ATI 3870/3850

@spcav

Στο gaming πώς τα πάει? Εννοώ φυσικά στο Crysis (αν θέλουμε να μιλάμε για next-gen gaming) με very high/DX10. Είναι playable το παιχνίδι?
Αλλωστε άψογη αναπαραγωγή HD υλικού (με λιγότερο ή περισσότερο CPU usage) είχαμε και με παλιότερες κάρτες.

Είναι όμως επιτέλους η 3870 η πρώτη all around λύση που περιμένουμε τόσο καιρό?

Ελπιζω να μην υπαρχει προβλημα που απαντω..μεχρι να μας πει κ ο spcav...

Συμφωνα με reviews k ποστς σε διαφορα forum....
Συγκεκριμενα για το crysis,k μαλιστα με very high k dx10,τα βρισκουν,λιγο εως πολυ, σκουρα ακομα κ οι 8800gtx ultra....Αρα δεν νομιζω να εχουμε τετοιες απαιτησεις απο την 3870...

To playable...ειναι σχετικο για τον καθενα.....
Σχετικό;
Στα 100 fps είναι playable; Eίναι.
Στα 80 είναι; Είναι.
Στα 5 είναι; Δεν είναι.

Στα πόσα fps μεταξύ 5 και 80 αρχίζει να γίνεται playable το παιχνίδι;
Τα περισσότερα benchmarks τα έχω δει, γι' αυτό και ρωτάω κάποιον που έστησε μηχάνημα με 3870 να μας πει τι γίνεται. Όχι πόσα fps του έβγαλε, αλλά αν μπορεί να παιχτεί χωρίς να κολλάει το Crysis με very high+DX10.

Οπως για παράδειγμα λέγεται ότι το τάδε reference ΒD το επαιξε τέλεια (δηλαδή ήταν 100% playable) ενώ το δείνα reference HD-DVD κόλλαγε κάθε τρεις και λίγο (=δεν ήταν playable). Δεν ξέρω αν έγινα σαφής...

Τώρα πρόσεξα στο link που έδωσες το εξής:
We found that around 25 fps in our timedemo was sufficient enough to obtain a playable frame rate through the game.

Last edited:
Απάντηση: Re: ATI 3870/3850

Οκ....
Aρα βαζω 7,10 κ εγω...κ βλεπουμε.....
Ευχαριστω....:ernaehrung004:

Με vista και 7.11 εχθες που το ειδα στο theatertek δεν ηταν και πολυ σωστα τα πραγματα. Στο κοντραστ, το brightness ηρθε κανονικα.
Θα το δω και στο powerdvd αλλα πιστευω οτι κι εκει το ιδιο θα ειναι.
Θα επανελθω ....

Απάντηση: Re: ATI 3870/3850

Τα περισσότερα benchmarks τα έχω δει, γι' αυτό και ρωτάω κάποιον που έστησε μηχάνημα με 3870 να μας πει τι γίνεται. Όχι πόσα fps του έβγαλε, αλλά αν μπορεί να παιχτεί χωρίς να κολλάει το Crysis με very high+DX10.

Στη δική μου περίπτωση με CPU C2D 6400 overclocked στα 2.66 με Sapphire HD 3870 σε 1280x720 (σε XP) ούτε σε high δεν είναι playable.
Το ανώτερο που μπορώ να βάλω είναι όλα στο medium και 3-4 μόνο σε high.

:bigcry:

To οριο είναι τα 30 αν πέφτεις κάτω απο αυτα αρχίζουν τα σπασίματα. Για Crysis όπως έχω ξαναγράψει δεν υπάρχει αρκετά καλή vga, ουτε SLI με 2 8800gtx δεν είναι αρκετο για να τα έχεις ολα full. Για να έχεις καλές επιδόσεις θες μια 8800 gt(x) ή μια 2900

Την 3870Χ2 θελω να παρω και γω αλλα ποια να παρω αυτη με τα 2 dvi η αυτη με τα 4????? Δεν θα βαλω πολλες οθονες μονο μια την DELL 2407WFP που εχω και ισως την συνδεσω με την plasma που εχω μεσω hdmi:BDBDG54:

Υ.Γ. Δεν την θελω για παιχνιδια δεν παιζω παιχνιδια καθολου!!!

Αγα[ητοί φίλοι,
έχω την τηλεόραση μου (SONY KDL-46X3500) συνδεμένη στο PC μου με καλώδιο HDMI 1.3 (στην κάρτα ASUS 7950 GT) και παίζει αρκετά καλά για αναπαραγωγή περιεχομένου High Definition κάθε προέλευσης.

Με ενδιάφέρει η αντικατάσταση της κάρτας με μιά ATI 3870/3850 με στόχο την πιθανή βέλτιστη χρωματική ποιότητα.
Θά ήθελα διευκρινήσεις από όποιο έχει πληροφόρηση σχετικά με αυτό, και πιο συγκεκριμένα :
1) Άν οι κάρτες έχουν έξοδο HDMI 1.3
2) Άν υποστηρίζουν το νέο χρωματικό πρωτόκολο xvcolor

και ότι άλλο σχετίζεται και μπορεί να συμβάλει για βέλτιστη χρωματική ποιότητα.

Ζητάω την πολύτιμη γνώση κάθε έμπειρου Φίλου.

Δεν υπάρχει κάρτα για υπολογιστή σήμερα με HDMI 1.3, ούτε από την ΑΤΙ ούτε από την NVidia. Όλες είναι 1.2 το πολύ.

Το πλεονέκτημα του 1.3 είναι το ότι μπορεί να μεταφέρει τα νέα φορμά ήχου "υψηλής ανάλυσης". Το x.v.color δεν θα το βρεις πουθενά να υποστηρίζεται, γιατί είναι κάτι σχετικό μόνο με σόνυ συσκευές, και το μόνο υλικό που το υποστηρίζει είναι κλιπάκια από βιντεοκάμερες της σόνυ που το υποστηρίζουν. Αν δεν υπάρξει περιεχόμενο, δεν νομίζω να το βρεις να υποστηρίζεται από πι-σι....

Δεν υπάρχει κάρτα για υπολογιστή σήμερα με HDMI 1.3, ούτε από την ΑΤΙ ούτε από την NVidia. Όλες είναι 1.2 το πολύ.

Το πλεονέκτημα του 1.3 είναι το ότι μπορεί να μεταφέρει τα νέα φορμά ήχου "υψηλής ανάλυσης". Το x.v.color δεν θα το βρεις πουθενά να υποστηρίζεται, γιατί είναι κάτι σχετικό μόνο με σόνυ συσκευές, και το μόνο υλικό που το υποστηρίζει είναι κλιπάκια από βιντεοκάμερες της σόνυ που το υποστηρίζουν. Αν δεν υπάρξει περιεχόμενο, δεν νομίζω να το βρεις να υποστηρίζεται από πι-σι....

Ευχαριστώ φίλε petasis. Πάντως υποθέτω ότι αυτό που μας δίδουν οι σημερινές κάρτες πρέπει να είναι 10 Bit ανα χρώμα όταν επιλέχουμε από το μενού της ποιότητα χρώματος πολύ υψηλή (32 Βιτ / 3 χρώματα = 10,666).

Είναι σωστός ο υπολογισμός μου ?

ακριβώς και δουλεύουν μέσω αντάπτορα, dvi>hdmi-bye-

Ευχαριστώ φίλε petasis. Πάντως υποθέτω ότι αυτό που μας δίδουν οι σημερινές κάρτες πρέπει να είναι 10 Bit ανα χρώμα όταν επιλέχουμε από το μενού της ποιότητα χρώματος πολύ υψηλή (32 Βιτ / 3 χρώματα = 10,666).

Είναι σωστός ο υπολογισμός μου ?

Για την ακρίβεια είναι 8bit / χρώμα. Τα υπόλοιπα 8 bits μεταφέρουν non-color data (αν μεταφέρουν..).

Είναι 8 μπιτ ανά χρώμα (3χ8=24 μπιτς). Τα υπόλοιπα 8 μπιτς είναι ένα επιπλέον χρώμα, το "κανάλι άλφα" που είναι η "διαφάνεια" του χρώματος.

με την 3850 και τους catalyst 8.1 σε winXP υπαρχει μεγαλο προβλημα σε clone mode που οταν παιζεις Bluray/hd-dvd κανει restart το PC. Ψαχνοντας βρηκα οτι η ATI αναφερει οτι οντως υπαρχει προβλημα που προκαλει instability (=restart) οταν λεει αλλαξεις αναλυση την ωρα που παιζεις Bluray/hd-dvd και προτεινει να σταματησεις την αναπαραγωγη αν θες να αλλαξεις αναλυση και να συνεχισεις μετα. Εμενα παντως το κανει και χωρις να αλλαξω αναλυση.... Αντιθετα οταν παιξω μονο με τον προβολεα σαν Primary οθονη χωρις δευτερη παει μια χαρα. Παντως εγω αυτο το προβλημα το βρισκω αρκετα χοντρο...

Επισης ναι μεν αθορυβη η καρτα αλλα πιανει 90+ βαθμους και σε παιχνιδια μου εχει crashαρει αρκετες φορες, υποθετω λογο θερμοκρασιας. Τωρα εβαλα το ανεμιστηρι στο 50% μεσω rivatuner και προς το παρον δεν εχει crashαρει ακομα...ο χρονος θα δειξει.
Τελος, εχω παρατηρισει προβληαμτακια στην αναπαραγωγη μερικων HD αρχειων....δηλαδη τρεμουλιασματα κλπ (οχι σε bluray/hd-dvd).

Πριν ειχα μια 7950GT και μπορει να μην ειχε 100% hardware acceleration (οπως το UVD) αλλα δεδομενου οτι εχω δυνατο επεξεργαστη (Ε6600 στα 3.4GHz) επαιζε μια χαρα bluray/hd-dvd με max 30% cpu και χωρις κανενα απο τα παραπανω προβληματα, αρα νιωθω οτι εν μερει υποβαθμιστηκα :( Κατι πρεπει να γινει με τους drivers της ATI...