Αθόρυβο UPS για Home Cinema

cospan

Senior Member
18 June 2006
484
Θεσσαλονίκη
Θα ήθελα τη βοήθειά σας για την αγορά ενός ποιοτικού αλλά όσο το δυνατό πιο αθόρυβου UPS. Αυτό που έχω είναι το MGE Pulsar το οποίο είναι on line και έχει θόρυβο ΣΥΝΕΧΕΙΑ γύρω στα 40db και φτάνει μέχρι 45db.

Αυτό που θέλω για το σαλόνι πρέπει να είναι line interactive και να μην έχει ανεμιστήρα ή να δουλεύει ελάχιστα (όταν υπερθερμαίνεται μόνο). Δηλαδή κάτι αθόρυβο ή σχεδόν πάντα αθόρυβο.

Αν έχει κάποιος κάποια λύση ας μου προτείνει.

Εγώ σκέφτομαι το APC Smart UPS 1000VA το οποίο δίνει ημίτονο και έχει θόρυβο μέχρι 41db αλλά δεν ξέρω αν σταματάει ποτέ ο ανεμιστήρας. Αν ξέρει κάποιος ας με βοηθήσει.

Τα Smart UPS της APC από 1000VA και κάτω δεν έχουν ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας για όσα έχουν, λειτουργεί μόνο όταν αποφορτίζει/φορτίζει ή υπερθερμαίνετε το UPS ή η μπαταρία. Οπότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. ;)
Τα 41db είναι για όταν λειτουργεί το UPS (δλδ δίνει ρεύμα απ' την μπαταρία του). Οπότε δεν νομίζω πως πρέπει να ασχολείσαι μαζί του. ;)

Απάντηση: Re: Αθόρυβο UPS για Home Cinema

Τα Smart UPS της APC από 1000VA και κάτω δεν έχουν ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας για όσα έχουν, λειτουργεί μόνο όταν αποφορτίζει/φορτίζει ή υπερθερμαίνετε το UPS ή η μπαταρία. Οπότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. ;)
Τα 41db είναι για όταν λειτουργεί το UPS (δλδ δίνει ρεύμα απ' την μπαταρία του). Οπότε δεν νομίζω πως πρέπει να ασχολείσαι μαζί του. ;)

Εννοείς και το 1000va ή τα πιο κάτω; Το συγκεκριμένο το έχει κάποιος; Είναι καλό; Ποιος είναι ο χρόνος μεταγωγής του; Στο site λέει απλά ότι είναι σύμφωνα με κάποια ντιρεκτίβα.

Last edited:
Ναι. Και το 1000VA δεν έχει ανεμιστήρα. Τουλάχιστον έτσι μου είπε η APC.

Από ότι βλέπω (σε φωτογραφίες στο πίσω μέρος των UPS) UPS Smart κάτω από 1000VA έχουν ανεμιστήρα. Μάλλον θα μου το είπαν για την σειρά που ενδιαφερόμουνα. Δλδ την σειρά SMART XL. Πάντως για να μην σε πάρω και στο λαιμό μου, ρώτα τους. Συνήθως σου απαντάνε μέσα σε μισή ώρα!

Αυτό
http://www.metasystem.it/index.php/msy_ita_en/content/view/full/6916

Το πήρα μετά από συμβουλή του (ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου) ιδιοκτήτη καταστήματος γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών. Ούτε την μάρκα δεν ήξερα. Μου είπε τότε "...πάρε αυτό, μην κάνεις συμβιβασμούς..." και μου έδειξε δύο μέσα στο δικό του γραφείο. 1100VA, Line interactive, ΔΕΝ έχει ανεμιστήρα.

Αυτά

Δεν έχει sine wave. Καλό για PC, αλλά όχι για ευαίσθητες και ακριβές :p A/V συσκευές (βλέπε A/V ενισχυτές).

για να μην ανοίγω άλλο θέμα μιας και έχω την ίδια ερώτηση (αν είμαι λάθος συχωρέσετε και ας μεταφερθεί...) ,θα ήθελα την βοήθειά σας για να προχωρήσω και εγώ στην αγορά ηλεκ. μηχανήματος για προστασία σε HC ,tv ,ps3 και ενισχυτή από υπέρταση ,πτώση ,διακοπή κτλ.

Για μια οικονομική πρόταση, λίγο που έψαξα χωρίς να γνωρίζω αρκετά επί του θέματος είδα αυτά...

1ο'
http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...er-eyeOn-1000VA-UPS-Line-Inter-EYEON-1000.htm

2ο'
http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Protection/UPS/AccuPower-1000Va-Line-Interactive-BL2-1000.htm

3ο'
http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Protection/UPS/Turbo-X-1000-Sd-Line-Interactive-UPS-1000SD.htm

Βασικά για το πρώτο λέω εγώ ,θα είμαι οκ για την δουλεία που το θέλω?

Σας ευχαριστώ!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Αθόρυβο UPS για Home Cinema

Θα είσαι ΟΚ για όλες τις συσκευές που περιγράφεις, εκτός από τον ενισχυτή, τον οποίο δεν πρέπει να συνδέσεις σε line interactive UPS. Μόνο σε on-line UPS.

Δημήτρη ποια ειναι η διαφορά μεταξύ line interactive UPS και on-line UPS και τι ακριβως θα πρέπει να πάρω για τον ενισχυτή?

Με το line interactive UPS ειναι οκ για plasma?

Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια γιατι δεν γνωρίζω και μην δώσο ''τσάμπα'' χρήματα για λάθος πράγματα

Μεγάλη κουβέντα, έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας των UPS. Περισσότερα εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Uninterruptible_power_supply

Το σημαντικό είναι ότι τα on-line UPS είναι αρκετά έως πολύ ακριβά, στην κτίση και τη λειτουργία τους, οπότε γενικά δεν τα προτιμάμε για χρήση σε σαλόνι.

Συνήθως βάζουμε line interactive UPS για τις συσκευές που έχουν διακοπτικό τροφοδοτικό, δηλαδή αυτές που δεν έχουν κλασικό μετασχηματιστή στο τροφοδοτικό τους. Τη σήμερον ημέρα ευτυχώς οι περισσότερες συσκευές έχουν διακοπτικά τροφοδοτικά, οπότε είναι ΟΚ με line interactive UPS.

Εξαίρεση αποτελούν οι περισσότεροι AV και τελικοί ενισχυτές, οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούν κλασικά τροφοδοτικά, και δεν μπορούν να μπουν σε line interactive UPS.

Τέτοιες συσκευές συνήθως μπαίνουν πάνω σε απλούς σταθεροποιητές τάσης.

ok Δημητράκη...σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!!(θα βάλω κάποιον να μου τα μεταφράση...:rolleyes:)

και κάτι τελευταίο φίλε μου.....ένα sub12' σε ποια κατηγορία είναι ?μπωρή δλδ να μπει σε line interactive UPS?

1000 ευχαριστώ φίλε μου!

-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Αθόρυβο UPS για Home Cinema

ok Δημητράκη...σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!!(θα βάλω κάποιον να μου τα μεταφράση...:rolleyes:)

και κάτι τελευταίο φίλε μου.....ένα sub12' σε ποια κατηγορία είναι ?μπωρή δλδ να μπει σε line interactive UPS?

1000 ευχαριστώ φίλε μου!

-bye-

Τα περισσότερα sub δεν μπορούν, καθότι έχουν συμβατικά τροφοδοτικά. Αν δεν κάνω λάθος, ακόμα και αυτά που έχουν ψηφιακούς ενισχυτές, εξακολουθούν να έχουν συμβατικά τροφοδοτικά. Οπότε, καλύτερα σε σταθεροποιητή.

To ξεθαβω γιατι θελω να ειμαι σιγουρος πριν παρω αυτο το ups
http://www.mustek.de/11/index.php/en/products/ups/ups-3/137-pm745e/145-pm745e
για να συνδεθει πανω του μια 55'' LED ,ενας ενισχυτης ,ενας δορυφορικοσ δεκτης και ενα blu-ray player ,καμμια απο αυτες τις συσκευες δεν εχει μετασχηματιστη ,ορατο τουλαχιστον ..
Θα ειναι οκ? προς το παρον ειναι σε σταθεροποιητη πανω αλλα με την κακοκαιρια των ημερων και τους κεραυνους φοβαμαι λιγο

240w o Sony STR-DH820 ,115w η τηλεοραση ,20 το μπλου-ρευ ε κι ο δορυφορικος ποσο να καταναλωνει 60-80 ?

Βασικά οι κατασκευαστές για λόγους "οικολογίας" είναι πλέον... ψεύτες στις καταναλώσεις που αναφέρουν. Αυτή που αναγράφεται είναι η "τυπική" κατανάλωση, όχι η μέγιστη που σε ενδιαφέρει.

Αυτό ισχύει κυρίως για τον ενισχυτή (ο οποίος btw πρέπει να έχει μέσα κανονικό μετ/τη).

Για να καταλάβεις για τι διαφορές μιλάμε (σε μερικές περιπτώσεις), ο δικός μου AVR αναφέρει κατανάλωση 330W. Όμως μετρημένος σε πλήρη ισχύ καταναλώνει 1500W.. ;)

Και τα 115W μου ακούγονται κάπως λίγα για την TV αλλά δεν παίρνω και όρκο.

240w γραφει πισω εννοει το μαξ προφανως ,η τηλεοραση το αναφερει στο σαιτ της ..
Οποτε τι με συμβουλευεις να παρω το ups και να αφησω τον ενισχυτη στον σταθεροποιητη η κρινεις δεν ειναι αναγκαιο το ups ..
Βαασικα δεν θελω να ακουω/βλεπω χωρις ρευμα ..απλα να κλεινω τις συσκευες με ασφαλεια

Αυτό σου λέω, το 240W που γράφει πίσω δεν είναι το max που τραβάει παρότι αυτό θα περίμενε κανείς. Είναι "τυπική κατανάλωση".

Οπότε, για καλό και για κακό, πάρε ένα UPS και βάλε τα όλα πάνω του εκτός από τον ενισχυτή.