φωτογραφία 2δευτερα μετά...

To timer στη δικη μου απλως καθυστερει 2 η 10 δευτερολεπτα.

Οποτε δεν γινεται η δουλεια.

Θα αναγκαστω να παρω κομπακτ τελικως?

Αν δεν σου έχουν απαγορεύσει κάθε θόρυβο, να πας με τη μηχανή σου. Αν υπάρχει παράκληση για πλήρη απουσία θορύβου, ναι, καλό είναι να πάρεις μια κόμπακτ.

Ο σταθερός θόρυβος μέσα στον πιλοτήριο νομίζω θα καλύπτει με ευκολία τον ήχο απο την μηχανή... Απλά δεν τον προσέχουμε συνήθως γιατί ο εγκέφαλος προσαρμόζεται και τον αγνοεί απο ένα σημείο. Πάρτην μαζί και δοκίμασε κανα δυό. Αν δείς οτι ενοχλεί τότε βάλτην μέσα και βγάλε μια μικρή...

Μαζί σου ότι πιο ευρυγώνιο έχεις να πάρεις....

αληθεια, εχετε κατα νου καμια καλη compact με ευρυγωνιο στα 200 ευρω???

(ειναι χρησιμο να εχει και manual ρυθμισεις??? aperture και shutter priority???)

εχω δει τις Canon Ixus 870 και Fuji F100fd χωρις manual ρυθμισεις...

και τις Panasonic FX500, Canon SX110, Nikon S710 και Canon A590 με manual...

τι λετε???

edit:(ξεχασα τις Panasonic TZ4 και TZ5...)

Last edited:
Αν δεν σου έχουν απαγορεύσει κάθε θόρυβο, να πας με τη μηχανή σου. Αν υπάρχει παράκληση για πλήρη απουσία θορύβου, ναι, καλό είναι να πάρεις μια κόμπακτ.

Δεν μου εχουν απαγορευσει τιποτα (ακομα).
Για να καταφερω να με αφησουν μεσα πρεπει να βαλω τα δυνατα μου στη διαπραγματευση.

Την τελευταια φορα στην επιστροφη απο Σαντορινη, παραλιγο να τα καταφερω. Ειχα συννενοηθει με την υπευθυνη της Athens στο αεροδρομιο και τον δευτερο κυβερνητη, αλλα τσινισε ο πρωτος (που ηταν Ιταλος). Ολα σχεδον τα αεροσκαφη εχουν στο πιλοτηριο θεση (θεσεις) παρατηρητη.

Τωρα για το θορυβο, εχω δει βιντεο τραβηγμενο κοντα μου, οταν εγω εβγαζα φωτογραφιες, και ο ηχος της μηχανης ειναι αρκετα εντονος. Ακουγεται πανω απο δυνατους θορυβους.

Οποτε θα ενοχλω λιγο εως πολυ.