ATI 4000 SERIES

Εχω την αίσθηση ότι λογικά κατι δεν πάει καλά στην συνεργασία με τον Denon και ''μπλοκάρει'' το πράγμα.

Είδωμεν...

Κάτω από 160 δεν βγαίνω αφεντικό.

EDIT
looooool @ Ντίμης (με πρόλαβε) :p (αλλα η προσφορα ηταν μονο για τον Κούλη)

Last edited:
Τελικά λέω να μην έρθω στα γενέθλια του avclub μιας και με κάλεσε το Χριστινάκι (Κωλέτσα βρε) ως guest star για την παρουσίαση του hit ‛6η αίσθηση’ :p

Λοιπόν, είχα δίκιο:

Το πρόβλημα δεν ήταν drivers, format κλπ αλλά το ‛κλείδωμα’ με τον Denon (τώρα αν αυτό είναι θέμα bios, driver, firmware denon, δεν ξέμε – με την G35 / 8200 πάντως έπαιζε ΟΚ).

Αφού δοκίμασα πρώτα σύνδεση με την TV και είδα ότι παίζει κανονικά (stereo βέβαια), σκέφτηκα το επόμενο βήμα: Lumagen.

Έστειλα δλδ το σήμα πρώτα στον Lumagen και μετά στον Denon. Ρύθμισα και το HDMI / EDID του Lumagen να ‛βγάζει’ τον ίδιο τον Lumagen και όχι την συσκευή εξόδου (Denon) και βουαλά, δούλεψε κανονικά ο ήχος LPCM 7.1! Υπάρχουν βέβαια κάποια θέματα / ρυθμίσεις που θέλουν προσοχή αλλά γενικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Δοκιμές για την ποιότητα ήχου δεν πρόλαβα να κάνω (είχε πάει και 1 η ώρα).

Έπαιξα όμως λίγο με την εικόνα και χοντρικά δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Με ρύθμιση brightness από την ΑΤΙ περνάει BB ενώ κλειδώνει κανονικά και στα 24. Κάποιες κλασικές σκηνές που είδα μου φάνηκαν μια χαρά.

Τσέκαρα επίσης λίγο το Dynamic Contrast και μου φαίνεται ότι ίσως έχει κάποιο ενδιαφέρον. Σίγουρα κάνει κάποια δουλειά και σίγουρα εκ πρώτοις δημιουργεί μία αίσθηση μεγαλύτερου contrast. Θέλει όμως ψάξιμο (μιας και φαίνεται να έχει και ρυθμιστικό ‛έντασης’ το οποίο όμως δεν έπαιζε).

Αυτά προς το παρόν.

Χαρά στο κουράγιο σου.
Φαίνεται να μπαίνουν σε μια σειρά τα πράγματα.

Για να δούμε.

(Φτου πάλι έξοδα).

Με το "Ξενων" εννοεις των πελατακίων σου, ε; :p

Ωραια νέα! Ηρθε η ωρα ενος καλου A/V για τον "γυάλινο πύργο"! :p

Όσα smilies και να βάλεις, η χολή σου στάζει και τρυπάει το πάτωμα σαν το αίμα του Alien TM :p

Απάντηση: Re: ATI 4000 SERIES

Όσα smilies και να βάλεις, η χολή σου στάζει και τρυπάει το πάτωμα σαν το αίμα του Alien TM :p

Γιατί το λες αυτό;

alien1.jpg

Eπειδη βλεπω οτι για εναν παλιοενισχυτη και μαλιστα -αποτυχημενο να οδηγησει μεσω ΑΤΙ -....μπορει δυο καλοι φιλοι να παρεξηγηθουν και να αρχισει ενα φλειμ ανευ προηγουμενου......θα Θυσιαστω και θα παρω εγω τον ενισχυτη οσο οσο......

αρκει να μην χαλασετε την σχεση σας.:grinning-smiley-043

Αδέλφια η ρύθμιση του Dynamic Black απο που γίνεται στο CCC;

Αφορά συγκεκριμένες σειρές καρτών της ATI;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Re: Απάντηση: ATI 4000 SERIES

Αδέλφια η ρύθμιση του Dynamic Black απο που γίνεται στο CCC;

Αφορά συγκεκριμένες σειρές καρτών της ATI;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Dynamic Contrast λεγεται.

Βρισκεται στο menu Avivo.

Θεωρητικά αφορα την σειρά 4000 και όχι τις προηγούμενες (καθώς είναι feature του uvd 2 (hardware δλδ)) αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση να είναι απλώς software και να παίζει (κανονικά ή με κανένα hackακι) και σε προηγούμενες σειρές.

Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Σε Vista SP1 με CCC 8.6 και κάρτα την 2400pro δεν εμφανίζεται.