ATI All-In-Wonder κατάλληλη για HTPC?

widescreenman

AVClub Enthusiast
4 August 2006
746
Αθήνα
Μιας κι έχω τρελαθεί στο ψάξιμο για video card για το νέο μου HTPC, έπεσα πάνω στην ATI All-In-Wonder X1900.
Άκουσον άκουσον... βγάζει Scart-RGB! Ξεπερασμένη σύνδεση βέβαια, αλλά για παλιές CRT-TV είναι ότι πρέπει. Σαν προϊόν όλα-σε-ένα βέβαια με προβληματίζει. Θα κάνει άραγε καλή δουλειά σε dvd upscaling? Ακόμα χειρότερα, είναι τεράστια και πιθανόν να βγάζει αρκετό θόρυβο... Το Engine Clock στα 480MHz μήπως είναι οριακό;
Έχει αναλογικό / ψηφιακό δέκτη και μια έξοδο DVI.
Λέτε να την προτιμήσω, ή να πάρω την αθόρυβη MSI X1650XT για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; Τα TV-tuner δεν είναι προτεραιότητα, μόνο dvd upscaling και στο όχι μακρινό μέλλον HD playback.
Reviews εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ.

Last edited:
Δημήτρης Δημητρακούδης said:
Επίσης, δεν τίθεται θέμα upscaling, μιας και αυτό το αναλαμβάνει το software και όχι η κάρτα γραφικών.

Ωχ, αλήθεια; Νόμιζα ότι το hardware (σε συνδυασμό με τον Catalyst και τον αντίστοιχο software player) κάνει την περισσότερη δουλειά, δηλ. να βγάλει/ανεβάσει το σήμα video στην ανάλυση που θέλουμε, πχ. 1280x720, 1920x1080 κλπ.

Μάλλον πάω προς 1650 (κυρίως λόγω θορύβου, τα χαρακτηριστικά της All-In-Wonder είναι ακαταμάχητα :bang:), αν και θα το αναβάλλω λίγο ακόμα, νομίζω προβλέπονται πτώσεις τιμών Intel στο τέλος μήνα. Αλλά και νέοι Core 2 Duo.

Last edited:
η All-In-Wonder χ1900 έχει μόνο μία dvi έξοδο κατα τα άλλα οκ.

Attachments

• 16379340_640.jpg
    16379340_640.jpg
    27.6 KB · Views: 10
Θα ήταν καλή αν την είχα πριν 1-2 χρόνια, τώρα δεν ξέρω πόσο μέλλον θα έχει η 32άρα CRT που έχω... πιστεύω θα φάει σουτ σύντομα, οπότε μάλλον προτιμότερο 2 έξοδοι DVI (HDMI ακόμα καλύτερα) και ανεξάρτητη κάρτα TV αργότερα... Πάντα είχα αδυναμία στο Scart-RGB αλλά μάλλον έφτασε και η δική του ώρα.:grinning-smiley-043

Thanks! -bye-