ATI AVIVO + POWERDVD 7 ULTRA = ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (?)

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,219
Το θέμα το είχα συζητήσει και παλιότερα (aka παλιότερες εκδόσεις των ΑΤΙ drivers και του PowerDVD 7 Ultra – aka τα όσα ακολουθούν δεν πρέπει να είναι θέμα έκδοσης) με τον Τάκη αλλά χθες το ξαναείδαμε:

Σε μερικές σκηνές (μιλάμε πάντα για HD DVD / BLU RAY) παρατηρείται το φαινόμενο του να τρέμουν κάποια τμήματα / αντικείμενα της εικόνας.

Ίσως το πρόβλημα να αφορά και το σύνολο της εικόνας αλλά δίνεται η εντύπωση ότι παρατηρείται μόνο σε συγκεκριμένα αντικείμενα. Ίσως πάλι απλώς στα αντικείμενα αυτά να είναι περισσότερο εμφανές το πρόβλημα (κι ας αφορά το σύνολο της εικόνας).

Παρατηρήσαμε ότι το φαινόμενο σταματάει με την απενεργοποίηση του Hardware Acceleration (ATI AVIVO) από το PowerDVD.

Τα παραπάνω παρατηρήθηκαν χθες με PDVD U 2911 + ATI CATALYST 7.3.

Ας το δοκιμάσουν και άλλοι και ας γράψουν τις παρατηρήσεις τους.

Εγώ δεν το παρατήρησα γιατί έχω πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.
Η εικόνα μου κάνει σπασίματα.... Κάποια στιγμή σταματάει αλλά όταν το κάνει είναι ανυπόφορο.
Μ´αυτά και μ' αυτά βαρέθηκα και το παράτησα... PS3 κι Άγιος ο Θεός... Κι ας μην έχει και την τέλεια κίνηση... Τουλάχιστον βλέπω τις ταινίες μου.

Το παρατηρήσαμε συγκεκριμένα στο APOCALYPTO (BLU RAY) στην 1η σκηνή όπως ξεκινάει η ταινία που η κάμερα κάνει σιγά σιγά zoom μέσα στα φύλλα – εκεί κάποια φύλλα τρέμουν σαν τρελά. (αλλά θυμάμαι το έκανε και στο PRESTIGE σε κάποιες σκηνές).

@ Μπάμπη: Μας στενοχωρείς τώρα μιας και το λες με τέτοιο παράπονο. :p

Ο Τάκης πάντως μου είπε ότι το είχε τεστάρει πριν στο δώσει και ήταν ΟΚ.

Έχει πάρει και Image με το Acronis πάντως.

Πάντως καλό θα ήταν να το σετάρει κάποιος μια και καλή σωστά από την αρχή γιατί με τόσα χέρια που το έχουν πειράξει (και σε software αλλά και σε hardware) έχει χαθεί η μπάλα.

Last edited:
Εγω πιστευω οτι τα προβληματα του Μπαμπη προερχονται απο την κ@λ@βερσιον του powerdvd...........
καινουργιο πραγμα εχει δε μπορει να εχει τετοιο θεμα.....

Μπαμπη παρτο παραμασχαλα και φερτο σπιτι να κοιμηθω κανα 2 βραδυα μαζι του να διαγνωσω τι γινεται ...γιατι στο ραφι δε φτιαχνει τιποτα

ΥΓ

το PS3 γιατι δεν εχει καλη κινηση? αφου με το καινουργιο firmware υποστηριζει και 24p

Η εικόνα μου κάνει σπασίματα.... Κάποια στιγμή σταματάει αλλά όταν το κάνει είναι ανυπόφορο.
Μ´αυτά και μ' αυτά βαρέθηκα και το παράτησα... PS3 κι Άγιος ο Θεός... Κι ας μην έχει και την τέλεια κίνηση... Τουλάχιστον βλέπω τις ταινίες μου.

Μπαμπινο, το htpc σου στον δικο μου JVC ΠΡΙΝ μπει η καρτα ηχου απο τον Συριο, επαιζε ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ σπασιμο! Τρια τα τινα:
1) Η κατι παιχτηκε με την καρτα ηχου
ή
2) Δεν πατησες το 1080p 23.976 εικονιδιο του PS.
ή
3) κατι τρεχει με τον jvc σου.

Σπιτι μου, με το ιδιο σεταπ, εχω δει 7 σερι ταινιες χωρις ουτε ενα σπασιμο!
Τι να πω...

Απάντηση: Re: ATI AVIVO + POWERDVD 7 ULTRA = ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (?)

Το παρατηρήσαμε συγκεκριμένα στο APOCALYPTO (BLU RAY) στην 1η σκηνή όπως ξεκινάει η ταινία που η κάμερα κάνει σιγά σιγά zoom μέσα στα φύλλα – εκεί κάποια φύλλα τρέμουν σαν τρελά. (αλλά θυμάμαι το έκανε και στο PRESTIGE σε κάποιες σκηνές).

.

Αυτο το φαινομενο το ειδα στο htpc του Συριου ο οποιος ομως φορα την ΑΤΙ 1650 και οχι την 1950 που εχω εγω. Εξαφανιστηκε τελειως με το που απενεργοποιησαμε το Hardware acceleration.
Στο δικο μου συστημα δεν το ειχα δει ποτε. Δεν προλαβα ομως να το δοκιμασω να δω αν γενικα παιζει σαν θεμα ή ειναι μονο bug της συγκεκριμενης καρτας ή της εκδοσης 7.2 των Catalyst..
Σε καθε περιπτωση, το φαινομενο παρουσιαζεται σε συγκεκριμενες σκηνες, και λυνεται αν απενεργοποιηθει το hardware acceleration.

Να πώ κι εγώ την βλακεία μου, οι 1650 είχε γραφεί κάπου οτι υποστηρίζουν 720p το ανώτερο σε ΗΑ, ενω για 1080p θέλεις 1950. To ξέρω οτι αν δεν βάλω λίνκ ειναι σαν να μην το είπα αλλα πολλοί θα το θυμηθούν. Μήπως παίζει κάτι τέτοιο. Τάκη κάνε το τέστ με τα φυλλαράκια ρε συ να το δούμε.

Τωρα που το λες, σαν να το θυμαμαι...
Ενιγουει, το βραδακι θα παει το customer support στον Στρατηγο μας τον οποιο εχουμε κορωνα στο κεφαλι μας! :p

Re: Απάντηση: ATI AVIVO + POWERDVD 7 ULTRA = ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (?)

To μη HA της 1650 σε 1080 δεν το έχει πάρι ο μάτις μου είναι αλήθεια και μου κάνει λίγο κουλό.

Αλλά βέβαια ποτέ δεν ξέρεις....

Αναμένουμε και έλεγχο του Τάκη με την 1950 και την συγκεκριμένη σκηνή που πλέον ξεύρει καλώς.

Αν πάτε στο Μπάμπη, ρίξτε και μια ματιά στο πόσο ζεσταίνεται η VGA (γιατί διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις - no offence Κυριάκο, ε; :p)

Sto diko mou pantos (meta to setarisma apo ton Taki, thanks again Takis) den eho dei kanena provlima apolytos.

Lete epeidi den exo dei tainia akomi ;-)

Mission Accomplished!

Ξεχασαμε να ενημερωσουμε το HTPC community, οτι συνεργειο (αποτελουμενο απο τον υποφαινομενο και τον Δημητρη Δημητρακουδη) επισκεφθηκε τον κ.κ. Στρατηγο μας την προηγουμενη εβδομαδα, οπου με ενα φρεσκο format και install ολων των απαραιτητων προγραμματων, το συστημα δουλεψε τζετ!
icon10.gif

Φυσικα εληφθησαν και τα απαραιτητα acronis backups σε περιπτωση που ο Μπαμπης αρχισει τα σκαλισματα!
icon10.gif

Μην περιμενετε εντυπωσεις απο τον Μπαμπη παντως..Τελευταια φορα που ανοιξε το HTPC ηταν για να το σεταρουμε εμεις!
icon10.gif
icon10.gif
icon10.gif

Πάλι είσαι OFF TOPIC Κούλημ.

Κρίμα πως έχει καταντήσει τέτοιος spammer Moderator πράγμα....

:p

On a serious note τώρα, το πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες ταινίες.

Προχθές το παρατήρησα και στο Closer (Blu Ray) - με την ευκαιρία ωραία ταινιούλα και η Natalie να την πιεις στο ποτήρι (βέβαια Κούλη με νυφικό 15.000 USD δεν ξέρω αν θα σου αρέσει :p / internal joke).

Το πρόβλημα είναι εμφανές σε περιγράμματα (πχ τίτλοι αρχής - άσπροι σε μαύρο φόντο) αντικειμένων τα οποία τρέμουν.

Από περιέργεια έβαλα πάνω μία 1950 (αντί της 1650) για να δω αν έχει να κάνει με την VGA και θα δοκιμάσω το βράδυ.

Το δοκίμασε κανείς άλλος;

Απάντηση: Mission Accomplished!

Ξεχασαμε να ενημερωσουμε το HTPC community, οτι συνεργειο (αποτελουμενο απο τον υποφαινομενο και τον Δημητρη Δημητρακουδη) επισκεφθηκε τον κ.κ. Στρατηγο μας την προηγουμενη εβδομαδα, οπου με ενα φρεσκο format και install ολων των απαραιτητων προγραμματων, το συστημα δουλεψε τζετ!
icon10.gif

Φυσικα εληφθησαν και τα απαραιτητα acronis backups σε περιπτωση που ο Μπαμπης αρχισει τα σκαλισματα!
icon10.gif

Μην περιμενετε εντυπωσεις απο τον Μπαμπη παντως..Τελευταια φορα που ανοιξε το HTPC ηταν για να το σεταρουμε εμεις!
icon10.gif
icon10.gif
icon10.gif

Σωστός ο παίχτης !!
Αν και εκτός θέματος :p έχει απόλυτο δίκιο... Το σύστημα πλυμένο-καθαρό πλέον δούλεψε άψογα. :grinning-smiley-043
Και όπως, πάλι πολύ σωστά είπε, από εκείνη την ημέρα και μετά δεν ξαναάνοιξα ούτε το HTPC ούτε το PS3 ούτε τον προβολέα...
Αφού δουλεύουν σωστά γιατί να τα ανοίξω; :flipout: -bye-

Κατόπιν πιέσεων του Τάκη :p διευκρινίζω ότι και στο Closer το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο με το hardware acceleration enabled.

Re: Απάντηση: Mission Accomplished!

Σωστός ο παίχτης !!
Αν και εκτός θέματος :p έχει απόλυτο δίκιο... Το σύστημα πλυμένο-καθαρό πλέον δούλεψε άψογα. :grinning-smiley-043
Και όπως, πάλι πολύ σωστά είπε, από εκείνη την ημέρα και μετά δεν ξαναάνοιξα ούτε το HTPC ούτε το PS3 ούτε τον προβολέα...
Αφού δουλεύουν σωστά γιατί να τα ανοίξω; :flipout: -bye-

Δεν τα στέλνεις Λάρισα να στα προσέχω ρε Μπάμπη.....:slapface::slapface::slapface:

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mission Accomplished!

Δεν τα στέλνεις Λάρισα να στα προσέχω ρε Μπάμπη.....:slapface::slapface::slapface:

-bye-

Μπά.... Σε φοβάμαι εσένα...
Θα πλακωθείς στα τσίπουρα, θα τα βλέπεις διπλά, και μετά θα μου λές πως φταίει η σύγκλιση.... :flipout:

Κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώνεται ότι το πρόβλημα ισχύει και στην 1950.

Δεν είναι θέμα λοιπόν αδυναμίας της 1650 για HA σε 1080.

Ίσως είναι θέμα driver (7.2).

Θα κοιτάξω αν προλάβω να δοκιμάσω τελικά και τους 7.5.

Σωστος ο παικτης! Για δες και πες μας...
Θα το δοκιμασω και σε εμενα να δω τι "παιζει"..

Απάντηση: Re: ATI AVIVO + POWERDVD 7 ULTRA = ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (?)

Κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώνεται ότι το πρόβλημα ισχύει και στην 1950.

Δεν είναι θέμα λοιπόν αδυναμίας της 1650 για HA σε 1080.

Ίσως είναι θέμα driver (7.2).

Θα κοιτάξω αν προλάβω να δοκιμάσω τελικά και τους 7.5.

Καλλιο αργα παρα ποτε..δοκιμασα και εγω το Apocalypto και επιβεβαιωνω τα λεγομενα του Συριου: Στην εισαγωγη της ταινιας σε ενα panning προς το βαθος του δασους, με το HA enabled, οντως καποια φιλαρακια τρεμοπαιζουν. Το προβλημα λυνεται με το HA disabled. Αυτα με τους Catalyst 7.2. Ειναι βεβαια τοσο subtle το φαινομενο που δυσκολα το παρατηρεις μιας που εμφανιζεται σπανια. Σε καθε περιπτωση το εβγαλα off το Hardware acelleration και ησυχασα...
Ας το τεσταρει και καποιος με catalyst 7.6