ATI 3870/3850

Re: ATI 3870/3850 REVIEW

Ναι έχει το ανταπτοράκι (η sapphire hd 3870). Μία ερώτηση καθώς πρώτη φορά αγοράζω ati κάρτα (μια ζωή nvidia από την αρχή). Πήγα στο site της sapphrire να κατεβάσω τους 7.11 catalyst (το cd έχει τους 7.10) και στους οδηγούς πέρα από τους catalyst έχει και αυτούς για κατέβασμα: ATI RADEON™ HD 3800 Windows Vista (32/64-bit)(multilanguage). Τι είναι ακριβώς; Τους χρειάζομαι ή με τους catalyst είμαι εντάξει;

Adaptors

ειχε μεσα dvi->hdmi adaptor?

Ναι.

Συν ένα DVI --> VGA.

Συν τα κλασσικά mini DIN --> component σε 3 RCA, S-Video --> RCA, CrossFire Bridge και 6-pin Power Cable. Μαζί με το CD-ROM και το manual, φυσικά.

Η ερώτησή μου για σύγκριση με την HD 2900XT παραμένει.

H 3780 ειναι απλα καλυτερη και γρηγοροτερη. Επισης πολυ λιγοτερη καταναλωση και θορυβος. Μη το σκεφτεσαι δε θα πας σε καρτα παλιοτερης γενιας με τιποτα...:firstprize:

Last edited:

Παιδια καινουργιος και εγώ. Συγχαρητήρια κάνετε καταπλικτική δουλειά.

Δύο ερωτήσεις και από εμένα....
1. Η 3870 υποστηρίζει 1080p και HDMI 1.3; Αν ναι ΟΚ. Αν όχι ...
2. Υπάρχει κάπoiα άλλη κάρτα για 1080p και HDMI 1.3;

Ευχαριστώ ...
Βασίλης

Ευχαριστώ Δημήτρη για τη γρήγορη απάντηση :grinning-smiley-043

Πάω για αγορά ......

ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ

Χθες βρέθηκε λίγος χρόνος και συγχρονιστήκαμε με τους λοιπούς προκειμένου να δούμε, εν συντομία, κάποια πράγματα μεταξύ των οποίων και την κάρτα.

Λοιπόν, τα πρώτα σχόλια είναι τα εξής:

Με τους drivers 7.11 και τον προβολέα (JVC HD-1) στο HDMI Mode Expanded, η κάρτα παίζει μια χαρά HD υλικό που δοκιμάσαμε.

Με τα πάντα στα default (και από την κάρτα και από τον προβολέα) και με το γνωστό τσίμπημα του Brightness (+2) στο PDVD 7 Ultra η κάρτα περνάει μια χαρά below black και γενικά η εικόνα είναι πάνω-κάτω σωστή (προφανώς περαιτέρω ρυθμίσεις (τύπου Castrouni :p) ʽπαίζουνʼ αλλά σε γενικές γραμμές η εικόνα είναι ΟΚ).

Πχ στη γνωστή σκηνή αναφοράς του Van Helsing, η εικόνα ήταν μια χαρά επίσης χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Δεν υπήρχε παραπάνω χρόνος για περαιτέρω δοκιμές αλλά γενικά το συμπέρασμα ήταν ότι, προφανώς λόγω UVD, η κάρτα αποδίδει σε HD όπως και η 2600 (άριστα δλδ) ενώ και οι 7.11 επίσης είναι μια χαρά (τουλάχιστον στην 3870 – αλλά θεωρώ ότι το ίδιο θα ισχύει και στην 2600) χωρίς κάποιο πρόβλημα (όπως πολλές άλλες εκδόσεις).

Απάντηση: ATI 3870/3850 REVIEW

Τι εννοεις...... "εικονα πανω-κατω σωστη", "ηταν μια χαρα" "θεωρω οτι το ιδιο ΘΑ ισχυει και στην 2600" ? :p:p:p

Τωρα, τωρα....αμεσως :flipout: μολις παραλαβει ο Ρουλης :p

Χρήστο, το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς ™

Τελικα REVIEW θα γινει που λεει κι ο τιτλος του θεματος ?

Αν οχι , καλο ειναι να αλλαχτει σε κατι πιο light, μην μπερδευουμε κι αυτους που μας διαβαζουν....!

Συμφωνώ στην αλλαγή του τίτλου.

Το σκεφτόμουν αλλά δεν νομίζω ότι το είπα στον Τάκη.

Καλό είναι να γίνει.

ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ

Με τους drivers 7.11 και τον προβολέα (JVC HD-1) στο HDMI Mode Expanded, η κάρτα παίζει μια χαρά HD υλικό που δοκιμάσαμε.

Με τα πάντα στα default (και από την κάρτα και από τον προβολέα) και με το γνωστό τσίμπημα του Brightness (+2) στο PDVD 7 Ultra η κάρτα περνάει μια χαρά below black και γενικά η εικόνα είναι πάνω-κάτω σωστή (προφανώς περαιτέρω ρυθμίσεις (τύπου Castrouni :p) ʽπαίζουνʼ αλλά σε γενικές γραμμές η εικόνα είναι ΟΚ).

Δεν υπήρχε παραπάνω χρόνος για περαιτέρω δοκιμές αλλά γενικά το συμπέρασμα ήταν ότι, προφανώς λόγω UVD, η κάρτα αποδίδει σε HD όπως και η 2600 (άριστα δλδ) ενώ και οι 7.11 επίσης είναι μια χαρά (τουλάχιστον στην 3870 – αλλά θεωρώ ότι το ίδιο θα ισχύει και στην 2600) χωρίς κάποιο πρόβλημα (όπως πολλές άλλες εκδόσεις).

:offtopic:
Επειδη εντος εβδομαδας "ερχεται"format k μαλλον θα επιμεινω στα χp pro.....προτεινονται οι 7.11?Εχω μεινει με 7.2 μεχρι τωρα....(με Χ1900χτ)..
Το "τσιμπημα" +2 στο brightness,γινεται μεσα απο το power dvd ή στο control center?

Απάντηση: Re: ATI 3870/3850 REVIEW

:offtopic:
Επειδη εντος εβδομαδας "ερχεται"format k μαλλον θα επιμεινω στα χp pro.....προτεινονται οι 7.11?Εχω μεινει με 7.2 μεχρι τωρα....(με Χ1900χτ)..
Το "τσιμπημα" +2 στο brightness,γινεται μεσα απο το power dvd ή στο control center?

Το "τσιμπημα" ετσι απλα του brightness του powerdvd ειναι επικινδυνο. Εχει περιεργο τροπο στη ρυθμιση και μετατοπιζει ΟΛΗ τη δυναμικη περιοχη του σηματος.

Θα πρεπει να παιξεις αρκετα με αυτο αλλα ΚΑΙ το κοντραστ για να ερθει εκει που πρεπει.

Αυτα εχω διαπιστωσει στο δικο μου σετ !

Σκεφτομαι να χρησιμοποιησω το dve,αναπαραγοντας το κ με mpc k με power dvd,ωστε αναλογα με τον τυπο αρχειου,να εχω σωστες ρυθμισεις κ στα 2 προγραμματα...Αφου οπως λες η ρυθμιση γινεται στο προγραμμα κ οχι sto catalyst...αυτο με βολευει...(Αν κ το 90% απο αυτα που εχω ειναι .mkv κ χρησιμοποιω τον mpc)

Eσυ εχεις xp ακομα ή πηγες σε vista?

Σχετικα με drivers...ποια ειναι η γνωμη σου?(οσον αφορα την below black πληροφορια)

Η δοκιμες που εχω κανει ειναι με xp και 7.10/

Tωρα τελειωσα με τα vista και θα δω κι εκει τι γινεται !