ATI 2600

bros400pgm

AVClub Enthusiast
Ρε παιδια επειδη ψιλομπερδευτηκα: Μπορει καποιος να μου λυσει τις δυο παρακατω αποριες?

1.Ποια καρτα με chip ati2600 περιλαμβανει μεσα στην συσκευασια και τον ανταπτορα απο dvi σε Hdmi για ηχο?

2.Οι drivers της ΑΤΙ, εχουν επιλογη για shortcut keys, ωστε να αλλαζω μεταξυ των δυο μονιτορ, πατωντας μονο τον αντιστοιχο συνδυασμο? Εννοειται φυσικα να δουλευει και στα vista.

...

attachment.php

Attachments

• AtiShortCuts.gif
    AtiShortCuts.gif
    25 KB · Views: 219
Στο e-shop μπορεί να το αναφέρει, αλλά κρατάω το κουτί αυτή τη στιγμή στα χέρια μου και έχει φωτογραφία τον αντάπτορα. Δεν αναγράφει πουθενά ότι περιλαμβάνεται ή ότι δεν περιλαμβάνεται, αλλά γράφει "The Ati Radeon HD 2600PRO has a built-in HDMI with HD audio support for one-plug HDTV connectivity...". Και να είσαι σίγουρος, ότι η δική μου συσκευασία τον είχε μέσα κανονικότατα.
Τώρα, η MSI RX2600XT T2D512EZ, της οποίας το κουτί έχω επίσης στα χέρια (αφήνοντας το άλλο φυσικά :coool: ) έχει στο πίσω μέρος το ίδιο box με τις πληροφορίες για HDMI audio, ΑΛΛΑ έχει με μεγάλα γραμματάκια τη λέξη OPTIONAL. Και φυσικά ο συγκεκριμένος αντάπτορας δεν ήταν μέσα.
Αν στο μεταξύ άλλαξε η πολιτική της MSI και δεν τον βάζουν πια στη συγκεκριμένη 2400 Pro δεν το ξέρω, εγώ πάντως τον έχω.

Την εναλλαγή την κάνει κανονικά, απλά στη φωτό του Costas πρέπει ν' αλλάξει η επιλογή εκεί που λέει "Σύμφωνα με" για να φανεί αυτό που θέλεις.

Επίσης, κάνει οποιοσδήποτε αντάπτορας DVI2HDMI, αλλά δε θα έχεις ήχο απο εκεί, μόνο εικόνα. Για ήχο, μόνο ο συγκεκριμένος. Πωλείτα φτηνά και online, αλλά θα πρέπει να το ψάξεις.

Last edited:
Αν μπεις στο site της MSI εδώ, θα δεις ότι περιλαμβάνεται ο αντάπτορας. Κάτω όμως γράφει: *The accessories will probably be different according to the different selling areas of product models. For details of accessories, please refer to the descriptions on the product package.*.
Δεν αποκλείεται λοιπόν, το e-shop να κάνει εισαγωγή από αλλόύ, πετυχαίνοντας καλύτερη τιμή από τη Γραμμή που το πήρα εγώ, αλλά χωρίς τον αντάπτορα. Ή μπορεί και το e-shop να κάνει λάθος, who knows..?

Ελάχιστες είναι οι εκδόσεις που έχουν τον αντάπτορα για HDMI μέσα στη συσκευασία,αλλά ΟΛΕΣ οι εκδόσεις υποστηριζουν κανονικά έξοδο ηχου απο την DVI meso HDMI!
Πάρε μια καλή έκδοση και μην κοιτας αν εχει μεσα τον ανταπτορα. Αγόρασε μόνος σου έναν που να έχει καλύτερη ποιότητα ή αν θες χρήση μόνο για PC,πάρε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ένα καλό καλώδιο HDMI to DVI πχ SUPRA!:grandpa:

Διονύση , συγνώμη , αλλά κάπου αλλού είχε αναφερθεί ότι ο αντάπτορας που αγόρασε από το εμπόριο δεν μπορούσε να πάρει ήχο ( δεν θυμάμαι εαν υπήρξε τελικά αποτέλεσμα ) ... Δεν ξέρω τι γίνεται με τα έτοιμα DVI-HDMI , αλλά είναι προτιμότερο να μην ρισκάρει

Αυτό τον ειδικό αντάπτορα της ATI δεν μπορούμε να τον αγοράσουμε ξεχωριστά από κάπου?

Είναι κρίμα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, γιατί οι περισσότερες και καλύτερες PCI-express εκδόσεις των 2600XT και 2900ΧΤ (από άποψη χρονισμού πυρήνα/μνήμης και επιδόσεων 3D) είναι και αυτές που ΔΕΝ περιλαμβάνουν τον αντάπτορα στη συσκευασία τους!!! :bigcry:

Λογικά, θα έπρεπε η ΑΤΙ (εφόσον διαφημιζει ότι περνάει και ήχο από την DVI στις κάρτες της) είτε να υποχρεώνει να μπαίνει ο αντάπτορας ΣΕ ΟΛΕΣ τις εκδόσεις, είτε να τον πουλάει και ξεχωριστά για όσους θέλουν να εκμεταλευτούν τη συγκεκριμένη λειτουργία!!! :grandpa:

Στο τελευταίο Hi-Tech διάβασα οτι τον βρίσκεις online με τιμή 3-5 αν θυμάμαι καλά (?). Με μια γρήγορη ματιά, δεν τον βρήκα πουθενά, αλλά σίγουρα με λίγο ψάξιμο κάτι θα βγει.
Τουλάχιστον έχω έναν και θα τον φυλάω όπως ο Frodo το δαχτυλίδι του. :crown:

Οσον αφορα τα σορτκατς...

- Φτιαχνεις τη μια οθονη σου με τα σεταρισματα και την αναλυση που θελεις και μετα πας και φτιαχνεις ενα προφιλ που το ονομαζεις οπως θελεις. Εχει επιλογη αν θελεις το προφιλ να βγει με σορτκατ στην οθονη. Το επιλεγεις κι αυτο.
- Αλλαζεις οθονη με τον κλασικο τροπο που το κανεις μεχρι τωρα, φτιαχνεις κι εκει τα σετ και την αναλυση που θες, και ακολουθεις τον ιδιο δρομο που σου περιεγραψα πριν.

Πλεον θα εχεις δυο σορτκατ στην οθονη που θα κανουν αυτο που ζητας ;)

Οσον αφορα τα σορτκατς...

- Φτιαχνεις τη μια οθονη σου με τα σεταρισματα και την αναλυση που θελεις και μετα πας και φτιαχνεις ενα προφιλ που το ονομαζεις οπως θελεις. Εχει επιλογη αν θελεις το προφιλ να βγει με σορτκατ στην οθονη. Το επιλεγεις κι αυτο.
- Αλλαζεις οθονη με τον κλασικο τροπο που το κανεις μεχρι τωρα, φτιαχνεις κι εκει τα σετ και την αναλυση που θες, και ακολουθεις τον ιδιο δρομο που σου περιεγραψα πριν.

Πλεον θα εχεις δυο σορτκατ στην οθονη που θα κανουν αυτο που ζητας ;)

Δεν θελω ακριβως αυτο. Επειδη η nvidia μου εκανε καποια κουλα, οταν πχ ανοιγα τον προβολεα, το pc eστελνε εικονα στην tv, επειδη την τελευταια φορα, ειχα χρησιμοποιησει αυτη, και το αντιθετο. Ετσι ειχα ενα shortcut key και εναλλασονταν το σημα απο tv σε προβολεα. Δυστυχως στα vista δεν δουλευουν τα shortcuts και επειδη θελω να παρω την 2600 για hd υλικο (δεν καιγομαι ομως) ρωταω τα παραπανω. Το πιο λογικο για μενα θα ηταν να εβλεπε αυτοματα ποια συσκευη ειναι ανοιχτη.

Αυτόματα δεν το βλέπει (ή τουλάχιστον δε λειτουργεί πάντα, ή εγώ δε βρήκα ανάλογη ρύθμιση). Οπότε, αν χρειαστεί, πατάς το key shortcut που έφτιαξες για εναλλαγή monitor (γίνεται πολύ έυκολα, εκεί στην πρώτη φώτο του Costas) και είσαι ok.