ATI 4000 SERIES

Συνάδελφοι διευκρίνιση: Έχω διαβάσει τα σχετικά με τη συμπεριφορά και τα προβλήματα των διαφόρων καρτών. Συγκριτικά μεταξύ τους θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας.

Δηλ. αν είναι να έχω "σπασιματάκια" με π.χ μια 3450 και περίπου τα ίδια με μια 3850, παίρνω την πρώτη που είναι και φθηνότερη.

Ευχαριστώ
Κωνσταντίνος

Συνήθως αυτό συμβαίνει, αν αναφέρεσαι σε gaming χρήση, καθώς οι καινούριες γενιές μιας κάρτας απλά προσ8έτουν νέα πράγματα και όχι ταχύτητα. Έτσι πχ η "ολοκαινουρια|" 9600GT που έχω στο laptop μου με 512DDR3 VRAM, στο 3DMark βγαζει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΜΙΣΑ points από την 8800GT ενός χρόνου, πάλι με την ίδια μνήμη, που έχω στο HTPC.

Αν αναφέρεσαι σε αποκωδικοποίηση HD, μπορεί να υφίσταται βελτίωση, αλλά αυτό 8α στο πει σίγουρα κάποιος που τις είχε και τις 2..

Έπεσες και στην περίπτωση που η 9600 είναι πρακτικά μια κουτσουρεμένη 8800 (έχει τα μισά shaders) νε νέο περιτύλιγμα.

Πάντως είναι άδικο να συγκρίνεις κάρτες laptop με desktop, των desktop είναι πάντα γρηγορότερες (ακόμα και στα ίδια ονομαστικά μοντέλα).

Δεν υπαρχει θεμα κουτσουρεματος... οι καρτες της nvidia εχουν τα SPUs σε blocks των 16, αφαιρωντας ή προσθετοντας παραγεται διαφορετικο ( ταχυτερο ή αργοτερο ) chip.. 9600gt 64 spus, 8800gt 112, 8800gts 512 128 κλπ.

Συνήθως αυτό συμβαίνει, αν αναφέρεσαι σε gaming χρήση, καθώς οι καινούριες γενιές μιας κάρτας απλά προσ8έτουν νέα πράγματα και όχι ταχύτητα. Έτσι πχ η "ολοκαινουρια|" 9600GT που έχω στο laptop μου με 512DDR3 VRAM, στο 3DMark βγαζει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΜΙΣΑ points από την 8800GT ενός χρόνου, πάλι με την ίδια μνήμη, που έχω στο HTPC.

Αν αναφέρεσαι σε αποκωδικοποίηση HD, μπορεί να υφίσταται βελτίωση, αλλά αυτό 8α στο πει σίγουρα κάποιος που τις είχε και τις 2..
Ακύρη η σύγκριση, όπως ανέφεραν και οι φίλοι παραπάνω...

Έπεσες θύμα του marketing... ;)

Ακύρη η σύγκριση, όπως ανέφεραν και οι φίλοι παραπάνω...

Έπεσες θύμα του marketing... ;)

Δεν έπεσα θύμα, ήξερα καλά τι έκανα, ένα πείραμα για να σιγουρευτώ έκανα -bye-

Το laptop το χρησιμοποιώ για πολύ συγκεκριμένα πράγματα, η ταχύτητα των 3d games μου είναι αδιάφορη. :guitarist:

Επαναφέρω, για να ζητήσω μια βοήθεια.

Πρόκειται να μου αλλάξουν (από εγγύηση) μια GF 8600GT στα 512ΜΒ. Λέω να πάω σε ΑΤΙ.

Δε θέλω να δώσω χρήματα παραπάνω, και μια επιλογή είναι η HD4650 επίσης στα 512.

Βέβαια μπορώ να ζητήσω ξανά την Nvidia.

Τι λέτε?

Χρήση απλή υπολογιστή (άντε και κανένα strategy).

Επαναφέρω, για να ζητήσω μια βοήθεια.

Πρόκειται να μου αλλάξουν (από εγγύηση) μια GF 8600GT στα 512ΜΒ. Λέω να πάω σε ΑΤΙ.

Δε θέλω να δώσω χρήματα παραπάνω, και μια επιλογή είναι η HD4650 επίσης στα 512.

Βέβαια μπορώ να ζητήσω ξανά την Nvidia.

Τι λέτε?

Χρήση απλή υπολογιστή (άντε και κανένα strategy).

4670 με κάτω από 10 ευρώ παραπάνω. Χρονισμένη πιο γρήγορα από την 4650. Κατ´εμέ και τα τεστ αξίζει.

Τελικά προτίμησα την ΑΤΙ. Τόσα καλά άκουγα κατά καιρούς.

Άλλο ένα κάστρο της Nvidia έπεσε.:flipout:

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!:a0210:

καλησπέρα,μόλις απέκτησα κι εγω μια 4850 asus για το HTPC που ελπίζω να τελιώσω μέχρι τις γιορτές.Στο συστημα θα μπεί ένας Core2duo και 2GB μνημης με vista 32bit.

εχω εδω και ενα μηνα την 4850 και ειναι εκπληκτικη, εχω την εκδοση της MSI και το μονο παραπονο που εχω ειναι η "φασαρια" που κανει το ανεμηστηρακι της. γιατι ολο το PC ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αθορηβο, και δεν γινεται να κανει η καρτα τη μονη φασαρια μολις βαραινει απο παιχνιδι επειδη ανεβαζει στροφες.
ειπα να δοκιμασω τα ορια της, και εβαλα το Fallout 3 stin TV se full analisi HD 1920x1080 Ola full Antiallizing / V Sync / ktl ktl kai to paixnidi den exane frames !!!! apisteuto. H karta einai oneiriki! WE LOVE THE HDMI.
voithaei profanos kai oti exo 3.0Ghz intel Core 2 Duo kai 4 Gb ram distixos vriskei ta 3.5 gb.

και το μονο παραπονο που εχω ειναι η "φασαρια" που κανει το ανεμηστηρακι της. γιατι ολο το PC ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αθορηβο, και δεν γινεται να κανει η καρτα τη μονη φασαρια μολις βαραινει απο παιχνιδι επειδη ανεβαζει στροφες.
παντως οι στροφες στο ανεμιστηρακι ρυθμιζονται απο menu της καρτας
υπαρχουν ομως και αλλοι τροποι παμφθηνοι να τις κοψεις στροφες

παντως οι στροφες στο ανεμιστηρακι ρυθμιζονται απο menu της καρτας
υπαρχουν ομως και αλλοι τροποι παμφθηνοι να τις κοψεις στροφες

Συνάδελφοι προσοχή με το "κόψιμο" στροφών, οι γρήγορες κάρτες κατ/λώνουν μέχρι και 200 βαττ!! Είναι πολύ εύκολο να την πάρεις στο χέρι από υπερθέρμανση, ειδικά το καλοκαίρι.

Σε καμμία περίπτωση η ψυκτική λύση δεν πρέπει να είναι υποδεέστερη (σε βαθμούς C/Watt) από αυτή του κατ/τή.