Άθως, Μάρτιος 2010

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, το πραγματικό όμως πρέπει να το δεις από κοντά...

Κατάληξη στο παραπάνω μονοπάτι, σε μικρή απόσταση από το μικρό ξωκλήσι του Μάξιμου, η Μονή Ιβήρων, την οποία μόλις προλάβαμε πριν κλείσουν οι πόρτες (του μοναχού που μας υποδέχθηκε δεν το χωρούσε το μυαλό πώς κάναμε τόση ώρα από τις Καρυές).

Καθώς τη μονή χτυπούσε το τελευταίο φως της μέρας το οποίο έφθινε γοργά, λόγω ανυπέρβλητου δυναμικού εύρους στον φωτισμό, κι εδώ χρησιμοποιήθηκε τεχνική σύνθεσης πολλαπλών λήψεων, πλην της τελευταίας φωτογραφίας.

Mt Athos, Iviron monastery (Μονή Ιβήρων) by S_end, on Flickr

Στο βάθος-βάθος ο Βλάσης, και πιο πίσω του ο μακαρίτης ο Diol. Να 'ναι καλά εκεί που βρίσκεται.

Πολύ όμορφο το παρόν θέμα (που θα το έλεγα καλύτερα "ταξίδι")! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο send για τις υπέροχες φωτογραφίες και σε όλους τους συμμετέχοντες για τα διαφωτιστικά τους σχόλια.:worshippy:

Έτσι είναι όπως το λες Σεραφείμ. Ταξίδι. Όσες φορές και να έχεις πάει, μία φωτογραφική περιήγηση (και ιδίως με τη μοναδική σύλληψη της οπτικής του send εδώ) σου ξαναγεμίζει το μυαλό με εικόνες και θύμησες.
Φίλε send ελπίζω να τράβηξες και το πέτρινο γεφύρι με το υδραγωγείο πίσω από την Ιβήρων...

Re: Απάντηση: Άθως, Μάρτιος 2010

Έτσι είναι όπως το λες Σεραφείμ. Ταξίδι. Όσες φορές και να έχεις πάει, μία φωτογραφική περιήγηση (και ιδίως με τη μοναδική σύλληψη της οπτικής του send εδώ) σου ξαναγεμίζει το μυαλό με εικόνες και θύμησες.
Φίλε send ελπίζω να τράβηξες και το πέτρινο γεφύρι με το υδραγωγείο πίσω από την Ιβήρων...

και το κομμένο γεφύρι τράβηξε και το υδραγωγείο. Βέβαια εκείνες τις ώρες λίγο παραπάνω χιόνιζε, άρα ο καιρός δεν ήταν εξαιρετικά καλός για φωτογράφιση...

Όλοι κάτι θα κερδίσουν από το ταξίδι στο Άγιο Όρος.
Ακόμη και αυτοί που η καρδιά τους είναι σκληρή κάτι θα νιώσουν από τη ζεστασιά του τόπου.
Για να μην αναφέρω πολύ καλό φίλο που το ταξίδι αυτό που άλλαξε εντελώς τον τρόπο σκέψης.
Βλέποντας ξανά και ξανά τις φώτο του send σίγουρα θα πάρω την d7000 μαζί, η nikon 1 θα κάτσει σπίτι.

H ξυλοπορτα στην τελευταια φωτο ειναι σαν να οδηγει (ταπεινα) στον παραδεισο.
Μπορει να ειναι ξυλινη (ταπεινη) αλλα εχει "κορυφη" ... το ιδιο και το κακοτραχαλο
του μονοπατιου !

Εχει αλληγορικο ματι ο Τασος -bye-
(εκτος αν η αλληγορια του βγηκε κατα τυχη ... :p)

Εχω μερικές να σας βαλω και εγω.
Χώρια από αυτές που εχω βάλει κατά καιρούς.
Αλλα απο μεθαύριο.
Γιατί αυριο μπαινω μεσα για μια μέρα

Απάντηση: Re: Άθως, Μάρτιος 2010

Εχω μερικές να σας βαλω και εγω.
Χώρια από αυτές που εχω βάλει κατά καιρούς.
Αλλα απο μεθαύριο.
Γιατί αυριο μπαινω μεσα για μια μέρα

Μην το σκέφτεσαι. Να βάλεις.
@send με όλο το θάρρος κάτι τρέχει με την εμφάνιση κάποιων φωτογραφιών (π.χ. 2 από τις 4 της Ιβήρων).

ΥΓ Εσείς οι Θεσσαλονικείς είστε πολύ τυχεροί. Μιάμιση ωρίτσα και τσουπ μέσα.

Όλες οι μέχρι τώρα φωτογραφίες ήταν από την πρώτη ημέρα στο Όρος, μέχρι που φτάσαμε με το τελευταίο φως στην Ιβήρων όπου και καταλύσαμε.

Οι δύο πρώτες φωτογραφίες της επόμενης ημέρας, μέσα στην πτέρυγα των ξενώνων της μεγάλης αυτής μονής (πρέπει να είχε γύρω στους 25 επισκέπτες εκείνη τη μέρα)

Mt Athos, Iviron monastery (guesthouse) by S_end, on Flickr
Ένα πρόχειρο καθιστικό στους ξενώνες, με θέα το καθολικό της μονής (θαρρώ)

Mt Athos, Iviron monastery, guesthouse baths by S_end, on Flickr
Τα λουτρά των ξενώνων (βέβαια λουτήρες κανονικούς δεν είχε, άλλο αυτό)

Τωρα ...
θα τρολλαρω (παλι) αν ρωτησω γιατι δεν ειχε λουτηρες ?

Μου θυμίζεις ένα ντοκιμαντέρ του Θεοδωράκη που είχε πάει στο Άγιο Όρος και ρωτάει ένα Μοναχό: "σου αρέσει εδώ, περνάς καλά"?:smash:

Προφανως Τασο δεν ειχε λουτηρες στα μη ανακαινισμενα κτιρια που μαλλον εκει σας φιλοξενησαν.Παντως εμεις ειχαμε και μαλιστα υπαρχουν και δωματια με ντουζ για τους επισημους καλεσμενους.

Τασο επισης εξαιρετικες οι φωτο και το οδοιπορικο που ξεκινησε ο Βλασης στον Αθωνα που παντα με μαγευει η σιωπη της ερημου και οι λιγοστοι εναπομειναντες ατοφιοι μοναχοι.Πολυ ωραια χρωματα απο την canon.

Λιγοστοί εναπομείναντες άνθρωποι γενικότερα.
Οι υπόλοιποι κοπιαρισμένες σκιές ανθρώπων χωρίς ατομικά χαρακτηριστικά που στο πρώτο φως θα χαθούν.