ATI 2600XT ή ATI 4670;

Τα ιδια ειναι και 2 απο πλευρας ποιοτητας (αντε η 4ΧΧΧ να εχει και τα διαφορα - μαρκετιστικα - κολπακια dynamic black etc).

Η 4ΧΧΧ εχει ομως 7.1 LPCM.

Αν λοιπον δεν σε ενδιαφερει ο ηχος και το 3D πας στην φθηνοτερη 2600.

Εγώ θα πήγαινα με κλειστά μάτια σε σειρά 4. Ενσωματώνουν τον UVD 2 που χειρίζεται καλύτερα τεχνολογίες video. Προσωπικά, για το HTPC μου που το χρησιμοποιώ μόνο για Media Center (όχι games), προορίζω μια εκ των 4350 και 4550 που έχουν χαμηλή κατανάλωση και θεωρούνται ιδανικές για αυτό το ρόλο

Η 4670 εχουν θεμα θορυβου. Μια gigabyte που εχω σε ενα pc κανει σαν αεροπλανο. Με το κοστος για διαφορα zalman μπεινιλικια πας στη 4850 που χρησιμοποιω στο Htpc και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Αν βοηθαει στην κινηση σηκωνει συζητηση. Εγω ειχα 2600 και βλεπω διαφορα. Μπορει ομως να κατσανε καλυτερα τα timings στον προβολεα. Μπορει να ειναι placebo effect. Who cares:BXVZCBXZ6:

Η 4670 εχουν θεμα θορυβου. Μια gigabyte που εχω σε ενα pc κανει σαν αεροπλανο. Με το κοστος για διαφορα zalman μπεινιλικια πας στη 4850 που χρησιμοποιω στο Htpc και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Χτες πήγα να πάρω μια 4550 στο Πλαίσιο τονίζοντας ότι φτιάχνω HTPC που δεν θα παίξει ποτέ παιχνίδια, και μου είπαν για το HDMI και για καλύτερη ποιότητα video να πάρω την asus EAH4670 που έχει DDR3 512, 128 ΒΙΤ και ειδικό ανεμιστήρα -γράφει στο κουτί 15 βαθμοί C cooler - που είναι πιο αθόρυβος...
λες να πιάστηκα λαλάκας και να έδωσα 35 ευρώ παραπάνω και να έχω και θόρυβο; ;
αν την εγκαταστήσω και ενοχλεί την αλλάζουν μετά;

Η σειρά 4ΧΧΧ εκτός από τον 7.1 LPCM ήχο over HDMI έχει άλλο ένα πλεονέκτημα. Τη δυνατότητα να κάνει hardware decode μέσω DXVA2 σε δύο (2) HD streams ταυτόχρονα. Χρήσιμο σε περιπτώσεις PiP, PaP.

Θεωρητικά έχει και καλύτερο hardware deinterlacing (χρήσιμο για δορυφορικά HD streams που στην πλειοψηφία τους είναι 1080i), αλλά δεν έχω δει κάποιο σχετικό τεστ που να το επιβεβαιώνει.