ATI 4550 Silent σε HTPC - σουπερ λυση

A! Οπα! Αυτο το δοκιμασα - λειτουργησα και τις τρεις εξοδους: VGA. HDMI και DVI. Λειτουργει μια χαρα και μπορεις να επιλεξεις ποιες 2 (ανα πασα στιγμη) εξοδους θες σε λειτουργια.

Απλα πρεπει να μπεις στο ATI control panel και να επιλεξεις. Ισως να γινεται και με ΑΤΙ hotkey - δεν ειμαι σιγουρος.

Το μονο περιεργο ειναι οτι παλαιοτερα το control panel της ATI ανεφερε ξεχωριστα στο drop-down menu τις οθονες. Πλεον, σε mirror mode, τις αναφερει σαν ζευγος. Τες πα, μη σας μπερδευω...

Οσο για τα DXVA, παιδες, οπως γραφτηκε και παραπανω... μεχρις ενος οριου τα settings, να δουμε και καμια ταινια, αντι κλικ κλικ κλικ και το βραδυ σπιτι! Ας κανει ο,τι θελει το Vista.... αφου "παιζει", το αφηνω...

:BXVZCBXZ6:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ATI 4550 Silent σε HTPC - σουπερ

Πώ πώ, αρχές "αλτσχάϊμερ" ή "χ#σ# μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι το λένε αυτό"???? Γκιατρέ μου πως το βλέπεις την βγάζω λίγο ακόμα? :flipout:
Φίλε μου από το πρωί έκανα εγχείρηση σε δυό Pc, έκανα μιά εγκατάσταση XP, μια Vista και μια Ubuntu 8.10, όλες με εγκατάσταση drivers, internet updates και "βασικά" προγράμματα, και κόντεψα να κόψω φλέβες με ένα "καθίκι" 2003 server, που δεν εννοούσε με τίποτα να με αφήσει να αντιγράψω κάποια αρχεία σ' ένα φάκελo του (κοινόχρηστο και με καθορισμένα permissions), έχοντας μπεί κανονικά στο domain από κάποιον client με XP !!! Άσε που μέχρι ...χτές πρέπει να αποτελειώσω ανάσυρση αρχείων από ένα χτυπημένο δίσκο φορητού, να κάνω backup αρχείων και mail από κάποιον σταθερό κεραυνοβολημένο από ιό, να τους ρίξω format και όλη τη γνωστή συνέχεια, ενώ τηλεφωνικώς λύνω τα προβλήματα σύνδεσης ενός φορητού με data projector, μπάς και γίνει μια ρημάδα παρουσίαση...
Τι να πρωτοθυμηθεί το ρημάδι, χειμώνα-καλοκαίρι το ίδιο!!!
Και κατά τις 11-12 το βράδι που θα ανάψω προβολέα κ HTPC, θα πρέπει να ξανακάνω ρυθμίσεις??? Όχι άλλο ρε γμτ μου, δεν αντέχω, θέλω να χαζέψω λίγο καμμιά ταινία, να ξεκουραστώ και λίγο...
Ακολουθεί shut down και κατά τις 7 το πρωί επανεκκίνηση (στα Ελληνικά reboot).
Καλημέρα μας και φτού κι απ' την αρχή -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

απλα οταν το ενεργοποιησεις αυτο...το χεσε μεσα.....θα ζεσταθει και η καρτουλα,θα ανεβασεις και στροφες το ανεμιστηρ και τοτε μπορει να ειναι φασαριοζικη.
σε καθε αλλη περιπτωση το ζορι τραβαει η cpu και η καρτουλα ....αραλικι:flipout:

καλα ξεμπερδεματα και υπομονη και αμα το καταφερεις καποια στιγμη ...μην μας ξεχασεις-bye-

υ.γ βασικα προτεινεται για συστηματα με σχετικα αδυναμη cpu+"βαριες+ματροσκες"

Last edited:
Μην αγοραζετε κατι τωρα... η nvidia ανακοινωσε μειωση τιμων στα GTX260 κατα 100 δολαρια και ακολουθησε το ιδιο και η ΑΤΙ για τις 4870...
πλεον οι κορυφεες καρτες θα κυμαινονται στα 199δολαρια αντι 299 οποτε θα παρει η κατρακυλα και ολες τις μικροτερες μεσα στα χριστουγεννα και στην χωρα μας...

Μην αγοραζετε κατι τωρα... η nvidia ανακοινωσε μειωση τιμων στα GTX260 κατα 100 δολαρια και ακολουθησε το ιδιο και η ΑΤΙ για τις 4870...
πλεον οι κορυφεες καρτες θα κυμαινονται στα 199δολαρια αντι 299 οποτε θα παρει η κατρακυλα και ολες τις μικροτερες μεσα στα χριστουγεννα και στην χωρα μας...
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση ! -bye-

Αν ειναι ετσι θα περιμενω μεσα στις γιορτες που θα πεσουν οι τιμες να παρω καμια 4850 για να παιζω αξιοπρεπως και καποια παιχνιδακια στο PC εκτος απο το να βλεπω ταινίες...

Υπαρχει καμια 4850 με τρεις εξόδους εικόνας?

Αγαπητοι συναδελφοι, (προφανως δεν ειμαι φυτευτος απο την ΑΤΙ), αλλα πρεπει να ενημερωσω οτι μολις παρελαβα και εγκατεστησα τη νεα Gigabyte ATI 4550, με τα εξης καλα:

- παθητικη ψυξη - ειναι εντελως αθορυβη
- HDMI out
- DVI out
- VGA out

Παιδες κοστιζει περι τα 50 ουρια και εχει τη γνωστη ποιοτητα ΑΤΙ στο video (αντικατεστησα μια 9600GT με συγκριτικα χειροτερη εικονα video και τρελο θορυβο απο ανεμιστηρακι).

Τεσταρισμενη - προτεινεται για χρηση σε HTPC. Φυσικα μη ξεχνατε οτι αυτες οι καρτες θελουν καποιο ανεμιστηρακι κουτιου - μη τα ξηλωσετε ολα γιατι θα γινει μπριζολα...

Επισης, δινει ηχο απο HDMI, αλλα καταφερα μονο Stereo - κατι παιζει με drivers κλπ. Δε μπορω να μπλεξω τωρα, εχω καλωδιακι οπτικο, οποτε ολα καλα. Εαν καποιος ενδιαφερεται και για ηχο (DD, DTS) ισως και να γινεται...

Εικονα:
http://www.giga-byte.com/FileList/Image/vga_productimage_gv-r455d3-512i_big.jpg

Να σε ρωτήσω, παρατήρησες καθόλου θερμοκρασίες λειτουργίας της κάρτας?

Με τη θερμοκρασια δωματιου των ημερων (χωρις πολλυ καλοριφερ) ειναι σταθερα 56-57 κελσιου - απο το ATI control panel.

Με ταινια (παιχνιδια δεν εχω βαλει) παει στα 60-61.

Στο website αναφερει ως max operating temperature τα 90-100 κελσιου (μαλλον υπερβαλλουν εκει, σιγα μη δεν αρχιζει να καιγεται).

Το καλοκαιρι να δουμε τι θα γινει - ισως βαλω ενα εσωτερικο ανεμιστηρακι του κουτιου να "κοιταει" την καρτα.

μάλιστα... ευχαριστώ.
Οι θερμοκρασίες είναι παρόμοιες αν όχι ίδιες με την 8500GT μου (επίσης fanless της gigabyte). Και εμένα δεν μου άρεσαν, και στερέωσα πάνω της έναν 8ρη αθόρυβο με χαμηλές στροφές... fanless σου λέει μετά... :slapface:

Fanless ναι, αλλα οχι για καυσωνα! Στα 36αρια του καλοκαιριου, και στον AV/ τελικο μου ειχα βαλει....ανεμιστηρα.... 40 εκατοστων (δωματιου)!!!

Σιγα μωρε, τι θα γινει? Θα καει? Δε νομιζω... θα αρχισει να εχει ισως προειδοποιητικα σπασιματα και τοτε θα κανω κατι. Ουτως ή αλλως κατι θα συμβει και μεσα σε 3 χρονια θα θελει αντικατασταση...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ATI 4550 Silent σε HTPC - σου

απλα οταν το ενεργοποιησεις αυτο...το χεσε μεσα.....θα ζεσταθει και η καρτουλα,θα ανεβασεις και στροφες το ανεμιστηρ και τοτε μπορει να ειναι φασαριοζικη.
σε καθε αλλη περιπτωση το ζορι τραβαει η cpu και η καρτουλα ....αραλικι:flipout:

καλα ξεμπερδεματα και υπομονη και αμα το καταφερεις καποια στιγμη ...μην μας ξεχασεις-bye-

υ.γ βασικα προτεινεται για συστηματα με σχετικα αδυναμη cpu+"βαριες+ματροσκες"

Φίλε Κώστα καλησπέρα, με προβλημάτισες...
Με ρυθμίσεις από τους οδηγούς του φόρουμ, αλλά και τελικές βελτιώσεις-τελειοποιήσεις made by Δημήτρης Δημητρακούδης (πολλά :grinning-smiley-043 ), που θα κυκλοφορήσουν όπου νάναι (περισσότερες λεπτομέρειες μόνον απ' τον ίδιο!), κατά την διάρκεια αναπαραγωγής mkv 1080ρ/24fps, έχω χρήση cpu 2%-7%, η δε καρτούλα ούτε φωνάζει, ούτε διαμαρτύρεται!!! (Το τσέ πέ ού (!!!) είναι ο ...ταπεινός 7200 overclocked στα 2,85 GHz με την μαμίσια ψύξη), (το ...Ιταλικό μου σου άρεσε??? :BDGBGDB55:).
Λές αυτό το (πως το είπες ρε γμτ μου), dxva/dxha, ή χ#σ# μέσα όπως το είπα εγώ, λες να είναι ενεργοποιημένο??? :flipout:

Πάντα φιλικά (και περιπαικτικά φυσικά!)
Γιώργος Δενδρόπουλος.

κατα 99,9% ειναι ενεργο,αφηνω μονο μια περιπτωση να μας κοροιδευει ο σε πε ου και να λουφαρει την μικρη του αδελφη τσέ πέ ού.

:flipout:

-bye-

Φίλε μου όλα καλά με τα χρώματα, τον θόρυβο και την κίνηση, αλλά έχω άλλα προβλήματα: χρησιμοποιώ τον media player classic home cinema πλέον με τις ρυθμίσεις που έλεγα στο παραπάνω post, με codec τον coreavc pro + haali media splitter + AC3Filter, έχοντας απενεργοποιημένα τα εσωτερικά φίλτρα του MPC και: όταν χρησιμοποιώ Output VMR9 Renderless + Bicubic A=-1.00, τα περισσότερα 1080ρ mkv πιξελάρουν τόσο που δεν φαίνεται καθόλυ η ταινία (τα δε υπόλοιπα παίζουν τζάμι!), ενώ όταν βάλω Overlay Mixer, εξαφανίζεται το πιξέλιασμα αλλά τα μισά μου 720ρ mkv δεν βλέπονται λόγω Tearing. Γκρρρρ :violent-smiley-030:
Έχω φρικάρει τελείως με του διαβόλου τα μηχανήματα, μου φαίνεται θα πάρω κάνα egreat να ησυχάσω!!!

Φιλικά
Γιώργος.

Αν θες να κάνεις μια χάρη στον εαυτό σου φίλε geodengr ξήλωσέ τα όλα και δοκίμασε μόνο VLC, στην τελευτάια του έκδοση.
Τα "διαβολο"μηχανήματα μια χαρά είναι, αρκεί να τα "δαμάσεις". Πολλές φορές η πιο απλή λύση είναι και η καλύτερη...

Απάντηση: Re: ATI 4550 Silent σε HTPC - σουπερ λυση

Φίλε μου όλα καλά με τα χρώματα, τον θόρυβο και την κίνηση, αλλά έχω άλλα προβλήματα: χρησιμοποιώ τον media player classic home cinema πλέον με τις ρυθμίσεις που έλεγα στο παραπάνω post, με codec τον coreavc pro + haali media splitter + AC3Filter, έχοντας απενεργοποιημένα τα εσωτερικά φίλτρα του MPC και: όταν χρησιμοποιώ Output VMR9 Renderless + Bicubic A=-1.00, τα περισσότερα 1080ρ mkv πιξελάρουν τόσο που δεν φαίνεται καθόλυ η ταινία (τα δε υπόλοιπα παίζουν τζάμι!), ενώ όταν βάλω Overlay Mixer, εξαφανίζεται το πιξέλιασμα αλλά τα μισά μου 720ρ mkv δεν βλέπονται λόγω Tearing. Γκρρρρ :violent-smiley-030:
Έχω φρικάρει τελείως με του διαβόλου τα μηχανήματα, μου φαίνεται θα πάρω κάνα egreat να ησυχάσω!!!

Φιλικά
Γιώργος.

τι να σου πω ....klasik ....τον εχω ...κλασμε...(Γαλλικο ειναι:flipout:)..kmplayer+xp+vga...εχω βαλει.
δεν εχω πειραξει τιποτα...δεν τολμω να πειραξω δηλ...πα..πα..πα.
κατι φιλτρακια μονο που εχει στο control box.
αυτες οι ρυθμισεις που εχουν οι players μαλλον ειναι για να παιδευουν τον κοσμο,πολλες και ακαταλαβιστικες.
φτιαχνεις το ενα και χαλαει το αλλο,πολλοι φαινονται να ειναι ευχαριστημενοι παντως με τον classic
δοκιμασε και καποιον αλλον.

Αν θες να κάνεις μια χάρη στον εαυτό σου φίλε geodengr ξήλωσέ τα όλα και δοκίμασε μόνο VLC, στην τελευτάια του έκδοση.
Τα "διαβολο"μηχανήματα μια χαρά είναι, αρκεί να τα "δαμάσεις". Πολλές φορές η πιο απλή λύση είναι και η καλύτερη...

Ας το δοκιμάσουμε και αυτό...
Φίλε vagos80gr, ευχαριστώ.

Φιλικά
Γιώργος.

Κύριοι καλημέρα σας.
Τελικά ο vagos80gr, έχει κάποιο δίκιο. Κάποια αρχεία mkv 1080p που ο MPC (με τις ρυθμίσεις που ανέφερα παραπάνω) δεν τα παίζει κάν λόγω απίστευτου πιξελιάσματος, ο VLC 0.9.8a τα παίζει νεράκι, τα δε 720ρ χωρίς tearing. Και όλα αυτά με τις default ρυθμίσεις!!!
Βρέ λές.....
Είδομεν ...
(βρέ απανταχού "σκαλιστήρια" του φόρουμ, δεν του ρίχνετε μια ματιά και εσείς?)

Φιλικά
Γιώργος.

Απάντηση: Re: ATI 4550 Silent σε HTPC - σουπερ λυση

(βρέ απανταχού "σκαλιστήρια" του φόρουμ, δεν του ρίχνετε μια ματιά και εσείς?)

Φιλικά
Γιώργος.

αφου παιζει ο ...αλλος .....γιατι να του ριξουμε μια ματια?

α..πα...πα..πα,ειπαμε οτι παιζει δεν το πειραζουμε.

Re: Απάντηση: Re: ATI 4550 Silent σε HTPC - σουπερ λυση

αφου παιζει ο ...αλλος .....γιατι να του ριξουμε μια ματια?

α..πα...πα..πα,ειπαμε οτι παιζει δεν το πειραζουμε.

πες το ψεμματα! για περιπετειες ειμαστε τωρα?...
οταν κατι σου παιζει το αφηνεις στην ησυχια του :a0210:

Εγώ με mplayer classic home cinema μου παίζουν όλα άψογα προς το παρον αλλά έχω περάσει και περιπέτειες.