ATI 4000 SERIES

Re: Απάντηση: Re: ATI 4000 SERIES

..και;;;; "Ξυρίζει" ακομα; :D
Ε κατά τις 2 το βράδυ που το δοκίμασα, δεν ανέβασα και πολύ τα db.

Πάντως, μιας και το λες, παρατήρησα μεγάλη διαφορα στο ''ξυρισμα'' μεταξύ των pioneer και των b&w. Τεσπα, θα δω / OT

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATI 4000 SERIES

Ε κατά τις 2 το βράδυ που το δοκίμασα, δεν ανέβασα και πολύ τα db.

Πάντως, μιας και το λες, παρατήρησα μεγάλη διαφορα στο ''ξυρισμα'' μεταξύ των pioneer και των b&w. Τεσπα, θα δω / OT

Εσενα σου χρωσταω μια ακροαση . Δεν το εχω ξεχασει....-bye-

Βρε 2/3 του τρίου λ/ν-ης, τα υφιστάμενα surround back ειναι τα b&w fpm(ή κάπως έτσι)2.

Χρηστο, μολις βρεθει λιγος χρονος (και δυναμη για να ακουσω κατι καλυτερο από το δικό μου :p), θα κανονίσουμε.

Α! Αυτά τα B&W λες;

Κι εγώ που νόμιζα ότι παρήγγειλες τίποτα Ναυτίλους για μπροστά..

Συγκρίνεις τα surround back σου με τα surround? Καμία σχέση.. Εντελώς άλλα ηχεία.. Και εντελώς διαφορετική τοποθέτηση, οπότε δύσκολο να συγκρίνεις..

Α! Αυτά τα B&W λες;

Κι εγώ που νόμιζα ότι παρήγγειλες τίποτα Ναυτίλους για μπροστά..

Συγκρίνεις τα surround back σου με τα surround? Καμία σχέση.. Εντελώς άλλα ηχεία.. Και εντελώς διαφορετική τοποθέτηση, οπότε δύσκολο να συγκρίνεις..
Ναι βρε, λες να μην το ξερω; Σαν ''αισθηση'' - ''αποτελεσμα'' το λεω.

Απλως συνειδητοποιησα την τραγικη διαφορα στις υψηλες (που με εβαλε σε σκεψεις για τον τελικο - pioneer vs denon- b&w).

Last edited:
Καλημέρα. Να εκφράσω και εγώ μία απορία για την 4850. Μέσω HDMI στον Denon 4306 με τους 8.7 catalyst & με τους 2.03 Realtek βγάζει μόνο στερεοφωνικό ήχο. Υπάρχει κάποια λύση για να πάρω LPCM ? Σας Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: ATI 4000 SERIES

Καλημέρα. Να εκφράσω και εγώ μία απορία για την 4850. Μέσω HDMI στον Denon 4306 με τους 8.7 catalyst & με τους 2.03 Realtek βγάζει μόνο στερεοφωνικό ήχο. Υπάρχει κάποια λύση για να πάρω LPCM ? Σας Ευχαριστώ
Το γράφουμε λίγα post πιο πάνω:
Λυθηκε και το θεμα του ηχου με τους Denon (τουλαχιστον με τους 3808-4308 που γνωριζω): Απλως πρεπει να χρησιμοποιειται η HDMI εισοδος Νο.4!

Go figure (but it works)!

Α, δεν το πρόσεξα ότι ελεγες 3806.

Υποθέτω ότι δέχεται 7.1 LPCM (αλλιως προφανώς θα πάρεις μόνο stereo).

Τσεκαρε το και βάλε και το τελευταίο firm στον Denon.

Με την εμπειρία από τους -08, θα τσέκαρα επίσης και όλα τα HDMI in.

Επίσης:

Στους -08 με τους Realtek θα έπρεπε να σου βγαζει μήνυμα ''not connectet'' (ουτε stereo δεν πρεπει να παίζει).

Τσεκαρε μην εχεις βάλεις τους ATI HDMI. Αν ναι, βγάλε τους και βάλε της Realtek (εννοείται την έκδοση που λεει ATI HDMI) τελευταίο σε σειρα (αφου έχεις βάλει πχ τον ΑΤΙ VGA - το λέω μπας και βάζει κι αυτός τίποτα από ήχο).

Απάντηση: Re: ATI 4000 SERIES

Α, δεν το πρόσεξα ότι ελεγες 3806.

Υποθέτω ότι δέχεται 7.1 LPCM (αλλιως προφανώς θα πάρεις μόνο stereo).

Τσεκαρε το και βάλε και το τελευταίο firm στον Denon.

Με την εμπειρία από τους -08, θα τσέκαρα επίσης και όλα τα HDMI in.

Επίσης:

Στους -08 με τους Realtek θα έπρεπε να σου βγαζει μήνυμα ''not connectet'' (ουτε stereo δεν πρεπει να παίζει).

Τσεκαρε μην εχεις βάλεις τους ATI HDMI. Αν ναι, βγάλε τους και βάλε της Realtek (εννοείται την έκδοση που λεει ATI HDMI) τελευταίο σε σειρα (αφου έχεις βάλει πχ τον ΑΤΙ VGA - το λέω μπας και βάζει κι αυτός τίποτα από ήχο).

A)Δέχεται LPCM 7.1
B)Ξέρει κανείς ποιό είναι το τελευταίο firmware ( το 6.0.0.2 έχω εγώ)
Γ) Ο.Κ Θα τα τσεκάρω όλα
Ευχαριστώ

Οι μικρες της σειρας.. 4650 (που με ενδιαφερει ) , 4670 τι λενε ? Αξιζουν ?Εχουν αναφερθει προβληματα πχ με τους drivers κλπ ? Οσο αφορα την ποιοτητα εικονας η αλλα χαρακτηριστικα που σχετιζονται με αυτη (η και με τον ηχο )εχουν να προσφερουν κατι περισσοτερο απο τις 3χχχ η δεν υπαρχουν διαφορες ?
Για καποιον που δεν παιζει καθολου games ποια θα ηταν η καλυτερη αγορα ?

Το native hdmi προσφερει κατι παραπανω απο το dvi που εχουν οι υπολοιπες καρτες ?

Και τελος απο τις διαφορες υλοποιησεις (της 4650 ) υπαρχει καποια που να υπερτερει απο τις αλλες ? Σε εικονα , σε θεμα ψυξης κλπ.

Εκτός φυσικά από τα παιγνίδια, η σειρά 48χχ όχι απλώς μπορεί αλλά και πρέπει να αγνοείται από χρήστες που απλώς αναπαράγουν εικόνα- όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται το τέστ:

http://www.silentpcreview.com/article851-page6.html

Κατά 30 βαττ αυξημένη κατανάλωση idle! Είναι μεγάλο κρίμα να δίνεις μάχη (και χρήμα) για το τελευταίο db θορύβου και με μια κάρτα να γυρίζεις στην εποχή του prescott.

Από την άποψη της αποδοτικής χρήσης ενέργειας ανήκει στη λίθινη εποχή.

Οι 4670 δείχνει καλύτερη περίπτωση, ενεργειακά καλύτερη από την 3650 (περίπου -12 βαττ) και με λιγότερη χρήση CPU. Ελαφρώς οικονομικότερη σε κατανάλωση και ισάξια με την 3850:

http://www.silentpcreview.com/article873-page5.html

Καλά ως εδώ, αλλά πολλές λεπτομέρειες για την αναπαραγωγή HD δεν βλέπω στα τέστ. Πιο πολύ "παίζει χωρίς εμφανή προβλήματα ή όχι" μου φαίνεται ότι είναι το κριτήριο.

Συνάδελφοι τι λένε οι εμπειρίες σας, με τον τελικό κριτή (τα ματάκια μας)?

Τι διαφορές έχετε δει π.χ μεταξύ 3650 και 3850? Ή με τις ακόμα πιο οικονομικές 3450 και 8500GT (nVidia)?

Χαιρετισμούς σε όλους και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες
Κωνσταντίνος

Συνάδελφοι διευκρίνιση: Έχω διαβάσει τα σχετικά με τη συμπεριφορά και τα προβλήματα των διαφόρων καρτών. Συγκριτικά μεταξύ τους θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας.

Δηλ. αν είναι να έχω "σπασιματάκια" με π.χ μια 3450 και περίπου τα ίδια με μια 3850, παίρνω την πρώτη που είναι και φθηνότερη.

Ευχαριστώ
Κωνσταντίνος