Αθόρυβη Κάρτα Γραφικών

17 June 2006
25,117
Αθήνα
από εδώ: http://www.kmelektronik.de/ 113 ευρώ + 20 μεταφορικά
Από ότι μου είπαν θα την έχουν αύριο. Την Πέμπτη έγραφαν σε 6-7 μέρες διαθέσιμη και τώρα που το βλέπω το άλλαξαν και γράφουν ότι θα την έχουν σήμερα-αύριο.
Αν δεν βιάζεσαι , περίμενε να την πάρεις από εδώ. Αν κυκλοφορήσει Γερμανία σε 3-4 μέρες θα την πουλάνε κι εδώ (ελπίζω).
Για το ένα slot, δεν ξέρω, δεν την έχω δει live.

17 June 2006
25,117
Αθήνα
Πάντως παιδιά αν έχετε ήσυχο μηχάνημα με ανεμιστήρες max. 1000 στροφών, δοκιμάστε να σταματήσετε το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών για μερικά δευτερόλεπτα.
Θα εκπλαγείτε από την διαφορά στον θόρυβο. Ιδίως αυτα τα μικρά ανεμιστηράκια (σαν αυτήν που έχω) κάνουν σαν διαολεμένα..

zisis1985

Established Member
19 September 2007
299
Re: Απάντηση: Αθόρυβη Κάρτα Γραφικών

Πάντως παιδιά αν έχετε ήσυχο μηχάνημα με ανεμιστήρες max. 1000 στροφών, δοκιμάστε να σταματήσετε το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών για μερικά δευτερόλεπτα.
Θα εκπλαγείτε από την διαφορά στον θόρυβο. Ιδίως αυτα τα μικρά ανεμιστηράκια (σαν αυτήν που έχω) κάνουν σαν διαολεμένα..

Αυτός είναι και ο κύριως λόγος που με ενδιαφέρει η κάρτα που προανέφερες. είχα την sapphire 2600XT και την άλλαξα με την Gigabyte HD 4670. Όταν πρωτοδούλεψε πραγματικά νόμισα πως είτε είναι ελλατωματική είτε έχω κάνει κάτι λάθος εγώ! Άμα σταματήσω το ανεμιστηράκι της με το χέρι το htpc είναι πραγματικό αθόρυβο και όλα αυτά σε idle, ακόμα παιχνίδι δεν έπαιξα...Που να διάλεγα καμια 4850 ή χειρότερα 4870;;! ¨ηρθαν και δυο φίλοι προχτες και μου λεει ο ένας: "πολύ θόρυβο κάνει ο υπολογιστής σου...":argue:

Andronidis Akis

Supreme Member
17 June 2006
3,006
Voula - Greece
Moλις διαβασα οτι η Gigabyte ανακοινωσε 4850 fanless.

Το θεμα ειναι οτι η ζεστη που θα βγαζει θα επηρεασει αρνητικα την θερμοκρασια του επεξεργαστη.

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Moλις διαβασα οτι η Gigabyte ανακοινωσε 4850 fanless.

Το θεμα ειναι οτι η ζεστη που θα βγαζει θα επηρεασει αρνητικα την θερμοκρασια του επεξεργαστη.

Σίγουρα θα χρειάζεται κουτί με καλό εξαερισμό.

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Να πεταχτώ και να ξαναπώ την άποψη μου για τις (ακόμα και αν είναι αρκετά ισχυρές) fanless κάρτες, τις συμπαθώ πολύ γιατί έχουν εξαρχής βαρβάτες ψύκτρες, στις οποίες εμείς μετά μπορούμε να προσαρμόσουμε έναν αθόρυβο ανεμιστήρα (π.χ. έναν 8άρη με ρύθμιση στροφών πολύ χαμηλά με κανένα fanmate π.χ.) και να είμαστε και αθόρυβοι, και ψυχροί... :grandpa:

17 June 2006
25,117
Αθήνα
Μου ρθε η κάρτα χθες. Λοιπόν με το καλημέρα , με 0% activity, το Catalyst δείχνει 55 βαθμούς το GPU. Μέτρησα με ψηφιακό θερμόμετρο πάνω στην μπλε ψήκτρα και έδειξε 50 βαθμούς, άρα σωστά το Core το δείχνει 55.

Ευτυχώς που υπάρχει έξτρα αξεσουάρ για το κουτί μου (Thermaltake Bach) πλαϊνό καπάκι με ανεμιστήρα 23cm (800rpm) το οποίο αγόρασα και την έριξε στους 48βαθμούς.

Μην με ρωτήσετε αν κατάλαβα καμιά διαφορά. Είπαμε, παιχνίδια ΜΗΔΕΝ. Δεν ασχολούμαι καθόλου. Πάντως στην βαθμολογία που έχουν τα Vista το 3D Graphics πήγε στο 5.7 από 5.4 που ήμουν με μια nvidia 7600GT.

Πάντως πιάνει ένα Port. Η μπλε ψήκτρα η οποία και "φουσκώνει" την κάρτα βρίσκεται από την μεριά που είναι η CPU. Η άλλη ψήκτρα που έχει από την άλλη μεριά, η οποία κοιτάει τις άλλες κάρτες του motherboard, δεν εξέχει πολύ.

Last edited:

zisis1985

Established Member
19 September 2007
299
ευχαριστώ για τις πρώτες εντυπώσεις σου φίλε Τάσο. Ευχάριστο το ότι παίνει μία Port, αλλά θα πρέπει να το σκεφτώ αν θα πρέπει να πάω απο τους ~35 βαθμούς που είμαι τώρα στους ~55 C, μιας και το κουτί μου είναι και mATX..

koukos

New member
13 December 2007
11
Ενδιαφέρομαι και εγώ για μια οικονομική fanless αλλά την Gigabyte δεν μπορώ να την βρω. Την έχει δει κανεις καπου με διαθεσιμότητα.
Εναλλακτικά η Sapphire ati hd4550 512mb ddr3 pci-ex16 υπάρχει παντού. Έχει διαφορες με την άλλη; την έχει χρησιμοποιησει κανεις;:D

geodengr

AVClub Addicted Member
Πάντως παιδιά εγώ πήρα αυτήν εδώ: ASUS EAH4670/DI 512MB PCI-E RETAIL . Κάνει αυτά που υπόσχεται όσον αφορά την θερμοκρασία και είναι σχεδόν τελείως αθόρυβη. Επίσης είναι πολύ καλή για την χρήση που την θέλω εγώ (home cinema), αλλά παίζει και ο γιος μου τα παιχνίδια του μάλλον καλά (δεν μου έχει παραπονεθεί για κάτι!)
Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος.!

Φιλικά
Γιώργος.

nradeon

Established Member
28 September 2006
130
Την ASUS EAH4670/DI 512MB PCI-E RETAIL εχω και εγω.
Πραγματικα αθορυβη και πληρως παραμετροποιησημη.Ειμαι απολυτα
ευχαριστημενος.Με τροφοδοτικο 430w χωρις προβλημα.

17 June 2006
25,117
Αθήνα
Απάντηση: Re: Αθόρυβη Κάρτα Γραφικών

Την ASUS EAH4670/DI 512MB PCI-E RETAIL εχω και εγω.
Πραγματικα αθορυβη και πληρως παραμετροποιησημη.Ειμαι απολυτα
ευχαριστημενος.Με τροφοδοτικο 430w χωρις προβλημα.

Σε τι στροφές παίζει ο ανεμιστήρας της;

nradeon

Established Member
28 September 2006
130
default ρυθμισεις...

στους 45ο slow
στους 50ο medium
στους 55ο fast
στους 60ο fastest

μετα απο 4 ωρες ,με διπλες οθονες ,δυο-τρεις εφαρμογες ανοικτες ,movies play κατεβασματα ριπαριματα εγγραφες ειμαι μεταξυ 50 και 55 max 58.
To μονο που ακουγεται ειναι οι ανεμιστηρες του φορητου Fujitsu στο διπλα
τραπεζακι που ξεκινανε συχνα πυκνα!!!

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,153
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: Αθόρυβη Κάρτα Γραφικών

Ευτυχώς που υπάρχει έξτρα αξεσουάρ για το κουτί μου (Thermaltake Bach) πλαϊνό καπάκι με ανεμιστήρα 23cm (800rpm) το οποίο αγόρασα και την έριξε στους 48βαθμούς.

Έχω το ίδιο κουτί και μέσα 4870 (Powercolor) που κυμαίνεται στους 57 βαθμούς με ταινίες μόνο.
Ποιό είναι αυτό το πλαϊνό αξεσουάρ που αναφέρεις?

16 June 2006
7,335
127.0.0.1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αθόρυβη Κάρτα Γραφικών

Έχω το ίδιο κουτί και μέσα 4870 (Powercolor) που κυμαίνεται στους 57 βαθμούς με ταινίες μόνο.
Ποιό είναι αυτό το πλαϊνό αξεσουάρ που αναφέρεις?

(Thermaltake Bach) πλαϊνό καπάκι με ανεμιστήρα 23cm (800rpm)