ATI Catalyst ερώτηση

Απάντηση: Re: ATI Catalyst ερώτηση

Σορυ Πάνο δεν είδα το edit που έκανες. Καλά την υπογραφή μου δεν την έχεις δει? Μου έχει βγει το όνομα και συ δεν ξέρεις τίποτα? :flipout:

Panasonic PV60

Ανάλυση σε pixels 786.32 (1024x768)
Σύστημα χρώματος NTSC/PAL/PAL 60Hz/SECAM/M-NTSC

Aυτές τις παραμέτρους πρέπει να βάλεις!

Εμένα η χ1650προ έχει ανάλυση 1024χ 768

Last edited:
κι εγώ έτσι βλέπω νεκτάριε.

Αλλά δε με πολυχαλάει.

Οι tv(lcd ή plasma) είναι 16:9 ενώ τα monitor είναι 16:10 οπότε μια περιπτωση να υπάρχει κόψιμο μερικών σημείων στην εικόνα υπάρχει αφού οι κάρτες γραφικών είναι σχεδιασμένες για monitor! Ομως οι νέες κάρτες γραφικών υποστηρίζουν και αυτή την ανάλυση οπότε λίγο άτοπο να μην μπορείς να δείς όλα το κάδρο!

Last edited:
Χαζή ερώτηση!

Υπάρχει περίπτωση με το απλό dvd player που έβλεπα να έχανα λίγο πληροφορία (1-2 εκ.) δεξιά και αριστερά και να μην το ήξερα? Πρώτη φορά βάζω να δω με υπολογιστή! Μήπως έχω τρελαθεί τσάμπα?????

Υ.Γ. Το ότι χάνω πληροφορία το καταλαβαίνω π.χ. όταν δεν βλέπω το powerdvd σε full size. Παγώνω την εικόνα, κάνω full size και βλέπω ότι χάνω πληροφορία (μικρή αλλά χάνω!)

Χαζή ερώτηση!

Υπάρχει περίπτωση με το απλό dvd player που έβλεπα να έχανα λίγο πληροφορία (1-2 εκ.) δεξιά και αριστερά και να μην το ήξερα? Πρώτη φορά βάζω να δω με υπολογιστή! Μήπως έχω τρελαθεί τσάμπα?????

Υ.Γ. Το ότι χάνω πληροφορία το καταλαβαίνω π.χ. όταν δεν βλέπω το powerdvd σε full size. Παγώνω την εικόνα, κάνω full size και βλέπω ότι χάνω πληροφορία (μικρή αλλά χάνω!)

To media player clasic το έχεις? Aν ναι δοκίμασε με το πλήκτρο 1 & 9 ανοίγεις και κλέινεις το κάδρο!Οπότε από εκεί ίσως να δείς αν χάνεις κάτι

Για dvdrip αρχεία

Last edited:
Re: Απάντηση: ATI Catalyst ερώτηση

κι εγώ έτσι βλέπω νεκτάριε.

Αλλά δε με πολυχαλάει.

Στέργιο τι λες τώρα??? Δεν σε χαλάει? Δηλαδή είναι δυνατόν με 150 ευρώ να βλέπω πιο σωστή εικόνα από ότι με 1600? Γιατί δεν μου το είπε κανείς ρε παιδιά? Να το βγάλω στο σφυρί σήμερα κιόλας!!!!

Ανάλυση 1280Χ720 με refresh 50 MHz. Είναι φυσιολογική η εικόνα που παίρνω? Η οθόνη καλύπτεται πλήρως αλλά μου τρώει πολύ desktop από παντού. Αν αλλάξω το refresh σε 60MHz πάλι μου βγάζει μπάρες δεξιά-αριστερά!
Και με 1024χ 768 χάνεις το θέμα? περίεργο.....

Re: Απάντηση: Re: ATI Catalyst ερώτηση

Και με 1024χ 768 χάνεις το θέμα? περίεργο.....

Πάνο βάζω στην Catalyst 1024X768 και μου τρώει desktop και επομένως και ταινία. Ρε μήπως φταίει η ΑΤΙ? Να την πετάξω από το παράθυρο...

Λοιπόν. Έκανα ένα crash test. Το Dvd player (επιτραπέζιο) μου δείχνει κανονικά όλη την εικόνα. Στο PC με τίποτα. Είτε DVD player Παίξω είτε από αρχείο τα ίδια. Έχω πρόβλημα και πραγματικά τα έχω πάρει στο κρανίο. Εσείς είσαστε σίγουροι ότι δεν χάνετε καθόλου πληροφορία από τα htpc σας? Μήπως χάνετε και δεν το ξέρετε?

Από το Help του Catalyst.

1. From the Graphics Settings tree, expand TV Properties.
  2. Click Adjustments.
  3. Click any of the four buttons grouped in the center of the Screen Position and Size box.
  4. Alternately, use the Underscan/Overscan slider to adjust the overall size of the computer window displayed on the TV screen. Using this slider increases or decreases any black borders that may be visible around the outside of the computer window.
Δεν υπάρχει πουθενά όμως αυτή η επιλογή όσο και αν έψαξα. Μήπως φταίει η τηλεόραση? Μα είναι δυνατόν να το έχουν στο Help και να μην υπάρχει πουθενά στα μενού? Θα τρελαθούμε!

Από το Help του Catalyst.

1. From the Graphics Settings tree, expand TV Properties.
  2. Click Adjustments.
  3. Click any of the four buttons grouped in the center of the Screen Position and Size box.
  4. Alternately, use the Underscan/Overscan slider to adjust the overall size of the computer window displayed on the TV screen. Using this slider increases or decreases any black borders that may be visible around the outside of the computer window.
Δεν υπάρχει πουθενά όμως αυτή η επιλογή όσο και αν έψαξα. Μήπως φταίει η τηλεόραση? Μα είναι δυνατόν να το έχουν στο Help και να μην υπάρχει πουθενά στα μενού? Θα τρελαθούμε!

Στο μενού του catalyst βάλε extended view. Δηλαδή να σου δείχνει όλες τις ρυθμίσεις, όχι μόνο τις βασικές.
Σε εμένα το βρήκα αυτό, αλλά επιλέγοντας panasonic TV και ρυθμίζοντας, αντί να μου ρυθμίζει την τιβι μου ρύθμιζε το μόνιτορ!
Και αυτό δεν διορθώθηκε όταν επέλεξα το μόνιτορ δυστυχώς! Πάλι το μόνιτορ μου ρύθμιζε!

Re: Απάντηση: Re: ATI Catalyst ερώτηση

Στο μενού του catalyst βάλε extended view. Δηλαδή να σου δείχνει όλες τις ρυθμίσεις, όχι μόνο τις βασικές.
Σε εμένα το βρήκα αυτό, αλλά επιλέγοντας panasonic TV και ρυθμίζοντας, αντί να μου ρυθμίζει την τιβι μου ρύθμιζε το μόνιτορ!
Και αυτό δεν διορθώθηκε όταν επέλεξα το μόνιτορ δυστυχώς! Πάλι το μόνιτορ μου ρύθμιζε!

Στέργιο καλημέρα. Τελικά όπως το γράφεις δεν κατάλαβα... Υπάρχει τελικά αυτή η επιλογή και κατάφερες να κάνεις κάτι ή με overscan βλέπεις...?

Αν μπορούσε και ο Θάνος που έχει την ίδια τηλεόραση να μας πει δυο πράγματα...

Καλημέρα σε όλους.

Λοιπόν. Με το powerstrip κατάφερα να γεμίσω το desktop με custom resolution και διόρθωση του Overscan. Κάτι πάει να βγει. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν αυτό θα επηρεάσει καθόλου το Playback ταινιών.