ATI χωρις ηχο απο HDMI: Χρηση αναλογικων εξοδων.

Eagleone

Established Member
24 October 2007
149
Αθηνα
Σημερα εβαλα την ΗD3450 (36 ευρω) που εχει HDMI εξοδο χωρις αναπτορακια. Εβαλα ολα τα επιπλεον για να δει την εξοδο ηχου της ΑΤΙ αλλα δεν πηρα ποτε ηχο απο το HDMI. Συγκεκριμενα εκανα εγκατασταση του ATI HD rear audio output και το διαλεξα σαν κυρια συσκευη αναπαραγωγης στα windows. To εβαλα και στο player που χρησιμοποιω. Μηδεν αποτελεσμα.

Η λυση που βρηκα ειναι οτι η εισοδος ΗDMI 1 της Panasonic (42px60e) που εχω μπορει να συνδυαστει με την αναλογικη εισοδο ηχου της τηλεορασης χωρις αλλες παρεμβασεις η μενου. Οποτε βλεπω εικονα απο την HDMI1 και παιρνω ηχο απο την εξοδο της καρτας ηχου.

Τα υπολοιπα τα ψαχνω μιας και μεχρι τωρα επαιρνα πολυ καλη εικονα απο τη VGA εισοδο. Η ποιοτητα ιδια μου φαινεται.

Έβαλες το σωστό ανταπτοράκι της ati; Μου φαίνεται στην περίπτωσή σου έχει χρώμα γκρι.

Είχα το ίδιο πρόβλημα με τη δική μου 2600 και πήρα ήχο μόνο όταν έβαλα το μαύρο ανταπτοράκι (πάντα της ati)...

Σημερα εβαλα την ΗD3450 (36 ευρω) που εχει HDMI εξοδο χωρις αναπτορακια. Εβαλα ολα τα επιπλεον για να δει την εξοδο ηχου της ΑΤΙ αλλα δεν πηρα ποτε ηχο απο το HDMI. Συγκεκριμενα εκανα εγκατασταση του ATI HD rear audio output και το διαλεξα σαν κυρια συσκευη αναπαραγωγης στα windows. To εβαλα και στο player που χρησιμοποιω. Μηδεν αποτελεσμα.

Η λυση που βρηκα ειναι οτι η εισοδος ΗDMI 1 της Panasonic (42px60e) που εχω μπορει να συνδυαστει με την αναλογικη εισοδο ηχου της τηλεορασης χωρις αλλες παρεμβασεις η μενου. Οποτε βλεπω εικονα απο την HDMI1 και παιρνω ηχο απο την εξοδο της καρτας ηχου.

Τα υπολοιπα τα ψαχνω μιας και μεχρι τωρα επαιρνα πολυ καλη εικονα απο τη VGA εισοδο. Η ποιοτητα ιδια μου φαινεται.

:violent-smiley-030:

Παιζεις με τον πονο μας εδω περα...

Μπορείς να βάλεις κάποιο screenshot από το κέντρο ελέγχου ήχου της realtek;

Σωστά. Το οποίο είναι realtek. Και το οποίο εμφανίζεται στο κοντρόλ πάνελ της realtek. Οπότε, να το ξαναρωτήσω;
Δεν δοκιμάζεις να βάλεις από εδώ τους "ATI HDMI Audio Device" και να δεις τι θα γίνει;
Επίσης, δοκίμασε από τον device manager να απενεργοποιήσεις/ενεργοποιήσεις το σχετικό device. Εγώ το κάνω μετά από κάθε εγκατάσταση των catalyst, γιατί δεν έχω ήχο αμέσως μετά την ενημέρωση :smash:

Σωστά. Το οποίο είναι realtek. Και το οποίο εμφανίζεται στο κοντρόλ πάνελ της realtek. Οπότε, να το ξαναρωτήσω;
Δεν δοκιμάζεις να βάλεις από εδώ τους "ATI HDMI Audio Device" και να δεις τι θα γίνει;
Επίσης, δοκίμασε από τον device manager να απενεργοποιήσεις/ενεργοποιήσεις το σχετικό device. Εγώ το κάνω μετά από κάθε εγκατάσταση των catalyst, γιατί δεν έχω ήχο αμέσως μετά την ενημέρωση :smash:

Μισο θα απαντησω αργοτερα. Το εχω δοκιμασει αυτο που λες αλλα με αλλη σειρα. Εχω κατεβασει και το
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/hdmiaudio-xp

Που αντιστοιχει στους 8.3 Δεν ξερω ποια απολα ειναι installed τωρα θα το δω και θα απαντησω.

Μια ερωτηση. Τι ηχο δινεις στο hdmi audio SPDIF η αποκωδικοποιημενο stereo;

Μισο θα απαντησω αργοτερα. Το εχω δοκιμασει αυτο που λες αλλα με αλλη σειρα. Εχω κατεβασει και το
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/hdmiaudio-xp

Που αντιστοιχει στους 8.3 Δεν ξερω ποια απολα ειναι installed τωρα θα το δω και θα απαντησω.
το ιδιο προβλημα σε μητρικη με 780G
Η λυση...απενεργοποιησα τη realtec και εχω αφησει μονο την ati hmi audio με τους drivers 8.3+hdmiaudio
Ως δια μαγειας ο ηχος επανηλθε...:ADFADF1:

Υπάρχει περίπτωση εμπλοκής των drivers της ATi με αυτούς της κάρτας ήχου (πχ. auzen meridian)?

Δημήτρη όντως δεν παρουσιάζεται πρόβλημα...

Ήχος όμως δεν πάει με τίποτα στο HDMI. Αν και στη δική μου περίπτωση υποψιάζομαι πλέον το ανταπτοράκι του e-shop...

εμενα το ιδιο γινεται και στην 40φ86 με την 9800 gtx τι πρεπει να κανω ξερει κανεις?

ηχο απο την hd3850 δεν παινς ουτε εγω απο το ανταπτορακι που υπηρχε στην συσκευασια.

Σε κάρτα ΑΤΙ Radeon 2600XT, που ενώθηκε με Panasonic PX80 μέσω HDMI (ανταπτοράκι της ATI), όλα λειτούργησαν άψογα, τόσο η εικόνα όσο και ο ήχος. Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο μήνυμα, δηλώθηκε στο Media Player Classic Cinema στο Output to ATI HD Audio rear output και αυτό ήταν όλο!

Οδηγούς εγκατέστησα - για XP/32 - τους τελευταίους από ΑΤΙ (συγνώμη AMD) 8-4_xp32_dd_ccc_wdm_enu_60999.exe

Σημείωση= ήχο μπορούν να δώσουν μόνο οι κάρτες ΑΤΙ και όχι της NVidia...

οποτε εγω ηχο απο hdmi με τιποτα?οθτε με καινουργιους drivers ποτε?

Εγώ έχω την sapphire 3650 και πήρα από το eshop το ανταπτοράκι dvi σε hdmi.
Όταν επιλέγω το option του ήχου μου δίνει την επιλογή hdmi, LR, spdif.
Σε όλα έχω έξοδο ήχου εκτός από το hdmi.
Πρέπει να περάσω τους drivers που αναφέρθηκαν;