ATI 6950 HD Audio

Format : Matroska
File size : 21.7 GiB
Duration : 1h 51mn
Format : AVC
Bit rate : 24.7 Mbps
Maximum bit rate : 32.0 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Bits/(Pixel*Frame) : 0.498

Audio #1
Format/Info : Digital Theater Systems
Format profile : MA / Core
Bit rate : 1 561 Kbps / 1 510 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossless / Lossy

Προφιλ 1920χ1080@24

Τελικα μαλλον ειναι μια χαρα!!!!!!!!!!!!

Δεν ξερω αν ειναι το σωστο μερος να ποσταρω το προβλημα μου!
Ειμαι κατοχος της ASUS6950HD+DELL 2711+YAMAHA RX-V471.
Σκοπευω να συνδεσω την καρτα με τον ενισχυτη μεσω HDMI για να παρω bitstream HD audio στον ενισχυτη.
O ηχος οκ!
Παμε τωρα στο video signal
Αν συνδεσω τον ενισχυτη με την οθονη μεσω HDMI η μεγιστη αναλυση ειναι 1920χ1080.
Η DELL 2711 μεσω DVI dual link ανεβαζει μεχρι 2560χ1440,οποτε προφανως χανω σε αναλυση λιγο!
Ηθελα να σας ρωτησω μηπως μπορω να συνδεσω την ASUS κατευθειαν στην οθονη με DVI και να αφησω την HDMI στον ενισχυτη μονο για τον ηχο?
Ευχαριστω για την ωρα σας!

βαλτην με το DisplayPort (DP) το monitor πρεπει να ειχε μεσα καλωδιο.εγω ετσι την εχω παντως DP στο monitor και hdmi στην TV.

Last edited:
Ευχαριστω για την απαντηση σου axl_gk!Το display port τι μεγιστη αναλυση ανεβαζει?
Υπαρχει μονο η οθονη σαν προβολικο μεσο οποτε η βασικη ερωτηση ειναι αν μπορει η Asus 6950hd να διαχωρισει τον ηχο στο HDMI στον ενισχυτη και την εικονα μεσω DVI η Display Port στην οθονη ωστε πχ οταν παιζω παιγνιδια να εχω τη μεγιστη αναλυση και ηχο απο τα ηχεια του ενισχυτη!
Ευαριστω!!

Δεν υπαρχει προβλημα το DP στην αναλυση 2560 x 1440 την σηκωνει .εγω το εχω στην 24" 1920χ1200 και για το audio πας control panel /sound /amd hdmi output και πρεπει να παιζει.

Καλημέρα, να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετικά με την εν λόγω κάρτα.Ο ενισχυτής (Onkyo TX-NR509) είναι συνδεδεμένος με HDMI από την ΑΤΙ.
Αν ανοίξω τον ενισχυτή πρώτα και μετά το HTPC, όλα δουλεύουν κομπλέ.
Για κάποιο περίεργο λόγο όμως, αν ανοίξω πρώτο το HTPC και μετά τον ενισχυτή, τότε δεν αποκωδικοποιεί σήμα η ΑΤΙ.Στα properties δε, δείχνει ότι υποστηρίζει μόνο δικάναλο και όχι όλα τα φορμάτ που μπορεί (True HD, DTS κλπ)...

Τις πταίει??

Κανείς δεν πταίει, έτσι δουλεύει το σύστημα. Όταν ειναι κλειστός ο ενισχυτής η κάρτα δεν μπορεί να πάρει πληροφορίες για τις δυνατότητες του και έτσι παιζει με τις βασικές ρυθμίσεις της.

Φυσικά, τις πληροφορίες τις παίρνει κατα την εκκίνηση.

Θα σου έλεγα να ανοίξεις το HDMI Control του Onkyo αλλά τραβάει πολύ ρεύμα ακόμα και με τον ενισχυτή κλειστό. Αν δεν σε πειράζει κατανάλωση ~30W σε stand-by, δοκίμασε το.

Μπααα όχι, η ΔΕΗ έχει ακριβύνει για τέτοιες "ταρζανιές".
Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.